• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Rinth]Gallery.

Status
Zamknięty.

Rinth

Active User
Liczba reakcji
12
Wszed?e? ? Zostaw po sobie ?lad.

Witam! Ostatnio zainteresowa? mnie mapping. Poczyta?em poradniki, pobra?em map edytor i wyskroba?em co? w nim.
Mappuj? oko?o 2h-3h, prosz? o maksymaln? krytyk?, wytykanie b??d?w i ewn. pomoc.

Zdj?cia

1.

50221052.png

2.
21378856.png

3.
33003505.png

4.
53575873.png

I pytanie. Kt?ry program lepszy ? RME czy SME

@Fluos
Tak Fluos wzorowa?em si? na twoich pracach bo bardzo mi si? podobaj?, ale chyba nie masz mi to za z?e ? Dopiero zaczynam jak b?d? lepiej umia? wymy?l? w?asny styl ;)

Odp: [Rinth]Gallery.

1.
93975818163436958279.png

Prace do?? ciekawe oraz bogate w nature. Podziemia nieco przes?odzone z "zielono?ci?", nie mo?e by? takiego syfu w terenach podziemnych.
I pytanie. Kt?ry program lepszy ? RME czy SME
Dla mnie SimOne.
Pozdrawiam!

Tak jak Fluos, prac? s? ciekawe jedynie co mi si? nie podoba to te bagna na 3ss. Zrobi?e? bagna i zostawi?e? je puste ;/. Mo?esz doda? troch? natury, tylko nie jakie? drzewka choinkowe oO. Nabardziej podoba mi si? ostatni screen. Poprostu nie ma si? do czego przyczepic. A co do pytanie the best is SimOne !
Pozdrawiam

Kolejne zdj?cie tym razem z architektury. (Mappuj? tylko 1 dzie?)

5. M?j pierwszy domek.

Parter

58037746.png

Ca?o??

72523023.png

Ostatnia edycja:

?le wyko?czy?e? czubek dachu ;p chyba ?e tak mia?o by?. Zapomnia?e? o oknach rotfl i do dupy jest ta pod?oga w tym domku bee i w tym ogr?dku hujowe s? te krzaciory mog?e? to czym? innym zast?pi?

?le wyko?czy?e? czubek dachu ;p chyba ?e tak mia?o by?
Wcale nie jest ?le, poprostu prubuje wymysle? co? ciekawego ; D. Co do map, Ta martwa natura, ten ground mi nie pasuje. A w domku ta lada jest za blisko ?ciany. Z perspektywy gry, npc nie mia? by gdzie chodzi?.

Prace ohydne, prawie ka?da jest wzorowana na innych. Drugie zdj?cie z parteru (jungle border przy ?cianie) - m.a.s.a.k.r.a Mappujesz tylko jeden dzie?, a ju? zaczynasz ripowa?. Moim zdaniem Sim0ne jest dla profesjonalist?w. Bordery ?a?osne.
kkthxbb.

Prace ohydne, prawie ka?da jest wzorowana na innych. Drugie zdj?cie z parteru (jungle border przy ?cianie) - m.a.s.a.k.r.a Mappujesz tylko jeden dzie?, a ju? zaczynasz ripowa?. Moim zdaniem Sim0ne jest dla profesjonalist?w. Bordery ?a?osne.
kkthxbb.
U?ywam RME ;), wzoruje si? na innych bo robi? to pierwszy raz, bordery jungle doda?em bo ?adnie wygl?daj? i ma?e urozmaicenie do map.

Dr??ka​
58233070.png

Poznaj? t? drog? z poradnika ;0 , og??em dodaj co? od siebie ; , a architektura le?y ;-/ Pozdrowienia w dalszym mappingu

Cave​
31412405.png

Ten sznurek doda?em bo chcia?em co? doda? od siebie , ale jednak mi to nie wysz?o .!
Ups. nie ma miejsca na rope, wybaczcie.

Jeste? pocz?tkuj?cym mapperem to wida?. Ale staraj si? kreowa? w?asny styl, bo w takim przypadku staniesz si? kopiark? cudzych pomys??w. Nie chc? Ciebie zniech?ca?, bo dobrze Ci to wychodzi. Powodzenia w dalszej karierze mapperskiej.

I kolejna praca z poradnika ;-D , grr zr?b w?asn? prac? jaki? fort czy co?! , sznurek obni?y? ocen? pracy ;/ Czekam na co? od ciebie bo narazie widz? tylko prac? innych ;/ .

Domek ?redni, brzydko zrobiony dach. Wiele os?b ma problemy z tworzeniem ?w dach?w, ale jest od tego masa poradnik?w, proponowa?bym Ci zrobi? takowy dach :
35250605219775483162.png

Podziemia ?adne, cho? mog?e? nawali? wi?cej szczeg???w. Poziom wzrasta, niestety co patrze, to wzroujesz si? na moich mapach... powiem Ci, ?e to s?aby wz?r.
Pozdrawiam!

Kolejne.

Ingame.
94022648.png

w ME
33982534.png

87385304.png
I podzi?kowania dla Fluos2, poniewa? pom?g? mi zrobi? mostek.

Ostatnia edycja:

Wida? post?p, na zrzutach in-game. Domki wygl?daj? bardzo ciekawie, lecz dachy s? s?abe, postaraj si? bardziej je zr??nicowa?. ?ciany staraj si? wyrandomizowa?, aby nie by?y monotonne. Dodatkowo s?aba natura poza t? wiosk?.
Podziemia ?adne mimo tego, ?e za zielone. Dodaj i? pomys? z mostem jest m?j, a b?dzie wszystko okej.
Pozdrawiam!

Wed?ug mnie prace ?adne, na wysokim poziomie.

Bardzo podoba mi si? styl w jakim tworzysz architektur?, widac, ?e szybko si? uczysz.
Mapki bardzo ?adnie wykonane, z pomys?em i detalami, tak trzymaj - 8/10.

Pozdro.

Kolejne.
Pomys? m?j! Wykonanie tak?e.
23999573.png
Mia?a by? wie?a stra?nicza ale troch? odbieg?em od tematu ;d

Nie podobaj? mi si? te budynki, s? takie dziwne (to chyba wina tych dach?w). Natura w tej pracy ssie, liczy?em na co? lepszego xd

Nawet ingame natura ssie xD A budynki te 2 po prawej nadal dziwne ;d Reszta dobrze, ale tylko ingame.

Status
Zamknięty.
Do góry