• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Small NPC Tool v.2

Status
Zamknięty.

Simivar

Senior User
Liczba reakcji
129
Has?o do archiwum to "tibia_net_pl" !

Small NPC Tool v.2!​

Small NPC Tool v.2 to znane prawie ka?demu "pocz?tkuj?cemu" skrypterowi urz?dzenie, kt?re pomo?e nam zrobi? nowego npc od zera. Program zosta? napisany przez u?ytkownika Jo3Bingham z otland.net, oryginalny temat znajduje si? tak?e .

Autor: Jo3Bingham
Oficjalna strona autora:
Zdj?cie:
29apkip.png

Download:

Skan:
Aby udowodni?, i? plik jest w 100% czysty postanowi?em wykona? skan skannerem online i KeyFinderem, wyniki prezentuj? poni?ej.

fk1v05.png

Skan na VirusTotal

Przyk?adowy NPC:
Przyk?adowy NPC wykonany przez program:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<npc name="Dixi" script="data/npc/scripts/sample.lua" walkinterval="1000" floorchange="0">
    <health now="100" max="100"/>
    <look type="136" head="96" body="99" legs="76" feet="115" addons="0"/>
    <parameters>
        <parameter key="module_keywords" value="1" />
        <parameter key="keywords" value="hi;name;job;obi;trade;weapons;bye;" />
        <parameter key="keyword_reply1" value="Good day, Sir. How may I help you, |PLAYERNAME|? If you like to see my offers, simply ask me for a {trade}!" />
        <parameter key="keyword_reply2" value="I'm Dixi." />
        <parameter key="keyword_reply3" value="I'm helping my grandfather {Obi} with this shop. If you like to see my offers, simply ask me for a {trade}!" />
        <parameter key="keyword_reply4" value="Obi is my beloved grandfather. He sells {weapons}, most of them forged by himself!" />
        <parameter key="keyword_reply5" value="Here, take a look and choose something nice for you!" />
        <parameter key="keyword_reply6" value="Oh, I'm sorry, but my grandfather {Obi} doesn't like seeing me waving around with pointy things. He sells weapons himself, just go downstairs!" />
        <parameter key="keyword_reply7" value="Good bye, Sir." />

<parameter key="module_shop" value="1"/>
        <parameter key="shop_sellable" value="chain helmet,2458,52;coat,2651,8;doublet,2485,16;jacket,2650,10;leather armor,2467,25;leather helmet,2461,12;leather legs,2649,10;studded helmet,2482,63;studded shield,2526,50;wooden shield,2512,15;" />
        <parameter key="shop_buyable" value="brass armor,2465,150;brass helmet,2460,22;brass shield,2511,25;chain armor,2464,40;chain helmet,2458,12;copper shield,2530,50;doublet,2485,3;leather armor,2467,5;leather boots,2643,2;leather helmet,2461,3;leather legs,2649,2;legion helmet,2480,22;plate shield,2510,40;studded armor,2484,10;studded helmet,2482,20;studded legs,2468,15;studded shield,2526,16;viking helmet,2473,25;wooden shield,2512,3;" />
    </parameters>
</npc>

Potrzebujesz wi?cej klient?w, narz?dzi ot lub innych aplikacji? Koniecznie kliknij

Has?o do archiwum to "tibia_net_pl" !

?ci?gaj?c plik z tego tematu masz gwarancj? bezpiecze?stwa i jako?ci programu!

Rozwi?zanie problem?w:
Je?eli wyskoczy Ci jakikolwiek b??d ?ci?gnij i zainstaluj. S? to biblioteki potrzebne do prawid?owego uruchomienia tej aplikacji.

Pozdrawiam,
Simivar.

donwloadsafe2.png

//Reupload:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Odp: Small NPC Tool v.2

Przyda?oby mi si? co? takiego, ale kiedy to w??czam wyskakuje jaki? b??d :(. No trudno.

Jaki jest to dok?adnie b??d? Co tam pisze? Daj zdj?cie, postaram Ci pom?c...

hubcio1995
Zainstaluj sobie netframework przynajmniej 1.1
Powinno pom?c w tym przypadku :)

S? jakie? nowe wersje tego, albo co? w tym stylu??? :D

Jakie? spolszczenie mo?e jest czy co? bo troche to przeszkadza xd

Ludzie ja tego nie kapuj?!
zrobi?em tak jak m?wicie,
a mi si? w og?le nie w??cza to okno w pod tytu?em!
odpalam aplikacj? i wybieram "choose"
pojawia mi si? okienko i po chwili si? wy?ancza!
Jak odpowiesz to jeste? boski!

Elo mam pytanie. Jak mam ten program i robie npc, to jak mam rozmowy czyli conversation to co mam zrobic zeby oddzielic jeden dialog od drugiego? To samo z trade jak zrobic zeby bylo buy i sell? Powr?ciwszy do rozm?w z npc to tam wpisuj? te? co ma powiedzie? gracz czy to jest automatycznie? Help pls.

niestety link do pobrania nie dziala a chcialbym to pobrac moze moglby ktos odswierzyc link np na rapidshare bylbym wdzieczny
przepraszam m?j b??d nie sprawdzi?em wszystkich mo?liwo?ci pobrania tego

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Czy m?g?by kto? rehostn??? Poniewa? chcia?em si? pobawi? w robienie NPC (nie umiem robi? skrypt?w na NPC) ale niestety link wygas?;(

Witam , narz?dzie przydatne .
Rehost :
Speddyshare :
Rapidshare.com :
Rapidshare.de :
Odsiebie :
Skana chyba nie musz? dawa? , poniewa? nic nie jest dodane.

A czy kto? by powiedzia? czy ten program b?dzie chodzi? pod tibie 8.40?:confused::confused: Jak b?dzie chodzi? pod tibie 8.40 to super b?dzie. Aha Hungar ty oczywi?cie reput za rehosty.

file deleted na speedyshare :|:|:| popraw albo zamie?? jeszcze raz ;p

cholera co robi? panika panuje na ulicach a ludzie zabijaj? si? o ten plik, co to b?dzie???:curse:

dzienx bardzo ci dzienkuje dla ciebie b?dzie reput jak wbije 30 post?w a propo link?w to to tu jest link
PHP:
http://wrzut.net/g4r8cka50hm0/Small_NPC_Tool_v.2.rar.html

Status
Zamknięty.
Do góry