• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Średni Odblokowanie port?w na ka?dym routerze!

Odp: Odblokowanie port?w na ka?dym routerze!

Jak mam odblokowa? te porty? Bo co? mi nie wychodzi z tym odblokowaniem :|

telnetd.jpg

Co mam teraz wpisa??

Ostatnia edycja:

Witam, dzisiaj chcia?em Wam przedstawi? prosty spos?b na odblokowanie port?w pod ka?dy rodzaj gry. Mam nadziej?, ?e dzi?ki temu poradnikowi stawianie serwer?w stanie si? dla Was proste i nie b?dzie ju? wi?cej pyta? zwi?zanych z tym tematem. A wi?c zaczynamy.
Najpierw wchodzimy na stron?
Po za?adowaniu strony klikamy w g?rnym panelu przycisk Guides (zaznaczony na zdj?ciu)

Na nowo za?adowanej stronie poka?e nam si? wiele opcji jednak nas interesuje tylko Port Forwarding Guides by Router zaznaczony na poni?szym zdj?ciu

Naszym oczom poka?e si? ogromna lista na, kt?rej s? spisane wszystkie routery jakie tylko wyprodukowana wi?c jest nik?a szansa, ?e nie znajdziesz swojego modelu. ?eby dowiedzie? si? jaki posiadasz model nale?y wpisa? w przegl?darce numer IP swojego routera poprzedzaj?c go znacznikami http:// W moim przypadku wygl?da to tak:

Na zdj?ciu od g?ry zaczynaj?c mamy: Mark? Routera, Model Routera, Has?o. W ka?dym routerze menu pocz?tkowe mo?e znacznie si? r??ni?. W moim przypadku login nie jest wymagany a has?o to user. Mo?ecie r?wnie? pr?bowa? podawa? admin/admin jednak takie informacj? powinien udzieli? producent danego routera.
Wracaj?c do strony. Po ukazaniu si? listy naszym oczom wyszukujemy odpowiedniej marki i modelu po czym klikamy w ni?. W moim wypadku wygl?da to tak

Na nowej stronie mamy pokazane wszelkiego rodzaju gry do kt?rych mo?emy odblokowa? nasz router. W tym przypadku interesuje nas Tibia czyli w?asny serwer. Szukamy Otserv.

Dalej nale?y post?powa? ju? wed?ug instrukcji pokazanych na ekranie. Nie b?d? ich opisywa? bo ka?dy router ma inne menu, opcje itd. a wszystko jest ju? dalej opisane.
Rozpowszechnianie bez zgody autora: Kamil zakazane! Uszanuj prawa autorskie.

Pytanie , bo na tej li?cie mojego ROUTERA NIE MA :( TD W8901G) Pisa? na gg 11058019 HELP !!

Witam ja mam taki problem : przekierowalem porty zrobilem to 'otserv' zrobilem no-ip i tylko ja moge grac na ots a inni nie moga ;/ prosze o pomoc!! =]

Ostatnia edycja:

Odpowie ktos na moje pytanie.(Pare post?w wy?ej)Dam reputka

Nie mog? znalezc na tej stronce mojego routera "Broadband Router"

z Kont mam wzi??? ip rutera??
Dam reputa Prosze poMOCY

Mam ma?y problem zrobilem all co bylo w poradniku i nie dziala.!!!!
Whodze na wybieram other guides wyszukalem
muj ruter linksys naciskam i wyskakuje mi Dont want to deal with forwarding
ports? naciskam na click here i mi jakis program sie pokazuje co mam dalej zrobic :curse:

niestety na tej stronie nie ma mojego routera a mam

Motorola SB5100E

a i jak chce zobaczy? ip routera to mi strona nie wchodzi :(

Prosze o pomoc

Mi to nie chce dzia?a? :(
zobi?em wszyztko wed?ug tego poradnika i nic :(
w no-ip tez mam buzke usmiechnieta, ale jak wpisuje swoje ip do ip changera to nawet na nie moge wbic :( proosze pomocy
JAk w??czysz tego klinta no-ip to wpisz w przegl?darce localhost

Naszym oczom poka?e si? ogromna lista na, kt?rej s? spisane wszystkie routery jakie tylko wyprodukowana wi?c jest nik?a szansa, ?e nie znajdziesz swojego modelu. ?eby dowiedzie? si? jaki posiadasz model nale?y wpisa? w przegl?darce numer IP swojego routera poprzedzaj?c go znacznikami http:// W moim przypadku wygl?da to tak:

Mi nie pokazuje mojego routera!!!!!!!! wpisuje moje IP: 192.168.77.14 i nic nie pokazuje!! CZEMU!!??

Dlaczego niema tam mojego modelu ?:confused:

spoko poradnik tylko zatrzymuje sie nad nazwa routera bo nie kapuje jak to sprawdzic . Mogl by mi ktos pomuc? zaplace doladowaniem do komorki!!
//EDIT: Ok znalazlem nazwe swojego routera ale jak klikne na to to pokazuje mi sie cos takiego:
pfconfig_fullpage.jpg

KLIKAM "CLIK HERE" I MAM COS TAKIEGO:
63293e464aed1650.jpg

A NIE TO:
odblokowanieportw5mp2.jpg

Co mam teraz robic?? bo nie wiem dam doladowanie do koma!!

Ostatnia edycja:

spoko poradnik tylko zatrzymuje sie nad nazwa routera bo nie kapuje jak to sprawdzic . Mogl by mi ktos pomuc? zaplace doladowaniem do komorki!!
//EDIT: Ok znalazlem nazwe swojego routera ale jak klikne na to to pokazuje mi sie cos takiego:
pfconfig_fullpage.jpg

KLIKAM "CLIK HERE" I MAM COS TAKIEGO:
63293e464aed1650.jpg

A NIE TO:
odblokowanieportw5mp2.jpg

Co mam teraz robic?? bo nie wiem dam doladowanie do koma!!

Jak ju? klikniesz sw?j model to masz te du?e okno ale w prawym g?rnym rogu masz taki napis co? tam skip co? tam to kliknij i na d?l i b?dziesz mia? ten otserv. A tak nawiasem jakie porty mam odblokowa? :> ?

Teraz zatrzymuj sie na tym:
Speedtouch546v60.jpg

Speedtouch546v61.jpg

Co mam dalej zrobic?

Ostatnia edycja:

[GRACZ][ITEM][ITEM][-][-][GILDIA][GILDIA][/GILDIA][/GILDIA][/-][/-][/ITEM][/ITEM][/GRACZ] mi nie dzia?a!!!

[QUOTE="lukasz13ziom]Co mam dalej zrobic? [/QUOTE]

musisz wpisa? swoje has?o i klikn?? przycisk OK.

Z tego co widz? po zdj?ciach masz ju? wpisane wi?c po prostu kliknij OK a jak ju? to robi?e? to napisz co si? wy?wietla. Potem spr?buj wpisa? w miejscu has?o: admin. Jak to nie pomo?e to 1234 a i gdy to nie pomo?e to poszukaj instrukcji do routera tam powinno by? has?o do logowania. Ja mia?em na ostatniej stronie.

ale to sa te zdjecia co sa na przykadzie a ja nie wiem z kat wziasc to IP statyczne co mam wpisac
Napisz kolo na gg bede bardzo wdzieczny: 9648140

Ostatnia edycja:

Omg.. Jak masz router i nie wiesz jakie masz wpisa? ip w przegl?darke to :

Wchodzisz w Start > Uruchom > cmd
wpisujesz w okienku cmd
Kod:
ipconfig

No i tutaj masz swoje ip :

Kod:
Brama domy?lna . . . . . . . . . . . : [B]x.x.x.x[/B]
Te ip wpisujesz w przegl?darke.

Potem wpisujesz has?a i ju? jeste? w routerze

Jak nie wiesz jakie masz has?a a masz je od pocz?tku to mo?e kt?re? z tych :

Kod:
root
(zostawiasz puste)

Kod:
admin
admin

Kod:
root
admin

Ale has?a to ju? Ty powiniene? zna?.

@@
Jak kto? zrobi? wszystko all dobrze i nie pacca to mo?e te? mie? ?le skonfigurowany ots, lub ma sie? lokaln?,
czyli wew. ip, w tedy nie postawicie otsa.

Mam nadziej? ?e komu? si? przyda moja wypowied? :up:

@Topic
Poradnik spoko, przetestowa?em i dzia?a, wielu osob? si? to naprawde przyda, pami?tam jak sam tego
szuka?em i nigdzie nie mog?em znale?? i sam musia?em dochodzi? do tego 2 dni :p
10/10 wszystko ?adnie ;)

Tylko dodaj jeszcze ssa z tym zdj?ciem co trzeba da? w rogu "skip .. co? tam co? bo ludzie si? z tym motaja,
sam sie zamota?em xD"

Ostatnia edycja:
Do góry