• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ile osob uciagnie serwer?

Status
Zamknięty.

Mahten

User
Liczba reakcji
0
Witam, mam takie pytanie ile osob bez lagow uniosa serwery:

Znajduja sie one we Francji, sa to serwery prywatne, moze przy okazji ktos mi wytlumaczy czym dokladnie sie takie serwery roznia od dedykow :)
1) Wiem, ze jakis inny dysk maja, ale czy to jest takei wazne?
2) Je sie konfiguruje tak samo jak normalne dedyki?
3) I czy tez stoja 24/7.
Co do ots'a, chce go zrobic pod 8.42 lub pod najnowszego klienta, ktory wejdzie z updatem, silnik - tfs 0.3, mapa - rl lub wlasna, mysle ze raczej wlasna, bo na takich ots'ach sie lepiej gra jak mapa jest fajna ;]
Czekam na Wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam, Mahten.

Odp: Ile osob uciagnie serwer?

Jak masz du?? map? ( a w tym wypadku TAK ) to musisz wybra? gdzie jest du?o RAM'u.
I na dedykowanym robisz partycje oddzieln? i zostawiasz tam jak najwi?cej miejsca ( GB ).
Im wi?cej tym lepiej dla OTS ; ).
A co do tego, kt?ry z nim b?dzie okey to nie wiem ... nie wiem czy w og?le mo?na na takim prywatnym postawi? OTS, ale nie wnikam, poniewa? nie bawi?em si? tym ;(.

Aha, ok. A moze sie wypowie ktos kto robil tam ;)

1. Nie nie wa?ne
2. Zale?y czy bierzesz na Windows czy linux ale powiem ci ja normalnie konfigurowa?em
3. Skoro to dedyk to stoi 24/7

Ps. Sam mam tera u nich dedyka "V" i wirtualn? domene powiem ci bior? troch? za to ale op?aca si? :D m?j dedyk to by tera z 400 mo?e nawet 600 os?b uci?gn? :d

Kondzio958, ale bez lagow? Jak mozesz daj ip to wbije i sprawdze jak smiga ;)
I co lepsze oferta Kimsufi.pl XL, czy RPS IV/V?

Oczywi??ie lepszym dedykiem jest RPS IV/V ;]

Na ovh.pl s? najlepsze servery dedykowany w polsce sam z nich ko?ysta?em ;) je?li co? jaki? pytanie pisz na pw.

A ja slyszalem ze ovh.pl to francja ;D
Ale te z ovh.pl co napisalem to jest rps, a nie calkowity dedyk z tego co slyszalem. Powiedzcie czym one sie tak dokladnie roznia.

Status
Zamknięty.
Do góry