• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Herwi Mapping Thread

Status
Zamknięty.

Herwi

Zakharia.pl
Liczba reakcji
11
Eloszka :)

1.1
in-game.jpg

1.2
in-game2.jpg
2.1
dragi.jpg

2.2
dragi1.jpg

2.3
dragi2.jpg

2.4
dragi3.jpg

2.5
dragi4.jpg
3.1
trolle1.jpg

3.2
trolle2.jpg

3.3
trolle3.jpg

3.4
trolle4.jpg

3.5
trolle5.jpg

3.6
trolle6.jpg
4.1
podtrolle1.jpg

4.2
podtrolle2.jpg

4.3
podtrolle3.jpg

4.4
podtrolle4.jpg

4.5
podtrolle5.jpg
5.1
more-natury1.jpg

5.2
more-natury2.jpg

5.3
more-natury3.jpg

Regards,
Herwi

Odp: Herwi Mapping Thread

Amatorszczyzna, slabe rozmieszczenie krzakow, niepasujace do siebie elementy... Ale i tak 10x lepiej niz moje prace wiec... co ja tam bede komentowac xd

Jak na pierwsze prace nie s? z?e, pami?tam moje ze szk??ki otamappingu Fluosa xD
Wytrwa?o?ci w przysz?o?ci ;)

Ciekawi? mnie 3 rzeczy.
1:
Czemu kamyk (sprite do wodospadu) le?y sobie przy brzegu?

2:
Czemu zrobi?e? pole na ?rodku drogi? ; o

3:
Czemu ro?linno?? "bagienna" jest u Ciebie w prawym dolnym rogu, mimo ?e tam nie ma ?adnego bagna?

@up
1. Tak jako? pusto mi by?o przy brzegu :o
2. Tak, ?eby nie robi?o za pole, tylko jaki? dodatek :)
3. Tego sam nie wiem :D

Nie jest ?le ale staraj si? bardziej miesza? brodery - masz dwie trawy w RME jedna jest z innym broderem a druga z innym ty u?y?e? tej nowszej a staraj si? miesza? je obie.
Te brodery ta dziwna podloga nie pasuje ale jest taka jedna ktora by pasowala taka brazowa czekoladka jak robisz pod 8.60 to w Others na samym dole znajdziesz.

Pr?ba stworzenia jaskini ;)
2.1
dragi.jpg

2.2
dragi1.jpg

2.3
dragi2.jpg

2.4
dragi3.jpg

2.5
dragi4.jpg

Popracuj kolego nad ska?kami odrobink?, co do pod?o?a tej jaskini to nawet fajnie, ale widz? ?e masz problem z borderami i detalizacj? , ?ap zi?!

2ro2e60.jpg

A tutaj do rozmieszczania ?wirku tutorial :

Wielki plus za to, ?e nie korzystasz z autobordera!
Nie ma co ukrywa?, ?e jaskinia jest strasznie zbugowana. Pierwsze co rzuca si? w oczy to ?le wykonane g?ry. U?ywaj tylko i wy??cznie tych ?cian:
21m5lcl.png

Ca?a reszta s?u?y do czego? innego i raczej nikt z tego nie korzysta. Masz tu taki prosty przyk?ad:
1zzp4d3.jpg

Druga sprawa to braki w borderach, ale o tym ju? wspomnia? Bee.
Zach?cam do dalszej pracy, bo nie?le Ci to idzie : )
PS. Proponuj? Ci zrobi? jakie? podziemia.

Ostatnia edycja:

Nie no ta jaskinia nie jest ju? taka z?a, ale...
Grzyb jest na ?cianie, poza tym lepiej usun?? archwaya z wej?cia.

Ja niestety jestem tylko marnym skrypterem i nie mam takiego oka do szczeg???w i mog? tylko powiedzie? ?e mi si? tam bardzo podoba

Resp trolli, p??niej wezm? si? za podziemia w trollach, smokach, albo zrobi? resp rotworm?w :)

3.1
trolle1.jpg

3.2
trolle2.jpg

3.3
trolle3.jpg

3.4
trolle4.jpg

3.5
trolle5.jpg

3.6
trolle6.jpg

Heh nie podoba mi si? w ostatnim screenie ta bro? na g?rze < ciekawe jak kto? j? tam da? nie xD?
+ w przed ostatnim screenie nie podobaj? mi si? te brodery wok?? schod?w ja bym je usun??.
A tak to mi si? podoba :)

Wed?ug mnie te g?ry s? takie... puste >.<
Ciekawi? mnie zbroje i bronie po ?rodku lasu?
Rozumiem, ?e to jest trolli, ale przecie? trolle nie s? uzbrojone.
Poza tym w?tpi? by by?y w stanie to wytwarza? ( w ko?cu to idioci, nie? )
Natura za to jest ju? bardzo fajna :)

Wspomniane wcze?niej podziemia do trolli, nadal skrzynki, bronie i zbroje s?, ?eby pasowa?o do powierzchni :)

4.1
podtrolle1.jpg

4.2
podtrolle2.jpg

4.3
podtrolle3.jpg

4.4
podtrolle4.jpg

4.5
podtrolle5.jpg

Te ostatnie mapki s? puste ja bym osobi?cie dal wi?cej ?wirku i kamieni bo tam tego bardzo brakuje.

Zgodz? si? z poprzednikiem odno?nie pustki, ale wed?ug mnie nie chodzi tu tylko o kamienie i ?wirek. Ostatnie dwie lokacje, kt?re nam pokaza?e? bardziej przypominaj? ob?z goblin?w ni? trolli.
Osobi?cie tworz?c trolle zrobi?bym wi?cej syfu, rozrzucaj?c jakie? ?mieci po pod?odze, dodaj?c troch? dirta itp., przyk?adowo w taki spos?b:
2qby911.png

Opr?cz tego, ?e nie trafi?e? w klimat, wszystko jest w porz?dku. Fajnie r?wnie?, ?e poprawi?e? si? przy tworzeniu g?r i ju? nie u?ywasz tych dziwnych ?cian. Czekam na nast?pne prace! : )

Ostatnia edycja:

Drzewami, krzakami, kwiatkami, chwastami

Jak dla mnie w porz?dku, nie ma to jak mroczne bagna z martw? natur?, za kt?rymi osobi?cie bardziej przepadam.

- Je?li chcesz pi?kne bagna, po kt?rych b?d? hasa? zaj?czki to wy?ej masz napisane co doda? (tylko nie zapomnij o zaj?czkach : D)
- Natomiast je?li chcia?by? i?? w stron? mrocznych klimat?w, to zdecydowanie powiniene? pozby? si? trawy i zast?pi? j? tym ciemnym pod?o?em. Dodatkowo m?g?by? doda? te wysokie martwe drzewa (jak chcesz to mog? Ci podes?a? sample), jakie? paj?czyny, podgni?e cia?a ludzi czy te? zwierz?t, jakie? czaszki itd. Og?lnie wszystko co by pasowa?o do takich klimat?w : )

Co do border?w, s? zrobione wy?mienicie! Znalaz?em tylko jeden brakuj?cy, o w tym miejscu:
2qmq3ac.png

I jeszcze jedna ma?a uwaga, kiedy ??czysz ten nowszy border trawy z tym starszym to zawijaj go pod sp?d w ten spos?b:
1z1e2hx.png

R?b dalej bo z pracy na prac? jest ogromny post?p : )

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry