• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Jaki Twoim zdaniem jest poziom wypowiedzi wi?kszo?ci u?ytkownik?w na tym forum?

Status
Zamknięty.

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Liczba reakcji
223
Ankieta nr 29:

Pytanie: Jaki Twoim zdaniem jest poziom wypowiedzi wi?kszo?ci u?ytkownik?w na tym forum?
(propozycja )

Je?eli wybra?e?/-a? odpowied?, napisz jeszcze post z rozwini?ciem swojej opinii na ten temat (zgodnie z wybran? wcze?niej odpowiedzi?):

1. Bardzo dobry - wypowiedzi s? przemy?lane, napisane schludnie oraz u?ytkownicy staraj? si? nie pope?nia? podstawowych b??d?w.

2. ?redni, du?o u?ytkownik?w nie zwraca uwagi na b??dy interpunkcyjne.

3. Poni?ej przeci?tny - robi? b??dy ortograficzne, cz?sto posty s? nie na temat.

4. Nie mam zdania.

Przypominam o stosowaniu si? do !

Odp: Jaki Twoim zdaniem jest poziom wypowiedzi wi?kszo?ci u?ytkownik?w na tym forum?

3. Poni?ej przeci?tny - robi? b??dy ortograficzne, cz?sto posty s? nie na temat.

W wi?kszo?ci dzia?ach u?ytkownicy nie potrafi? poprawnie si? wypowiedzie? do granic ponad przeci?tnych.Pisz? posty ma?o warto?ciowe,g?upie i nie na temat.U?ytkownicy Tnet lec? na ilo?? post?w i my?l?,?e to jest wed?ug ich najwa?niejsze by zaistnie? w gronie.

Pozdrawiam

#down wiem,?e ?le napisa?am dlatego edytowa?am od razu.

Ostatnia edycja:
Odp: Jaki Twoim zdaniem jest poziom wypowiedzi wi?kszo?ci u?ytkownik?w na tym forum?

Sam si? ch?tnie wypowiem w owej ankiecie. Poziom wypowiedzi jest moim skromnym zdaniem do?? ?redni, ?eby nie powiedzie?, ?e niski. Owszem, jest troch? os?b, kt?re potrafi? pisa? posty (i w?r?d kadry, i u?ytkownik?w), potrafi? wnie?? sens, logik?, szyk do zdania, a tak?e nie robi? wielu b??d?w, czy to interpunkcyjnych i ortograficznych, czy te? j?zykowych, ale niestety, przewa?a ilo?? post?w ma?owarto?ciowych, bez ?adnego sensu, z wieloma b??dami, u?ytkownicy nie zwracaj? uwagi na swoje posty i ich warto?? merytoryczn?. Miejmy nadziej?, ?e b?dziecie wi?ksz? uwag? przyk?adali swoim postom i ich warto?ci - nie kaleczmy j?zyka.

"2. ?redni, du?o u?ytkownik?w nie zwraca uwagi na b??dy interpunkcyjne."

Wi?kszo?? u?ytkownik?w forum Tibia.net.pl chce napisa? jak najwi?cej post?w, by by? fajnym, przez to nie zwracaj? uwagi na b??dy interpunkcyjne w swoich wypowiedzeniach.
B??dy interpunkcyjne, to cz?sty problem na ka?dym forum, nie ma takiej osoby co by nie pope?ni?a b??du interpunkcyjnego.

Dzi?kuje i Pozdrawiam
Toichi

Ja zaznaczy?am:
Poni?ej przeci?tny - robi? b??dy ortograficzne, cz?sto posty s? nie na temat.
Jaki jest poziom wi?kszo?ci(...)
Poniewa? wi?kszo?? os?b tutaj, nie zwraca uwagi na swoje b??dy, mo?e jest to wina wieku, b?d? zaniedbana. Tak jak napisa? Speeder:nie kaleczmy j?zyka.

Przez przypadek zaznaczy?em
?redni, du?o u?ytkownik?w nie zwraca uwagi na b??dy interpunkcyjne.
Chcia?em zaznaczy? poni?ej przeci?tny.
Wi?kszo?? u?ytkownik?w wchodzi na forum i wychodzi, poniewa? prawie ka?dy robi tu konto, ?eby co? ?ci?gn??.Je?li ju? zdecyduj? si? napisa? jakiego? posta, to 90% z nich jest ma?owarto?ciowa, zawieraj?ca mas? b??d?w ortograficznych, jak i interpunkcyjnych.
Regards
Teleq

Co sprowadza do poziomu jakim wypowiedzi u?ytkownik?w tego forum.
Niestety niski poziom wypowiedzi tyczy si? te? kadry : (

Poziom jest poni?ej przeci?tnej, co stara?em si? przez pewien czas udowodni? i zmieni?. Niestety wina le?y te? po stronie kadry, gdy? niekt?rzy porz?dkowi zbyt ostro traktuj? u?ytkownik?w i niepotrzebnie zacie?niaj? im pole manewru, je?li o wypowiedzi chodzi.

Jakby tego by?o ma?o, osoby w jaki? spos?b na forum wyr??nione nie ?wiec? przyk?adem. O ile niski poziom wypowiedzi w?r?d grona u?ytkownik?w mo?na zrozumie? (bo od nich nikt niczego nie oczekuje), tak debilne posty Unnameda lub olgierda555 (obaj posiadaj? rang? wy?sz? ni? u?ytkownik) wprawiaj? mnie do dzi? w zadum? i stawiaj? w mojej g?owie pytanie 'jak to kurwa jest, ?e kto? taki ma jak?kolwiek rang? na forum?'. Fajnie by?oby, gdyby osoby odpowiedzialne za dob?r aktywnych czy supporter?w zada?y sobie podobne pytanie i, je?li nie mog? zmieni? poziomu u?ytkownik?w, zmieni?y poziom tylko tych, kt?rzy maj? uchodzi? za pewnego rodzaju elit? forumow?.

Zaznaczy?em t? opcj?, gdy? w wielu tematach kt?re przegl?dam, cz?sto widz? b??dy ortograficzne oraz posty nie na temat lub ma?o warto?ciowe posty. Oczywi?cie s? te? u?ytkownicy kt?rzy pisz? poprawnie.
Takie jest moje zdanie na ten temat.
Pozdrawiam.

I ja si? z ch?ci? wypowiem w tej ankiecie.Poziom wypowiedzi u?ytkownik?w na forum jest ?redni, a nie przeci?tny.To prawda jest wielu user?w kt?rzy chc? tylko nabi? posta, albo w jaki? spos?b zaszpanowa? swoim postem.Wi?kszo?? my?li tylko o nabiciu post?w, ale z drugiej strony posty tutaj nie wliczaj? si? w rol? tylko poziom wypowiedzi u?ytkownika.Spora cz??? os?b dostaje warny, ostrze?enia za ma?owarto?ciowe posty, posty nie na temat.Powinno si? w tym kierunku zacz?? dzia?a?.Z wieloma si? zgodz? u?ytkownicy po to robi? konta aby co? ?ci?gn??, ale s? tak?e tacy kt?rzy chc? si? wypowiedzie? na jaki? temat.

Ostatnia edycja:

Jak widz? niekt?re posty to po prostu odechciewa mi si? ?y?. Jak macie dalej tak pisa? to si?gnijcie po s?ownik , albo ?ci?gnijcie sobie FireFoxa , a nie przyprawiacie ludzi o md?o?ci. Polska to Polska piszemy jak nas uczyli.

Kod:

Dobrze wiemy ?e znaczna ilo?? u?ytkownik?w leje na ortografi? i interpunkcj? ciep?ym moczem, pisz? posta jednie po to, aby zwi?kszy? warto?? swojego licznika post?w kt?ry i tak w wi?kszo?ci przypadkach jest niewielki. Swoj? drog? interesuje mnie kto da? olgierdowi555 Aktywnego, poziom jego wypowiedzi le?y pomi?dzy s?abym a przeci?tnym, nie wspominaj?c o ortografii.

Uwa?am, ?e poziom wypowiedzi na forum jest przera?aj?co niski, ale to nic nowego, na wi?kszo?ci portali jest on taki sam. W moich dzia?ach przyzwyczai?em si? do wypowiedzi:
Suuuuuupcioooo 10/10"

o kurwa, ale gufno

Du?a cz??? nie potrafi prowadzi? konstruktywnej wymiany zda?, ale obrzuca si? b?otem krzywdz?c w ten spos?b moje sko?atane serce :(

Wypowiedzi wi?kszo?ci u?ytkownik?w s? poni?ej przeci?tnej. Pisz? nie na temat, niepoprawnie pod wzgl?dem ortograficznym oraz gramatycznym. Przewa?nie nie da si? zrozumie? nowych u?ytkownik?w. Zarejestruje si? taki i napisze.

fFiTaM FfShYsTkIcH :*:*:*:* :3
Przeczytalem gdzies, iz im bardziej dziwny oraz intrygujacy tytol tym wiecej osob wejdzie i zobaczy ze tak powiem 'o co temu gosciowi chodzi?' i MOZE nawet odpisze.

Jednym s?owem, masakra.

Do tego przed napisaniem posta nie my?l?, co napisali, a tak?e nie zastanawiaj? si?, o co tak na prawd? chodzi?o.

Uwarza rze wypowiedzi na foum som $chludnie i zwien?le napisane. Tak tesz zaglosowalem w ankjecie.

Po$$$$drafiam!

Ja oceni? ten poziom w stosunku do for konkurencyjnych, a tu TNET wypada ca?kiem nie?le. Rozumne jest, ?e nie ka?dy b?dzie pisa? posty w stylu Uncrossa, kt?re, ?eby przeczyta? trzeba siedzie? p?? godziny, trzeba zwa?y? na to, ?e to jest forum o tibii i patrz?c na poziom ich graczy, mo?na stwierdzi?, ?e z poziomem post?w na tym forum nie jest a? tak ?le.
TNET jest jednym z niewielu for, gdzie niska warto?? merytoryczna postu jest karana. Poziom post?w w por?wnaniu np. do Hunteda, tibii.pl, czy torga jest bardzo wysoki, dlatego te? wybra?em t? opcj?.

?redni, du?o u?ytkownik?w nie zwraca uwagi na b??dy interpunkcyjne.

Oczywi?cie zawsze znajd? si? ludzie, kt?rzy robi? po kilkana?cie b??d?w w prostym zdaniu, ale s? te? u?ytkownicy, kt?rzy potrafi? pisa? poprawnie no i co najwa?niejsze z sensem. Poza tym trzeba pami?ta?, ?e jest to forum o tibii i u?ytkownicy maj? przewa?nie 10 - 15 lat. Nie wymagajmy za wiele...

.

Sam robi? b??dy stylistyczne i ortograficzne gdy? si? ?piesz? i ca?y czas pracuje nad moim serwerem wi?c nie mam czasu na poprawiania si?. Ale zdarzy?o mi si? nie raz zobaczy? przera?aj?ce b??dy ortograficzne. NarQ :curse:

"Nie mam zdania."

Jak na razie jestem nowym u?ytkownikiem tego forum , wi?c nie za bardzo mog? si? udziela? w takim temacie.... : P

Wi?kszo?? u?ytkownik?w tego forum pisze "na chama" tzn.Nie my?li.Rozumiem ?e kto? nie zwraca uwagi bo my?li ?e ma?e b??dy s? jeszcze ok. ale jaki pisz? "rzelki" to tego nie widz? :x
Tyle ode mnie.

Status
Zamknięty.
Do góry