• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Screeny moich pierwszych mapek

Status
Zamknięty.

mateusz99

User
Liczba reakcji
1
Witam!
Jestem pocz?tkuj?cy co do robienia map,wi?c oceniajcie moje "projekty" ?agodniej :) S? to screeny z mojej pierwszej mapki.

1.
sw7ked.jpg

2.
10p934i.jpg

3.
2ecouox.jpg

4.
21srqv.jpg

5.
nefcci.jpg

6.
ivzx4l.jpg

7.
2mq2glk.jpg

8.
ets6zd.jpg

9.
iqafxd.jpg

10.
mto8zc.jpg

11.
25ouoas.jpg

Mo?e si? wam spodoba :)

Odp: Screeny moich pierwszych mapek

C?? to ma by??! Kwadratowa linia brzegowa wsz?dzie, domy kwadratowe, lasy zbyt g?ste. Depo okropne. Na pierwszym screenie za du?o drzew, all kwadratowe.
PS 3 screen rz?dzi =d

Ja bym si? wstydzi? co? takiego ludziom pokaza?...

To jest okropne:down:, wsz?dzie kwadraty, symetria 100%
G?ry ?le zrobione, natura do dupy.

Jestem pocz?tkuj?cy co do robienia map,wi?c oceniajcie moje "projekty" ?agodniej
Je?li dajesz mapy do oceny innym, licz si? na ostr? krytyk?, bo nikt Ci g?wna zachwala? nie b?dzie, i tak to jest i w tym wypadku, pokaza?e? nic, wi?c komentarze nie b?d? zadowalaj?ce. Nie wiem poco to piszecie, bo moim zdaniem daj?c map? do oceny innym, musz? liczy?, ?e komentarze nie b?d? ca?y czas pochwalaj?ce moja prac?, lecz krytykuj?ce j?. Wi?c albo zrobisz co?, co b?dzie zadowalaj?ce, albo poka? nic, ale nie pisz, ?e chcesz ?agodne komentarze, bo nikt Ci nie da taryfy ulgowej, bo jeste? nowy.

Pozdrawiam.

Zgadzam si? z @up i @2xUP

Tragedia... Pusto lub za g?sto. Zbyt Kwadratowo. Na dodatek niepotrzebne rzeczy dajesz... Po?wicz jeszcze i u?ywaj swojego rozumu.

Tragedia mapka wszystko kwadratowe za du?o detali musisz si? podszkoli? ale za dobre ch?ci 3/10

?enada wsz?cie kwadrat mam do ciebie pro?be jak nieumiesz mappowa? to si? do tego niezabieraj.
Ocena 1/10

"Ehhh.... !"
Podziwiam Ci? kolego,?e zrobi?e? tak? ilo?? mapy,a wszystko jest tak kwadratowe i nie przyjemne dla oka. Jednak za twoje starania wrzuc? Ci 2/10 ;)

Zanim zaczniesz wystawia? kolejne mapy radz? przestudiowa? wszystkie poradniki odno?nie mapperstwa w dziale Poradnik OTS -> Mapping. Praca og?lnie zrobiona na odwal si? i nie obchodzi mnie, kt?ra to ju? twoja praca. Jak nam tu udost?pniasz do oceny to liczymy, ?e praca gotowa i nie ma zmi?uj...

Kraw?dzie tak ostre ?e mo?na si? poci??, ale wida? ?e masz do tego zami?owanie dopracuj szczeg??y i b?dzie git ...

Ostatnia edycja:

Nie no mapa doskona?a 10/10

-----------------------------------------

Hahahah sarkazm ;s
mapa bez sensu robiona wez poczytaj poradniki i potem dodawaj swoje prace bo to co dodajesz to jest bez sensu to sie nawet kupy nie trzyma ;s
0.1/10
Pozdrawiam
Pat:up:

Jeden wielki kwadrat i ?al nawet jak na piewsz? mapke ?al :down::curse::curse::curse:

[evil]1/10[/evil]

O Bo?e chlopie co to za g?wno ? dobra rozumiem ze jeste? poczatku?cy ale wiesz wady tej mapy to : Za du?o takich samych drzew ?adynch trawek,domy za du?e, 0 szczegu??w, itp
Zalety mapy : Nic ?
Ocena : 0,0000000000000000001/100000000000000000
:thx::thx::thx::thx::thx::thx::thx::thx::thx:

Ps: Jak zaczyna?em robi? mape (tibia 8.10) stara?em sie, i nie robi?em kwadratowych g?wien !!!:cool: :curse::curse::curse::curse:

Ostatnia edycja:

Jezu wszyscy go zje?d?acie ale to jest tibia 7.6 bo??... i do tego to jest 1 mapa
Og?lnie to dobry pomys? , wykonanie troch? gorsze no te kwadratowe pomieszczenia najgorsze reszta ujdzie jak na 7.6

To znowu ja....

?all !! Co? nie mog? uwierzy? ?e to tibia 7.6....
Widz? tu parasolki a jak si? nie myl? to one by?y p??niej xD:curse::curse:

Cz?owieku, graj?c na OTS'ach nie widzia?e? jakie tam robi? mapki?
Nawet na noob-ots ?adniejsze prace widzia?em.
Troch? wyobra?ni, a wiedzia? by? jak postawi? dobrze ?cian? z "Moutain", cho? i tak nie pasuje.

Nie ma nawet co tu ocenia? ;]

Ha, 10 ss najlepszy. Ale je?eli chcesz i?? w tym kierunku, to pierwszo po?wi?? na to troch? czasu, czytaj, pr?b?j, czytaj, czytaj i jeszcze raz CZYTAJ!

Wi?c..?

To tak, tutaj nie ma co ocenia?.

Na pocz?tek powiem, ?e w wieku 10 lat nikt nie zostanie Pro Mapperem - przeczekaj 5 lat, wtedy zacznij Mappowa?. Nie chce Ciebie zniech?ca?, poniewa? widze jaki masz zapa?, jedynie chc? aby? przez ten czas obej?a? si? w ok?? i zobaczy? jak wygl?da ?wiat.

Przeszukaj tematy i obej? prace swoich koleg?w z forum. Poczytaj du?o o mapperstwie, oraz je?eli ju? musisz, to tw?rz mapy na podobie?stwo prac innych. Taka jest moja opinia.

Pozdrawiam
Goweg

Kolego kwadraty by?y modne w 7.6 teraz ludno?? jest zbyt rozpieszczona by temu da? jakie? szanse ?ycia, to jak wyrzuci? do dzikiego lasu pe?nego wilk?w, lis?w, w?ciek?ych saren jakie? niemowl?. Ale nie o tym mowa.

Rada:
1. zaznaczy? pliki z map?, ppm i usu?.
2. wejd? na forum o mappingu i czytaj poradniki.
3. po teorii pora na praktyk?.
4. umiesz robi? ju? k??ka? Jeszcze tylko tr?jk?ty, trapezy i masz ca?? geometri?.
5. Pora teraz na co? bardziej sk?plikowanego: zr?b o?miok?t.
6. Trudno nie? R?b bo kolacji nie b?dzie.
7. Ale nie r?wne, kto lubi o?miok?t na mapie, kt?ry wygl?da jak kanciasta pi?ka.
8. O lepiej.
9. Teraz drzewa.
10. Poszukaj sobie sam.
11. Nie, tu s? meble.
12. Tu te?.
13. Brawo masz. Teraz dawaj go na map? z ka?dego rodzaju.
14. Teraz kamienie.
15. Brawo! Masz ju? co? na mapie (na 7.6 by to imponowa?o).
16. Dalej to ju? tylko fora pomog?.

A teraz na powa?nie:
Bardzo s?aba ta mapa, tragiczna, w og?le nie warto jej d?u?ej trzyma?. Przynajmniej masz t? granic? "szpanu", ?e nie dajesz te niebieskie rurki gdzie ppadni + ogie? + ground do szybkiego chodzenia.
Ocena: 1.5/10

?miech na sali :rotfl: domki to tylko kwadraty bez ?adnych dodatk?w :curse: ocena : nie mog? wstawi? bo taki zal

Jezu wszyscy go zje?d?acie ale to jest tibia 7.6 bo??... i do tego to jest 1 mapa
Og?lnie to dobry pomys? , wykonanie troch? gorsze no te kwadratowe pomieszczenia najgorsze reszta ujdzie jak na 7.6

To jest pod tibie 8.10 :] No a co do pracy to wsz?dzie kwadratowo i chu*owo :P 1/10

Ps. Co to mia?o by? ? :confused:

Status
Zamknięty.
Do góry