• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Pomoce

Status
Zamknięty.

Demeroth

Forum friend
Liczba reakcji
75
Do pomocy nowym graczom zaczynaj?cym gra? w Tibi?, wprowadzimy dwa tutoriale wraz z wprowadzniem letniej aktualizacji. Ponadto, poniewa? d?ugie teksty obecnych pomocy by?y raczej niewygodne, zostan? zast?pione przez zilustrowane tutoriale.

Wszystkie nowopowsta?e postacie ju? nie obudz? si? w ?wi?tyni Cipfrieda, ale na wysepce, na po?udnie obecnego Rookgaardu. Od tej chwili, Santiago b?dzie pierwszym NPC, kt?rego spotkacie zaczynaj?c swoj? ?wietn? przygod? w Tibii. Tu, postacie otrzymuj? pierwsze wyposa?enie i ucz? si? podstawowych, ale wa?nych rzeczy jak otwieranie skrzynek, nak?adanie wyposa?enia, walczenie i pl?drowanie potwor?w, albo odzyskiwanie zycia. Kawa?ek dalej, nasze postacie spotykaj? Zirelle, kt?ra potrzebuje pomocy ze zbieraniem drzewa. Nauczy nas popycha? rzeczy (tachanie lootbaga ;) ) i pos?ugiwania si? ?opat?.W ko?cu, Carlos wyja?ni jak zmieni? sw?j str?j i jak sprzeda? rzeczy u NPC. Zaopatrywani w pierwsze punkty do?wiadczenia, wyposa?enie i podstawow? wiedz? o mechanice Tibii, postacie s? przygotowane na ich pierwsze kroki na Rookgaardzie. Do?wiadczeni gracze b?d? mogli pomin?? wysp? pocz?tkuj?cych i od razu zaczyna? na Rookardzie.

Drugi tutorial powinien pomaga? graczom wybra? powo?anie. Na poziomie 8, postacie powinny wychodzi? z Rookgaardu przez rozmawianie z wyroczni?. Zamiast przenosi? ci? do miasta, wyrocznia wy?le ciebie do Wysepki Losu. Ambasadorzy z ka?dego powo?ania dadz? ci mn?stwo informacji o zaletach i wadach bycia rycerzem, paladynem, czarnoksi??nikiem albo druidem. Jak tylko wybra?e? powo?anie, b?dziesz m?g? do??czy? do ludzi z twojej profesji, w kt?rej masz nowe wyposa?enie pod warunkiem, ?e nie min??e? poziomu 8. R?wnie? masz mo?liwo?? testowa? twoje nowe wyposa?enie w specjalnym lochu tylko stworzonym dla twojego powo?ania. Uwa?aj - czym g??biej wchodzisz, tym silniejszych napotykasz przeciwnik?w.
Twoje nowe wyposa?enie powinno umo?liwia? ci opanowanie tego wyzwania bez zbyt wielu trudno?ci. Ilekro? b?dziesz gotowy odjecha? z Wysepki Losu, Captain Kurt b?dzie szcz??liwy, zabieraj?c Ciebie tam gdzie chcia?e? w jednym z publicznym port?w.. Je?li nie my?la?e?, w kt?rym mie?cie chcesz ?y?, Captain Kurt mo?e r?wnie? dostarczy? ci jakie? podstawowe informacje o ka?dym Tibijskim mie?cie.

Przybywszy na l?d, miejscy przewodnicy juz b?d? czeka? na m?odego poszukiwacza przyg?d. S? pomocni na kilka sposob?w. Maj? interesuj?ce informacje o swoim mie?cie, co wi?cej mog? oznacza? interesuj?ce miejsca na automapie, nawet towarzysz? postaciom poni?ej poziomu 10 do depo.

Zdj?cia pochodz? z i

Orginalny news znajduj? si? na tibia.com

Ostatnia edycja:
Niby wszystko ?adnie pi?knie, ale ca?y czas leci moim zdaniem klimat.

Chcia?bym, ?eby Cipsoft zrobi? chocia? jeden serwer, dzia?aj?cy na Tibii 7.4...

Wow ! Super zrobili ! Teraz chyba b?dzie mniej pyta? typu "jak to zrobi?" itp.
?wietnie wymy?lili !
?adnie te nowy itemy wygl?daj? =]
Wielki + dla cipsoftu !

Hmm, dobry pomys? nawet ze strony Cip?w. Przyda si? takie co?, jednak?e tylko dla tych kt?rzy dobrze operuj? j. angielskim. Ja osobi?cie nie narzekam, umiem si? dogada?.

FIRST POST!! :D

Pozdrawiam,
Vendeto

Witam. Dobrze, ?e CipSoft u?atwili gracz?, kt?rzy zaczynaj? gra? w Tibi?, ale jak Woristin powiedzia?, ?e klimat leci i si? z tym zgodz?. Plus dla Cip i oby tak dalej.

Cipsoft ma ?eb lub **** ( co se pomislisz to ju? twoja sprawa )

Przyda si? noobkom - nie b?d? ?azi? i zawraca? du..?ego ty?ka :D

Powiem jedno: zajebi?cie to wymy?lone, chocia? raz pomy?leli o tych co zaczynaj? przygod? z tibi?.:):)
Ten update oceniam na 9/10:D

Wed?ug mnie takie 'udogodnienie' powinni zrobi? wcze?niej, albo nie powinni tego robi? w og?le. Od tego update b?dzie tak, ?e - jak to bywa w grach single-player - gracz b?dzie prowadzony za r?czk? przez komputer, a nie jak to mia?o wcze?niej miejsce - r?wnie? z wykorzystaniem innych graczy (komunikacja, wzajemne pomaganie etc.)

:eek: ... CipSoft pomaga zacz?? gre nowym !? Tylko ciekawie czy nowy bedzie musia? mie? PACC'a ? Jestem ciekawy czy te itemki dostanie si? na pocz?tek ? Pozostaje tylko czeka? ...

Pomys? sam w sobie fajny, aczkolwiek EQ na start, gdy takie newbie pracuj? na niego ci??ko przy 11-12 lvlu? Mhm...

?al was ludzie.. Zamiast podzi?kowa? Demeroth'owi za super t?umaczenie to wy o CipSach gadacie :'<

Ja ci gratuluje Demeroth bardzo dobrego j. Angielskiego czy translate.pl :D

CipSy maj? dobre pomys?y.. :)

@up
Sam ?e? translate.pl >.<

#topic
Tibia traci teraz ju? ca?kiem sw?j klimat :/ Mogliby chocia? usun?? hotkeye :| Co do tematu to jako? mi ten nowy update mi si? nie podoba. No c?? trzeba zobaczy?, co niszcz?cego dalej wymy?l? :o

#topic
Tibia traci teraz ju? ca?kiem sw?j klimat :/ Mogliby chocia? usun?? hotkeye :| Co do tematu to jako? mi ten nowy update mi si? nie podoba. No c?? trzeba zobaczy?, co niszcz?cego dalej wymy?l? :o

?yjemy w erze boter?w ,wi?c usuni?cie hotkey'?w g?w*o by da?o ;p

Tutorial ca?kiem wporz?dku ,lecz na cholere komu? tutorial jak si? chodzi czy te? u?ywa ?opaty.
Pami?tam ,?e po pierwszym logowaniu mia?em problem z wej?ciem po drabince ;P

Drugi tutorial dotycz?cy profesji hmm. Te przedmioty ,kt?re widniej? na screenach to pewnie b?d? mia?y jak?? mieszn? obrone czy atak.
Teraz po wyj?ciu z rooka ma?o kto kupi "pocz?tkowe eq" :s
Sam specjalnie zrobie ka?d? z profesji ,aby odkry? podziemia przeznaczone dla ka?dej z nich na wyspie Losu.
Cipsoft idzie w dobr? strone. Jutro ide do ko?cio?a (:o) ,wi?c trzeba si? pomodli? ,aby nic nie spieprzyli.
Pozostaje tylko czeka? ;-)

@Decha

Lol.

@Andzia

Nic by to nie da?o, gdy? tak jak kolega Up napisa? "?yjemy" (to chyba nie odpowiednie s?owo, bo ja ?yje w erze kaczor?w) :o Ale tak, niestety bociarzy jest teraz multum.

Pozdrawiam,
Vendeto

@Dechalol

Dzi?ki. Nie powiem, ze nie pomaga?em sobie s?ownikiem ani infobotem poniewaz nie mam jeszcze opanowanego angielskiego na takim poziomie ;)

@topic

Ciesz? si?, ze wreszcie b?dzie szczeg??owa instrukcja obs?ugi tibii. Nie b?dzie juz zb?dnych pyta?. Nooby moze ewoluj? w newbie i normalnych graczy. Newbie set? Moim zdaniem bardzo klimatycznie wymy?lili (RPG-owcy powinni wiedzie? o co chodzi).

Mam tylko cich? nadziej?, ze w ostatnim teaserze napisz? : "Wreszcie znale?li?my spos?b na wszelkie boty" (etc)

Status
Zamknięty.
Do góry