• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Dziam in gejm

Status
Zamknięty.
Odp: Dziam in gejm

Ostatnia praca na dzi? i lec? LotR ogl?da? :)

Kiepsko wysz?o, nie podoba mi si?, lecz wrzuc?..
48357108.png

Te belki to raczej nie do konca tak powinny byc stosowane. Dziwnie to wyglada.
W niektorych miejscach jak uzywasz pajeczyn, tez to nie do konca pasuje, bo wygladaja jak bys polowe ich usunal i zostawil reszte...
Takie oswietlenie nie pasuje do jaskini. Jest masa innych swiecidelek ktore mozna dac na te sciany i ktore pasuja bardziej.
No i troche zbyt "kwadratowe" pomieszczenie.
Na poprzednim screenie kolo spidera pod pajeczyna dales ten syf ktory tez nie pasuje zbytnio.

Ale tak szczerze powiedziawszy, te mapy nie sa zle. Takie cos nadaje sie spokojnie na serwer.
W grze tak na prawde prawie nikt nie zwraca uwagi na mape. To, czy jest wykonana na poziomie dobrego amatora lub srednio zaawansowanego nie ma znaczenia.
Znaczenie ma tylko jak jest na prawde slaba, na tyle, ze razi po oczach, albo jak jest na prawde wybitnie zrobiona i do tego przemyslana tak, zeby wszystko pasowalo do gry oraz znaczenia kazdego fragmentu mapy.

Jak bym mial oceniac, to jako mapa na pokaz cos miedzy 5/10 a 6/10. Ale jako do gry, nadaje sie dobrze. Moze nawet jakies 7/10 czy 8/10. Bo wiecej na prawde nie trzeba, zeby do grania sie to nadawalo.

Prosz? Panie czepialski.. wiesz. Ja mappuj? po swojemu :D
Reputacji Ci niestety da? nie mog?, wyskakuje komunikat, ?e pierw musz? rozda? troch? reputacji innym u?ytkownikom, aby da? Ci.

I bardzo dobrze ?e mappujesz po swojemu, ka?dy si? uczy swoim sposobem.
Na przysz?os? dawaj wi?cej kamoli na pod?og?, 2-3 k?pki trawy- wi?kszej, mo?esz doda? takk?e jakies bordery: dirt itd.
Og?lnie prace ca?kiem spoko. 7.5/10

Notka moderatorska:
Nie cytujemy ZDJ
~Kahras

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Te belki to raczej nie do konca tak powinny byc stosowane. Dziwnie to wyglada.
W niektorych miejscach jak uzywasz pajeczyn, tez to nie do konca pasuje, bo wygladaja jak bys polowe ich usunal i zostawil reszte...
Takie oswietlenie nie pasuje do jaskini. Jest masa innych swiecidelek ktore mozna dac na te sciany i ktore pasuja bardziej.
No i troche zbyt "kwadratowe" pomieszczenie.
Na poprzednim screenie kolo spidera pod pajeczyna dales ten syf ktory tez nie pasuje zbytnio.

Ale tak szczerze powiedziawszy, te mapy nie sa zle. Takie cos nadaje sie spokojnie na serwer.
W grze tak na prawde prawie nikt nie zwraca uwagi na mape. To, czy jest wykonana na poziomie dobrego amatora lub srednio zaawansowanego nie ma znaczenia.
Znaczenie ma tylko jak jest na prawde slaba, na tyle, ze razi po oczach, albo jak jest na prawde wybitnie zrobiona i do tego przemyslana tak, zeby wszystko pasowalo do gry oraz znaczenia kazdego fragmentu mapy.

Jak bym mial oceniac, to jako mapa na pokaz cos miedzy 5/10 a 6/10. Ale jako do gry, nadaje sie dobrze. Moze nawet jakies 7/10 czy 8/10. Bo wiecej na prawde nie trzeba, zeby do grania sie to nadawalo.

Te belki by?y stosowane do charakterystyki starej, opuszczonej kopalni, lecz teraz tak si? przyjrza?em to ta praca w og?le nie jest scharakteryzowana pod kopalnie.
#Repy Ci jeszcze da? nie mog?, jak b?d? m?g? to nadrobi? :)

Te belki by?y stosowane do charakterystyki starej, opuszczonej kopalni, lecz teraz tak si? przyjrza?em to ta praca w og?le nie jest scharakteryzowana pod kopalnie.

Wiem do czego one sa, ale zle ich uzyles z 2 powodow.
Raz, tak jak piszesz, sa do kopalni.
Dwa, uzywasz jednej polowki i to w zlym miejscu. Jak juz uzywac to prawidlowo. Podpora przez cala szerokosc przejscia, lub jesli nie, to jakies zawalone elementy. A nie, jedna polowa, przesunieta na srodek i oparta o sciane. Dziwnie to wyglada.
Wrzucisz dzisiaj cos jeszcze?

Przypominam: komentarz - reputacja​
Tak, wiem.. trawa na ?wirze i kamie? na bagnie - zapomnia?em usun??.

92930895.png

Ostatnia edycja:

Pare drobnych bledow z tymi kamyczkami i zwirkami. Ale latwo poprawic.
Generalnie jest dobrze. Chociaz nie do konca w ten sposob sa dobrze rozmieszczone krzaczki na tym bagnie. Albo przynajmniej tak mi sie wydaje :P

Nie jest ?le tylko mi si? nie podobaj? te mieszania broderow - za du?o ich tam jest.
Dodaj ?wirek na tego br?zowego grounda chod? i tak moim zdaniem nie pasuje do takich klimat?w.

Nie jest ?le :D!

Par? drobnych b??d?w widz?. Tak to praca na amatora jest dobra. Pracuj dalej, staraj si? tworzy? coraz lepiej, mo?esz si? wzorowa? na pracach zaawansowanych mapper?w. Oby tak dalej.

Jako? mi si? ten mapping spodoba?..
Komentarz - reputacja!​

51310311.png

69963669.png

Wygl?da przyzwoicie, a je?eli chodzi o paj?czyny to w tym przypadku bardzo ?adnie si? komponuj?.

#FraXon, nie mog? Ci da? reputacji - wyskakuje komunikat, ?e pierw blablabla..

40842926.png

I chyba moja najlepsza praca jak dotychczas wed?ug mnie :)

77928249.png

Ostatnia praca robi ogromne wra?enie.
Jedno co mi si? nie spodoba?o to te schody, nie pasuj? tam.

Komentowa? - wrzuc? co? nowego! :)

Dzisiaj reputacji ju? nie rozdam, poniewa? rozda?em ju? maksymaln? ilo?? punkt?w reputacji przeznaczon? na 24 godziny. Nadrobi? jutro.
Rozwijajcie bardziej swoje wypowiedzi. Wytykajcie b??du, piszcie co si? podoba, a co nie, dawajcie r??norodne pomys?y, propozycje.

30484155.png

Ostatnia praca ze szkieletami jest ciekawa, lecz mam 1 ale :)
Powiedz, czy pi?tro ni?ej, jak schodzisz, jest jaka? krypta albo co? w tym stylu(pomieszczenie), bo je?li nie, to te schodki nie pasuj?.
Je?li jest krypta dam 9/10 a jak nie ma dam 7/10 :)

Pozdrawiam i czekam na wi?cej, zr?b co? z D?ungli.

Ostatnia praca ze szkieletami jest ciekawa, lecz mam 1 ale :)
Powiedz, czy pi?tro ni?ej, jak schodzisz, jest jaka? krypta albo co? w tym stylu(pomieszczenie), bo je?li nie, to te schodki nie pasuj?.
Je?li jest krypta dam 9/10 a jak nie ma dam 7/10 :)

Pozdrawiam i czekam na wi?cej, zr?b co? z D?ungli.

Tam, tam ni?ej to ju? zrobi?em.. masz SS wy?ej :)

#Okej.. co? tam D?ungli troch? zrobi?em.
84824760.png

Ostatnia edycja:

Bardziej przypomina bagna, gdzie tropikalne kwiaty i ozdoby !! xD
Ale ?adnie wygl?da :P
9/10, nadal czekam na solidn? D?ungl? :P

Nie jest ?le ani nie najlepiej - te schody mi si? nie podobaj? daj j? 1 kratke w > i daj nad tym ???t? kratke i b?dzie da?o si? schodzi?

Status
Zamknięty.
Do góry