• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Program do tworzenia muzyki :)

Status
Zamknięty.

Skrypter

Advanced User
Liczba reakcji
23
Witam !
Szukam programu do tworzenia bit?w :), mianowicie Hip-Hop`u.
Wola?bym jaki? darmowy i ciekawy program. kt?ry b?dzie posiada? wiele Funkcji:)
I nie by? bardzo skomplikowany :).

Dzi?ki :)

pozdro, Skrypter !

Odp: Program do tworzenia muzyki :)

O bo?e cz?owieku...
eJay Hip-Hop 5 b?d? 6. Bawi?em si? kiedy? w nim...

Po pierwsze, ?adne ejay poniewa? to zabawka dla dzieci. Po drugie na forum ju? jest przynajmniej 5 temat?w z pro?ba o taki program, wystarczy?o poszuka?. Po trzecie to sprawdz "fl studio", na jutube masz pe?no tutoriali jak tworzy? bity etc.

Nigdy nie b?dziesz mia? dobrych bit?w na darmowym programie jak eJaye i tego typu, to ci o?wiadczam i gwarantuj?. Trzeba si? nauczy? na nieco skomplikowanych programach.
Reason jest dobrym programem dla os?b o klimatach Hip-Hop, dla mnie jest beznadziejny. Nie wiem natomiast jaka wersja, mo?liwe, ?e 4. U?ywam tego na MACu w szkole.
Nie wiem te?, czy czasem nie trzeba p?aci? za licencj?, mo?e i tak, mo?e i nie. Mo?na sprawdzi?.

Program nie skomplikowany jest r?wny z programem chujowym i do niczego nie nadaj?cym si?. Lepiej ogarn?? skomplikowany i jecha? po jego mo?liwo?ciach na maxa, a nie robi? byle g?wno na czym? ?atwym. Ja Ci mog? poleci? Cool Edit Pro 2.0 lub Reasona. na Hip-hop.pl gdzie? s? 4 cz??ci artyku?u/poradnika o tworzeniu bit?w.

Ja osobi?cie polecam fl studio, robi? muzyk? od paru lat i nie znalaz?em jeszcze ?adnego lepszego programu :)

fl studio, sony sound forge i ew audacity ^^

Na fl robisz bity i sekwencje, na sound forge zbierasz do kupy i nagrywasz, a jak nie masz sound forge'a to na audacity, ale z tym wi?cej srania jest :/

Status
Zamknięty.
Do góry