• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja mapka od 0 !!

Status
Zamknięty.

evon

Advanced User
Liczba reakcji
17
Robi? mapk? od zera z du?ym miastem i expowiskami powiedzcie mi czy mam cos zmienic z moich prac narazie mam tylko 5 domk?w i 1 temple :D (mapke wczoraj zacze?em ,nature na koniec zostawiam)
Wczorajsza mapa (4 domki z npc + niezrobione temple)
mapaod0.png

Dzisiejsza mapa (5 domk?w z npc + temple)

Ss domku (food)
- 44288797
Bede wam pokazywal ssy jak zrobie cos fajnego ;p

A i zapomnia?em doda? ?e to moja pierwsza mapka od 0 !! i druga mapka Z palet? Raw

Odp: Moja mapka od 0 !!

No troch? "za?miecone" s? domki , i w og?le nie pasuj? te ?cie?ki z kafelek.
Zmie? te ?cie?ki i powiesz lekko domki i b?dzie dobrze. Czekam na wi?cej.
6/10

Tak ta ?cie?ka wog?le nie pasuje po za tym same kwadraty noo i natura bardzo cienko to znaczyt brak natury drzew krzakow itd itp.. domki s? kwadratowe i zawalone "syfami"nawalonego tego jest za du?o i brak detali 2/10

Tak ta ?cie?ka wog?le nie pasuje po za tym same kwadraty noo i natura bardzo cienko to znaczyt brak natury drzew krzakow itd itp.. domki s? kwadratowe i zawalone "syfami"nawalonego tego jest za du?o i brak detali 2/10

Je?li wed?ug ciebie npc to kwadraty to popatrz na swoje prace a i w niekt?rych mapach domki z npc s? prostok?tne tzn malutkie

przecie? m?wi?em ?e dopiero zacze?em a nature na ko?cu b?d? robi?
a co do sciezki to powiedcie jak? :D
dobra ju? mam next. screen (zrobi?em natur? ale na szybkiego)

PS : Marcinos dlaczego mia?bym powi?kszy? domki jak tam bed? stali tylko npc a kupywa?o b?dzie si? przed sklepikiem

Oczywi??ie m?wcie co mam poprawi? :P A ten domek To jeszcze nie sko?czony dopiero go zaczynam robi?

Na dole gdzie sa te kamienie to sa wykopaliska
i kolo tego nieskonczonego domku jest dom gdzie mozna piec bu?ki ;p

a i zapomnia?em doda? ?e na tej mapce b?d? ksi??ki w kt?rych bed? powie?ci wierze itp. Np . W pustyni i w puszczy :P B?dzie r?wnie? bilioteka gdzie b?d? all ksi??ki i za wypo?yczenie np na 1 dzie? b?dzie trzeba zap?aci? 1 cc

Ostatnia edycja:

O-D-?-W-I-E-?-A-M
zapraszam do komentowania
New Ss'y :

Powtarzam nature nie zrobi??m do ko?ca gdy? to zostawiam na koniec ;p
a i mia?em ma?o czasu wi?c ma?o zrobi?em

Zmie? bo domki za bardzo kwadratowe i scie?ka nie pasuje. Powi?ksz domki i oczywi?cie dor?b natur? . Wi?cej napisze jak sko?czysz.

Albo mi sie zdaje (lub si? nie znam na tej wersji tibi) albo do domk?w nie ma wej?? tylko s? okna

A reszta bardzo ?adnie jak na m?j gust :)

Piszesz, ?e jest za du?o syfu, a nast?pnie nazbyt ma?o detali. Zastan?w si? bo nie bardzo zrozumia?em sens twojego postu. Hueh, co do map s? one wyssane z palca rozumiem, ?e jest to typ dla w?amywaczy i wchodzi si? oknem. Dalej komentowa? nie zamierzam. Usu? Twoj? dotychczasow? prac? i po przestudiowaniu tutoriali pocznij od nowa.

Albo mi sie zdaje (lub si? nie znam na tej wersji tibi) albo do domk?w nie ma wej?? tylko s? okna

A reszta bardzo ?adnie jak na m?j gust

To s? domki dla npc gdzie ludzie b?d? stali przed domkiem i kupywali

Bardzo dobry pomys? je?li tak :)
I mam jeszcze jedno pytanie Jakiego map edytora u?ywasz ?e masz te nowe bordery?
Napisz na gg 4020809 to pogadamy :)

#kamilek2
Czy?by? cofn?? si? w czasie ? Te bordery, kt?rych u?y?, s? one stare.
#Sadystic
Tak, zdecydowanie te sklepy s? stworzone, aby je rabowa? :D

Niet, nic tu si? nie trzyma kupy, nie ma ?adu, nie ma sk?adu. Polecam co? takiego jak poradnik, o ile s? dla tak zielonych. Rozumiem, ?e masz fantazj?, ale nie przek?adaj jej na okno ME, bo to nie jest ?adne.:S

Troszk? za du?o szczeg???w, tego nie da si? ukry?, lecz jeste? na dobrej drodze w mappowaniu. Wida?, ?e nie jest to praca z serii "na odwal si?" i ?e po?wi?ci?e? na ni? sw?j czas. Brakuje mi jedynie tego "czego?" co mog?oby znajdowa? si? w g?rnej cz??ci tej mapki, gdy? z tamtej strony jest pu?ciutko, a to troch? szpeci widok twojego dzie?a.

Pozdrawiam!

Status
Zamknięty.
Do góry