• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows XP Laptop sie przegrzewa

Status
Zamknięty.
Witam mam problem, otoz jak wlaczam laptopa to pociagne na nim jakies 15-20 minut uzywajac normalnie... a grajac w tibie juz tylko 5 minut, po tym okresie laptop sie wylacza i trzeba odczekac jakies 5 minut zeby znowu sie wlaczyl. podejrzewam ze sie przegrzewa, macie jakies rady albo sposoby na cos takiego? juz zastosowalem podkladke i wiatraczek ma dostep powietrza. rowniez go przedmuchalem odkurzaczem ale ciagle to samo...

Our partners and their custom servers:

Odp: Laptop sie przegrzewa

A mo?e masz po prostu stary,zu?yty wiatraczek, kt?ry ju? nie ogarnia za bardzo?.
Je?li nie to spr?buj mo?e og?lnie rozkr?ci? laptopa od spodu,i przeczy?ci? go dok?adnie,pokr?ci? troszk? wiatraczkiem i spr?bowa? w??czy? PC.

Skoro masz gwarancje to oddaj na gwarancje, zr?b sobie na pendrive kopie najwa?niejszych rzeczy bo mo?e si? okaza? ?e laptop wr?ci pusty, nie czekaj do chwili a? si? przestanie w??cza? w og?le.

Jak nie masz mozliwosci zrobienia sobie jakiegos backupu, chociazby przez to, ze wylacza ci sie zanim skopiujesz pliki, albo nie masz gdzie, to zrob dodatkowe konto administratora bez hasla. Rozne sa serwisy, ale wiem juz z doswiadczenia bo mi koles powiedzial, ze dzieki temu kontu nie musial robic formata kompa calego. Generalnie chodzi o to, ze czasem chca zainstalowac jakies sterowniki z konta admina, i problem w tym, ze w zaden sposob sie nie moga dostac na zadne konto wiec robia formata... Czyli w sumie troche bez sensu, ale tak jest. Takie konto do ktorego beda mieli dostep be zproblemu moze uchronic dane z twojego dysku przed calkowitym formatem. Choc to tez nie jest pewne, bo wiadmo, ze wszystko zalezy od serwisu...

Pobierz sobie Programik kt?ry mierzy temperatur? PC ,mo?e jako? j? zmniejszy... warto spr?bowa? ;D

Polecam przedmucha? ustami Wentylatorek w PC :P

Sprawdz r?wnie? jak ustawiony masz wentylator na ile %, mo?e poprostu nie dostasowuje obrot?w do temperatury.
Polecam program speedfan 4.0:
Sprawdzisz tam jak? temp. uzyskuj? twoje podzespo?y i w mo?esz regulowa? moc wentylatora.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom