• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

?nie?ne miasto ots rpg

Status
Zamknięty.

zarzyk

Active User
Liczba reakcji
1
Witam mam okazj? przedstawi? Wam moj? prac? o temacie
"?nie?ne miasto"
poni?ej umieszczam ss'y jest to moja pierwsza praca na tibia.net.pl,
oraz pierwsza ?nie?na jaka wykona?em na potrzeby ots rpg...
mapa3x.png

mapa2s.png

mapazy.png

mapa4.png

Komentujcie :)
Jestem otwarty na Wasze opinie i bardzo sobie je ceni?. Dziekuje :)

Odp: ?nie?ne miasto ots rpg

Hmmm... a wiec . Mapka bardzo ?adna , szczerze m?wi?c nie widz? ?adnych b??d?w opr?cz jednego . KWADRATY , KWADRATY i jeszce raz KWADRATY . Na ko?cu " wyspy " zbyt bardzo przypomina mi to kwadrat - troszk? s?abo jest to wyko?czone . Ale poza tym naprawd? bardzo ?adnie . Du?o detali , domy , ?nie?ne drzewa idealnie dopasowane . A wi?c Gratulacje !!! :)

Po pierwsze gry robisz screena to wy??czaj wszystkie zb?dne pod?wietlenia typu PZ, itp. Po drugie musz? przyzna?, ?e mapa jest ca?kiem ?adna, ale niestety wykonana zbyt symetrycznie, linia brzegowa te? mog?aby by? bardziej r??norodna. No i wreszcie ostatnia rada, wy??cz automatyczne tworzenie border?w i staraj si? je robi? sam. Zapewniam, ?e je?li b?dziesz to robi? prawid?owo to efekt b?dzie o niebo lepszy.

Tak jak ju? m?wi?em mapa ca?kiem ?adna, ale s? elementy, kt?re mi si? nie podobaj?. Trzymaj 6/10

przy podmianie otb kratki pod depo zmieni?y Ci si? na co? innego(chyba, ?e zrobi?e? to celowo). Mapa nie imponuje zbytnio. Jak na ots rpg w tym mie?cie nic si? nie dzieje. Poza tym kwadraty (tak jw ziom303 napisa?). Przynajmniej si? starasz i tylko depo wysz?o Ci z b??dem.

Pozdrawiam.

@down
kawa?ek ni?ej s? te tiles.
to jest kawa?ek budowli(tj archway etc.)

Ostatnia edycja:

Depo nie ma b??du !!!!!!!!!!!!!!!!! To s? tiles (te czerwone jak na rl) jezus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Dosy? ciekawie wysz?o ale staraj sie nie zostawia? tyle wolnego miejsca i nie rob kwadratowych rzeczy.

Na m?j gust miasto elegancko wykonane, ale w depo zauwa?y?em rodzaj kolumn, kt?ry nie pasuje i blokuje do dost?pu do depozytu :D Ale to drobny szkopu? wi?c ?ycz? ci dalszych prac tego typu:)

od czego by tu zacz??...
po 1. domki kt?re zrobi?e? s? do siebie za bardzo podobne (wyko?czenie wn?trz,kszta?t)
po 2.u?ywaj wi?cej natury bo to co zrobi?e? nie oddaje klimatu lodowego miasta.
po 3.za bardzo kwadratowe brzegi,wyko?czenia

musisz poprawi? te elementy ale to wyrbisz sobie z czasem ;)
6,5/10

Status
Zamknięty.
Do góry