• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Jaki Windows najlepszy do Tibii ?

Status
Zamknięty.

silverado96

Active User
Liczba reakcji
6
Siemka. Jaki Windows jest najlepszy do Tibii ? U?ywam teraz Windows 7 Ultimate ( oryginalny ) ale mog? za?atwi? sobie te? xp. Jaki polecacie najlepszy do Tibii?

Pono? na xp s? mniejsze lagi czy to prawda?

a mo?e zainstaluj? na jednym dysku xp a na drugim 7 ?

a czy lepiej by by?o wgra? na drugi dysk Win XP ale jaka? obci?ta wersja? taka co niepotrzebne rzeczy wyci?te itp ?

Mog? tak samo mie? orygina? XP'eka bo mia?em odrazu w lapku. Jaki np. obci?ty xp polecacie? s?ysza?em o DT9, MX8.1 jaki wed?ug was jest najlepszY?

i czy w og?le jest jaka? r??nica mi?dzy xp a 7 w tibii? s?ysza?em ?e na 7 s? debugi itp na directx 9 a na xp czy op?aca mi si? wgra? xp czy nie ?

dla mnie to ?aden problem wgra? xp ale czy si? op?aca tzn ... mo?e to polepszy? dzia?anie tibii?

Odp: Jaki Windows najlepszy do Tibii ?

Z tego ci mi wiadomo windows 7 nie r??ni si? du?o od windows vista.
Zainstaluj sobie xp i nie powinenes miec zadnych k?opot?w.

My?l?, ?e Tibia o wiele lepiej chodzi na XP, i nie radze kombinowa? z 2 systemami na 2 partycjach, poprostu mo?e si? uszkodzi? jeden z drugim. ; -)
Co do wersji windowsa, polecam XP Professional z 2'gim lub 3'cim service packiem.
Najlepiej chodzi ze wszystkich.

Pozdrawiam.

Win xp

A tak wog?le co to zale?y jaki windows ? ta gra nie ma wymaga? nie ma nic
oboj?tnie jaki windows .Chyba ?e ci cina to inna sprawa :)

pzdr

Ja osobiscie polecam windowsa XP .. Jest o wiele lepszy dla mnie nie ma lagow kickow itd..

Kiedy? gra?em na XP/7, ale nie podoba?y mi si? grafiki. Aktualnie gram na Windows 95 (oryginalnym) i wszystko ?miga tak jak powinno. Polecam

Od 7 Lat Pracuje z Systemem Xp Pro Jedyne Co si? w nich zmienia to sp2/3 Jest To najprostszy i moim zdaniem najlepszy system. Lagi nie wiem jak jest to na win 7 Ale na xp pro Przy Dobrym ??czu wcale si? nie pojawiaj?... Np 1mb/s ZERO LAG?W Przy czym nie musisz wy??cza? ?adnych innych program?w typu Gadu-Gadu Itp
Co do Dw?ch System?w:
To ju? jak wolisz... Moim Zdaniem Wystarczaj?cy jest win Pro.
Pozdro ;)

Ja gram na tak niesprawiedliwie nie lubianej tibi.
Z neo 512 zero lag?w.Cud mi?d.
Co do bot?w m?wi? ?e nie chodz???Sprawdza?em ng i elf crackowany dzia?aj?,
Orkbot i bbot dzia?aj? XD.
Tibia auto?? Czasem tak czasem nie.
W na viscie ustawiam na boci przezroczysto? albo vin+tab.XD
dla mnie bez r??nicy. Vista 7 ma tylko ?adniejsz? graf? (wd?ug mnie) i mniej z?era zasob?w.Wszystko co na viscie to i na 7 chodzi a na ultimate to ju? wog?le zajebioza jest

Dla niekt?rych u?ytkownik?w Windows XP jest najlepszym systemem operacyjnym dost?pnym na rynku. Osobi?cie nie u?ywa?em Windowsa 7, ale Windows XP jest najlepszy do gier poniewa? nie posiada tak wielu b??d?w jak np. Windows Vista.

Tak?e polecam Ci zainstalowa? Windowsa XP.

Ja osobi?cie polecam Windows 7. Jak dla mnie jest lepszy, a siedze troche w informatyce to on bije innych na g?owe, no mo?e pod wzgl?dem mobilno?ci jest gorszy ale i tak dla mnie jest najlepszy . :P

Polecam Ci zwyk?ego, taniego XP'ka z Service Packiem "tr?jk?". Poprawnie na nim dzia?a Tibia i boty do niej. Nie b?dziesz mia? z nim ?adnych problem?w, a tak?e nie wyskoczy Ci ?aden b??d. Najlepszy windows do wszystkich gier!

Tak czytam wasze Posty i Zgadzam si? z wi?kszo?ci? Win Xp jest jednym z najlepszych system?w dost?pnych na rynku. Aktualizacje systemowe s? ci?gle wprowadzane. Win xP tak d?ugo jest dost?pny na rynku ?e pobi? wszystkie inne systemy. Win 7/vista jest to bardziej profesjonalny system osobi?cie pracowa?em na nim ale do gier sie nie nadaje...! Programy Do edycji textu i wog?le do pracy jest o wiele lepsze s? bardziej dopracowane programy np takie jak office.
Polecam Win xp pro/home edition.
Pozdrawiam;)

Ale gadacie glupty to tibii zainstaluj sobie Win95 jak fragles albo 98 . I nie mowcie ze na siodemce (Windows 7) sa jakies bugi i zle sie gra pierwsza rzecz to to ze Siodemka ma zgodnosci z XP i wcale nie jest podobna do Visty moze tylko tym ze wyglada tak a wyglada lepiej.Windows 7 to chyba najszybszy windows jezeli chodzi o mnie uzywam Windows 7 Ultimate 64x (Pirat) ale mialem Oryginalna Viste Home Basic 64x - slaba a XP 64x jest beznadziejny dla mnie oczywiscie dlatego ze wiele rzeczy na nim nie chodzi ja np nie moge uzywac iTunes ktory mi jest potrzebny do telefonu. Wiec jezeli Windows to zostaw Siodemke<3 albo cos ze starszych 95/98.

@edit

Masz racje Linux + Tibia to cos wspanialego lecz Linux to troche co innego inne programy itp itd chyba ze mamy oddzielny komputer na tibie to linux oczywiscie.

Ostatnia edycja:

Je?eli chodzi o systemy Windows to 98 i XP nie maj? du?ych zastrze?e?. Co do system?w to ?wietnym rozwi?zaniem jest zainstalowanie LINUXA tibia dzia?a wy?mienicie i ma?o prawdopodobie?stwo ?e zostaniemy zhakowani.

Nie ma wi?kszej r??nicy jaki system (98/Xp) - (Vista/7). Wyb?r jest mi?dzy 1 zestawem a 2 zestawem. :)
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry