• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Kara ?mierci.

Status
Zamknięty.

Woristin

Forum friend
Liczba reakcji
85
Jest to temat, o kt?rym mo?na d?ugo dyskutowa?.

Co s?dzicie o karze ?mierci? Chcieliby?cie, jej wprowadzenia w Polsce?

Moim zdaniem kara ?mierci jest dobrym rozwi?zaniem, ale tylko dla najwi?kszych z?oczy?c?w, gdy dowody nie pozostawiaj? cienia w?tpliwo?ci.

Wed?ug mnie cz?owiek nie ma prawa decydowa? o ?mierci innego cz?owieka czy nawet SWOJEJ! W??czam w to eutanazje i aborcje, to tak?e jest zabijanie. Piszesz:
Woristin napisał:
kara ?mierci jest dobrym rozwi?zaniem, ale tylko dla najwi?kszych z?oczy?c?w
Najwi?kszych z?oczy?c?w, czyli masowych morderc?w? Jak my?lisz czym b?dziemy si? od nich r??ni? zabijaj?c ich? Niczym. Chcia?bym przywo?a? przyk?ad ?w. o. Kolbe, sam powiedzia? Niemcom ?eby jego zabili zamiast jakiego? m?odego m??czyzny, jak my?licie jaka by?a reakcja Niemc?w? Totalny szok! Ostatni? i najstraszniejsz? rzecz? jak? mogli Niemcy zrobi? to odebra? ?ycie, trzymali tym wszystkich w ryzach, a tu nagle wychodzi taki Kolbe i m?wi aby go zabili, szok poniewa? co mu teraz mog? zrobi?? Nic.
Wchodz?c w tematy wiary to czy cz?owiek ma prawo odbiera? komu? co? danego przez samego Boga?
Polecam obejrze? film pod tytu?em "Zielona mila".

ta kara smierci to dla mnie rozs?dne rozwi?zanie i powinno by? zastosowane w polsce... zabije ci taki gn?j 5 os?b i co?i co mu z tego dozywocie a za dobre sprawowanie nawet szybciej wyjdzie... tak nie powinno by? ...

Arack, powiesz mi jak mo?na wyj?? szybciej za sprawowanie jak si? dosta?o do?ywocie?

ta czasami tak jest, chyba ze dosta?o sie bez mozliwosci warunkowego wypuszczenia... nie wiedzia?es

Kara ?mierci to dobre rozwi?zanie, a najlepiej by?oby, gdyby by?o "oko za oko, z?b za z?b".
Kto? kogo? zabi? brutalnie? Odci?? mu cz?onka? (to tylko przyk?ad) To temu sady?cie r?wnie?!

Wiesz co do tego czy wprowadzi? kar? ?mierci czy nie to raczej nie mamy co rozmawia?. Bo mieszkamy w kraju (i bardzo dobrze) w kt?rym nie mo?na przeprowadzi? eutanazji ani aborcji (czyli mo?na powiedzie? dobrowolnej ?mierci przynajmniej w przypadku tego 1). Kara ?mierci nigdy nie jest dobrym rozwi?zaniem bo istnieje co? takiego jak resocjalizacja? Osoba kt?ra zabi?a kilka os?b do ko?ca ?ycia b?dzie siedzie? w wi?zieniu i to jest m?czarnia (nie m?wie ju? o gwa?cicielach kt?rych inni wi??niowie posuwaj? w celi bo to ju? ca?kiem). Przypu?cmy chce pope?ni? samob?jstwo kupuje sobie moj? ulubion? bro? Ak-47 i berette dla smaku i ide do w czasie test?w 3 klasist?w do szko?y. Strzelam w sufit "wszyscy pod ?ciane" i robi? najbardziej krwaw? rze? w historii edukacji na ?wiecie - nie mia?em nic do stracenia a przynajmniej b?de s?awny. Wiem, ?e to opowiedz psychola, ale perspektywa do?ywotniego wi?zienia mnie przera?a a ja pope?niam samob?jstwo w szkole a gdy bym nie zd??y? (wpada at itd.) to i tak czeka mnie krzes?o wi?c jedno by?o. W USA w stanach w kt?rych jest kara ?mierci wcale nie jest najmniejszy wska?nik przest?pczo?ci. "?mier? niczego nie rozwi?zuje" dlatego jestem zdecydowanie przeciw. Chocia? niekt?rzy jeszcze pewnie my?l? tak jak J. Stalin "?mier? rozwi?zuje wszystkie problemy – nie ma cz?owieka, nie ma problemu." - Cytat z gry Cod. Pzdr Drexav!

Osoba kt?ra zabi?a kilka os?b do ko?ca ?ycia b?dzie siedzie? w wi?zieniu i to jest m?czarnia

Jak si? b?dzie m?czy?, to zawsze mo?e si? powiesi?... A po co utrzymywa? drania z naszych pieni?dzy do ko?ca ?ycia?

Najwi?kszych z?oczy?c?w, czyli masowych morderc?w?

?le si? wyrazi?em... Chodzi?o mi np. o jakiego? seryjnego morderc? i gwa?ciciela, a nie m?wi? o zbrodniarzach wojennych (takich to powinni za jaja wiesza? - i w?a?nie - mog?aby by? ?mier? w torturach, lecz zapewne r??ne organizacje niesamowicie by prostestowa?y).

#edit:
Kara ?mierci to dobre rozwi?zanie, a najlepiej by?oby, gdyby by?o "oko za oko, z?b za z?b".
Kto? kogo? zabi? brutalnie? Odci?? mu cz?onka? (to tylko przyk?ad) To temu sady?cie r?wnie?!

A jak go?ciu obci?? cz?onki dw?m osobom? ; )

#edit:

A jak go?ciu obci?? cz?onki dw?m osobom? ; )
Wyrwa? suty!
:D
Co do aborcji, tego nie powinno by?, je?li wchodzisz do ???ka bez zabezpiecze? (z kim? ofc) to bierzesz na siebie odpowiedzialno??, to twoje dziecko! Pomy?l o tym!

@down
Smarowa? ?elem nie ?aska? :>

Ostatnia edycja:

xD

Co do aborcji, tego nie powinno by?, je?li wchodzisz do ???ka bez zabezpiecze? (z kim? ofc) to bierzesz na siebie odpowiedzialno??, to twoje dziecko! Pomy?l o tym!

Ale mo?e kto? ci? we?mie i zgwa?ci (cho?by np. dzi?ki jakim? proszkom usypiaj?cym), to co wtedy?

Btw. widz?, ?e temat rozszerzy? si? z kary ?mierci na aborcj? i dyskuj? spo?eczno - polityczn?, ?e tak powiem ; ) Ale niech b?dzie.

A co je?eli to by?a wina ofiary? Np. kto? Ci wbiega pod samoch?d i ginie na miejscu. To co ty robisz? Te? umierasz =P Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest teraz... Kto? dosta? do?ywocie to niech tam kisi i si? m?czy.

Kara ?mierci nie jest a? tak rozs?dnym posuni?ciem, lecz mogli
by zaostrzy? kary np. pobytu w wi?zieniu lub poprostu jakie?
ch?osty publiczne. Lub ostatni? moj? wersj? jest oko za oko z?b
za z?b z prawa Hammurabiego czyli nie czy? tego co Tobie nie mi?e.

Je?eli widze jak m?wicie ?e gdy si? dostanie do?ywocie mo?na wyj?? na warunkowe to a? mnie ?ciska. We?cie niekiedy kodeks karny i poczytajcie.

Najlepiej wys?a? ich do Rosyjskiego wi?zienia JUK-25/6 gdzie ma si? cele 2 x 1.

Najlepiej wys?a? ich do Rosyjskiego wi?zienia JUK-25/6 gdzie ma si? cele 2 x 1.

W sumie takie wi?zienia to dobry pomys?...

Co do tych tortur, co Zia da? linka - niekt?re straszne. Najbardziej mnie zabola?y Krokodyle No?yce:

Numer 8 - Krokodyle No?yce

Dwie ?elazne po??wki rury, nabijane od ?rodka rozgrzanymi kolcami, kt?re umieszczano na r??nych odnogach.

A oto, kiedy sytuacja nabiera?a kolor?w. Krokodylowe no?yce by?y zaciskane na penisie ofiary z niewielkim u?yciem si?y, nast?pnie powoli pozbawia?y wi??nia jego m?sko?ci. Zale?nie od szybko?ci utraty krwi i obecno?ci infekcji - ?mier? nie by?a pewnikiem – punkt na plus dla tortury.

dla mnie najgorszy nr.1 a ten "fotel" z kolcami widzialem tylko kolce byly stare i nierobily krzywku nikomu

Ja jestem przeciwko karze ?mierci i torturom, ale uwa?am, i? kary powinny zosta? zaostrzone za zab?jstwo 25lat?? W innych krajach 2 do?ywocia ma?o!!

A te tortury co Zia zamie?ci? to nie wiem czemu mia?y s?u?y? :confused:

Jest to temat, o kt?rym mo?na d?ugo dyskutowa?.

Co s?dzicie o karze ?mierci? Chcieliby?cie, jej wprowadzenia w Polsce?

Moim zdaniem kara ?mierci jest dobrym rozwi?zaniem, ale tylko dla najwi?kszych z?oczy?c?w, gdy dowody nie pozostawiaj? cienia w?tpliwo?ci.

Sama kara ?mierci jest jak najbardziej trafnym rozwi?zaniem ale skazanie na ni? to ju? inna bajka. Polskie s?downictwo stoi na takim poziomie ?e kl?kajcie narody. Znaj?c nas pewnie by to wykorzystali do cel?w politycznych xddd

Tortury ?ami? prawa cz?owieka... Dla mnie zab?jstwo to zab?jstwo, ba morderstwo. Kara ?mierci to to samo co aborcja, eutanazja czy morderstwo. Czy? w ka?dym z tych przypadk?w nie odbiera si? ludzkiego ?ycia? Skoro tak bardzo jeste?cie za kar? ?mierci to prosz? bardzo, Chiny stoj? otworem... Czy nie wydaje si? wam chore rodzi? dzieci aby je potem sprzeda? na organy? Dziecko ju? raczej ca?o z tego nie wychodzi, to te? odbieranie ?ycia czyli spokojnie mo?na to przyr?wna? do kary ?mierci, TO JEST CHORE!

Status
Zamknięty.
Do góry