• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowe odkrycia w ?wiecie ot. Czy to mo?liwe?

Odp: Nowe odkrycia w ?wiecie ot. Czy to mo?liwe?

Pisze nowego posta, gdy? edycji tamtego m?g?by? nie zauwa?y?.

Co do wypadanego z?ota, jestem got?w zmniejszy? ich ilo??, gdy? akurat edytuj? wszystkie potwory po kolei i, je?li zechcesz, mog? je dostosowa? do Twych wymaga?.
Profesje. Rycerz to rzecz obowi?zkowa, ale mam pomys? co do ?owcy. Zrobi? bym tak - po osi?gni?ciu danego poziomu b?d? umiej?tno?ci walki na dystans, kt?ra zdoby? by poprzez wykonywanie zada?, m?g?by awansowa? na ?ucznika, kt?ry strzela? by szybko i na du?y dystans, lecz z mniejsza skuteczno?ci? lub te? m?g?by zosta? kusznikiem, kt?ry zadawa? by olbrzymie obra?enia, ale kosztem zasi?gu i szybkostrzelno?ci. Logicznym wyj?ciem by?oby zakazanie u?ywania kusz ?ucznikom, a kusznikom ?uk?w. Usun?? bym tak?e w??cznie, tak by postacie bij?ce na dystans nie mog?y ich u?ywa?. Oj du?o mam pomys??w, du?o...
Ale to ju? innym razem :)

Zach?cam jak najwi?ksz? ilo?? os?b do wypowiadania si? w tym temacie.

Co do wypadanego z?ota, jestem got?w zmniejszy? ich ilo??, gdy? akurat edytuj? wszystkie potwory po kolei i, je?li zechcesz, mog? je dostosowa? do Twych wymaga?.
Z wielk? ch?ci? m?g? bym wykorzysta? potworki, co do tych profesji bardzo ciekawie opisane, tylko jak by? m?g? to jeszcze jako? bardziej opisa?, to skupi? si? na tym ?e by tak dobrze napisa? to, o wszystkich profesjach.

Chyba nic si? nie stanie je?li napisz? nowego posta.

Okey. W moim ?wiecie wygl?da?o by to tak - budzimy si? na pla?y, a przed nami rozprze?ciera? si? wielki kanion, kt?rym kierujemy si? do wioski, w kt?rej zostajemy poinformowani, ?e aby zas?u?y? na tytu? musimy wykona? dla mieszka?c?w kilka zada?. Je?li robisz rookgard to zr?b by potwory na nim nie dawa?y do?wiadczenia. ?w punkty mo?na by?oby zdoby? tylko za po?rednictwem NPCt?w. Po osi?gni?ciu za???my 10 poziomu mogliby?my wybra? swoj? klas?. I by?y by cztery rodzaje :
?owca, kt?ry jak wspomnia?em m?g?by w przysz?o?ci awansowa? na kusznika b?d? ?ucznika,
Rycerz, kt?ry musia?by wybra? swoj? specjalizacj?, od kt?rej wszystko by zale?a?o. Toporami zadawa? by olbrzymie obra?enia, ale kosztem szybko?ci i celno?ci, obuchem nabra? by szybko?ci, ale traci? na sile, miecze by?yby celne i zadawa?y by ?rednie obra?enia.
?w rycerz m?g?by p??niej awansowa? na mistrza w swojej dziedzinie walki.
Trzeci? profesj? by?by zielarz, kt?ry wed?ug mnie pe?ni? by funkcj? lecznicz?. Zmniejszy? by? ilo?? dodawanego hp z mikstur, dzi?ki czemu ?w profesja sta?a by si? przydatna. Walczy? by prostymi czasami natury, l?d, ogie?, ziemia, energia. M?g?by tak?e przejmowa? s?abe zwierz?ta, kt?re przechadza?y by si? akurat po lesie. Po osi?gni?ciu odpowiednich wymaga? zielarz m?g?by awansowa? na druida, kt?ry posiad?by wi?ksz? moc natury oraz mo?liwo?? przej?cia silniejszych zwierz?t le?nych takich jak ???wie czy wyverny, a nawet smoki, oczywi?cie nie uda?o by mu si? to za ka?dym razem (ps mam takowy skrypt ju? napisany), zielarz m?g?by tak?e przej?? na ciemn? stron? mocy i sta? si? z?ym czarnoksi??nikiem, czyli po prostu nekromant?. M?g?by o?ywi? martwe cia?a wrog?w (mam takowe dwa czary, spodobaj? Ci si?) u?ywa? jako jedyny czar?w ?mierci oraz nie czu? strachu przechadzaj?c si? w?r?d umar?ych.

Ach... Czary ?wi?to?ci w tym wypadku nie b?d? w og?le u?ywane, ale jak dla mnie to nie s? one w og?le potrzebne.

Wyra? swoj? opini? na m?j monolog.

W moim ?wiecie wygl?da?o by to tak - budzimy si? na pla?y, a przed nami rozprze?ciera? si? wielki kanion, kt?rym kierujemy si? do wioski, w kt?rej zostajemy poinformowani, ?e aby zas?u?y? na tytu? musimy wykona? dla mieszka?c?w kilka zada?. Je?li robisz rookgard to zr?b by potwory na nim nie dawa?y do?wiadczenia. ?w punkty mo?na by?oby zdoby? tylko za po?rednictwem NPCt?w.
Og?lnie rzecz bior?c w og?le chcia?em omin?? potworki, ale czytaj?c post stwierdzi?em ?e to nie ma sensu bo by si? okroi?o strasznie misje na rooku, a tak si? stworzy prze smaczny rook.
Ach... Czary ?wi?to?ci w tym wypadku nie b?d? w og?le u?ywane, ale jak dla mnie to nie s? one w og?le
To bym akurat chcia?em zostawi? bo jednak z czego? musi atakowa? ?owca lub nawet jak bym awansowa? na kr?lewskiego ?ucznika.

Co do czar?w ?wi?to?ci. Mam pomys? jak je zastosowa? w ?wiecie OT.
Jak wspomnia?em rycerz mia?by trzy drogi wyboru, miecz, obuch b?d? top?r. Toporem zadawa? by wielkie obra?enia kosztem szybko?ci i celno?ci, a gdy osi?gn?? by dane wymagania na kolejne stadium to awansowa? by na barbarzy?c?, kt?ry by?by nie do pokonania w walce wr?cz.
Po wyborze miecza jako swego or??a m?g?by w przysz?o?ci zosta? Palladynem, gdy? paladyn to rycerz walcz?cy w imi? ko?cio?a, czyli si? zgadza. W ?redniowieczu takowi stra?nicy wyposa?eni byli w miecze b?d? bu?awy i tu jest problem. Czy na paladyna mogliby awansowa? tylko miecznicy czy gracze uzywajace obuch?w.
Je?li Ci co wybrali ?mierciono?ne maczugi mogliby zosta? rycerzami walcz?cymi o wiar? to z miecznik?w mo?na by zrobi? szermierzy, kt?rzy zyskali by na szybko?ci.
Naprawd? mo?na wiele wymy?la?, a podj?? si? tego nie ma kto, jednak?e ja nad takim podzia?em profesji pracuj?. Usun??em ju? ca?y folder spells i stworzy?em ca?kiem nowe czary dla swoich profesji.

Druga kwestia. Rookgard. Tak jak wspomnia?e?. Bez potwor?w misje sta?y by si? po prostu nudne. Trzeba by zrobi? kopie potwor?w typu troll i sprawi? by nie dawa? do?wiadczenia. Tego zadania tak?e mog? si? podj??.

Co do quest?w na g??wnym kontynencie. Gracze nie lubi? przesadnie d?ugich zada?, dlatego polecam robi? wymagaj?ce zgrania kilku os?b i posiadania przynajmniej przeci?tnej inteligencji. Przyk?ad takiej misji mog? Ci pokaza? na swoim OT, kt?ry robi? by podzieli? si? z innymi, na przyk?ad z Tob?.

Kowalstwo. Uderzanie m?otkiem raczej ludzi nie przekona. K?adziesz na kowad?o jakie? warto?ciowe przedmioty i kto? Ci je kradnie, bo nie zdarzy?e? wyku? swojej nowej zbroi. Inny przyk?ad, zasypuj? Twoje ci??ko zbierane przedmioty jakimi? ?mieciami i je tracisz. Inny, serwer si? restartuje z przyczyn Ci nieznanych, itemy przepadaj?. Zdecydowanie lepszym sposobem jest dawanie ?w przedmiot?w NPCtom i za ich po?rednictwem otrzymywa? now? zbroj? czy miecz.

Outfity. Wa?na rzecz. Ja robi? u siebie na zasadzie wymaga?. Zaczynamy gr? z wygl?dem jedynie mieszka?ca z plecakiem, z czasem, awansuj?c, mo?emy zdobywa? coraz to lepsze stroje. Wybieraj?c klas? rycerza dostajemy knight outfit, decyduj?c si? na ?owc? otrzymujemy hunter itd. Ale to od Ciebie zale?y czy ten system zastosujesz.

Jeny... Je?li chcesz zobaczy? jakie pomys?y zastosowa?em na swoim serwerze to napisz do mnie na PW b?d? GG, przedstawi? Ci moja koncepcj? na temat wsp??czesnego RPG OT.

Kowalstwo. Uderzanie m?otkiem raczej ludzi nie przekona. K?adziesz na kowad?o jakie? warto?ciowe przedmioty i kto? Ci je kradnie, bo nie zdarzy?e? wyku? swojej nowej zbroi. Inny przyk?ad, zasypuj? Twoje ci??ko zbierane przedmioty jakimi? ?mieciami i je tracisz. Inny, serwer si? restartuje z przyczyn Ci nieznanych, itemy przepadaj?. Zdecydowanie lepszym sposobem jest dawanie ?w przedmiot?w NPCtom i za ich po?rednictwem otrzymywa? now? zbroj? czy miecz.
System kowalstwa przez NPC ju? mam prawie na uko?czeniu, zosta?o tylko wymuszenie przez NPC odpowiedniego skilla i wpisanie odpowiednie wiadomo??.
Outfity. Wa?na rzecz. Ja robi? u siebie na zasadzie wymaga?. Zaczynamy gr? z wygl?dem jedynie mieszka?ca z plecakiem, z czasem, awansuj?c, mo?emy zdobywa? coraz to lepsze stroje. Wybieraj?c klas? rycerza dostajemy knight outfit, decyduj?c si? na ?owc? otrzymujemy hunter itd. Ale to od Ciebie zale?y czy ten system zastosujesz.
Outfit b?d? nadawane przez odpowiednie misje dzi?ki Storage, dla tego b?d? mia? bardzo ?atwo mo?liwo?ci zmian mi?dzy outfitami, tylko jeden ma?y haczyk nie kt?re profesje maja za ma?o outfit?w wi?c nie kt?re trzeba by?o by wy??czy? z gry.
Druga kwestia. Rookgard. Tak jak wspomnia?e?. Bez potwor?w misje sta?y by si? po prostu nudne. Trzeba by zrobi? kopie potwor?w typu troll i sprawi? by nie dawa? do?wiadczenia. Tego zadania tak?e mog? si? podj??.

Co do quest?w na g??wnym kontynencie. Gracze nie lubi? przesadnie d?ugich zada?, dlatego polecam robi? wymagaj?ce zgrania kilku os?b i posiadania przynajmniej przeci?tnej inteligencji. Przyk?ad takiej misji mog? Ci pokaza? na swoim OT, kt?ry robi? by podzieli? si? z innymi, na przyk?ad z Tob?.
Osobi?cie jestem zwolennikiem bardziej zagadkowych misji, dla tego ju? tworze co? na wz?r INQ wi?c na pewno b?dzie do?? du?o dialog?w do prowadzenia rozm?w mi?dzy graczem a NPC, te? s?dz? ?e pojawi? si? quest ?redniego typu, o co mi chodzi, nie b?d? typu id? we? wyjd?, nie nie, b?d? typu kr?tka rozmowa z NPC przechadzka do innego NPC gdy dopiero z nim porozmawiamy mo?emy i?? do jakie? tajnej komnaty gidzie nie wiadomo jest.

Ostatnia edycja:

System kowalstwa by? good.
Podoba mi si? to tworzenie dsm'a ;)
Ale wtedy z potwork?w musia?yby lecie? jakie? surowce itp. a nie ju? gotowe eQ

System kowalstwa by? good.
Podoba mi si? to tworzenie dsm'a
Ale wtedy z potwork?w musia?yby lecie? jakie? surowce itp. a nie ju? gotowe eQ
Z potwork?w b?dzie lecie? EQ, ale bardzo s?abe tylko na kilka pierwszych poziom?w, kt?re b?dzie mo?na sprzedawa? na targach, surowce potrzebne na jakie? dobr? zbroje trzeba b?dzie samemu zbiera?, ale taka list? z czego co si? sk?ada gracz b?dzie musia? sam ja odkry?.

A mo?e by zrobi? tak by mo?na by?o przetapia? s?absze zbroje w celu uzyskania minera??w? Odpowiednie grafiki ju? istniej? wi?c z tym problem?w by nie by?o.
Dla przyk?adu. Potrzebujemy 250 uncji ?elaza, kt?re w tych czasach trudno zdoby?, na wykucie nowej zbroi. A my akurat znale?li?my plate armor, idziemy do ku?ni i przetapiamy go, nie uda?o si? nam, pr?bujemy kolejny raz, tym razem nam si? powiod?o i uzyskali?my jedn? uncj? czystego ?elaza.
Kolejna kwestia. Okrzyki bojowe dla barbarzy?cy, o kt?rym w moim poprzednim po?cie, kt?re zwi?ksza?y by morale, czyli wytrzyma?o?? na ciosy, kosztem szybko?ci, jednak?e dodana by?aby si?a i skuteczno??.

@Pytanie - 1
Jaki wolisz system kowalstwa?
- Poprzesz w?asnor?czne wyrabianie ekwipunku (co by?o by ciesz? do zrozumienia dzia?ania)

@Pytanie - 2
Czy powinien powsta? The Beginning Quest?
- Tak

@Pytanie - 3
Czy chcecie aby?my dodali War Castel System?
- Tak

______
wezyk122p

A mo?e by zrobi? tak by mo?na by?o przetapia? s?absze zbroje w celu uzyskania minera??w? Odpowiednie grafiki ju? istniej? wi?c z tym problem?w by nie by?o.
Dla przyk?adu. Potrzebujemy 250 uncji ?elaza, kt?re w tych czasach trudno zdoby?, na wykucie nowej zbroi. A my akurat znale?li?my plate armor, idziemy do ku?ni i przetapiamy go, nie uda?o si? nam, pr?bujemy kolejny raz, tym razem nam si? powiod?o i uzyskali?my jedn? uncj? czystego ?elaza.
Kolejna kwestia. Okrzyki bojowe dla barbarzy?cy, o kt?rym w moim poprzednim po?cie, kt?re zwi?ksza?y by morale, czyli wytrzyma?o?? na ciosy, kosztem szybko?ci, jednak?e dodana by?aby si?a i skuteczno??.
Na chwile obecn? od wczoraj wiecz?r zaj??em si? profesjami, dzi? rano je zako?czy?em z lekkim problem, bo nie wiem jak wyr?wna? druida do maga. Poni?ej dodam zdj?cie spisu profesji.
System recyklingu jest bardzo fajny i mi si? podoba, tylko nie wiem za bardzo jak by to zrobi?.

Ostatnia edycja:

Mog? Ci pom?c z recyklingiem niepotrzebnego sprz?tu. S? grafiki takich jakby piec?w, kt?re znajduj? si? mi?dzy innymi w kazz, mo?naby wykombinowa? jak je wykorzysta?. Na przyk?ad k?adziesz plate armor na ogniu, po chwili zmienia si? w jaki? item, kt?rego u?ywamy na piecu i otrzymujemy rud? ?elaza. Albo po prostu idziemy do NPCta i prosimy go o przetopienie naszej niepotrzebnej zbroi.
Powinna istnie? tak?e mo?liwo?? przetopienia swoich monet. Z tysi?ca sztuk z?ota mo?na by wytopi? jedn? sztabk? z?ota, oczywi?cie nie za ka?dym razem by si? to udawa?o. A z przyk?adowo pi?ciu takich sztabek by?aby mo?liwo?? wykucia golden armoru, te? z pewn? szans?. Gdyby nam si? nie uda?o otrzyma? nowego pancerza to cz??? surowc?w by si? zwr?ci?a.
Tak samo z innymi przedmiotami.

Widz?, ?e zastosowa?e? m?j podzia? profesji. Mi?o to widzie?.

Pomy?l? jeszcze nad systemem kowalstwa i dam zna? w tym temacie.

Widz?, ?e zastosowa?e? m?j podzia? profesji. Mi?o to widzie?.
Tylko mam ma?y problem z podzia?em profesji magicznych, czy zrobi? ?e by druid lepiej leczy? i uderza? szybciej, a czarodziej zadawa? by wi?ksze obra?enia od magi ale wolniej by walczy?.

W pierwszym po?cie tego tematu zosta? dodane informacje co ju? zrobi?em w tym kierunku.

Ostatnia edycja:

Pytanie 1. Wed?ug mnie mo?na by to by?o jako? ze sob? powi?za?. Np. te ?atwiejsze rzeczy do wykonania mo?na zrobi? samemu trac?c np. soula (mog? by? zmienione na co? innego) albo stamin?. Natomiast te trudniejsze przedmioty mo?e nam zrobi? kowal (oczywi?cie za dodatkow? op?at? pieni??n?).
2. Wprowadzenie powinno by? na tego rodzaju serwerze. Jest to zupe?nie co? innego i gracze mog? si? pogubi? i zniech?ci? - a co za tym idzie zrezygnowa? z gry. Nie powinno to by? jednak przymusowe. Wi?kszo?? ludzi z pewno?ci? ju? denerwuje to wprowadzenie na rl kiedy chce si? za?o?y? now? posta?. Za ka?dym razem musisz wykonywa? te proste i monotonne zadania, kt?re s? ju? znane na pami??.
3. Akurat tutaj si? nie wypowiem :P

No og?lnie to taki serwer mo?na by by?o mianowa? na oficjalny serwer TNPu. Uwa?am ?e zrobi?oby to spor? reklam? naszemu kochanemu forum.

Pozdrawiam.

#dit
Aha, a co do profesji ?owcy. Jest ?ucznik i kusznik, a co ze spearami i gwiazdkami?

Ostatnia edycja:

Wed?ug mnie w??cznie oraz shurikeny powinny by? ca?kowicie usuni?te b?d? stworzenie nowej profesji, co raczej nie jest wykonalne.
Poza tym sp?jrz na to z tej strony. ?ucznik oraz kusznik. Szczerze w?tpi? by posiadali umiej?tno?? rzucania takimi narz?dziami, takimi bro?mi walcz? tylko assassyni. Oczywi?cie mo?na zostawi? je w ?upie potwor?w, ale zmniejszy? ich atak do max 20, tak by s?u?y?y one jako przedmioty do zarobku. Tak samo no?e do rzucania.
Co do kowalstwa. Mam na swoim serwerze NPCta, kt?remu musimy przynie?? na przyk?ad 1000 tych ksi?g co wypadaj? z necro i kilka innych przedmiot?w addonowych, a w zamian daje nam na przyk?ad witchhunter cloak. To jeden z wielu przyk?ad?w, wi?c mo?na by poza kowalem zrobi? szwacza, kt?ry uszyje nam peleryny w zamian za odpowiednie materia?y.

Usu? ca?y folder spells i zr?b ca?kiem nowe czary, bazuj?c jedynie na tych istniej?cych.
Potwory. Czy planujesz robi? jakie? w?asne? Je?li masz jakie? pomys?y to napisz do mnie, jak wiesz jestem dobrym monster makerem i ch?tnie przyczyni? si? do powstania projektu.

Czy zrobisz co? na wz?r lightb~ event? Albo Jean Pierre?
Najazdy? Bossy na kt?re potrzebna b?dzie dobra ekipa oraz zgranie?
Powiedz co? wi?cej.

moim zdaniem powino byc tak ze wydobywasz kawalek bezuzytecznego metalu z kopalni na zasadzie woodcutingu. idziesz to huty przetapiasz na piecie of xx steel i w polaczeniu z np green dragon scale dostajesz losowo dragon scale boots, dsl, albo dms :) i tak z innymi itemami :P i laczyc itemy bedzie mozna tylkow budynku kowala na kowadle o uid xxx ; P mozna wywiesic tablece u kowala ze w polaczeniu xx + zz dostajesz jeden z 2-3 items ;d :P

Nie no wydaje mi si? ?e losowo to lipa. Przecie? powinno si? wyrabia? to co si? chce. Przecie? jak musisz napisa? np. prac? z polaka to ci z matmy nie wyjdzie nie?

No i co do pomys?u Oskara ze spelami. Z pocz?tku wydawa?o mi si? ?e nie by?oby to a? takim dobrym rozwi?zaniem poniewa? gracze mog? nie ogarnia? nowych czar?w chocia? w sumie jak i tak mia?yby by? podzielone to i tak ka?dy by si? myli?, wi?c w sumie b?dzie lepiej zrobi? zupe?nie nowe.

Ostatnia edycja:

Wed?ug mnie w??cznie oraz shurikeny powinny by? ca?kowicie usuni?te b?d? stworzenie nowej profesji, co raczej nie jest wykonalne.
Poza tym sp?jrz na to z tej strony. ?ucznik oraz kusznik. Szczerze w?tpi? by posiadali umiej?tno?? rzucania takimi narz?dziami, takimi bro?mi walcz? tylko assassyni. Oczywi?cie mo?na zostawi? je w ?upie potwor?w, ale zmniejszy? ich atak do max 20, tak by s?u?y?y one jako przedmioty do zarobku. Tak samo no?e do rzucania.
My?l? tak aby nie potrzebne rzeczy profesja wymieni? na co? innego, co by si? bardziej przyda?o, lub znale?? im zastosowanie do wykonywania misji np. przynie? 20 w??czni itp.
Co do kowalstwa. Mam na swoim serwerze NPCta, kt?remu musimy przynie?? na przyk?ad 1000 tych ksi?g co wypadaj? z necro i kilka innych przedmiot?w addonowych, a w zamian daje nam na przyk?ad witchhunter cloak. To jeden z wielu przyk?ad?w, wi?c mo?na by poza kowalem zrobi? szwacza, kt?ry uszyje nam peleryny w zamian za odpowiednie materia?y.
Krawiec ?wietna sprawa te? by m?g? robi? jaki? ekwipunek dla maga na wy??czno??, a kowal by robi? wy??cznie dla ?owcy i Rycerza.
Usu? ca?y folder spells i zr?b ca?kiem nowe czary, bazuj?c jedynie na tych istniej?cych.
Og?lnie my?l?, aby przerzuci? wszystkie czar do actions, ju? w tym celu w silniku znajduj? si? nowa funkcja kt?ra pomorze w tym celu, aby szybko przerzuci? czar u?ywaj?c ich pomys? wzi?ty z WOW-a.
Potwory. Czy planujesz robi? jakie? w?asne? Je?li masz jakie? pomys?y to napisz do mnie, jak wiesz jestem dobrym monster makerem i ch?tnie przyczyni? si? do powstania projektu.
Potwory my?l? ?e tak, ale na samym pocz?tku chcia? bym zrobi? czary, grafiki ikon czar?w kt?re opisa?em wy?ej.
Czy zrobisz co? na wz?r lightb~ event? Albo Jean Pierre?
M?g? by? to jako? bardziej opisa?, bo nie bardzo wiem o co ci chodzi z tym.
Najazdy? Bossy na kt?re potrzebna b?dzie dobra ekipa oraz zgranie?
To b?dzie bankowo co to za serwer bez przypadkowych atak?w na miasta lub pojawienie si? jaki? potwor?w.
Powiedz co? wi?cej.
Chcia? bym, ale nie wiem co mog? powiedzie?, lepiej jak b?dziecie zadawa? pytania.
Nie no wydaje mi si? ?e losowo to lipa. Przecie? powinno si? wyrabia? to co si? chce. Przecie? jak musisz napisa? np. prac? z polaka to ci z matmy nie wyjdzie nie?

No i co do pomys?u Oskara ze spelami. Z pocz?tku wydawa?o mi si? ?e nie by?oby to a? takim dobrym rozwi?zaniem poniewa? gracze mog? nie ogarnia? nowych czar?w chocia? w sumie jak i tak mia?yby by? podzielone to i tak ka?dy by si? myli?, wi?c w sumie b?dzie lepiej zrobi? zupe?nie nowe.
Og?lnie ju? postanowi?em ?e by zrobi? system kowalstwa przez NPC, ale ?e by wyrobi? sobie bro? trzeba b?dzie najpierw wykona? kilka prostych misji, bo b?dzie trzeba zosta? pomocnikiem kowala. Misje b?d? mia?y na celu powi?kszenie listy mo?liwych do wyrobienia bro? lub ekwipunku.

Ostatnia edycja:

Krawiec. Tego s?owa szuka?em.
Tak jak m?wi?em, przynosimy takiemu za???my 100 blue poc i odrobin? magii i otrzymujemy po godzinie gotowego blue robe. Im lepszy ekwipunek tym d?u?ej trzeba czeka? na wykonanie. To by urozmaici?o nieco rozgrywk?.

Ale je?li chcesz zostawi? w??cznie i gwiazdki to zdecydowanie powiniene? obni?y? ich atak, gdy? 65 atk ass star?w to zdecydowanie za du?o.

Co do czar?w dla profesji walcz?cych na dystans. Kusznik oczywi?cie m?g?by posiada? czar wystrzelenia jednego bolta w przeciwnika z najlepsz? skuteczno?ci?, b?d? kilka bolt?w w kilka cel?w z mniejsz? celno?ci? i si??. Zasi?g wszystkich kusz zmniejszy? do 4, a czar?w tak?e do 4 sqm, poniewa? kusza ma bardzo ma?y zasi?g w rzeczywisto?ci, ale nadrabia si??.
Inny czar to na przyk?ad blood bomb 4x4, grim reaper bodaj?e u?ywa takiego czaru. ?ucznik podobnie, z tym wyj?tkiem, ?e posiada? by wi?kszy zasi?g, do 7 sqm, ale kosztem si?y.

Lightbreaker Event, musia?e? s?ysze? o najs?awniejszym evencie na real tibii. Wyja?ni? w skr?cie.
Mamy dziesi?? pochodni w dziesi?ciu r??nych miejscach na mapie i musimy za wszelk? cen? utrzyma? je przy '?yciu', to znaczy nie mo?emy pozwoli? by nam zgas?y. Mo?na by wykorzysta? ten pomys?, ale w zmienionej formie.
Jean Pierre. To ten kt?ry robi dla nas specjalne potrawy, kt?re maj? swoje magiczne w?a?ciwo?ci.
Albo zmutowana dynia pustosz?ca ziemie pustynne.

Czy problem druida i maga zosta? rozwi?zany?
Czy najazdy b?d? typowo real? Czyli 'uuu... Morg atakuje' a kilka minut p??niej le?y martwy i spad?o z niego 5 rodzaj?w kusz i inne ?mieci?
Zamiast tego rozwi?zania proponuje nie wstawia? Morga na swojego OT i zrobienie ca?kiem nowych boss?w.

Czy problem druida i maga zosta? rozwi?zany?
Czy najazdy b?d? typowo real? Czyli 'uuu... Morg atakuje' a kilka minut p??niej le?y martwy i spad?o z niego 5 rodzaj?w kusz i inne ?mieci?
1. Tak jak najbardziej, teraz zosta? dostosowanie skillowanie posta?, wyr?wna? dla wszystkich profesji aby si? r?wno wzmacnia?o nasz? posta?.
2. Takich ?atwych najazd?w nie planuje, s?dz? ?e b?d? takie potwory, ale jak ju? wcze?niej pisa?e? i to potwierdzi?em zostanie zmieniony nagrody za zabicie takiego potworka.
Co do czar?w dla profesji walcz?cych na dystans. Kusznik oczywi?cie m?g?by posiada? czar wystrzelenia jednego bolta w przeciwnika z najlepsz? skuteczno?ci?, b?d? kilka bolt?w w kilka cel?w z mniejsz? celno?ci? i si??. Zasi?g wszystkich kusz zmniejszy? do 4, a czar?w tak?e do 4 sqm, poniewa? kusza ma bardzo ma?y zasi?g w rzeczywisto?ci, ale nadrabia si??.
Inny czar to na przyk?ad blood bomb 4x4, grim reaper bodaj?e u?ywa takiego czaru. ?ucznik podobnie, z tym wyj?tkiem, ?e posiada? by wi?kszy zasi?g, do 7 sqm, ale kosztem si?y.
Tu akurat fajny pomys?, ale jest problem jeden taki czar powinien mie? ?ucznik poniewa? jemu jest ?atwiej za?adowa? kilka strza? ni? kusznikowi, a dla Kusznika mo?na by?o by zrobi? czar kt?ry by dawa? szybkostrzelno?ci.
Ale je?li chcesz zostawi? w??cznie i gwiazdki to zdecydowanie powiniene? obni?y? ich atak, gdy? 65 atk ass star?w to zdecydowanie za du?o.
M?j pomys? na ten temat jest taki, zostawi? te przedmioty jako zwyk?e przedmioty, lub da? mo?liwo?ci u?ywania ich jedynie ?owc?.

Do góry