• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Evo OTS

Status
Zamknięty.
Odp: xcv

Mam problem wszystko ?adnie zrobi?em tak jak powinno byc ale jak odpalam IP Changera i Tibie wpisuje normalnie w Enter Game passy dla normalnego gracza czyli 111111/tibia laczy sie gdzies 5 sec. i wyskakuje
Cannot connect to a login server.

Error:Connection refused. (10061)

All login servers are offline.Check for more information.

For more information take a look at the FAQs in the Support section at .

Czym to mo?e by? spowodowane :(? Prosze o odpowiedz

Witam Mam Problem Z Anty Wirem ( ArcaVir ) I Wykrywa Mi On Winar32 ( wiem ze to nieszkodliwe i ma to karzdy silnik dlatego chce zeby mi to przepuscial lecz antywir nato niepozwala ) Moze Wie Ktos Jak Rozpracowac to tak zeby mi nieblokowalo silnika ? zakazdym razem wyskakuja mi 3 opcje
- Kwarantanna
- Usun
- Zmien Nazwe

Prosze Niepisac O wylaczeniu programu Bo Tego tez niemoge z robic nieda sie go wylaczyc :(

Prosze O jak najszbsza pomoc Tu Na Forum Albo na GG : 5469709

Z Gory Wielkie THX !

Ostatnia edycja:

zajebisty silniczek juz pobieram , niema to tamto jak evo kt?re jest dobre bo ma konfiguracje auto w silniku i mam neo i nie trzeba wpisywac z neo ip dzieki wielkie

Dzieki Wyro naprawde sie napracowales i co o tym swiadczy ?

Superowy master silnik?w

Na poczatku myslalem ze to virus.Sciaglem i wszystko czyste.Polecam :))!!

Prosz? o piln? pomoc w tym temacie LUb na PW bo ja daje moje ip tam w confingu sprawdzam czy dobre na no-ip i pokazuje ze dobre ale gdy ktos sie loguje na konto 111111/tibia i chce wejsc w account manager jest taki napis "Invalid Server Adress (10049)" :curse: Prosze o szybka pomoc ! (robilem juz nowa domene ;/ )

Wchodzisz na spider i tam idziesz i tam jest wejscze .....:D pozdro:o

Odp: runy

Odp: runy

tych run nie da si? kupi?, zrobi?em je, poniewa? mia?em robic sms shop :P ale jak chcesz to mog? ci zrobi?, ?eby malak je sprzedawa?:
runes.lua (data/npc/scripts)
Kod:
local keywordHandler = KeywordHandler:new()
local npcHandler = NpcHandler:new(keywordHandler)
NpcSystem.parseParameters(npcHandler)
-- OTServ event handling functions start
function onCreatureAppear(cid)				npcHandler:onCreatureAppear(cid) end
function onCreatureDisappear(cid) 			npcHandler:onCreatureDisappear(cid) end
function onCreatureSay(cid, type, msg) 	npcHandler:onCreatureSay(cid, type, msg) end
function onThink() 						npcHandler:onThink() end
-- OTServ event handling functions end
local shopModule = ShopModule:new()
npcHandler:addModule(shopModule)
shopModule:addBuyableItem({'light wand', 'lightwand'}, 					2163, 500, 		'magic light wand')
shopModule:addBuyableItem({'manapotion', 'manapotion'}, 					7620, 100, 	 	'mana potion')
shopModule:addBuyableItem({'healthpotion', 'healthpotion'}, 				7618, 100,  	'health potion')
shopModule:addBuyableItem({'strong mana potion', 'strong mana potion'}, 			7589, 300, 	 	'strong mana potion')
shopModule:addBuyableItem({'strong health potion', 'strong health potion'}, 			7588, 300, 	      'strong health potion')
shopModule:addBuyableItem({'great mana potion', 'great mana potion'}, 				7590, 500, 	 	'great mana potion')
shopModule:addBuyableItem({'great health potion', 'great health potion'}, 			7591, 500, 	      'great health potion')
shopModule:addBuyableItem({'heavy magic missile', 'hmm'}, 					2311, 3000, 100,	'heavy magic missile rune')
shopModule:addBuyableItem({'great fireball', 'gfb'}, 						2304, 1500, 100, 	'great fireball rune')
shopModule:addBuyableItem({'explo'}, 							2313, 2500, 100, 	'explosion rune')
shopModule:addBuyableItem({'uh'}, 					2273, 4000, 100, 	'ultimate healing rune')
shopModule:addBuyableItem({'sd'}, 						2268, 8000, 100,	'sudden death rune')
shopModule:addBuyableItem({'manarune'}, 							2270, 20000, 		'manarune')
shopModule:addBuyableItem({'wand of inferno', 'inferno'}, 				2187, 15000, 	'wand of inferno')
shopModule:addBuyableItem({'wand of decay', 'decay'}, 				2188, 5000, 	'wand of decay')
shopModule:addBuyableItem({'wand of cosmic energy', 'cosmic energy'}, 	2189, 10000, 	'explosion rune')
shopModule:addBuyableItem({'wand of vortex', 'vortex'}, 				2190, 500, 	 	'wand of cosmic energy')
shopModule:addBuyableItem({'wand of dragonbreath', 'dragonbreath'}, 	2191, 1000, 	'wand of dragonbreath')
shopModule:addBuyableItem({'terra rod', 'terra'}, 				2181, 10000, 	'terra rod')
shopModule:addBuyableItem({'snakebite rod', 'snakebite'}, 				2182, 500, 	 	'snakebite rod')
shopModule:addBuyableItem({'hailstorm rod', 'hailstorm'}, 				2183, 15000, 	'hailstorm rod')
shopModule:addBuyableItem({'necrotic rod', 'necrotic'}, 				2185, 3000, 	'necrotic rod')
shopModule:addBuyableItem({'moonlight rod', 'moonlight'}, 				2186, 500,   	'moonlight rod')
shopModule:addBuyableItem({'super mr'}, 							2292, 100000, 100,		'super mr')
shopModule:addBuyableItem({'super sudden death'}, 							2263, 100000, 100,		'super sd')
shopModule:addBuyableItem({'super xplosion'},						2314, 100000, 100,		'super explosion')
shopModule:addBuyableItem({'super ultimate healing'}, 							2275, 100000, 100,		'super uh')
npcHandler:addModule(FocusModule:new())
super trzeba razem, dlatego, ?e jak by si? pisa?o oddzielnie to by sprzedawa? zwyk?e runki zamiast super
i w data/npc/Malak.xml edytujemy
Kod:
<npc name="Malak" script="data/npc/scripts/runes.lua" autowalk="25" floorchange="0" access="5" level="1" maglevel="1">
	<health now="150" max="150"/>
	<look type="130" head="132" body="116" legs="116" feet="76" addons="3" corpse="2212"/>
	<parameters>
		<parameter key="message_greet" value="Hello |PLAYERNAME|. I sell runes, fluids, wands and rods. Also i sell 'super sudden death', 'super ultimate healing', 'super xplosion' and 'super mr'"/>
		<parameter key="message_needmoremoney" value="You do not have enough money." />
		<parameter key="message_decline" value="Is |TOTALCOST| gold coins too much for you?" />
	</parameters>
</npc>
?eby ludzie wiedzieli, ?e s? takie runki i jak pisa? ;P Oczywi?cie mo?na ceny runek zmieni?, ja poda?em ceny po 10cc/runke 100x
Np w manarunce mamy linijk? "2292, 100000, 100, 'super mr')" i zmieniamy to co na czerwono (w GP)

Chcia?bym aby te runki sprzedawa? malak i nie wiem o co biega z tymi scryptami up, mam je poprostu wklei? czy jak?

Pomourzcie.! jak wlanczm ten silnik to niemoge wlasnego ip wpisac ?o co chodzi opisac szybko plis:confused:

Kurde wirus a zreszta jak zwykle niema sie co dzwic xP/QUOTE][/QUOTE]

Dzi?kuje za mapke:up::up::up:Prawie na wszystkich forach nie by?o tej mapki a jak by?a to zjebanie rozbudowana , a wi?c jeszcze raz dzi?ki;);)

Pomourzcie.! jak wlanczm ten silnik to niemoge wlasnego ip wpisac ?o co chodzi opisac szybko plis:confused:
Tam gdzie pisze w configu ?eby poda? IP wpisz auto ,potem uruchom ?ilniki bendziesz mia? IP servera w konsoli.
Pozdrawiam

Zapowiada sie ciekawie, byc moze postawie go z bratem - serwer bedzie tylko dla przyjaciol (na hamachi nistety). Mapka ciekawa, zachecily mnie screeny.. Mam nadzieje, ze nie wybrales tych najlepszych ss'ow :P Silnika jeszcze nie testowalem ale mysle, ze bedzie okej :) 9/10.

Odp: [8.1][XML] Evolutions zobacz!

Odp: [8.1][XML] Evolutions zobacz!

Witam.Mam takie g?upie pytanie.Tu pewnie jest poi quest bo se mapke ogl?da?em edytorem.I oto moje pytanie.Jak przej?? na te POI?Jest jakie? teleport czy npc jakie? przenosi.Pozdro i prosz? o szybk? odpowied?

Idziesz na Giant Spidery i idziesz w d?l i p??niej w prawo i bede schody wd?l i schodzisz i dalej juz sie sam domyslisz.... :>

Super OTS.Nie Wykry?o Mi Wirusa Ho? Mam NOD32. A Bardzo Rzadko Jest Evo W Kt?rym NOD32 Nie Wykrywa Wirusa.Ocena9/10 Mam Nadzieje ?e Uda Mi Si? Go Zrobic
Kod:
Witam.Mam takie g?upie pytanie.Tu pewnie jest poi quest bo se mapke ogl?da?em edytorem.I oto moje pytanie.Jak przej?? na te POI?Jest jakie? teleport czy npc jakie? przenosi.Pozdro i prosz? o szybk? odpowied?
.
Kod:
To Proste Idziesz Tam Gdzie S? Teleporty Znajdujesz Giant Spider,Poi Quest.Schodzisz Ze Schod?w.Idziesz W D?? i Bedzie Zakr?t W Prawo(W Stron? Ska?,Nie Bagien) Schodzisz Przez Zej?cie.Idziesz W Lewo Do Pomieszczenia.Klikasz Prawym Na T? Jakby Gazet? i Jeste? na dole i Przesuwasz D?wigni? I Wtedy Znikaj? Magic Walle. A Dalej Sam Trafisz Bo Inaczej Si? Nie Da I??.
Jak Pomog?em Prosz? Daj Reputka :) :up:

;)Dzi?ki za silnik wyro i za skan te? fajna mapa byle nie ten bug i Win32...
Przez te 2 rzeczy Ocena 9/10;)
[GILDIA]By Ceriuss[/GILDIA]

Podsumowuj?c najlepszy Evo pod 8.1 jaki widzia?em:) Fajne mapka,Super expy,?atwy do odpalenia bo XML, idealny do zabawy oraz dla wi?kszej grupki graczy:)
Dzi?ki ?e go tu wystawi?e?
Pozdrawiam :)

ej

ej

ej ten plik mi nie dziala :( rapid share mi nie dziala a na speedy nie ma seedow plz pomozcie;(

moje gg to 16192020

wezcie mi przez gg wyslijcie rozpakowane bo jakis blad mam blagam o pomoc

ja nigdy gmem nie bylem i ckce otsa zalozyc plz pomozcie ktos

czy napweno ten sinlik jest bespieczny i mozna od?aczyc avasta ?;/:curse::curse::curse:

Status
Zamknięty.
Do góry