• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Remere's Map Editor

Status
Zamknięty.

Kamil

Wielki powr?t
Liczba reakcji
236
Witam, mam nadziej?, ?e na forum nikt nie za?orzy? jeszcze takiego tematu. Wk??ko kto? prosi o dobry Map Editor zatem, albo nie poszuka? albo leci na ?atwizne. ?eby wi?cej pytania si? nie powtarza?y chcia?em udost?pni? wam moim zdaniem najlepszy Edytor do Map:
Wszystkie najwa?niejsze informacje (wersja po angielsku)
HTML:
v1.0.3a
* Installer now available for windows
* Dockable windows added
* Window size and layout is saved between sessions
* Bug with spawns not loading when on another volume than the working directory fixed
* Improvments to materials, including some user-made extensions.
* Special items (459, 460) are now hidden when taking screenshots
* House exits are hidden when "show houses" is unchecked
* Top order now works correctly for items (items display in-editor as ingame)
* RAW brushes now works like in SimOne's editor (doesn't allow more than 1 item with toporder 2 on a tile), can be configured in settings
* Fixed bug with minimap colors (when exporting)
* Optmizations to map saving, should be up to 5 times faster!
* Fixed crash bugs with not having a version loaded.
* Wall items are now placed in the proper order on a tile (Mainly relevant to trails, which will now be ABOVE rocks)
* Fixed some strange options in dialogs & reduced the amount of errors when not loading any version.
* Configuration file can now be stored locally instead of in the registry under Windows. Create an empty rme.cfg file in the installation directory and the editor will save settings there from then on.
v1.0.2a:
* Numerous bugfixes
* Minimap window added
* "Randomize map" & "Randomize selection" no longer removes aid/uid
* If a creature is outside the spawn radius when loaded, a new spawn will be created
* Editor now supports both 8.1 & 8.0, you can switch using the Map Properties menu
* You can now switch the function of the center and right mouse buttons
* Improvements to materials, added jungle doodads, included some of Dark Master's & Devil Boy's extensions...
* Added an "untouchable" classification for walls, these will not be re-randomized
* When removing a door the tile below will now be "wallized".
* "Others" and "NPCs" tilesets will now always display
* Item 459 & 460 renders correctly now.
* Fixed a crashbug with "Select Creature"
* The House Palette sizebar now works correctly.
* Most doodad brushes will now not place themselves on one tile two times, you can overrule this behaviour by holding down ALT or change on_duplicate in the materials file
* You can now "replace draw" with ground brushes, hold down ALT and drag, you will only replace tiles of the same type as the one you started drawing on.
1.0.1b
* Stackables are now placed with default count 1, not 255
* You can no longer give runes more than 250 charges
* Less warnings when loading 8.1 files
* Editor does not crash when extension directory is unavailable
* Source updated to work with x64 (Thanks mips_act)
1.0.1a
* Materials Extensions are now available!
* New file structure
* You can inverse mouse movement in the settings menu
* You can now change brushsize using ALT+mousewheel or '[' and ']'
* Alternate keyboard shortcuts for some stuff
* A floor menu
* Editor will now create screenshot directory if it doesn't exist
* Improvments to load bar
* You can now rotate items using the right-click menu.
* Editor will now properly warn for non-8.0 .dat/.spr
* Brushes that are not in the palette will no longer display as choices when right clicking
* README & COPYING are now .txt files so they're easier to read
* Jump to item will now scroll to the selected item (Credits to SimOne 
* Cleaned up materials loading code
* Turning on/off autobordering is now only A, not CTRL+A
* Better about dialog
* The OK button in the "Jump to item" dialog now actually works
* Screenshot directory is now created if it doesn't exist
* The editor will no longer save incorrect -spawn & -house files for newly-created maps
* Better display of warnings from the materials file
* Jump to item now doesn't just end up in the creature palette
* Brushes that are not displayed in the palette are no longer available as options when right-clicking
* The editor will no longer ask about saving automaticly created maps
Link do pobrania:

jak kto? chce mo?e umie?ci? skana lecz plik na 100% jest czysty! Pozdrawiam i ?ycz? mi?ego u?ytkowania :) w razie problem?w pisa? poni?ej, ch?tnie pomog?.

donwloadsafe2.png

//Dodaj? skan do w?asnego tematu :D

Ostatnia edycja:
Problemik:(

Problemik:(

Ja mam problem... jak odpalam Rme to pisze mi zebym pokazal sciezke do tibia 8.1 gdzie jest ibia.spr i tibia.dat... ale kiedy juz jestem i daje ok na tibia 8.1 to znowu to samo;/ Czytalem na forum jeszcze ze trzeba do Rme wkleic Tbia.spr. i tibia. dat. Niestety nic nie skutkuje:(
Prosze O Pomoc!

Sciagalem chyba 5x I nadal mi wyskakuje blad...
Co trzeba zrobic jak sciagne?
Wypakowalem, zainstalowalem, i tibie tam wzucilem i mi wyskakuje ten blad ciagle

Problem

Problem

Mam problem jak zainstaluje chce uruchomi? to mi wyskakuje:
C:\Program Files\RME\RME.exe

Nie mo?na uruchomi? aplikacji, poniewa? jej konfiguracja jest niew?a?ciwa. Problem mo?e rozwi?za? ponowne zainstalowanie aplikacji.
I nie wiem co zrobi? instalowa?em ponownie z tysi?c razy, ale nic nie pomog?o.

Ostatnia edycja:
Mo?e kto? nie umie zainstalowa? :) macie fotki.

1) Klikamy I Agree

2) Zaznaczamy wszystko i klikamy Next

3) Wybieramy ?cie?ke do instalacji naszego programu!

4) Po uruchomieniu programu (mo?e to troch? potrwa?) klikamy Open... i wybieramy katalog data/world/plik_naszej_mapy.otbm Dostaniemy standardowy komunikat o zaginionych NPC z naszej mapy.

5) Klikamy TAK i podaje mu ?cie?k? to naszych npc czyli data/npc po czym klikamy Otw?rz.

Teraz za?aduj? si? nam wszystkie NPC i mo?emy przyst?pi? do pracy :)

Ja mam problem... jak odpalam Rme to pisze mi zebym pokazal sciezke do tibia 8.1 gdzie jest ibia.spr i tibia.dat... ale kiedy juz jestem i daje ok na tibia 8.1 to znowu to samo;/ Czytalem na forum jeszcze ze trzeba do Rme wkleic Tbia.spr. i tibia. dat. Niestety nic nie skutkuje
Prosze O Pomoc!

Nie, on Ci? nie prosi aby? pokaza? mu ?cie?k? do Tibia 8.1 tylko prosi Ci? o ?cie?k? do Tibia.spr i do Tibia.dat (niemyl tego z Tibi?.exe!) jak otworzy ci si? okienko to podaj mu o to o co Ci? poprosi.

Jak dalej macie problemy to od?wie?a?!

Dalej to samo

Dalej to samo

No to gdzie jest ta ?ciazka to Tibia.spr i tibia dat..? Bo jak daje bo to znajduje sie w tibi. czyli wchodze: D/program files/tibia 8.1 i koniec... i jak klikam otw?rz to znowu mi to samo pisze

ps. I og?lem ja nie moge klikn?? exe. ani tibia.spr tylko moge wejs? w ten Folder Gzie si? to znajduje czyli w tibia 8.10 ale i tak nic sie nie dzieje...jak klikam na folder tibia 8.1 , w kt?rym znajduje sie tibia.spr i tibia.dat ( na 8.0 tibii inna wersja Rme normalnie mi chodzi,,;/) tylko z t? co? nie tak:(

Ostatnia edycja:
wszystko z Mapedytora musisz wkleic tam gdzie masz tibie 8.10 bo inaczej nie odpalisz mapedytora

heh.,,:(

heh.,,:(

Wiem Zrobilem To i dalej nic...;/
Ci?gle mi sie to pokazuje Could..ble..blee...ble... tibia.spr and/or tibia.dat to navigate installation tibia 8.1 czyli musze navigowa? na folder tibia 8.1 wie? tak robie ale kiedy juz daje otw?rz to znowu to samo mi wyskakuje...;/ HELP!
kto chce reputa?:D

Ostatnia edycja:
ehh... dalej nic;/

ehh... dalej nic;/

Pomo? ktos;p
--------------------------------------------------
help Me 0.o

Kamil.. Ja nawet tego Map Edytora otworzy? nie moge .. Pisze mi co? takiego " c:\Program Files\tibia\RME.exe

Nie mo?na uruchomi? aplikacji, poniewa? jej konfiguracja jest niew?a?ciwa. Problem ten mo?? rozwiazac ponowne zainstalowanie aplikacjii. Co mam zrobi? wszystko dobrze robi?em?? ;/ PS. Instalowa?em chyba ju? z 80 razy, i ten Edytor do folderu z Tibi? wrzuca?em te? nic ;[. Help!! xD

Dok?adnie

Dok?adnie

Gdzioe mam dokladnie skierowac Rme zeby mi odczytywalo... Bo jak kieruje go na tibia 8.1 np-> D/Program Files/Tibia8.10 to ni hooja nic to samo mi wyskakuje....
Prosze O szybk? odpowiedz!

Otwierasz X:\Program Files\Tibia

otwierasz te? folder Tibia

a w nim masz takie pliki:

zaznaczone masz na czerwono te wa?ne! A je?eli po klikni?ciu otw?rz to nic nie da to ja ju? si? poddaje. Wtedy zainstaluj sobie OtMapEditor dost?pny tutaj na forum. Mo?e wtedy nie b?dzie mia? problem?w.

A Tobie Adamus nie mam poj?cia czemu to nie dzia?a :confused: pierwszy raz s?ysze aby by? taki problem przy uruchamianiu :cool:

Jak ja pobiera?em wyskakuje b??d z tym tibia spr/dat a da?em to z tibi rl umnie te pliki inaczej wygl?daj?

tak te spr i dat wygl?daj? a jak klikam tak jak u innych te? sie pokazeje b??d ;(

prosze kamil pom?? ;)

ale cz?owieku ja ci pokazuje folder z Tibi? a ty mi pokazujesz folder z RME :mad: masz mu pokaza? ?cie?ke do katalogu z Tibi? a nie RME plik .dat ten kt?ry podkre?li?em w morde na zdj?ciu. :)

czemu tak uwa?asz? Bo nie umiesz go obs?ugiwa?? :p Naucz si? to zmienisz zdanie. Z reszt? kwestia gustu, ale jak ju? piszesz to uzasadnij :rolleyes:

Zrobi?em tak jak jest opisane i dalej nie chodzi ;/ bardzo chcia?bym kozystac z remare bo ten co go uzywam teraz mnie wnerwia....

Nie moge dac miniaturki bo wyskakuje ze musze miec 30 postow lub wiecej ;/ grrrr ale napisze co jest w b??dzie :

C:\Program Files\RME\RME.exe

Nie mo?na uruchomic aplikacji, poniewa? jej konfiguracja jest niew?asciwa. Problem ten mo?e rozwi?zac ponowne zainstalowanie aplikacji.

Instaluje jeszcze raz i znowu b??d ;/

o dzi?ki wielkie, mo?e to wam rozwi??e problem z t? aplikacj?. Temat prosz? od?wie?a? tylko wtedy kiedy potrzebna pomoc!

Dzi?ki Ewende. Nie chodzi? mi ,bo nie mia?em zainstalowanego Net Framework'a 2. A teraz ju? mi chodzi.

Status
Zamknięty.
Do góry