• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Infernal jako mapper;o

Status
Zamknięty.

Infernal97

Active User
Liczba reakcji
5
Cze??. M?j przyjaciel Magican postanowi? zrobi? galerie to czemu ja nie mam zrobi?:p?? Klimatem rpg dopiero zaczn? si? bawi?. Przewa?nie robi?em expy pod exp x999:P
Prosz? o komentarze, uwagi, krytyk?, no i rady!
Ob?z Bandyt?w
obzbandytw.png

Troch? natury
natura.png

Resp Rot?w
respyrotw.png

Odp: Infernal jako mapper;o

S?aba detalizacja, to rzuca si? odrazu w oczy. Musisz r?wnie? popracowa? nad kszta?tami map, aby wszystko nie posiada?o przydomku "monotonne" i "kwadratowe". My?l?, ?e poprawisz si? i ju? nie d?ugo poka?esz nam swoj? nowe nabytki.

Pozdrawiam!

Witam

Niestety b?d? musia? mocno skrytykowa? twoja prac?

Przewa?nie robi?em expy pod exp x999:P
- no i niestety ta mapka te? si? pod ten typ zalicza.

1. Mapki to jeden wielki autoborder, co do tego budynku z bandytami to go w ogole nie ogarniam.

2. Totalny brak klimatu nawet jak na zwykl? tibi?, nie wspominaj?c ju? o RPG

3. Szczeg??y, szczeg??y, szczeg??y... Ja na mapie ich nie znalaz?em

4. Natura, a raczej jej brak. Obrazku drugiego nie zalicz? pod natur?. Przeczytaj poradniki dot. rozmieszczania natury (wi?ksze skupiska ma?ych krzak?w i drzewek, koniecznie trawa!)

5. Uschni?ta trawa jako ground powienien by? raczej dodatkiem do innych a nie pokrywa? ca?e przestrzenie (wtf - uschnieta trawa w podziemiach??)

6. Co polecam? Zacznij od poradnik?w - gdy ju? przebrniesz przez Fluosowe i inne polecam ci zaj?? si? ma?ymi mapkami, ale dopracowanymi (g?rka na 20 sqm, ma?a chata) Po?wicz podstawy - bordering ( NIE autobordering), nature. Ogl?daj mapki do?wiadczonych mapper?w, nie b?j si? wykorzystywa? pomys??w i styl?w innych gdy b?dziesz si? uczy?. Na?ladowanie to podstawowy spos?b na nauk? - z czasem wypracujesz sw?j w?asny styl.

Regards Oem

//fuu - przez to odpisywanie Fluos by? pierwszy xDD

Infernal, widzia?e? moje prace, pokazywa?em ci, nie mog?e? chocia? troszk? pobra? z moich?
Trzymaj si? komentarza Fluosa i O e m to daleko zajedziesz.
Ja nie jestem a? taki dobry, ale po prostu wszystkie zdj?cie kt?re nam tutaj da?e?, s? robione w zaledwie, 5 minut? Mo?e mniej.
Pozdrawiam poczytaj Poradniki Fluosa.
PS.
Jak b?dziesz chcia? wystawia? prace do Fun, to nie wystawiaj, bo to nie ma sensu.

naturapoprawka.png

Zmieni?em troch? natur? i skorzysta?em z poradnika Fluosa. Niestety mam inny rme i nie mog? robi? niekt?rych rzeczy bo nie wiem kt?re to kt?re.

Jeden wielki ba?agan, ale jest dobrze. Mimo to musisz poczyta? poradniki. Jest dobrze...
Czekam na nast?pne prace.

Nie, nie - tak natura nie powinna wygl?da?.

Pozwoli?em sobie zrobi? ma?ego sample - to jest tylko schemat ustawiania natury wiec mozesz sobie go dostosowac

zrzutekranunj.png

Chodzi g??wnie o ustawianie small fir trees i bushes w ma?e grupki i dodawanie wi?kszych drzew

RME mozesz pobrac ze strony
Notka moderatorska:
Nie reklamujmy strony naszego konkurenta. Zeedytowa?em link na oficjalny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Je?eli masz problem ze stworzeniem odpowiednie przygotowanej natury, to polecam Ci przestudiowanie mojego ( w zasadzie Alanova ) poradnika dotycz?cego natury trawiastej.

Przeczytaj go bardzo uwa?nie i wykonaj t? map? jeszcze raz, zobaczysz, ?e b?d? efekty.
Pozdrawiam!

Na ten czas wrzucam ostatnie fotki no i niestety przez do poniedzia?ku nic ju? nie dam. W tym czasie troch? przestudiuje jeszcze raz te poradniki Fluos twoje i tam jeszcze kogo?:P Ju? chyba wiem dlaczego ta natura ?le jest wykonana. Jest porozrzucana i jakby kto? chcia? t? dru?k? przej?? to by nie mia? jak. Dobrze?? w poniedzia?ek postaram si? to poprawi? i dam ssy a na teraz podziemia robi?em przy poradniku!!!
staralemsie.png

Ten ss;/ zrobi?em chyba kwadrat;/
skalkic.png

Podziemia ciekawe, na pewno najlepsza praca tej galerii. Troche nie podoba mi si? postawiony tam znak oraz to, ?e ga??zie nie s? wyko?czone. Og?lnie reszta bardzo pozytywnie zrobiona, lecz niestety za ma?o detali.

G?rka mega kwadratowa. Staraj si? nie robi? g?r na powierzchni wody, wygl?da to amatorsko.
Pozdrawiam!

Zrobi?em teraz prace fantasy troch?:p Bez poradnik?w itd! Mi si? podoba i to najwa?niejsze;]
pracanr1.png

nr2os.png

78af00d16b.png

Za du?o ,,najebanych" kamieni i to bardzo si? dla mnie rzuca w oczy.
Te? rzuca mi si? w oczy ,full autoborder" ;/ Nie r?b du?ych map jak si? uczysz, bo to tutaj si? nie liczy... Tutaj licz? si? jak? masz wen? czyli pomys? na nast?pn? prace ... Nie musisz robi? takich du?ych, wystarczy z 20-40sqm, aby pokaza? co nowego potrafisz itd...

Og??em, jest dobrze, bo to twoje pocz?tki, ale najlepiej jakby? rzuci? terrain pallete i doaded czy jako? tam, na bok ;] i posiedzia? w raw pallete ;]

6/10 na zach?te ;)

Jezu kto tu si? udziela... Nie na widz? oceniania takiego 6/10 kur sorry, ?e tak to skomentuje no ale ten post up jest ?mieszny:P
Gdzie ty widzisz w tej pracy co ostatnio doda?em, auto border rzadko jest przeze mnie u?ywany tylko wtedy gdy nie mog? czego? znale??. Czasem ground robi? auto ale rzadko. We? ju? lepiej nic nie gadaj. A co do kamieni to to s? g?ry w g?rach nigdy nie by?e? pewnie:)

Prosz? o komentarze, uwagi, krytyk?, no i rady!

Prosz?, prosz? ... Je?eli tak przyjmujesz krytyk?, to dzi?kuje bardzo ...

Je?eli nie potrafisz przyj?? krytyki lepiej nic nie pisz, i grzecznie to ujm? ,,wypierdalaj" st?d ...

Czasem ground robi? auto ale rzadko.

Napisa?em ci ca?? prawd?, co robisz ... Mo?e mi powiesz, ?e to nie jest autoborder?
Lub mo?e nie znasz s?owa ,,autoborder" - je?eli nie znasz jego znaczenia, to si? nie odzywaj i sied? cicho.

Jeste? na tyle nie ogarni?ty, ?e ci si? nie spodoba?a moja wypowied?, i odrazu wbi?e? do mojego topicu, i skomentowa?e? go jak nie wiem ... ?e odrazu full auto border, evo 9999...

Nie b?d? si? rozpisywa?, dla ciebie bo nie warto, dla takich hejterk?w ...

Btw.

A co do kamieni to to s? g?ry w g?rach nigdy nie by?e? pewnie

Nie wiesz nie pierdol, prosz? ci? ... Na 100% by?em wi?cej razy od ciebie. Chcesz wojny? GG 3584314 lub nawet pw. :) Bo tak jak m?wi?em, ?al ostrze?e? na ciebie ...

4/10 Wida? popraw? mi?dzy pierwszym screenem a ostatnim, ale to jeszcze nie to.
Spr?buj si? popawi? grounds'ami i wi?cej szczeg???w(ale na ziemi nie to co ty zrobi?e? czerwonymi kamieniam i kryszta?ami ;d). Pr?buj dalej!

Status
Zamknięty.
Do góry