• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows XP Problem z Grafik?!!!

Status
Zamknięty.

Awesome Asimov

Forum friend
Witam mam problem z grafik?,jest zryty obraz w tibi to mam czarne kropki czy co? robi?c prace w rme podobnie jakies syfy. i wog?le. Monitor mam pod??czony do tej karty z g?ry bo jak pod??czam do tej z do?u to nie ma obrazu(bo s? dwa wejscia) Kto? wie o co chodzi? Bo nie jestem pewien czy to pad?a karta graficzna czy nie bo musze mie? pewno?? co kupi?. Pozdrawiam​

Our partners and their custom servers:

Odp: Problem z Grafik?!!!

Tak o to ci nikt nie powie co ci padlo...
Ale w sumie jak nie mozesz podlaczyc na dole(zakladam, ze do karty) to najwidoczniej karta ci wlasnie padla.
A jak podlaczasz na gorze, to masz zintegrowana grafike. Ona generalnie do niczego sie nadaje, ale jest. Musial bys pogrzebac w ustawieniach i sterownikach. Bo masz jakies ustawienia z karty i ci zintegrowana tego nie ogarnia wiec wyswietla jakis syf.
Jesli chodzi o sama tibie to zmien silnik graficzny. Moze na ktoryms ci pojdzie lepiej... Wlacz/wylacz tez opcje efektow swietlnych i pokombinuj generalnie.

o chodzi o to co m?wisz sorry za s?abe wyja?nienie ale ja si? nie znam za dobrze:p pr?bowa?em w tibi zmienic obraz ale si? nie da;/ wogole direxa 9 mi nie czyta i innego te?. Wiesz chce miec pewno?? co nie dzia?a bo jak pod??czam do tej drugiej to wgl obrazu nie mam

Zainstaluj sterowiki do karty graficznej.
@down
w?tpie, moim zdaniem brak sterownik?w jest przyczyn? tych czrnych kropek etc.
I to Ty offtopujesz... masz pw a ja pr?buje w jaki? spos?b pom?c.

Pozdrawiam xKrysteKx!

Ostatnia edycja:

Zainstaluj sterowiki do karty graficznej.

Pozdrawiam xKrysteKx!

Co tutaj dadza sterowniki skoro najprawdopodobniej karta pad?a?!
Ale w sumie jak nie mozesz podlaczyc na dole(zakladam, ze do karty) to najwidoczniej karta ci wlasnie padla.

Dlatego mam do Ciebie jedn? pro?b?, je?eli wypowiesz si? bez sensu, we?miesz udzia? w dyskusji to mo?e m?g?by? na sam pocz?tek przeczyta? ca?y temat a nie tylko post autora tematu, bo robi si? syf na forum przez takie osoby jak ty.

Co tutaj dadza sterowniki skoro najprawdopodobniej karta pad?a?!

Dlatego mam do Ciebie jedn? pro?b?, je?eli wypowiesz si? bez sensu, we?miesz udzia? w dyskusji to mo?e m?g?by? na sam pocz?tek przeczyta? ca?y temat a nie tylko post autora tematu, bo robi si? syf na forum przez takie osoby jak ty.

Twoja wypowied? te? nie wnosi nic do tematu.

@topic
Spr?buj zaktualizowa? sterowniki, Wy??czy? OpenGL w Tibii (Najlepiej na D3D przestaw) i napisz czy co? pomog?o. Jak nie to karta jest winna wszystkiemu. Spr?buj przeinstalowa? Directa te?.

chyba karta 100% bo w tibi nie moge zmienic na nic. wog?le mi jej chyba nawet nie czyta patrz?c w ustawienia. Directa te? nie da si? przeinstalowa? ;/

-----Aktu-----

Nie wiem czy to wina karty graficznej czy nie bo wiatraczek dzia?a ;D czy to nie ma znaczenia? Po prostu pod??czaj?c do tegj g??wnej nie mam obrazu;/

Ostatnia edycja:

No to widzisz, skoro ci jej nie czyta, to znaczy, ?e si? zepsu?a. By? mo?e si? poprzepala?y kable niekt?re, i nie ma po??czenia z reszt?, przez co nie mo?esz uzyska? obrazu, po pod??czeniu do niej monitora.

Wszystko jasne, nowa karta.

Nic nie jasne.

Sprawd? w spos?b nast?puj?cy czy czyta:

Start - Uruchom - dxdiag - Ekran - Nazwa

lub

programem .

Je?eli nie b?dzie czyta?o to rozkr?? bud? i posprawdzaj styki.
Wykr?? kart? graficzn?, pod??cz do innego PC (np. kolegi) i sprawd? czy problem nadal wyst?puje.
Wina mo?e le?e? po stronie p?yty g??wnej.

A co ci pisze w Start>Wyszukaj> Mened?er Urz?dze? pod dzia?em "Karty Graficzne" ??

Jak tam nie pisze nic, to jest to od karty.

No i zawsze mo?esz te? zobaczy? czy z p?yt? wszystko w porz?dku programem EVEREST, tak jak kolega nad tob? ci doradzi?.
Ja osobi?cie u?ywam tego programu. Nie mam do niego ?adnych zastrze?e?. To on mi pokaza?, ?e musz? zmieni? kart? d?wi?kow?.

Pobierz program GPU-Z:

I sprawd? tam w zak?adce "Sensors" jakie jest zu?ycie karty graficznej.
Wtedy b?dzie wiadomo czy j? w og?le czyta.

Czyli jest to problem z kart? graficzn?. Pozostaje wi?c opcja kupienia nowej.

Chyba, ?e kt?ry? z koleg?w m?g?by ci po?yczy? na chwil? do testu swoj? kart?, i zobaczy?by?, czy po podpi?ciu b?dzie dzia?a?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom