• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pezet/Ma?olat - Dzi? w moim mie?cie [2010]

Status
Zamknięty.

Vrael

Porzuci? wszystko to wszystko odzyska?
Liczba reakcji
78
Yo.

Wiem, ?e p?yta kr??y po ?wiecie ju? od d?u?szego czasu, ale dopiero teraz wpad?em na to, ?eby napisa? o niej temat, gdy? w ko?cu doczeka?em si? orygina?u ; ]

010433.jpg
Tym razem zdj?cie nie moje, flesz mi si? odbija? w opakowaniu :<​

Wikipedia napisał:
Dzi? w moim mie?cie - pierwszy wsp?lny album dw?ch braci: Pezeta i Ma?olata. Za produkcj? odpowiedzialni s?: Donatan, The Returners, Szczur i DJ. B, jednak wi?kszo?? beat?w stworzy? Czarny z HIFI, kt?ry rejestrowa? wokale oraz miksowa? ca?y kr??ek. Na p?ycie go?cinnie mo?na us?ysze? m.in. Grizzliego z EastWest Rockers, VNMa, cz?onk?w Molesty Ewenement oraz w?oskiego rapera Fabri Fibr?. P?yta zadebiutowa?a na 5. miejscu listy OLiS w Polsce

Lista utwor?w napisał:
1. "Pezet/Ma?olat (Intro)"
2. "Zaalarmuj"
3. "Dzi? w moim mie?cie" (go?cinnie Grizzlee)
4. "Jestem sam"
5. "Nagapi?em si?" (go?cinnie Ma?pa)
6. "Gdzie by?my dzi? byli"
7. "Koka" (go?cinnie VNM)
8. "Co by to zmieni?o" (go?cinnie Molesta Ewenement, Grizzlee)
9. "Dopamina"
10. "Hip Hop robi dla mnie" (go?cinnie Fabri Fibra)
11. "Tak ?atwo by?o"
12. "Odk?d ostatnio gadali?my" (go?cinnie Diox)
13. "Chcia?bym uciec st?d (Outro)"

Moim zdaniem p?yta jest po prostu ?wietna. Nie znudzi?a mi si? jeszcze, ba - coraz wi?cej kawa?k?w z ka?dym kolejnym ods?uchaniem wydaje mi si? nie?? du?o g??bszy przekaz, ni? s?dzi?em, gdy s?ucha?em p?yty po raz pierwszy. Kawa?ki takie jak "Jestem sam", "Nagapi?em si?", "Gdzie by?my dzi? byli", "Koka", "Chcia?bym uciec st?d" to po prostu cudo od pierwszego d?wi?ku, a? po d?ug? cisz? po sko?czonym tracku. My?la?em, ?e po "Zapiskach z 1001 nocy" Eldoki rok 2010 nie dozna drugiego takiego objawienia, ale chyba z czystym sumieniem mog? powiedzie?, ?e ch?opaki z Ursynowa pokazali klas?.

Szybka pi?ka: s?uchali?cie? Kupili?cie? Og?lna ocena? Ulubione kawa?ki? Uwagi dodatkowe? Pozdrowienia dla rodzic?w?

Elo.

Odp: Pezet/Ma?olat - Dzi? w moim mie?cie [2010]

Zdecydowanie [-]pijaku[/-] Vraelu trafi?e? w sedno mojej muzyki. Nowa p?yta w wykonaniu Pezeta i Ma?olata to hit '10. Tak samo jak Ty ( w sumie przez Ciebie) jej s?ucham i r?wnie? mi si? nie znudzi?a ;d.
Ulubione tracki?
-"Jestem sam"
-"Nagapi?em si?"
-"Dzi? w moim mie?cie"
Polecam p?ytk? bo jest tego warta. :).

Regards,
Xaviz.

S?ucha?em ju? dawno i mog? powiedzie?, ?e p?yta jest godna polecenia. Dobre brzmienia + Ma?olat i Pezet. Cieszy mnie to, ?e Pezet da? nam troch? inne flow(?). Zazwyczaj jego nawijka mnie nudzi?a, bo by?a zbyt sm?tna i wolna, lecz tutaj da? co? innego(jak dla mnie) co spowodowa?o, ?e spodoba?a mi si? p?ytka. Najbardziej spodoba?y mi si? kawa?ki:
- Dzi? W Moim Mie?cie
- Koka
- Co By To Zmieni?o
- Odk?d Ostatnio Gadali?my

No i pozdrawiam rodzic?w.

Rzeczywi?cie p?yta jest dobra. Sam kupi?em j? jaki? czas temu dzi?ki koledze i nie ?a?uje!

Najlepsze tracki:
*Koka
*Dzi? w moim mie?cie
*Gdzie by?my dzi? byli

+1

Jak na album rapowy wymiata ca?kowicie. Wpada w ucho, teksty zajebiste, beat maksymalnie dopracowany. Cieszy mnie udzia? Venoma, bo on mnie ostatnio ca?kowicie rozpierdala. S?ucham, s?ucham i przesta? nie mog?, a to do mnie niepodobne.

Status
Zamknięty.
Do góry