• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Jak nie by? oszukanym.

Status
Zamknięty.

Bufin

User
Znalaz?em dobry spos?b ?eby kogo? namierzy? tzn wyszuka? kogo? ip przez Gadu-Gadu i dowiedzie? si? gdzie ta osoba mieszka , sk?d pochodzi jego internet i dane w?asciciela komputera pod??czonego do internetu .
Nudzi?o mi si? wie? jak wczoraj Unnameda chcia? kole? oszuka? na do?adowanie za 50 z? Orange to zaczo?em szuka? sposobu na drania na googlach .

oto Poradnik :

1. Rozmawiasz z kolesiem kt?ry cie doda? na gadu gadu i m?wi ?eby? mu wys?a? pieni?dze przez poczt? albo do?adowanie 25 - 100 z? ty oczywi?cie mu zaufa?e? i wysy?asz on pisze ze si? pomyli?e? i kogo innego obdarowa?e? twoj? kas? ( oczywi?cie k?amie ) .

AD 1. Przed rozmow? o kupnie przez Gadu-Gadu prosisz kolesia ?eby cie doda? do kontakt?w ty te? go dodajesz i robisz tak :

fotka1vw4.jpg

Tak otrzyma?e? numer ip oszusta.

2. Zosta?e? oszukany nie wiesz co zrobi? i jeste? zestresowany a masz tylko ip oszusta.

AD 2. Oczywi?cie si? nie martwisz niczym bo masz ip oszusta i ten poradnik jak si? nie da? oszuka?

wchodzisz na stron? :

i robisz tak
fotka2xu0.jpg

3. Nie wiesz co mu napisa? a ju? masz jego dane

AD 3. Piszesz mu ?e dasz jego dane na policje o ile je masz i piszesz ze oszuka?e? mnie a dlatego ?e kodeks karny jest zawsze z nami :

Art. 278. ? 1. Kto zabiera w celu przyw?aszczenia cudz? rzecz ruchom?,
podlega karze pozbawienia wolno?ci od 3 miesi?cy do lat 5.
? 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osi?gni?cia korzy?ci maj?tkowej.
? 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno?ci albo pozbawienia wolno?ci do roku.
? 4. Je?eli kradzie? pope?niono na szkod? osoby najbli?szej, ?ciganie nast?puje na wniosek pokrzywdzonego.
? 5. Przepisy ? 1, 3 i 4 stosuje si? odpowiednio do kradzie?y energii lub karty uprawniaj?cej do podj?cia pieni?dzy z automatu bankowego.

Je?li oszukany nie poddaj? si? zg?aszasz to na policje [997] i podajesz jego ip i go z?api? i zap?aci kar? a nastepni? odda ci to co zabra? .

to i tyle ;-) prosz? czyta? i ocenia? moj? prac?

Je?li znacie jakie? programy lub strony to mile widziane :P zw?aszcza dla tych kt?rzy potrzebuj? albo bed? potrzebowa?.

NAPISA?EM TO RAZEM Z UNNAMEDEM NA JEDNYM KOMPIE

Ostatnia edycja:
?wietne w?a?nie tego szuka?em nieraz chcia?em kogo? postraszy? ale nie wiedzia?em jak znale?? jego ip, a jak sie ma ip to chyba ka?dy ju? namierzy ;p wielkie dzi?ki leci reput

Kto zabiera w celu przyw?aszczenia cudz? rzecz ruchom? :)

Tibia to jedynie gra. To tak jakbym ci ukrad? chara w Simach :) Idz z tym na policje . Wysmieja cie i tyle.
Chyba ze to jakis idiota i sie przestraszy

pozdrawiam :)

Zmienne ip

Zmienne ip

Poradnik dobry ale powiedz jedno a jak ten "oszust" ma zmienne ip to co w tedy?

Nic nie szkodzi bo ip jest przypisywane (np. w neostradzie) do konretnego po??czenia z modemem wi?c do konkretnego numeru telefonu a wtedy jest jeszcze ?atwiej//Drexav!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja bym nie by? taki pewien przecie? na tej stronie dostajesz dane dostawcy internetu a nie dane kontrachenta a w?tpie w to, ?e po skontaktowaniu si? z jego dostawc? on elegancko wy?o?y ci dane czlowieka kt?rego szukasz bo s? one prywatnie i nikt nie ma prawa ich tobie przekaza?.

@UP
Je?li ma zmienne IP to i tak na to samo wychodzi ja mam w NEO zmiennie i dane zawsze b?d? identyczne.

Je?li si? myle w tym po?cie niech kto? mnie poprawi :)

?witny poradnik,przyda sie wielu osobom a uczciwosci nigdy nie za wiele 10/10. Art. 278. ? 1. Kto zabiera w celu przyw?aszczenia cudz? rzecz ruchom?,
podlega karze pozbawienia wolno?ci od 3 miesi?cy do lat 5.
? 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osi?gni?cia korzy?ci maj?tkowej.
? 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno?ci albo pozbawienia wolno?ci do roku.
? 4. Je?eli kradzie? pope?niono na szkod? osoby najbli?szej, ?ciganie nast?puje na wniosek pokrzywdzonego.
? 5. Przepisy ? 1, 3 i 4 stosuje si? odpowiednio do kradzie?y energii lub karty uprawniaj?cej do podj?cia pieni?dzy z automatu bankowego.

Je?li oszukany nie poddaj? si? zgaszasz to na policje [997] i podajesz jego ip i go z?api? i zap?aci kar? a nastepni? odda ci to co zabra? .:)

hehe to nic nieda jezeli "oszust" ma zemienne ip :)

patrz troch? wy?ej//Drexav!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Swietny poradnik =D napewno wielu osoba sie przyda =P jednak gdy ktos ma neta bezprzewodowego podaje zle dane bo juz sprawdzalem :P ale przydatne

S?uchaj - te rzeczy by?y ju? mi znane, wi?c mi si? nie przyda, ale dobrze ?e wstawi?e? bo komu? mo?e si? przyda?. Chocia? ja osobi?cie u?ywam strony pokazuje ona map? z ip. Przewa?nie przydaje si? gdy kto? pisze z nieznajomego aby zlokalizowa? czy jest z mojego teretorium czy z np. tibia.net.pl :). ALe np. system Linux posiada tak? opcj? wbudowan? wystarczy w terminalu wpisa? whois [ip]. ALe znaj?c polsk? policj? nic nie da bo nawet jak dasz im adres oszusta to nic nie zrobi?. A po za tym sam dobrowolnie (w tej sytuacji) wp?aci?e? kase wi?c nie bardzo jest mowa o oszustwie. Wi?c taka sprawa dobra do cel?w zidentyfikowania osoby a raczej jego dostawcy internetu i miasta.

Ostatnia edycja:
Ciekawe

Ciekawe

Dobry poradnik lecz jedynie dla pocz?tkuj?cych:) Kto? i to w sumie nie jedna osoba wspomnia?a co z tego jak ma zmienne ip.. chodzi o to ?e takie noobki mog? brzydko si? wyra?? narobi? w pampersa ze strachu jak mu podasz jakikolwiek ci?g liczb i znak?w i powiesz mu ?e jest to zwi?zane z jego komputerem i tak go znajdziesz..

Poradnik oceniam na 5

Niestety twoj poradnik niejest przydatny poniewaz pokazuje on tylko gdzie jest siedziba dostawcy twojego neta i tyle :P

No tak, ale jest taki jeden ma?y problemik... Mianowicie je?li osoba, kt?r? chcemy namierzy? u?ywa innego komunikatora ni? gadu-gadu, to nie zdob?dziemy jej adresu IP, ponad to je?li ta osoba posiada "dobrego" Firewalla to te? nie otrzymamy tego IP ze wzgl?du na to, ?e on blokuje wysy?anie takich rzeczy... Cz?sto te? jest, ?e taka osoba jest w sieci lokalnej przez co dowiemy si? tylko o jego dostawcy internetu co nam zbytnio nie pomo?e... Poza tym jest jeszcze mo?liwo??, ?e taki kto? ma zmienne IP tak jak ju? kto? o tym wcze?niej wspomnia? :P Najlepszym rozwi?zaniem jest kupienie sobie do?adowania w sklepie bez kantowania :P

Nei zawsze to dzia?a tak jak napisa?e?. Cz?sto jest tak, ?e nie wy?wietla mi ?adnego adresu IP, albo jak ju? wy?wietla to jest tak, ?e adres jest przyk?adowo taki: 127..0.0.1 i ocb? Gadu jest og?lnie dziurawym programem. ?eby by? na prawd? bezpiecznym to po pierwsze nie mo?na by? naiwnym...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom