• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Mam pytanie dotycz?ce ip!

Status
Zamknięty.

Tassqa

User
Liczba reakcji
2
Dobra wi?c tak jesli wchodze na strony gdzie sie sprawdza ip swoje to mi sie wyswietla :83.19.73.107 << i to ponoc jest zewnetrzne ip jak je zobaczylem to sie ucieszylem ze moge miec w?asnego otsa.
Ale z kolei za? jesli wpisuje umnie w wierszu polece? ipconfig to mi sie wyswietla
192.168.1.59 < wewnetrzne wi?c powiedzcie na ktore mam patrzec bo zg?upialem od tego totalnie ^.^

Odp: Mam pytanie dotycz?ce ip!

Masz wew ip. Jeste? za NAT
Nie mo?esz mie? ots chyba ?e chamachi albo

RELAKKS!!

"...wyswietla :83.19.73.107 << i to ponoc jest zewnetrzne ip..." Owszem z regu?y to jest zewn?trzne ip ale tylko wtedy gdy taki pocz?tkowy adres Tobie si? nie wy?wietla > 192.168.1 <<Jest to kwartet pocz?tku ip sieci lan... Je?li masz sie? przez sie? kablow? (z regu?y w blokach) to p?? biedy bo zew. ip kupisz za 10-20z? dodatkowo do p?acenia za internet, czyli np. p?acisz za neta 40z? to je?li zam?wisz sobie dodatkowo zew. ip to zap?acisz "NIE" 40z? tylko 50-60z?... Natomiast je?li masz sie? w Wifi (tzw. Internet radiowy) no to ju? sobie zew. ip nie kupisz i jedyny spos?b by wystawi? ots to stworzenie sieci wirtualnej lan, czyt. Hamachi b?d? kupienie serwera tzw. Dedyk serwer (Nie s? drogie, sam patrzy?em dobr? maszyn? dosta?em za 40z? na rok)

"mi sie wyswietla
192.168.1.59 < wewnetrzne wi?c powiedzcie na ktore mam patrzec"

Je?li takie ip Tobie si? wy?wietla to masz lana itd. itd. Czytaj to co wy?ej :P Pozdro :rolleyes:

ty masz neta z neo tp?? bo z neo tak sie robi ze ip zmienne

Status
Zamknięty.
Do góry