• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nagrywanie

Status
Zamknięty.

Kate Sayuki

Seikō sore...
Liczba reakcji
155
Siemanko. Mam trzy pytania:
1) Czy istnieje program, kt?rym mog?abym nagrywa? d?wi?ki z komputera, kt?re s?ysz? przez g?o?niki, np. jak?? muzyk? z gry?
2) Czy mo?na i jak nagrywa? d?wi?ki jakie? przez mikrofon? Jest do tego jaki? specjalny program?
Pisz? tu, bo to dotyczy muzyki. :3

Odp: Nagrywanie

Do nagrywania przez mikrofon jest windowsowski "Rejestrator d?wi?ku" z minutowym ograniczeniem xd Du?o porz?dniejszy jest Audacity. Dziwi? si?, je?li o to Ci chodzi?o, to? to elementarna wiedza na poziomie mniej wi?cej tej, kt?rej trzeba, ?eby uruchomi? painta ; |

Co do nagrywania d?wi?k?w bez mikrofonu tak jak to robi? hypercamy z obrazem... szczerze m?wi?c nie mam poj?cia jak i czy w og?le tak si? da. W prostszych grach najlepiej przeszuka? ca?y folder gry, wszystkie d?wi?ki powinny by? gdzie? zapisane i mo?liwe do odtworzenia poza gr?.

#edit:

GaDuu napisał:
1. Istnieje, mo?esz do tego u?y? programu takiego jak Free Sound Recorder, z obs?ug? si? po?apiesz.
O prosz?, na stare lata cz?owiek si? dowiaduje ; d

@down:
Loser! ; d

Ostatnia edycja:

@Vrael Jak mog?e?? : <

Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Rozrywka > Rejestrator d?wi?ku :D

1. [-]Istnieje, mo?esz do tego u?y? programu takiego jak Free Sound Recorder, z obs?ug? si? po?apiesz.[/-]
Popiepszy?o mi si? :<
2. Mo?na. ?ci?gnij Audacity. Jak nie b?dziesz wiedzia?a jak nagrywa?, poszukaj poradnika jakiego?
Z ciekawo?ci: Do czego ci to potrzebne? B?dziesz ?piewa??

Ostatnia edycja:

1. [-]Istnieje, mo?esz do tego u?y? programu takiego jak Free Sound Recorder, z obs?ug? si? po?apiesz.[/-]
Popiepszy?o mi si? :<
2. Mo?na. ?ci?gnij Audacity. Jak nie b?dziesz wiedzia?a jak nagrywa?, poszukaj poradnika jakiego?
Z ciekawo?ci: Do czego ci to potrzebne? B?dziesz ?piewa??
Nie, kiedy? chcia?am zrobi? z kumpel? komentarz do filmu na konkurs, a nie wiedzia?y?my jak nagrywa?. Nagra?y?my "empetr?jk?" xD" Teraz z ciekawo?ci pyta?am. A to pierwsze to w?a?nie o gr? chodzi. Z tym?e to jest gra z Amigi i otwieram j? w WinUAE, wi?c nie ma tam ?adnych folder?w, tylko pojedynczy plik ;<
@Down
Odno?nie ptaszka - nie denerwuj mnie nawet -.-

Ostatnia edycja:

Mo?esz nagrywa? wszystkie d?wi?ki, kt?re s?yszysz w g?o?nikach/s?uchawkach oboj?tnie jakim programem, ale ?eby nie by?o tak ?atwo musisz wej?? w ustawienia d?wi?k?w (taki g?o?niczek w pasku, niedaleko gg), opcje -> w?a?ciwo?ci - > tam gdzie masz "urz?dzenie mixuj?ce" wybierz Input i na samym dole zaznacz ptaszkiem mix stereo. M?wi?c pro?ciej musisz w??czy? mix stereo.

Status
Zamknięty.
Do góry