• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Łatwy No-ip z ruterem!

Odp: No-ip z ruterem!

Moim zdaniem na karzdym dziala (ale nie na 100%) Mo?na urzywa? xappa i inne takie, tylko musisz poszukac jakiegos dobrego webmastera ;] bo sa problemy z AccMakerem (przynajmniej na WebServie, nie wiem jak na xamppie)
Mam nadzieje, ?e pomog?em ;)
#down
a ile to tani? bo ja mam taki!
Wirless-G ADSL HOME GATEWAY WAG354G v2
Najpierw sprub?j na tym swoim a potem dopiero kup aby nie wywala? pieni?dzy w b?oto

Ostatnia edycja:

Tak dzi?ki.
Prosz? ci? jednak ?eby? mi poleci? jaki? nie drogi ruter, kt?ry na pewno by dzia?a?, abym nie wyda? kasy na marne.

Tak dzi?ki.
Prosz? ci? jednak ?eby? mi poleci? jaki? nie drogi ruter, kt?ry na pewno by dzia?a?, abym nie wyda? kasy na marne.
My?l? ?e m?g?by? zakupi? ruter "D-Link DIR-300" Ja mam ju? 6 miech?w i mi dalej s?u?y Polecam :D:)
Poradnik 9/10 + Reput Dla Ciebie :)

Dlaczego mi nie chodzi ta stronka? Mam mozille i mi pisze po kilku minutach:
B??D
??dany URL nie mo?e zosta? sprowadzony
Podczas sprowadzania URL-a: h t t p://192.168.1.1/
wyst?pi? nast?puj?cy b??d:
* Nie mo?na zrealizowa? po??czenia
System zwr?ci? nas:confused:t?puj?c? warto??:
(110) Connection timed out
Serwer ?r?d?owy lub sie? mog? by? nieczynne. Spr?buj ponowi? ??danie p??niej

Ja jestem akurat w Angli i jest co? takiego jak has?o i nazwa u?ytkownika domy?lne.Bo m?j szwagier i kumpel maj? takie same xP

Nie wiem jak w Polsce jest ale u mnie has?o i nazwa jest napisana pod routerem
mo?na te? zrestartowa? router i si? poka?e ;]

Czy w Anglii czy w Polsce nie ma r??nicy ruter i tak z Chin xD
Mo?e poprostu maja takie same ustawione... A admin to jest raczej u wszystkich (95% przypadk?w)

Nie moge da? takego opisu bo nie mam tego rutera i si? na tym do ko?ca nieznam, informatyk mi pokaza? ;]
Pokombinuj...
Poszukaj podobnej tabelki jak w ostatnim ss ;]

Ostatnia edycja:

nie moge wejsc na 192.168.1.1 .. ;/ pomocy :) nie kumam a to jest mi potszebne

Przekroczono limit czasu po??czenia

Serwer 192.168.1.1 zbyt d?ugo nie odpowiada.

Witryna przez d?u?szy czas nie odpowiedzia?a na ??danie po??czenia i przegl?darka przesta?a czeka? na odpowied?.

* Mo?liwe, ?e serwer tymczasowo nie dzia?a lub jest nadmiernie obci??ony. Je?li tak, spr?buj ponownie p??niej.
* Nie mo?esz ogl?da? innych witryn? Sprawd? swoje po??czenie z sieci?.
* Czy Tw?j komputer lub sie? jest chroniona przez zapor? sieciow? lub serwer proxy? Ich nieprawid?owa konfiguracja mo?e powodowa? problemy z przegl?daniem witryn internetowych.
* Je?li nadal wyst?puj? problemy, skonsultuj si? z administratorem sieci lub dostawc? us?ug internetowych.

Pomocy !! Strona mi nie dziala :SS:S
Mam mozille ... ktos kto sie na tym zna niech napisze na gg: 5235780 prosze !!!! LUDZIE ;\
czemu local ip mam inne niz global ip? ;/ :confused::mad::confused::eek:
szybko prosze napiszccie na gg ;>:o:):(;):D:rolleyes::cool:

Poradnik czysty przejrzysty wi?c go oceniam na 10/10 ^^

A takie jeszcze jedno pytanie... Ja chcia?em par? port?w odblokowa?, np. 80 i 300+ a ty tu pokaza?e? jak odblokowa? tak jakby ip ale na wcze?niejszym obrazku widzia?em co? zwi?zane z portami. A jakbym odblokowa? to ip co ty pokazywa?e? to by mi dzia?a?o bo ja mam niby zew ip ale mam chyba porty zablokowane. Wiesz co? o tym?

Siemka, mam D-Link Dir-100
I gdy wpisuje w przegl?darce 192.168.1.1 pojawia si? taki oto b??d:
wie kto? mo?e co z tym zrobi? ??

A umiesz pom?c komu? kto mieszka za granic? i ma internet zagraniczny?? bo wiem ?e musz? jako? przekierowa? porty czy co? takiego ale kompletnie nie wiem o co chodzi.

Nie ka?dy router ma 192.168.1.1. Jest jeszcze par? innych IP np. 192.168.2.1, 192.168.0.1 itd.

Dzieki Marszal uratowales mnie ;) bo 2 lata jechalem na routerku i nic nie wiedzialem o tym :). Serio uratowales mnie u my hero :).

Je?li kto? ma jaki? problem to pisa? na PW!!! Temat s?u?y do kom?towania a nie do zadawania pyta?!!!
#down
Wa?ne, ?? wiadomo co zrobi?!

Ostatnia edycja:

Mo?e mi kto? odpowiedzie? na moje pytanie? Ot?? mam router, spr?bowa?em tego, ale nic nie da?o ;/ Pod??czy?em kable do modemu od Dialogu, wpisa?em swoje IP itd. w protok?? internetowy (Moje miejsca sieciowe/w?a?ciwo?ci) - internet dzia?a?. Sprawdzi?em, czy kolega mo?e si? zalogowa? na OTS - m?g?. Pod??czy?em kabelki z routerem spowrotem tak jak by?o wcze?niej, w protok?? internetowy ustawi?em na automatyczne (bo tak robi? spec) i niestety internet nie dzia?a :/ Co si? sta?o? Co mo?e by? nie tak? :/

Do góry