• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Furrya] MAPss

Status
Zamknięty.

Furrya

Advanced User
Liczba reakcji
27
Witam. Chcia?bym nauczy? si? sztuki mapowania. Jest to moja pierwsza praca wi?c prosz? o rady i kom?tarze a tak?e podstuwanie kolejnych temat?w na kolejne prac?. Ta praca przedstawia zamek oblegany przez ork?w. Niestety do obozu ju? troch? mniej si? przy?ozy?em bo chcia?em czym pr?dzej wstawi? screeny na tnp.
map1m.png

map5.png

map2w.png

map3.png

map4o.png

map6.png

map7.png

map8.png

map9s.png

map10.png

map11.png

map12k.png

@Down
Thx. W?asnie mia?em problemy z odnalezieniem niektorych element?w kt?rych w normalnej palecie nie by?o a w raw pallete by?o wszystko tak pomieszane ?e szukaj?c czego? myslalem ze si? zabij? ; D
Jeszcze mam problemy z obracaniem niektorych element?w ale staram si? to jako? rozwi?za?

Odp: [Furrya] MAPss

O.o nie s?dzi?em ?e twoja pierwsza praca b?dzie a? tak wygl?dac...
Co prawda nie jest to nic nadzwyczajnego, ale napewno jak na pierwsz? prac? jest super.
Mo?e i praca ma per? b??d?w i jest troch? kwadratowa, no i brakuje k?pek trawy, kt?re potem ci poka?e, ale i tak jestem pod wra?eniem oceniam na 8.5/10!!

Pracuj dalej, widac ?e b?dziesz bardzo dobrym mapperem.

Pozdro.

Oaza na pustyni. Czekam na komentarze i cenne wskazowki. To moja 1 praca zwiazana g??wnie z natur? i musz? jeszcze popracowa? nad tymi ska?ami ale wszystko da si? skorygowac.
oazamap1.png

oazamap2.png

oazamap3.png

oazamap4.png

Na wst?pie prosi?bym aby? zapozna? si? z poradnikiem ?adne zdj?cia mapy, poniewa? zdj?cia kt?re tu prezentujesz nie s? ?adne ; )
Tak wi?c twoje mapy s? miejscami puste, bardzo s?abo wykonana natura, pustynia taka monotonna, ?le rozstawiona ro?linno??. Natomiast z zamku czy co to jest troch? zbyt bardzo nawali?e?. Radzi?bym ci poczyta? jeszcze par? poradnik?w, po?wiczy? troch? a nast?pnie umie?ci? super mapy! : ) Moja ocenka 5/10. Powodzenia.

Dzi?ki. Postaram si? co? z tym zrobic i przeczyta? jeszcze raz poradniki. :)

Na wst?pie twoje mapki nie s? do ko?ca ciekawe.W niekt?rym miejscach wida? ca?kowity autoborder.Polecam tak jak Blackq poczyta? poradniki, a potem zabra? si? za tworzenie ?adnych mapek, gdzie Ci tego ?ycz?.
Ocena : 4/10
Pozdrawiam,
Arts

Dzi?ki. Narazie zabra?em si? za co? ?atwiejszego. Prosz? o komentarze i wytkni?cie b?ed?w jakie pope?ni?em postaram si? ich wi?cej nie pope?nic.
bagnawitche1.png

Witam. No wi?c te prace w pierwszym po?cie to same kwadraty co jest wielkim minusem. Ta oaza jak dla mnie o wiele za du?a, gdy? oazy to zazwyczaj ma?y stawek otoczony kilkoma drzewami a ty tu nawet domek dorobi?e? :D. Ostatnia praca nawet, nawet. Jest ju? wi?cej detali i nie jest ju? tak pusto jak w innych pracach. Moja ocena to 5.5/10. Przepraszam ?e tak surowo no ale ocena spad?a bardzo przez te kwadraty. ?wicz dalej a b?dziesz coraz lepszy.
Pozdrawiam.;)

No widze ju? du?e zmiany, twoja ostatnia mapa jest lepiej dopracowana, ma wi?cej detali i napewno w?o?y?e? w ni? wi?cej pracy ni? w poprzednich, widac ?e tym razem si? postara?e?.
Dostrzegam jeszcze pare b??d?w, ale napewno jest o niebo lepiej ni? wtedy, oznacza to ?e szybko si? uczysz, oceniam na 6/10.

Ostatnia praca podoba mi si? najbardziej.
Widac ?e naprawd? szybko si? uczysz, co prawda jest na niej par? b??d?w, ale jest coraz lepiej, polecam poczytac poradniki autorstwa Blackq, naprzyk?ad robienie brzek?w rzeki itp.
Bo przy tym ci wychodz? kwadraty.
Ostatni? prac? oceniam na 6/10.

Pracuj dalej, czekam na kolejne mapy twojego autorstwa, pozdro!

Pomys? zapo?yczony od Krzy?qa. Chcia?em pokaza? mu moj? wizj? chatki le?niczego : P
chatkalesniczego.png

Kradziej ?oi moje pomys?y! :D.

Szczerze m?wi?c to nic do siebie nie pasuje, bardziej wygl?da mi to na domek na drzewie, jest on wykonany z bambusa, jak w jakiej? d?ungli, dach nie pasuje do bambusa, bambus do zwyk?ego lasu, no i chatka to to nie jest, nie ma drzwi.
Co tam robi ten miecz?
No i ta tarantula i poison spidery...mog?e? dac tam jakie? beary, wolfy itp.
Tak jak ju? napisa?em nic nie pasuje do siebie, chocia? wykonanie nie jest z?e.

6/10.

Status
Zamknięty.
Do góry