• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Problem z ots 8.10

Status
Zamknięty.

Yroshi

User
Liczba reakcji
0
HElP!
To tak, Mam silniczek evo pod 8.1. mam router speedtouch. Mam hamachi. wszystko ustawiam w config.lua wpisuje tam te ip z hamachi i na moim kompie wszystko ok ale jak kolega chce sie zalogowac to po 2 minutach mu sie nawet character list nie wysmietla co robi?? :confused::confused:

Odp: Problem z ots 8.10

A on po??czy? si? z twoim Hamachi ?[on te? musi je mie? i musi by? pod??czony pod twoj? sie?] =)

STARY nawet niewiesz jak mi pomogles a mozesz dac jakies szczegoly jak on ma to zrobic? :o

w??czasz Hamachi, tworzysz now? sie?, podajesz innym nazw? sieci i has?o, no i sie do??czaj? do twojej sieci i ju?.

Reput leci :)
@EDIT
Mam jeszcze pytanko mam router speedtouch interner z netii przez gniazdko telefoniczne i za ka?dym razem jak od??cze net i zal?cze mam to samo ip to znaczy ze mam sta?e?
W ka?dym razie da sie jako? zrobi? OTS bez hamachi w moim wypadku?

Ostatnia edycja:

Tak masz sta?e IP. Jedynie po formacie komputera zmieni si? twoje IP.
Zale?y jakie masz IP, je?eli masz wewn?trzne IP b?dziesz musia? mie? hamachi je?eli masz zewn?trzne to mo?esz robi? bez hamachi.

Ostatnia edycja:

A po czym pozna? czy jest wewn?trzne czy zewn?trzne?

Sprawd? na tej stronie... Skopiuj swoje ip, wci?nij "[Zewn?trzne czy Wewn?trzne?]
Kliknij aby sprawdzi?" i wklej w tamto bia?e okienko i "Sprawd? rodzaj IP"

@down
Owszem, mo?esz bez niego. ?ci?gnij silnik i odblokuj porty ;]

Ostatnia edycja:

Ok Okaza?o si? ?e mam zewn?trzne czyli jak zrobi? bez hamachhi?

Musisz sprawdzi? swoje ip:

Next jak masz silnik otwierasz config i wpisujesz tam gdzie masz ip auto lub 125.1XXX wpisujesz swoje ip zapisujesz :) odpalasz silniki masz otsa.

w og?le nie robisz hamachi.. tylko wchodzisz w config, wklepujesz swoje ip, zapisujesz. W??czasz serwer. Dajesz kumplowi IP i mo?ecie gra? ;]=) [o ile masz odblokowane wszystkie potrzebne porty jak kolega wy?ej uj??]

Taa tylko kt?re ip bo jak wpisuje te co mi pokazuje na stronce to nie pokazuje mi wogole chatacter list nie pokazuje

A masz odblokowane porty??? Spr?buj te? wy??czy? zapor? systemow?..?

Dzi?ki all spr?buje w przysz?ym tygodniu niestety narazie nie mam czasu... :( jak b?dzie co? nie tak napisze :D

I po co ten spam... nawet mu nie wyja?nili?cie jak si? porty odblokowuje.

I po co ten spam... nawet mu nie wyja?nili?cie jak si? porty odblokowuje.
A powiedz mi ... masz tu gdzie? pytanie odno?nie tego, by kto? mu wyt?umaczy? jak si? odblokowuje porty..? Nie prosi? o to wi?c po co Ty si? udzielasz? Je?li liczysz na reputa w ?atwy spos?b to powodzenia... ale w?tpi?, by? go dosta?.. I nie m?w nam by?my nie spamowali, bo w tym wypadku akurat Ty robisz zamieszanie, bo pr?bujesz "wy?udzi?" reputa, cho? nawet nie prosi? o wyt?umaczenie.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry