• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Inne PokemonWorldOnline

Status
Zamknięty.
Odp: PokemonWorldOnline

a planujecie zrobic najpierw closed beta "dla was" czy odrazu open beta dla wszystkich ?

a planujecie zrobic najpierw closed beta "dla was" czy odrazu open beta dla wszystkich ?

Chyba odpalimy dla wszystkich. Bo wewnetrzne testy robimy przy tworzeniu kolejnych skrypt?w bo lepiej zrobic wszystko powoli i solidnie przetestowac niz wszystkie skrypty w jeden dzien :). Poniewa? sam jestem graczem i uwielbiam szukac b?ed?w na serwerach i je wykorzystywac (^..^)

hehe :) no wiec pozostaje nam wszystkim cierpliwie poczekac na beta testy :)

a jestescie wstanie okreslic sie jakas wstepna data przewidziana na beta testy ?

'O bo?e... ludzie, m?wil przecie? ze nie zna daty startu ots ;p a beta tym bardziej hehe, jak bedzie znal napewno powie :) . '

@topic:
Mam nadzieje ?e ots wypali, mapka ?adna, systemy te? :) Pozostaje tylko czeka? na start

Tylko macie forum czy macie strone g??wn? bo o 23 zbytnio nie mam si?y czyta? 17 stron :/ Ots zapowiada sie ?wietnie ;) Tylko poprawi?bym nazwy z Brock City na oryginalne czyli Pewter Celadon Celurean Virdian itd. :d

@UP
Napewno b?d? takie miasta tylko to raczej s? mojim zdaniem "Special City"

@Eldiane
Jak jest duel to ??by gracze nie uciekali to najlepiej zeby podczas duelu trenerzy zostali unieruchomieni.

Pozdrawiam Krysteek.!

@EDIT TRENER TRENERA XD
Wi?c zau?my ide sobie po trawce i wyskakuje Nidoran. To mi automatycznie sam pokemon si? przyzywa. Je?li chc? walczy? to walcze lecz je?li niechce to mo?na np. wpisa? !run i Nidoran ucieka a nasz wraca do Poke Ball.

tomakeo rozumiesz teraz bardziej xD?

Ostatnia edycja:

krystek nie bardzo wiem o co ci chodzi?o z tym ?e pokemon pokemona zauwa?y i pokemon trenera wyskakuje sam i run :D troche ja?niej :)

Co do dueli to moim zdaniem powinno by? tak, ?e je?li obie strony zaakceptuj? pojedynek to przenosi ich na jak?? aren? i tam walcz? ... wygrana osoba powinna mie? mo?liwo?? odebrania pokemona od drugiej osoby, poniewa? bez sensu jest bicie si? za free. Tak to duele stan? si? nie od??czn? cz??ci? gry.

Up:
Za wygranego duela dostaje si? 10% pieni?dzy obu graczy, a odbieranie pokemona po wygranej walce by?oby pora?k? XD. Kto? ma super hiper pokemona i za???my, ?e przegra.. to druga osoba odbierze mu go ??... poracha xD... Poza tym przegrana osoba traci jakie? umiej?tno?ci po 1% czy jako? tak.. a uczestnik kt?ry zwyci??y? dostaje ile? procent jakich? umiej?tno?ci... czytajcie wszystkie posty...

Mi sie wydaje ze jak narazie priorytetem powinno byc to zeby serwer ruszyl,a z czasem jego dzialania mozna pozmienac pare drobnych szczegolow...:rolleyes:

Pokemony beda w trawie .
Gdy bedziemy chodzic bez pokemona wypuszczonego ?aden pokemon nas nie zaatakuje , gdy mamy "otwartego" pokeballa pokemony b?da nam sie pojawia? . Przez opcje !run bedziemy mogli anulowac walke i dany pokemon znika :). W trawie b?da jedynie pokemony kt?re s? w zakresie si?y od 15/20 naszej skali. Wydaje mi si? ze pokemony 16+ Bed? to pokemony posiadaj?ce pojedy?cze respy i dost?pne jedynie przez ewolucje ;) [ 2 ewolucje/legendy/rary/shiny.

@up

Moim zdaniem to jest z?e...
Poniewa? ka?dy mo?e sobie przebiegn?? do najlepszego miasta i co mu zrobisz? NIC.
Lepiej by by?o aby zrobi? ?eby pokemony wyskakiwa?y z trawy i trener musi je zabi?.
Chyba ?e b?dzie takie co? jak na GBA . ?eby wej?? np. w br?zow? traw? trzeba pokona? lidera sali np. Broka To by by?o dobre.
Ale co z qestami? Nie b?dzie ich czy mo?e tam b?d? specjalne groundy gdzie pokEmon wyskoczy nawet jak mamy pokemona w pokeballu musimy zaatakowa?.
I nie ma opcju "Run" ?

Czy jak to b?dzie.

Pozdrawiam
Alexis

Wed?ug mnie ta opcaj !run to pora?ka ;/ na tym ots'ie nie b?dzie mo?liwe ?eby kto? pad? albo np idziesz na jakiegos silnego poka i prub?jesz go zabi? nie dasz rady to !run i po sprawie ? Z?Y POMYS? !

Zr?bcie tak, ?e zawsze jak trener zobaczy jakiego? dzikiego pokemona to automatycznie(lub po np. 5 sekundach) jego pokemon(trenera) wyskakuje z pokeballa i zaczyna atakowac tego dzikiego. Je?eli wszystkie pokemony trenera padn?(tzn. przegraj? walk?) to trener powinien dosta? wiadomo??, ?e za 5 sekund(taki przyk?ad) zostaje teleportowany do miasta do kt?rego nale?y(niekoniecznie do Centrum Pokemon, ?eby nie by?o za ?atwo[padaj? poki, idziesz od razu leczysz i zn?w na hunt] najlepiej, ?eby to by?o kawa?ek od PC) lub jak by si? da?o to, ?eby tp'owa?o przed to expowisko.. i wtedy daleka droga do miasta :P. Taki pomys? ode mnie.

Edit:
No chyba, ?e chcecie ?eby by?a komenda !run to wtedy niech ona ma jaki? delay, czyli nie walisz tej komendy za ka?dym razem, gdy spotkasz pokemonsa tylko raz na np. 10 min. Wtedy by?o by sprawiedliwie (tak my?l?).

Edit2:
Albo np. mo?na by pisa? t? komend? np. 2 razy od wyj?cia od pokemon centrum, czyli idziesz expi? na jakie? pokemony i trafi? Ci si? mocny przeciwnik, to piszesz komend? !run i uciekasz. Potem po jakim? czasie zn?w trafiasz na dobrego przeciwnika i wiesz, ?e mu rady nie dasz, wi?c ponownie wpisujesz komend? !run... Gdy trafisz na kolejnego mocnego pokemona(oczywi?cie zanim p?jdziesz do centrum poke[bo tam ci si? 'ucieczki' regeneruj? z powrotem do 2 u?y?]) to nie mo?esz u?y? tej komendy tylko musisz walczy?. Jak przegrasz wszystkimi pokemonami to zostajesz po 5 sekundach teleportowany do miasta.
Czyli mo?na by by?o u?y? tej komendy tylko 2 razy podczas expienia i oczywi?cie w 10 minutowym odst?pie.

Prosz? o rozwa?enie i zrozumienie xD mojej propozycji.

Ostatnia edycja:

@Odno?nie tego co pan wy?ej napisa?.

My?l? ?e jest to dobry pomys? ale ten teleport do miasta mi si? nie podoba.
Je?eli by spada?y jakie? umiej?tno?ci trenera to rozumiem.

@Pytanie

Czy jak pokemon(nasz) zostanie pokonany spadn? mu jakie? umiej?tno?ci czy co??

Najlepiej by?oby gdyby tej komendy nie by?o stwarza zbyt du?o problem?w. Og?lnie to raczej jest nie potrzebna chyba ?e bedzie trzeba nosi? jaki? "aol" to wtedy jest jaki? sens ale ponowne u?ycie musia?oby d?ugo trwa? ;)

@Alexis
Napisa?em, ?e do miasta, bo robi? osobny teleport przed ka?de expowisko by?o by naprawd? trudnym zadaniem. Miasto by?o tylko przyk?adem.

Strata jakich? umiej?tno?ci przez przegran? walk? by?a by nawet nawet xD. Tylko te?, ?eby nie traci?o si? nie wiadomo ile tych umiej?tno?ci(%).

PS. Chcia?bym si? dowiedzie? za ile tak mniej-wi?cej ots b?dzie online i w ilu ju? % jest zrobiony/gotowy ?

Ostatnia edycja:

5uxjc6a785d6hu3rbfi0.png
dh5uo8iafpdufo1jup10.png
Skromny banner o tematyce naszego OTS.
Prace nad strona oraz forum ruszy?y pe?n? par?.

Ostatnia edycja:

5uxjc6a785d6hu3rbfi0.png
dh5uo8iafpdufo1jup10.png
Skromny banner o tematyce naszego OTS.
Prace nad strona oraz forum ruszy?y pe?n? par?.

Bajecznie to wygl?da.
Mam nadziej?, ?e nied?ugo b?d? m?g? si? zalogowa? na oficjalnym forum PwO.

PS. W ko?cu jaka? ?wie?a wiadomo?? na temat OTS'a. ;s

Mam nadziej? ?e b?dzie domena .pl :PPPP

A co do banera ten 2 jest wspania?y tylko ze ma?o pokemon?w pokazuje jak by? m?g? umie?ci? jeszcze jakie? pokemony lub jakiego? trenera kt?ry trzyma w r?ku pokemon'a to by by?o extra, ale i tak jest wy?mienity baner 10/10 :).

Czyli mo?na powiedzie? ?e jest to ma?y krok do startu serwera ;P

Status
Zamknięty.
Do góry