• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Slipknot

Status
Zamknięty.

Chomiczekk

Active User
Liczba reakcji
6

Slipknot, to ameryka?ska grupa muzyczna graj?ca metal alternatywny, z kt?rej tw?rczo?ci da si? zauwa?y? wp?ywy takich gatunk?w jak heavy czy death metal. Zesp?? powsta? w 1995 w Des Moines w stanie Iowa w wyniku wsp??pracy perkusist?w Shawna Crahana i Andersa Colsefniego. Cech? charakterystyczn? grupy jest liczny dziewi?cioosobowy sk?ad, w nietypowy spos?b prezentuj?cy swe kompozycje podczas koncert?w. Ponadto muzycy wyst?puj? w zas?aniaj?cych twarze maskach oraz kombinezonach.
Grupa na przestrzeni lat zyska?a uznanie m.in. dzi?ki kontraktowi p?ytowemu z Roadrunner Records oraz otrzyma?a liczne nagrody i wyr??nienia m.in. nominacje do nagrody Grammy w kategoriach "Best Heavy Metal" i "Best Hard Rock". W 2006 roku grupa otrzyma?a nagrod? Grammy w kategorii "Best Metal Performance" za utw?r pt. Before I Forget. Natomiast trzy z czterech oficjalnie wydanych album?w uzyska?y status p?yty platynowej.
Cz?onkowie zespo?u udzielaj? si? tak?e w innych zespo?ach. Wokalista Corey Taylor oraz gitarzysta James Root s? cz?onkami grupy Stone Sour, perkusista Joey Jordison wyst?powa? wraz z grup? Korn, ponadto jest liderem zespo?u Murderdolls, gdzie gra na gitarze, Sid Wilson prowadzi karier? solow? jako DJ Starscream, a Shawn Crahan jest liderem zespo?u Dirty Little Rabbits.

Obecny sk?ad:
# Sid Wilson - gramofony (DJ) (od 1998)
# Joey Jordison - perkusja (od 1996)
# Paul Gray - gitara basowa (od 1995)
# Chris Fehn - instrumenty perkusyjne, ch?rki (od 1998)
# James Root - gitara rytmiczna (od 1999)
# Craig "133" Jones - instrumenty klawiszowe, sampler, gitara rytmiczna (od 1996)
# Shawn "Clown" Crahan - instrumenty perkusyjne, ch?rki (od 1995)
# Mick Thomson - gitara prowadz?ca (od 1997)
# Corey Taylor - wokal (od 1997)
Byli cz?onkowie:
# Anders Colsefini - wokal , Instrumenty perkusyjne (1995 - 1998)
# Greg Welts - instrumenty perkusyjne (1997-1998)
# Josh Brainard - gitara Rytmiczna , ch?rki (1995-1999)
# Brandon Darner - instrumenty perkusyjne
# John Green - gitara (1999-2004)
# Quan Nong - gitara prowadz?ca (1995-1996)
# Patrick M. Neuwirth - gitara (1997-1999)
# Donnie Steele - gitara (1995-1997)
Co s?dz? o tym zespole?? Niegdy? bardzo lubi?em slipknota, to by?o kilka lat temu, ?ci?gn??em dyskografi? i po prostu s?ucha?em bo my?la?em ?e jest fajny. Teraz, gdy us?ysza?em inne lepsze zespo?y i zastanowi?em si?, kurcze, co ja s?ucha?em. W chwili obecnej nie przepadam za slipknotem. Owszem, mieli wiele nagr?d, a tak?e dobre piosenki. Ale przesadzaj?... Maja talent, i go marnuj?. Joey jest najlepszym perkusist? na ?wiecie, corey ma znakomity g?os, mogli by co? zrobi?, poza tym w zespole jest ich za du?o, powinno by? : bas, wokal, gitara, perkusja, b?bny, a jest ich 9. Jednak nadal mam szacunek do tego zespo?u i ich tapet? na pulpicie. ^^ A wy?? co s?dzicie o takowym zespole??

Odp: Slipknot

Mi akurat si? ten zesp?? podoba (muzyka przez niego tworzona), ale jednak rzeczywi?cie - 9 cz?onk?w, to chyba troch? za du?o ;D Z ulubionych piosenek to "555 to the 666" czy "Butcher's hook" :D. Jednak jak dla mnie to mogliby gra? co? troch? ostrzejszego :D Pozdro

jakby grali cos ostrzejszego, wyszloby grindcore xD ale zastanawiam sie jakby to brzmialo jakby corey growlowal w 100%, a nie tylko 50 :P joey za to wymiata na perkusji jak black metalowy perkusista ^^ + sid, czyli dj kt?ry dodaje efekty :3 to po prostu nu metal :P

Kiedy? wyczyta?em, ?e takie zespo?y jak linkin park, i limp bizkit to g??wnie pierwsze zespo?y s?uchane przez m?odych metali, kolejno pozerzy czy tak zwani kinder metale s?uchaj? slipknota bo mysl? ?e im wi?cej "aaaaaaa" lub "kiss my ass muther fucker.." tym zesp?? jest lepszy. Ja, jako kilkuletni "metalowiec" wiem co? o tym, i gdy pytam si? kogo? jakiej muzyki s?ucha, i odpowie ?e slipknota bo slipknot wymiata i jest super wtedy zastanawiam si? z perspektywy zwyk?ej osoby: "nie mam nic do metalu ale slipknot to zwyk?e darcie mordy" i w pewnym sensie maj? racj? bo metal to nie tylko krzyki, kt?rych w slipknocie nie brakuje. Jednak sam s?ucham tego zespo?u, z umiarem.

Z ulubionych piosenek to "555 to the 666"

A tu si? zadziwi? ?e ta piosenka wcale nie nazywa si? 555 to the 666 ^^. Zacze?o si? od tego ?e jaki? napalony fan slipknota s?ucha? go i akurat lecia?a takowa piosenka, a ?e w refrenie jest 555 to the 666 to pomy?la? ?e nazywa si? ona 555 to the 666, i p??niej tak jakos sie rozesz?o. :)
Piosenka nosi tytu? heretic anthem, wpisz ze w google albo youtube.

Nawet maj? spoko piosenki.Zale?y dla kogo.Mnie si? ich niekt?e pododobaj? :)

Po zobaczeniu zdj?cia spad?em z krzes?a _/
Banda idiot?w, kt?rzy my?l?, ?e s? fajni, pro i elo ziomy, a w rzeczywisto?ci s? popisuj?cymi si? debilami.

Moje wra?enie jest id? tyczne jak Xayana. Po jakiego grzyba im te maski i ten ca?y ubi?r. Wida? ?e ludzie tego s?uchaj? czyli muza musi si? podoba? ale do czego im ten str?j :P Chyba ?e s? hard korowcami xD

@up znalaz? si? w ko?cu kto? kt?ry nie ocenia zespo?u po wygl?dzie...
Aby m?c oceni? zespo?, trzeba go wpierw pozna?.

Po zobaczeniu zdj?cia spad?em z krzes?a _/
Banda idiot?w, kt?rzy my?l?, ?e s? fajni, pro i elo ziomy, a w rzeczywisto?ci s? popisuj?cymi si? debilami.
Urazi?a mnie z leksza twoja opinia na ich temat, nie znaj?c ich.

Gdyby naprawd? byli idiotami, nie mieli by tylu nagr?d:
* 2001 Nominacja do nagrody Grammy w kategorii Best Metal Performance za utw?r "Wait and Bleed"
* 2002 Nominacja do nagrody Grammy w kategorii Best Metal Performance za utw?r "Left Behind"
* 2003 Nominacja do nagrody Grammy w kategorii Best Metal Performance za utw?r "My Plague"
* 2004 Nominacja do nagrody Kerrang! Awards w kategorii najlepszy album (Vol 3 The Subliminal Verses)
* 2004 Teledysk roku w plebiscycie Headbangers Ball ("Duality")
* 2005 Wyr??nienie w plebiscycie magazynu Revolver w kategorii najlepszy zesp??
* 2005 Wyr??nienie w plebiscycie magazynu Revolver w kategorii najlepszy wykonawca koncertowy
* 2005 Wyr??nienie w plebiscycie magazynu Revolver w kategorii najlepszy album (Vol 3: The Subliminal Verses)
* 2005 Wyr??nienie w plebiscycie magazynu Revolver w kategorii najlepszy utw?r ("Duality")
* 2005 Nominacja do nagrody Grammy w kategorii Best Hard Rock Performance za utw?r "Duality"
* 2005 Nominacja do nagrody Grammy w kategorii Best Metal Performance za utw?r "Vermilion"
* 2006 Nagroda Grammy w kategorii Best Metal Performance za utw?r "Before I Forget"[82]
* 2008 Tytu? Kerrang! Icon w plebiscycie magazynu Kerrang!
* 2008 Nominacja do nagrody Metal Hammer Golden Gods Awards w kategorii inspiration award.
* 2009 Nagroda w plebiscycie magazynu Kerrang! w kategorii Najlepszy wykonawca na ?ywo.

Moje wra?enie jest id? tyczne jak Xayana. Po jakiego grzyba im te maski i ten ca?y ubi?r.
Zesp?? pochodzi z IOWA. Ma?ej wsi. Gdy zesp?? rozpoczyna? swoj? karier? obawia? si?, ?e nie przem?wi to do ludzi, ze innym nie spodoba si? ich muzyka. Wi?c wpierw zacz?li gra? w maskach aby nie by?o widac ich twarzy. Tak si? zachowa?o do chwili obecnej. Za? co do stroju, ?wiadczy on o tym, ?e s? cz?onkami zespo?u.

Zesp?? nie jest z?y, nie s?ysza?em wielu piosenek tego zespo?u, wi?c nie b?d? si? zbytnio wypowiada? na jego temat, lecz mog? powiedzie?, ?e zesp?? nie jest z?y.
Kilka utwor?w jest na prawd? fajnych, nie mam jakiego? ulubionego kawa?ka, i? jak ju? wspomnia?em, od niedawna interesuj? si? tym zespo?em.

Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry