• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowicjusz

Status
Zamknięty.

daroswiebo

User
Liczba reakcji
1
Witam, b?d? zamieszcza? tu swoje prace ..
Dopiero zaczynam swoja przygod? z mappowaniem, wi?c prosz? o wyrozumia?o?c XD
Moja tam jaka? pierwsza praca ;P
61609871.png

Druga praca:
beztytuumq.png

Odp: Nowicjusz

Fluos na baczno?? ! ; D, pilnuj pilnuj bo du?o do roboty jest xD. Co do mapy, naucz si? robi? zdj?cia, to po pierwsze. Po drugie, mapa niczego sobie jak na pocz?tkuj?cego, ale tematyka, taka sobie... stara?e? si? nie robi? kwadratowych lini brzegowych, ale wysz?o ci to do dupy poniewa? p??niej trudno takie brzeki powype?nia?. Brak jakich kolwiek oznak ?wiru oraz urozmaice?, no ale trzymaj si? i ?wicz, oraz poczytaj poradniki Fluosa, s? naprawde dobr?

Potrafisz robi? poprawnie zdj?cia

Czy tylko ja widz? t? biel wok?? zdj?cia... ?, mo?e to przez system bez Aktualizacji XDD

Edit2#
Chyba ?e oto chodzi xD

Ostatnia edycja:

#up
Wiem, wiem. :)

Nie wygl?da tak ?le. Potrafisz robi? poprawnie zdj?cia, a to jest bardzo bardzo wa?ne. Natura oraz architektura zostawia wiele do ?yczenia, w tym pierwszym brakuje znacznych k?pek traw, a w drugim jakiego? szale?stwa. - daj si? ponie?? wyobra?ni!

Dodatkowo prosz?, aby? doda? jeszcze dwa kolejne zdj?cia, bo inaczej temat wyl?duje w koszu.
Pozdrawiam!

#up
Chodzi?o mi o jako?? zdj?cia, a nie efekty uboczne.

Ostatnia edycja:

Dzi?ki za komenty krytyk?, jutro na 100% co? wrzuc? i postaram si? zrobic to jak najlepiej ;P
A tak propo macie mo?e jaki? pomys? co m?g?bym zrobic ?;d

Ostatnia edycja:

Mi tam nie przeszkadza ta biel przy zdj?ciu . Ale kuje mnie o oczy ta k?adka bo jak na m?j gust troch? tam nie pasuje .
Jak na nowicjusza jest dobrze ale szkoda ?e tak ma?o zdj?? .

Jak na nowicjusza to super :) My?l?, ze przesadzi?e? z tymi kraw?dziami (po prawej i po lewej) Ale reszta jest ok. Dodawaj wi?cej zdj??! :D

No fajne masz pomysly ale...
ja widze autoborder... sprobuj robic mapy w zakladce RAW
przyjzyj sie na ground na skalach to takie obramowki szare so nie ? to to bardzo brzydko sie kmini
A tak wogle to niemam sie czego czepic XD
To drzewo fajnei ci wyszlo
POZDRAWIAM

@UP
chyba ty niewiesz co to autoborder , zacznij przygode z mappowaniem to sie dowiesz
i poczekaj na komentarze innych uzytkownikow
Moim zdaniem jest auto border ale nie wszedzie

Dzieki

Uwierz mi wiem co to auto border. Przy mappowaniu siedz? only RAW palette wi?c nie gadaj, ?e widzisz auto-border ;)
Pozdrawiam

Ja tu nigdzie nie widz? auto bordera... 2 praca bardziej podoba mi si? ni? pierwsza. Drzewo fajnie wysz?o :D

Zaczniemy od "skal" na skalach. Dlaczego tylko 1 rodzaj? Jezeli juz dodajesz to postaraj sie dodawac roznorodne detale. Nastepna rzecz to jajko hydry - Wychodzi na to, ze DL znosi jaja. Na scianie widze pajeczyne, a pajaka nie ma.
Dobrym pomyslem bylo dodanie kamyczkow w sciane. Widac masz wyobraznie i za to wielki +.
A tak pozatym to praca ciekawa. Jak na nowicjusza to nawet bardzo dobra.
7/10.

Na scianie widze pajeczyne, a pajaka nie ma.
A jak wejdziesz do prawdziwego podziemia (w realu) to nie b?dzie takich paj?czyn? Przecie? to nie s? ogromne paj?czyny a mo?e paj?k si? tam chowa? Nie rozumiem o co Ci chodzi ;]

@ Co do pracy uwa?am, ?e wszystko ok pr?cz tego jajka, w og?le ono mnie razi :D

Status
Zamknięty.
Do góry