• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Expo z Bansche

Status
Zamknięty.

Policeman

Active User
Liczba reakcji
5
Witam !!
Mapuje ju? jaki? czas i postanowi?em pokaza? wam jedn? z moich prac .
Jeden poziom jaskini z Bansche :
expovo.png

Oceniajcie , koment?jcie i powiedzcie mi co tu jest ?le . Przeczytam , popracuje nad sob? i nast?pnym razem postaram si? tego b??du nie pope?ni? .
Pozdrawiam Policeman :)

Odp: Expo z Bansche

Oceniajcie , koment?jcie i powiedzcie mi co tu jest ?le . Przeczytam , popracuje nad sob? i nast?pnym razem postaram si? tego b??du nie pope?ni? .

Po 1 kup sobie s?ownik ortograficzny ;)

Banshee nie pasuje do tej natury, co da?e?. Banshee jest Undead monster, wi?c teren powinien pasowa? do monstera.
Og?lnie nie ma tak ?le, ale na twoim miejscu da?bym tam inne potwory zamiast banshee.

To samo co kolega @UP tylko jeszcze jedno - Wg te pn?cza w og?le nie pasuj? tak gdzie je da?e?! Na urwiskach... Tak samo jak te obro?ni?te i nieobro?ni?te pnie... Pasowa?yby bardziej przy nich (urwiskach)...

Moja ocena: 5/10

Pozdrawiam! :rotfl:

Tak jak mowili up^^ Banshe nie pasuje do tej natury gdy? banshee bardziej w takich mrocznych miejscach , du?o zrobi? autoborder , wyobra?ni? masz dobr? , wi?cej korzystaj z palety RAW , i jest du?o bug?w , t? pn?cza nie pasuj? w ogo?e tam i te kamienie !!!!
Pocz?tkuj?cy mapper 4/10
?redni 0/10 :D

Szczrze zgodze sie z kolegami Up.
Tak wogole to "Banshee" a nie bansche lol
Dobra, wracajac do tematu, podoba mi sie jaskinia, zamiast zmieniac cala mapke, zeby pasowalo do banshee, na twoim miejscu wolalbym postawic innego monsterka jak Hydra, Spit Nettle lub Carniphilla, i zrobic nowa mapke dla banshee.

Mapa na s?abym poziomie, zaczn? od tego co m?wi? ka?dej pocz?tkuj?cej osobie.. mianowicie robi?c screeny powy??czaj w RME wszystkie opcje takie jak show shade, show spawns i w twoim przypadku show pathing (przycisk 'o')
wtedy na zdj?ciu zobaczymy sam? map? a nie spawny itp.
Nast?pnie przed zrobieniem zdj?cia wci?nij w RME ctrl + przycisk rolki myszy w ten spos?b mapa przybli?y si? do normalnego oddalenia i w ten spos?b wygl?da 100 razy lepiej.
Nie podobaj? mi si? korzenie kt?rych u?y?e? na mapie, jest ich zdecydowanie za du?o, mapa nie przypomina klimat?w banshee poniewa? ?yj? one w nieco mroczniejszym ?wiecie, mo?esz tu umie?ci? nieco egzotyczne potwory np. ???wie. Praktycznie ca?y ground zrobi?e? autoborderem i jest on nieco kwadratowy, staraj si? r?cznie umieszcza? bordery ziemi, trawy (jak co znajdziesz je w RAW Pallete), jako i? s? to podziemia nie wyobra?am sobie tylu tropikalnej natury pod ziemi? troch? nie realne, wi?c musisz te? o tym pami?ta?.

Og?lnie to nie zachowujesz klimatu mapy kt?ra naprawd? robisz, zbyt fantastycznie, lecz trening czyni mistrza, licz? na popraw? i kolejne mapki.

Dzi?ki wszystkim za oceny .

Przemysle wasze uwagi i postaram sie nastepna mape zrobic lepsza .
Zaglebie sie tez w lekture slownika do jezyka polskiego bo wiem ze zbyt czesto zdazaja mi sie bledy.

Czekam na jeszcze wiecej opini

pozdrawiam

Mati12445

Status
Zamknięty.
Do góry