• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Pokemon Online By Faron Team !

Status
Zamknięty.

Faron

Active User
Liczba reakcji
4
Witam wszystkich bardzo serdecznie !!
Moj team (faron team) skladajacy sie z :
-2 Mapperow
-2 Skrypterow
-3 grafikow
Tworzymy projekt o Nazwie Pokemon Online PL.
Jest to odzwierciedlenie Pokemon Online w jezyku brazylijskim.
Mamy juz skonczone 57 pokemonow oto screen 22 z 57 pokemonow :

R?wnie? mamy skonczony skrypt na naszego wlasnego pokemona ktory walczy po naszej stronie, ma swoj lvl, magic lvl, mozemy wpelni kontrolowac jego ataki magiczne oraz np. karmic go w razie potrzeby.
Zostly wprowadzone 3 rodzaje pokeballi :
-Zwykle (10% szans ze zlapiesz pokemona)
-Ultra (25 % szans ze zlapiesz pokemona)
-Great (40 % szans ze zlapiesz pokemona)
Te dwa pierwsze pokeballe sa do kupienia w sklepie za wmiare duze sumy :)
Wystarczy uzyc pokeballa na ciele pokemona ktorego wlasnie pokonalismy i mamy okreslona ilosc % ze uda nam sie go zlapac w pokeballa.
Jestesmy w trakcie robienia nowych pokemonow (mamy zamiar zrobic ich okolo 150 +, a przy updatach beda dochodzic coraz to nowsze), oraz nowych NPC. Jest zrobiony NPC Professor Oak u ktorego mozemy zostawic nasze pokeballe oraz pare innych NPC takich jak np. Lekarka ktora leczy naszego pokemona oraz nas.
Narazie jeszcze brakuje nam okolo 20% skryptow, 60 % NPC, 100 % czarow oraz 70 % pokemonow.
Jak sadze jestesmy jedyna dru?yna ktora pracuje nad takim projektem wiec prosze o zamieszczanie w tym temacie pomyslow co do ulepszenia OTS. Np. jak maja wygladac dane spelle naszych pokemonow, Imiona NPC i co maja robic, Pomysly na questy i ogolnie fabule OTSa.
Jezeli ktos chce sie ze mna skontaktowac przez GG prosze pisac :7199284.
(prosze tez o opinie czy ten pomysl OTS ( w jezyku polskim) sie tam podoba czy tez nie)
Powstala strona informacyjna oraz forum servera. Strona informacyjna jest robiona na szybko. Nie zwracajcie uwagi na wyglad tylko na zawarte na niej dane. Strona bedzie aktualizowana i bedzie zawierala informacje na temat naszych poczynan z Serverem.
Adres stronki to :
Pozdrawiam Faron z Faron team !!

Odp: Pokemon Online By Faron Team !

Tworzymy projekt o Nazwie Pokemon Online PL.
Jest to odzwierciedlenie Pokemon Online w jezyku brazylijskim.
Czyli innymi s?owy podpierdalacie ich prace i zamieniacie ich - co jak co - bardzo dobry serwer w legowisko polaczk?w? C??, bardzo oryginalnie. :D

Chod? bior?c pod uwag? wasze hipermega mo?liwo?ci stwierdzam, i? na spritach sko?czycie podboje OT'sceny.

To twoje osobiste zdanie i szanuje je.

Ale moim zdaniem mamy duza szanse na powodzenie. Nowatorskie sposoby sa lajlepsze. np. Wymyslilem skrypt na latanie na naszych powietrznych Pokemonach. Gdy mamy naszego pokemona (starevia) i uzyjemy na nim Starevia Saddle to wtedy automatycznie nasza postac teleportnie sie o 4 pietra do gory (komenda /up). Na tym floor bedzie ustawiona podloga bez grafiki (przezroczysta) po ktorej bedziemy mogli sie przemieszczac. Po ponownym nacisnieciu na Siodlo zejdziemy z Pokemona i bedziemy na dole (/down) Dodam jeszcze ze po nacisnieciu na siodlo zmienna doChangeCreatureOutfit zmeni nam outfit na taki ze siedzimy na starevi. :)

To taki maly pomysl wymyslony przezmnie :P

Potem 2 skrypt wymyslony tez przezemnie to skrypt Przejscia przez ulice. Na ulicy beda jezdzic samochody. W poszczegolnych miejscach beda Slupy na ktore jak nacisniemy pokaze sie zielone swiatlo. Wtedy mozemy przejsc. Jak przejdziemy na czerwonym swietle to bedizemy mieli ubytek 50% hp a jak przejdziemy nie na przejsciu to 75 % hp :)

Bardzo prosty skrypt (taki ze jak nacisniemy to ID drogi przed nami ma sie zmienic na np. 9999. A jak nie wcisniemy bedzie mialo ID 9998 i atrybut dodany ze zjada nam HP (taki sam jak ogien w tibi ))

Pozdrawiam i oceniajcie moje pomysly xD

Nie No Spoko ;] ale z drugiej strony to napewno b?dzie niewypa? jak wi?kszo?? tego typu OTS;] Ja Lubie ots na Podstawie Anime xD tylko ze nie ma zadnych juz ;/

Mam dla was wiesc ! xD

Mamy juz 258 pokemonow zrobionych !! Z czego kazda ma swoje ewolucje !! Wiec razem okolo 800 Pokemonow zrobionych. Teraz tylko wzucic do spr i zrobic .dat i klient bedzie prawie gotowy :)

Jezeli sadziecie ze sie nie uda to sie przekonacie. Nie robie tego projektu sam tylko robi go 7 osob. Sadze ze damy rade podolac temu projektowi :)

Widze ?e OTS zapowiada si? znakomicie. Kiedy bedzi? ju? online bo nie mog? si? doczeka?.
Mo?e zrobcie ranking wygranych walk PvP to by?o by ciekawe ;d

Prace nadal trwaja. Mamy juz zrobione all grafiki NPC, Trenerow, Liderow sal etc. Zostalo nam troche skryptow, Mapka i powrzuca? all sprity do klienta. Mamy juz zrobiony system Latania, Plywania na pokemonie oraz fajnie zedytowana arene walk PVP. Zrobilismy tez sagi. Sagi odnosza sie do 1 generacji pokemon. Na serverze jest 76 Rodzin pokemonow a 1 rodzina to np. Charmander, Charmeleon, Charizard. Wiec mamy okolo 180 pokemoow. Jak bedziemy robic updaty to bedziemy dodawac pokemony z 2,3,4 generacji. Zostaly tez do zrobienia spelle.

Za jakis tydz- 2 tygodni zrobimy oficialny trailer OTSa.

Pozdrawiam Faron Team !!

Witam,
mam pytanie :
kiedy planujecie oficjalny start serwera, bo gram na Pokemon Online ale tam s? kolejki ?e szok i na dodatek full brazil...
a tak poza tym to OTS zapowiada si? ciekawie :) Zach?c? kilku kumpli do gry ^^
Czekam na odpowied?,
Bartpa

Ostatnia edycja:

mhmmm jednak wielkosc pokow ma dla mnie znaczenie wiem ze nie wygladaja dobrze po rozsciagnieciu ale trzeba to jakos zrobic , nie moga miec po 1kratce wielkosci ;p

Hmm planowany start servera. Sadze ze wyrobimy sie z pracami na ferie zimowe. :) Czyli styczen gdzies tak polowa powiedzmy na 15 stycznia. Wtedy serv bedzie albo skonczony albo bedzie w ostatnich fazach przerabiania :)

Pozdrawia Faron Team !

Zg?aszam si? Jako Maper!

Zaproponowa? mi tw?j kolega Faran jego gg by?o:8752618

jestes az tak glupi ? zal to powinienes miec na imie

ja podchodze do tego projektu sceptycznie jak bedzie online z checia zagram narazie sie nie napalam i wam rowniez nie raddze tego robic

Dajcie znac jak powstanie ch?tnie zagram xD :D

takze zglaszam sie jako mapper jak cos pisz na gg 4741785

Jak narazie to wszystko wyglada bardzo dobrze.
Ale mam nadzieje, ze nie bedzie takiej nudy jak na tym brazylijskim ze np od 13 do 17lv expienie wyglada tak: lowienie, zabicie 5 pokow, do centrum sie leczyc, i spowrotem lowienie i tak wkolko (7h baardzo nudnego expienia..).

Pokemony... Ja si? w to bawi?em jak mia?em 7 lat xD poni?aj?cy ots waszej inteligencji. Nie lepiej zrobi? server z prawdziwego zdarzenia jak roxor? Ma?o ludzi b?dzie gra?o a szkoda waszego czasu

Co do populacji graczy to bym sie sprzeczal. Na POkemon Online BR gra non stop 900 graczy ONLINE. I chyba z 600 osob w kolejkach. Nawet do kolejki nie da sie wbic bo w kolejkach nie ma miejsca xD

W?a?nie popieram Faraon'a na serwerze pokemon online br gra 900 ludzi dzie? i noc.

@Do jull.
To widz? ?? te? pomagasz ?? To witaj w team ale mapk? robimy dopiero jak wszystko b?dzie :] narazie robimy skrypty,magie i inne na ko?cu mapk? ;]

:cool:

Status
Zamknięty.
Do góry