• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja pierwsza mapa.

Status
Zamknięty.

Hiden

User
Liczba reakcji
1
208248d.jpg

Chcia?bym na wst?pie powiedzie? ?e trawa i polowa ska? byla robiona auto boardem poniewa? wcze?niej uwa?a?em ze auto board pomaga, ale on robi kwadraty za p??no to zauwa?y?em, ale mo?e nie jest ?le. Sami ocencie i oczywiscie prosze o krytyke. Moja mapa jest amatorska patrzac na te ktore widzialem na forum.:confused:
Aktualnie miasto jest w budowie wi?c ss bedzie tylko z temple :confused:
To tyle na wst?p, a teraz mapa:
jaskinie.png

jaskinie2.png

expn.png

exp3.png

wodospadt.png

venoria.png

templeg.png

Odp: Moja pierwsza mapa.

Hmmm.....
Nie jest to praca doskona?a ale te? nie ma si? do czego przyczepi?.
Wodospad ci ?adnie wyszed?.
Moja ocena to 8/10

@UP
Dzieki za ocene mojej mapy. Myslalem ze dostane maximum 5-6 :D
I przyjmuje fakt ze nie jest doskona?a - bo dopiero zaczynam, ale zamie?am szlifowac moj talent jeszcze sporo czasu :)

A ja si? troch? przyczepie.
Spostrzeg?e? si?, ?e autoborder szkodzi, sam u?ywam autobordera, ale mapy nie s? kwadratowe, wystarczy (w twoim przypadku ska?y) je dopie?cic. Od tego jest funkcja, kt?ra pozwala na automatyczne dobieranie ska? wok?? g?r, przyk?adowo wchodzisz --> Terrain Pallete --> Nature, bierzesz mountain i malujesz co chcesz i pod spodem wybierasz funkcje Optional border tool, wystarczy przejecha? si? naoko?o g?r, wypr?buj, a efekt b?dzie lepszy i wygl?dem przypomina? g?ry
Nast?pnie to, ?e miesza? bordery ziemi, ta br?zowa pod?oga wg mnie nie pasuje.
Nastepnie jest wodospad, kt?ry niewiadomo sk?d wyp?ywa, bo nie mo?e od tak z powietrza, dodaj jakis kamien z ktorego leci strumie?
Nast?pne jest temple, kt?re w og?le nie przypomina go. Popracuj a b?dzie dobrze. Pozdrawiam :)

Temple jest juz w czesci zmienione. Dodany kamek z ktorego leci woda.

Jak na twoj? pierwsz? mapk? to jest bardzo fajna podkre?lam Jak na twoj? pierwsz?.... Ch?tnie po ma?ych zmianach zassa? bym j? na swojego ots'a.:D

@UP
To powiedz co w tej mojej Pierwszej mapce zmienic, aby byla lepsza?

fajna mapa pracuj tak dalej a napewno cos osiagniesz :)

temple moglbys zmienic poniewaz wyglada jak pomieszczenie zwyklych hmm spotkan?

wodospad odrazu mi sie spodobal, ta budowa i polaczenia:)

Zajebi?cie, tylko temple powinno by? bardziej okaza?e. W ko?cu to ?wi?tynia ;p

Pos?ucha?em rad [USER]stefanos12[/USER] I wzio?em si? do roboty. Na pocz?tku mia? to byc resp 1 hydry na przetestowanie mojej nowej "wiedzy" w mappingu, a potem troche si? "pobawi?em lekko m?wi?c.
U?ytkownik [USER]rysiek90[/USER] oraz [USER]Downloader[/USER] zaproponowali nowe temple, a to ju? jutro - chc?, aby temat si? rozrasta? :)
Wi?c mapa:
hydry1.png

hydry2.png

Na koniec powiem ?eby nie oceniac natury poza respem bo jej tam nie ma byc. Bedzie prawdopodobnie rozbudowany resp hydr ew. dalsze miasto.
Klikajcie normalny rozmiar obrazu lepiej widac :)

Ostatnia edycja:

1. Tutaj u?y?em troche miasta , ska? oraz natury. Da?o to nawet ciekawy efekt, ale to ju? zale?y kto jaki ma gust. Mialem na celu ukazanie moich pomys??w podmieniania ska? w sciany miejskie. Tutaj mo?ecie zauwa?yc bete.

beztytuutsb.png

2. Drugi poziom. Dodalem troch? kempk?w trawy i drugi poziom s?up?w. Wygl?da to r?wnie? ciekawie.
beztytuu2g.png

3. I poziom ostatni. Tutaj bedzie sta? sklep. efekt ko?cowy w?a?ciwie:

beztytuu3m.png

Wi?c tutaj postanowi?em zrobic juz troszk? wieksze kontury mojego sklepu premium. Wg mnie wysz?o dobrze :huh:

Mapa nie jest z?a ale co do tego:
polowa ska? byla robiona auto boardem poniewa? wcze?niej uwa?a?em ze auto board pomaga, ale on robi kwadraty za p??no to zauwa?y?em, ale mo?e nie jest ?le.
- auto border nie robi kwadrat?w je?eli si? Umie w nim pracowa?...
- te g?ry naprawd? wysz?y ci kwadratowe ?e szkoda gada?...
- mapa nie jest z?a ale te ska?y nie s? wyko?czone...

- auto border nie robi kwadrat?w je?eli si? Umie w nim pracowa?...
- te g?ry naprawd? wysz?y ci kwadratowe ?e szkoda gada?...
- mapa nie jest z?a ale te ska?y nie s? wyko?czone...

- G?ry poprawione.
- Ju? nie s? kwadratowe + bordery na ska?ach
-Doda?em dragony
-Patrz na ca?y temat potem oceniaj. Bo na hydrach widac ze skaly robie juz dosc ladnie.
-Dodalem 18~ domkow. Jutro postaram sie dobic do 25. I wtedy pokaze wam cala Venorie.
-Temple rowniez poprawione :)
-Cale miasto zmienione - only raw palete
I to chyba na tyle :)

Status
Zamknięty.
Do góry