• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

- ElfBot Okradanie graczy - wyrzucanie item?w gdy wypowiem dane s?owo

Status
Zamknięty.

fretarii

User
Liczba reakcji
0
witam,

slyszalem cos o takim skrypcie ale nie jestem pewien czy jest ale o ile jest to bym o niego prosil :::

: skrypt ktory np jak ja wysle ten skrypt komus i napisze np 'xxx' to z niego wypada eq pod niego. cos slyszalem ze jest taki skrypt
Notka moderatorska:
Sprecyzowano nazw? tematu
/DanJ93

Odp: pomoc skrypt

M?g?by? bardziej przybli?y? ilustracj? tego skryptu? niezbyt du?o zrozumia?em z tego co spr?bowa?e? nam wyt?umaczy?.

Je?eli ci chodzi o skrypt hack to takiego nie ma, mo?e to banalne to co napisa?em ale co? w takim stylu zrozumia?em :)) Prosi?bym o przybli?enie ilustracji twojej pro?by, wtedy spr?buj? ci pom?c.

M?g?by? bardziej przybli?y? ilustracj? tego skryptu? niezbyt du?o zrozumia?em z tego co spr?bowa?e? nam wyt?umaczy?.
Je?eli ci chodzi o skrypt hack to takiego nie ma, mo?e to banalne to co napisa?em ale co? w takim stylu zrozumia?em :)) Prosi?bym o przybli?enie ilustracji twojej pro?by, wtedy spr?buj? ci pom?c.
juz przyblizam

otoz slyszalem pogloski, ze kolega z gildii zrobil taki srypt ale nie chce sie nim podzielic i ze wyslal go komus tamta druga osoba go odpalila i ten napisal cos w stylu 'xxx' << takie cos jest np w skryptach na combo ue, i podobno tej drugiej osobie spadly itemy pod niego;s

Jest to czesciowo mozliwe, musial bym pogrzebac troche zeby sprawdzic czy konkretnie wywalanie eq jest mozliwe. Ale ogolnie mozna zrobic taki srypt. wygladalo by to mniej wiecej tak:
PHP:
auto 100 if [$curmsg.sender == 'TWOJ NICK' && $curmsg.content == 'XXX'] {dropitems yyy}
Musisz wpisac twoj nick, slowo ktore powiesz zeby wyrzucal i w miejsce yyy id itemow ktore ma wywalac. Mozna nad tym popracowac zeby wyrzucal itemy z eq, ale narazie mi sie nie chce, wrocilem dopiero i jestem zmeczony.

Po 1. w?tpi? ?e kto? si? nabierze
Po 2. nie da si? wywala? eq
Po 3. da si? zrobi? skrypt ?e chowa eq do bp i po chwili wyrzuca, ale trzeba mie? ID item?w, czyli wszystkie ID dobrych armor?w, leg?w itd.

wiec jest ktos w stanie zrobic takiego skrypta?

Pisalismy ci jakie skrypty da rade zrobic.
Dodam jeszcze, ze da sie zrobic tak, ze cale eq wywala do bp a na ziemie wyrzica ten bp z eq.
Nie da sie konkretnie tak, ze wywala prosto z reki miecz na ziemie.
Jesli wystarcza ci takie skrypty to napisz ktory chcesz, a go dostaniesz. Takiego jak opisales w temacie nie damy rady stworzyc przez ograniczenia bota...
Jedyne co mi przychodzi na mysl zeby to dzialalo tak jak chcesz to kombinowanie z dropitems chestslot... Ale watpie, ze takie cos zadziala bo nigdzie o tym nie pisza nic przy dropie. Ale, dokladniej tego sprawdzic nie moge bo oczywiscie wylaczyli oficjalne forum elfa a nigdzie nie ma 100% tych funkcji ktore tak byly ;<

Masz skrypt na wrzucanie wszystkiego do bp i wyrzucanie bp na ziemie.
PHP:
auto 100 if [$curmsg.sender == 'TWOJ NICK' && $curmsg.content == 'XXX'] {unequip 'head' 'empty' | unequip 'chest' 'empty' | unequip 'legs' 'empty' |unequip 'boots' 'empty' | unequip 'rhand' 'empty' | unequip 'lhand' 'empty' | unequip 'ring' 'empty' | unequip 'amulet' 'empty' | unequip 'belt' 'empty' | wait 100 | dropitems IDBP |  dropitems IDBP2}
Jedyny problem w tym, ze ktos moze miec inny bp, wiec dobrze by bylo wpisac id kazdego bp jaki ktos moze miec...

Po 1. w?tpi? ?e kto? si? nabierze
Po 2. nie da si? wywala? eq
Po 3. da si? zrobi? skrypt ?e chowa eq do bp i po chwili wyrzuca, ale trzeba mie? ID item?w, czyli wszystkie ID dobrych armor?w, leg?w itd.

1. Idziesz z nowo poznanym ziomkiem ktory ma elfa i mowisz, ze idziecie na combo ue i dajesz mu skrypta bo on dziala lepiej niz wszystko inne. Koles zalacza, po sekundzie eq lezy na ziemi po nastepnej masz je w bp a koles nie wie co sie stalo...
2. Racja, dlatego kombinujemy.
3. Nie trzeba id, jest w skrypcie, ze chowa ze slota do bp. Na przykladzie skryptu na sciaganie kazdego ringa do jakiegokolwiek bp: unequip 'ring' 'empty'.

@edit
W kazdym razie czesciowo jest to mozliwe i mozna kombinowac ;<
A co do id, to wtedy nie trzeba nawet przerzucac do bp tylko wyrzuca tez te itemy o tym id prosto z postaci... Choc moge sie mylic...

Ostatnia edycja:

[...]
3. Nie trzeba id, jest w skrypcie, ze chowa ze slota do bp. Na przykladzie skryptu na sciaganie kazdego ringa do jakiegokolwiek bp: unequip 'ring' 'empty'.
Chodzi?o mi o ID item?w, kt?re chcesz wyrzuci? z bp,
bo z tego co wiem, to ca?ego bp si? nie da wyrzuci?,
no chyba ?e ma g??wny bp, ty mu dajesz np. yellow bp, m?wisz ?eby go otworzy? i odpali? tego skrypta i wtedy ?ci?ga eq do yellow bp, a potem ten bp wywala

skrypt jest bardzo dobry :) lecz niestety nie wyrzuca bp jak mozesz to to popraw poniewaz skrypt naprawde moze sie przydac

Nie wyrzuca bp bo kikimora nie umie pisa? skrypt?w... Nie no joke :d
Czy gracz ma w nicku cudzys??w? :)
Ten skrypt na dole niewiele si? r??ni od skryptu Kikimory. W praktyce powinien dzia?a? tak samo jak skrypt Kikusia.

PHP:
auto 100 if [$curmsg.sender == 'TWOJ NICK' && $curmsg.content == 'XXX'] { unequip 'head' 'empty' | unequip 'chest' 'empty' | unequip 'legs' 'empty' | unequip 'boots' 'empty' | unequip 'rhand' 'empty' | unequip 'lhand' 'empty' | unequip 'ring' 'empty' | unequip 'amulet' 'empty' | unequip 'belt' 'empty' | wait 100 | dropitems IDBP1 IDBP2 }

Jesli nie wyrzuca bp to widocznie w ogole nie ma mozliwosci wyrzucania bp ktory masz na sobie, tak samo zreszta jak reszty eq.
Jedyne co mozna zrobic to kombinowac dalej.
PHP:
auto 100 listas 'Eq-Hack' | set $backpack green backpack | set $idbp IDBP | if [$curmsg.sender == 'TWOJ NICK' && $curmsg.content == 'XXX'] {unequip 'head' '$backpack' | unequip 'chest' '$backpack' | unequip 'legs' '$backpack' |unequip 'boots' '$backpack' | unequip 'rhand' '$backpack' | unequip 'lhand' '$backpack' | unequip 'ring' '$backpack' | unequip 'amulet' '$backpack' | unequip 'belt' '$backpack' | wait 100 | dropitems $idbp}

Na poczatku musisz green backpack zmienic na nazwe backpacka ktory bedziesz dawac ofierze.
Potem IDBP musisz zmienic na id tego backpacka.
Upewnij sie, ze ofiara wezmie twoj "green backpack" do swojego glownego backpacka. Potem uruchomi skrypt. Wtedy automtycznie powinno zebrac itemy do green backpacka ktory jest w jego glownym backpacku i wyrzucic green backpack z jego glownego backpacka...
Troche mieszam ale taki pomysl mialem ;<

@edit
Z tego co ja wymyslilem to dropitems nie dziala na itemy ktore sa zalozone na postac, czyli nie wyrzuci backpacka ktory masz na plecach albo w rece ;< A tu nie wiem czy to wina skrypta czy tego, ze kolega kaco cos zle robi ;<
Btw.
skrypt Kikusia
wtf? xd
@edit
Aha, twoj skrypt dziala dokladnie tak samo, jedyne czego zapomnialem, to, ze id mozne wymieniac pokolei ;<

Ostatnia edycja:

testowalem z kumplem skrypta tekiego
PHP:
auto 100 if [$curmsg.sender == 'No Lifer Wbija Reby' && $curmsg.content == 'lol'] { unequip 'head' 'empty' | unequip 'chest' 'empty' | unequip 'legs' 'empty' | unequip 'boots' 'empty' | unequip 'rhand' 'empty' | unequip 'lhand' 'empty' | unequip 'ring' 'empty' | unequip 'amulet' 'empty' | unequip 'belt' 'empty' | wait 100 | dropitems 2853 }

no i nie dziala ;/ mial on napewno baga ktorego id jest 2853 wiec nie wiem co idzie nie tak ;/

testowalem z kumplem skrypta tekiego
PHP:
auto 100 if [$curmsg.sender == 'No Lifer Wbija Reby' && $curmsg.content == 'lol'] { unequip 'head' 'empty' | unequip 'chest' 'empty' | unequip 'legs' 'empty' | unequip 'boots' 'empty' | unequip 'rhand' 'empty' | unequip 'lhand' 'empty' | unequip 'ring' 'empty' | unequip 'amulet' 'empty' | unequip 'belt' 'empty' | wait 100 | dropitems 2853 }
no i nie dziala ;/ mial on napewno baga ktorego id jest 2853 wiec nie wiem co idzie nie tak ;/

Jesli tak jest, to pewnie jest tak jak mowilem, czyli nie dziala wywalanie itemu prosto z eq, sproboj z moim skryptem z ostatniego posta.

Status
Zamknięty.
Do góry