• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Sluchanie muzyki z telefonu - Obciach czy nie?

Status
Zamknięty.

cwaniiumm

User
Liczba reakcji
1
Witam. Czy uwazacie, ze sluchanie muzyki z telefonu na glosnik jest obciachem (gdy np. wracasz ze szkoly?) Ja wole sluchac np. muzy z glosnikow, poniewaz nie lubie nosic sluchawek, a poza tym tak jest przyjemniej ;D Ale to tylko moje zdanie. Czekam na Wasze opinie lol
PS. Mam niemieckie oprogramowanie, wiec nie moge stawiac polskich znakow.

Odp: Sluchanie muzyki z telefonu - Obciach czy nie?

Wed?ug mnie s?uchanie muzyki w miejscach publicznych za pomoc? pseudo g?o?niczk?w jest synonimem ca?kowitego braku kultury i wyczucia. Oraz gustu. Dlaczego? Po pierwsze - w miejscach publicznych nie jeste? sam. Nie skazuj innych wok?? ciebie na s?uchanie twej 'genialnej' muzyki, nie ka?dy musi mie? na to ochot? (a za?o?? si?, ?e 99% tej ochoty nie ma). Poza tym, d?wi?k p?yn?cy z g?o?niczk?w telefon?w z muzyk? zbyt wiele wsp?lnego nie ma...

Nienawidz? takiego zachowania i ca?kowicie je pot?piam.

Zawsze twierdzi?em, ?e jak s?uchasz muzyki w autobusie, to robisz to dla siebie, a nie dla ca?ego autobusu (przyk?adem jest akurat owy pojazd), wkurwia mnie za ka?dym razem, kiedy jaki? rezus wejdzie w dresie z kapturem na ?bie i napierdala mu z telefonu jaka? bzdetna Firma na ca?y autobus. Wi?c twierdz?, ?e nie do??, i? jest to wiocha na maksa, to jeszcze niemi?osiernie wkurwia - co innego s?ucha? muzyki w s?uchawkach, kiedy nikomu nie wadzisz.

Te? uwa?am to za idiotyzm. Kiedy widz? grup? dwunastolatk?w w kapturach, kt?rzy id? przez miasto s?uchaj?c utwory w wykonaniu Firmy, to odbija mi si? ???tkiem z Wielkanocy. Niech sobie wezm? s?uchawki i oszcz?dz? s?uchania tego co oni, tym, kt?rzy tego robi? nie chc?. Tym bardziej takie zachowanie wkurza mnie w autobusie, gdy? mam chorob? lokomocyjn?. Cz?owiekowi niedobrze, s?abo, a tu na ca?y autobus s?ycha? "jot pe, jot pe". Ca?e szcz??cie rzadko kiedy autobusem podr??uj?. Je?eli w moim towarzystwie kto? tak robi, to m?wi?, ?eby wy??czy?, a je?eli mnie nie pos?uchaj?, to si? odsuwam na bezpieczn? odleg?o??, ?eby nie by?o wida?, ?e id? z nimi, bo mi troch? wstyd za nich.

Moim zdaniem to ?aden obciach. Nie s?ucham firmy, nie s?ucham rocka, metalu czy trance lecz id?c chodnikiem po godzinie 22~ kiedy ju? w moim mie?cie je?dzi ma?o samochod?w i ka?dy jest w domu opr?cz firmowc?w, pijak?w i ?pun?w puszczam sobie jaki? track z telefonu. Wtedy s?ycha? wyra?nie. Nigdy nie robie tego w autobusie, przed klatka na boisku czasami ale to zazwyczaj w gronie znajomych kt?rzy s?uchaj? tego samego wi?c nikt nie panikuje i nie robi k?opot?w.

Poza tym wol? s?ucha? z przeci?tnych g?o?niczk?w ni? ze s?uchawek. Mia?em pare nieprzyjemnych sytuacji kiedy przez nierozgarni?cie i za g?o?ne s?uchanie o ma?o nie wpad?em pod samoch?d albo id?c do szko?y nie s?ysza?em kolegi kt?ry potem musia? mnie goni? =D

Kwestia wygody, je?li ju? id?c przez miasto chce co? "pu?ci?" to bior? nokie N95 od kolegi kt?ra ma 2 g?o?niczki i nikt nie narzeka.

Tak niestety robi? totaln? wioch? i s?ucham muzyki (bardzo cz?sto) bez s?uchawek przez co irytuj? cz??? moich znajomych kt?rzy akurat nie s? zwolennikami mojej muzyki :).

Nie lubi? bawi? si? w kable, nie chce wydawa? kasy na s?uchawki bezprzewodowe i po 3 nie chce odcina? si? od ?wiata. Rozmawiam z lud?mi a muzyka leci w tle.

W gruncie rzeczy w s?uchawkach s?ucham tylko podczas biegania bo wtedy chce si? wyciszy? i zale?y mi na jako?ci d?wi?ku.

Czy s?uchanie muzy przez g?o?nik to wiocha? Tak je?eli kto? b?dzie tak uwa?a?, oraz Nie gdy kto? tak b?dzie o tym my?la?. Zrobimy na forum klub ludzi kt?rzy s?uchaj? muzyki przez g?o?nik. Wszyscy b?d? my?leli, ?e to jest super. Zorganizujemy meeting wyskoczymy na miasto wszyscy w??czaj?c jedn? piosenk? i szybko zauwa?ymy jak innym ludziom to si? nie podoba. A osobi?cie wg. mnie wioch? jest porzucanie na ?mietniku przez matk? noworodka. Prawie wszystko inne pozostaje w sferze gust?w.

wkurwia mnie za ka?dym razem, kiedy jaki? rezus wejdzie w dresie z kapturem na ?bie i napierdala mu z telefonu jaka? bzdetna Firma na ca?y autobus.
Niestety ja spotykam si? z tym na codzie? ;s.

My?l?, ?e s?uchanie muzyki bez s?uchawek, czyli na g?o?nikach nie jest obciachem.
Ale z pewno?ci? znajdzie si? wiele os?b wok?? ciebie, kt?rzy nie lubi? takiej muzyki, lub nie chc? jej s?uchac, a musz? przez ciebie.
Ja dlatego zawsze nosze przy sobie s?uchawki.

Wi?c odradzam ci s?uchania na g?o?nikach w miejscach publicznych ; ).

Mo?e to jest nie przyjemne dla innych, lecz co mnie interesuje zdanie innych je?eli nie podoba im si? to jak i gdzie s?ucham muzyki to niech powiedz? to prosto w oczy.
Mog? sobie nawet radio na barkach nosi? i s?ucha? pseudo techno na ca?? okolice.

Ja s?ucham jak je?d?? na rowerze z g?o?nik?w, bo po
1) Jakbym mia? s?uchawki to bym nie us?ysza? samochodu
2) Kumple, z kt?rymi je?d?? maj? podobny gust
3) Wiele do wymieniania :-)
Co innego to s?uchanie Firmy na ca?y autobus.

za?o?y? s?uchawki - w autobusie, poci?gu, na korytarzu w szkole. W miejscach publicznych u?ywaj?c g?o?nika w telefonie skazujemy wszystkich wok?? na s?uchanie tego, co my (a, jak Slythia s?usznie zauwa?y?a, ma?o komu mo?e to odpowiada?) i takie co? jest do?? ?a?osne. S? jednak sytuacje, kiedy grupka kumpli s?uchaj?cych tego samego zbierze si? w jednym miejscu z dala od innych ludzi - wtedy nie mam nic przeciwko u?yciu g?o?nika. W wi?kszo?ci przypadk?w jednak s?uchanie muzyki z telefonu to ?enada. Kurwica mnie bierze, jak przechodzi obok mnie jaki? wy?elowany palant z kom?rk? w d?oni, z kt?rej wydobywa si? ?omot aka techno albo rzucanie

Tak, to jest wielka siara. Mija?em kiedys takiego dresa na miescie co puszczal jakis hip hop. Tak mi go wstyd, ?e normalnie masakra, jak mo?na kln?? w piosenkach i to jeszcze puszcza? ludziom na g?os...

A w s?uchawkach (najlepiej) AKG to totalny szpan :P

No wiesz s?uchanie muzyki przez g?o?nik mo?e innym przeszkadza? je?li s?uchasz na s?uchawkach nikogo nie obchodzi jaki rodzaj muzyki ci? interesuj?.

Mo?e nie obciach, ale na pewno pogarda w oczach innych os?b.
W zupe?no?ci zgadzam si? ze Speederem. Wkurwiaj?ce jest, gdy kto? idzie i w??cza sw?j hip-hop/rap w kt?rym "kurwa" leci co drugie s?owo. Jak sta? takiego na paczk? papieros?w, to mo?e kupi? sobie s?uchawki. B?dzie jeszcze bardziej koksiarsko wygl?da?.

Obciachem tego nie mo?na nazwa?, tylu denerwowaniem ca?ego spo?ecze?stwa. Cisza spok?j w autobusie, a tu wpada cwaniak w dresach i z kapturem na ?bie, a co w r?ku trzyma? Telefon, z kt?rego leci nasza kochana Firma JP na 100%. Nie raz takiemu powiedzia?em, by do wy??czy?, bo mu rozwal? ten telefon na g?owie, nie m?wi?c ju? o bachorach z podstaw?wki, kt?re gorzej kln? odemnie.

Jak kto? s?ucha czego? normalnego (dla mnie) to nie mam nic przeciwko, ale je?li kto? wskoczy do szko?y z elo telefonem i jakie? disco polo na full, albo jot pe jot pe no to a? chce si? powiedzie? ?eby to wy??czy?. Tym bardziej kiedy siedzi gdzie? jaki? lamus w dresach i s?ucha firmy.

Zale?y czy s?uchasz na s?uchawkach czy na g?o?nym ,je?li to 1 to ?aden obciach :D

Ja nie raz na boisku jak gram w kosza s?ucham na g?o?nik, ale tam wi?kszo?? moich klimat?w s?ucha ;D . Puszczanie na g?o?niku np. w autobusie to dla mnie te? ?enada.
Albo taki jeden go?? o rok m?odszy idzie i s?cuha tam utworu z przele?stwami. Przechodz?c obok jakiej? babci puszcza na maksa, a przy mnie wy??czy?. To jest w og?le masakra ; /

Osobi?cie uwa?am, ?e s?uchanie muzyki z telefonu na g?o?niku jest po prostu debilizmem.

Wkurza mnie to, jak jad? sobie np autobusem/tramwajem, a tutaj wsiadaj? jakie? trzy puste lalunie, kt?re napierdzielaj? jak?? rezanin? ?ba na ca?y autobus i ?miej? si? jak g?upie. Nie ka?dy s?ucha tego czego s?uchaj? te idiotki - pomijaj?c ju? to, ?e autobusem je?d?? r?wnie? osoby starsze, a takie raczej techna nie s?uchaj?.

Wkurzaj?ce jest to skazywanie ludzi na m?czarnie s?uchania czego?, czego nie lubimy - okrutne. Chcia?abym by kiedy? powsta?a akcja : "Kupmy biednym s?uchawki, by ?y?o si? lepiej". Robi?oby si? sk?adki dla takich wsi?r?w, by s?uchali na s?uchawkach tych swoich "klimat?w".

Ewentualnie zakaz jaki?, policyjny...

Ta... s?uchanie muzyki z g?o?niku na telefonie jest dla mnie g?upot?, jakby? chcia? zaszpanowa? tym jakiej muzyki s?uchasz. Ja na twoim miejscu zainwestowa?bym w s?uchawki. Poza tym mia?em tak? sytuacje, ?e spotka?o si? dw?ch co s?uchali muzyki w ten spos?b. Zacz?li si? wydziera? "Bo?e czego ty s?uchasz" "Jezu jaki syf". A ja sobie spokojnie obok nich przeszed?em s?uchaj?c tego co mi si? podoba na telefonie, ze s?uchawkami w uszach :)

Ja osobi?cie te? sam uwa?am, ?e "puszczanie" muzy z telefonu np. w autobusie jest nie na miejscu, totalna "siara". Co innego, gdy idziesz z kumplami, kt?rzy maj? podobne gusta, a wok?? jest ma?o ludzi. Wydaje mi si?, ?e to zale?y od danej sytuacji i miejsca, w kt?rym si? znajdujemy.

Status
Zamknięty.
Do góry