• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Dubler's Lua Factory ;]

Status
Zamknięty.

Dubler

Lua Factory =)
Liczba reakcji
111
Siema, postanowilem zalozyc showroom swoich skryptow. Bede wstawial tylko te bardziej zaawansowane. Oto i one:
#1: Rainbow System

Opis: Co tu by pisa?... prosty skrypt, jeden z pierwszych. Wpad?em na pomys? zrobienia go przegl?daj?c dzia? boty ;d Polega na zmienianiu szybko kolor?w postaci przez ustalon? ilo?? czasu
Cena: Free - jest na tym forum w dziale skryptow talkactions

#2: Catapult

Opis: Ta katapulta zwyk?a nie jest. Jako pierwsza w ?wiecie ots maszyna mo?e po za?adowaniu odpowiedni? amunicj? strzeli? w mur i przy odrobinie szcz??cia go rozwali? ;)
Cena: 10z? - p?atne do?adowaniem/przelewem

#3: Winda

Opis: winda z konfigurowan? ilo?ci? pi?ter, prawdziw? je?d??c? kabin? i r??nymi dodatkami jak np przycisk przyzywaj?cy winde, p?tle skracaj?ce skrypt itd (w wersji premium xD) Wersja free bedzie na forum jesli modowie zaakceptuja.
Cena: Free - jest na tym forum w dziale skryptow actions

#4: ?ciana s?awy

Opis: Znane szerzej jako hall of fame - pominiki dla najlepszych graczy aktualizujace sie co 15 sekund
Cena: 10z? przelewem

#5: Eventowe itemy dla wszystkich online! :)
1024886.jpeg
Opis: ?rednio prosty skrypt s?u??cy rozdawaniu darmowych itemow wszystkim graczom. Postanowilem go wrzuci? bo pisz?c go wreszcie skuma?em od czego jest ... in ipairs i parmy :)
Cena: Free - jest na tym forum w dziale skryptow talkactions
Napisany dla megaevo.net

#5: Random events system

Opis: ?atwy w edycji system losowych event?w - wystarczy doda? nowy w configu i ustawi? odpowiednie storagesy do komendy /eventend i globaleventow.
Cena: Not for sale

#6: System sag i epizod?w.
1040953.jpeg
Opis: Ten system umozliwia tworzenie latwo otsa z fabu?? podzielon? na epizody i pojedyncze sagi.
Cena: For sale, do uzgodnienia na GG

#7: System sag i epizod?w.
1133555.jpeg
Opis: Dywan z graczem lata po wcze?niej ustalonych drogach przez administratora.
Wydaje sie denny na screenie, ale moze dac kilka minut frajdy lec?c z jednej wyspy na drug? zamaist po prostu teleportowa? sie ze statku do statku.
Cena: For sale, do uzgodnienia na GG

Odp: Dubler's Lua Factory ;]

Pierwszy skrypt ju? widzia?em, gdzie? go wstawi?e?, ale bardzo fajny mo?na by by?o zrobi? co to jaka? bariera czy co?. Ale Katapulta ;o zar?bisty pomys? nie mog? si? doczeka?, a? wrzucisz filmik.

#1 Proste i niepotrzebne + za to ?e nikt nie pomaga? (oficjalnie)

#2 Skrypt strasznie prosty, dla mnie to kilka minutek, poza tym sprzedajesz skrypt, przy kt?rym pomaga?o Ci klika os?b ? ...

#3 500 linijek ?
27175422554860305362.gif

Lepiej po?wicz i dopiero zabierz si? za ten skrypt.

#4 Co to za skrypter, kt?ry nie ma w?asnych pomys??w...

1. pierwszy skrypt byl calkowicie mojej roboty, w drugim pomogl mi dominikMS ktory mi podpowiedzial jak zrobic efekt na kilku kratkach gdyz lua na powaznie sie zajmuje z 5h, potem przerwa miesiaca jak nie lepiej i teraz kolejne 5-6h i nie znam wszystkich funkcji. => niepotrzebny jest tw?j m?zg bo i tak z niego nie korzystasz
2. napisz cos takiego po 1 dniu nauki to zobaczymy.
3. k, napisz go tak zeby uzyc jednej actionid i jednej pozycji w configu tak zeby sie miescic w 100 linijkach to ci oddam chold
4. kazdy z tych skryptow byl moim wlasnym pomyslem i w swiecie ots drugiego takiego nie znajdziesz, pokaz mi jest moja kopi?? (co do materii to pisze na pro?b? a nie z potrzeby kopiowania, natomiast winda gelia to nic innego jak teleportowanie gracza i wyslanie wiadomosci...) Pomysl na winde wpadl mi do glowy dzis kiedy jechalem w szpitalu winda ze skrecona noga wiec mi nie mow ze kopiuje bo ktos kiedys mial ten sam pomysl i go zjebal

@down
winde wymyslilem sam, btw. moze do 500 linijek przesadzilem bo zajmie ze 150 ze wszystkimi funkcjami

Ostatnia edycja:

@up
kolego czy ja napisa?em ze cokolwiek kopiujesZ? po porostu napisa?em ?e trzeba mie? pomys?, a nie szukac ich u innych za marny rabat.

W ilu linijkach uda?o Ci si? wykona? skrypt na katapult?? Mam nadziej?, ?e jest tak ze 3 razy lepszy ni? ten pierwszy skrypt i przede wszystkim bardziej optymalny. Najpierw zacznij pisa? skrypty na wysokim poziomie, a p??niej je sprzedawaj.

@Edit
Wczoraj jak zobaczy?em ten skrypt to postanowi?em napisa? sw?j. ?adowanie katapulty amunicj? + strzelanie wysz?o mi 60 linijek.

To nie o to chodzi, ale jak kto? pisze, ?e chce sprzeda? taki skrypt za 25 z?otych, a potem pisze, ?e lua zajmuje si? oko?o 10 godzin to dla mnie jest co? nie tak i wydaj? mi si?, ?e b?d? musia? publikowa? Twoje pomys?y, bo Twoja postawa mi si? nie podoba.

Ostatnia edycja:

w 71, jest duzo lepiej zoptymalizowana od tego rainbow... ale powiedzmy sobie szczerze nie zabardzo jak jest go optymalizowac...

@edit
no zajefajnie, jak chcesz to ci to wszystko w trzech linijkach zrobie i w 1 funkcji......

Ostatnia edycja:

?adne skrypty, wysz?y ci ;). Mog?e? co? jeszcze doda?. Pozdro

Skrypty dobre, ale rainbow bezu?yteczny.
Nie przydatny moim zdaniem.

Katapulta +! xD

promocja na skrypt z katapult?,
skrypt z wind? nadchodzi (napisalem juz jezdzenie w gore i dol, informowanie o pi?trze, teraz jeszcze tylko przyzywanie windy i zamykanie/otwieranie "drzwi" w windzie ;]

Ostatnia edycja:

reflesh, dodany skrypt na winde

Bardzo fajna winda podoba mi si? 10/10 jest wszystko co powinno by? ;].

refresh - dodany skrypt ?ciana s?awy

@down
mo?na by w ten sposob przerobi? pet system najszybciej :)

Ostatnia edycja:

Sweeta?ne

A potrafi? by? zrobi? najemnik?w? (jak w diablo) - nie poke system bo bez zadnych pokeballi tylko ze idziemy do npc i za kase wynajmujemy najemnika w tibi by mozna bylo zrobic

EK - 10k hp dmg po 500 + czar exeta res (uzywal by co pare sec zeby odciagac mobki)
RP - 7k hp dmg po 1000 + utani hur (on by ciagle trzymal 2 kratkowy dystanas od mobka i zarzucal haste zeby szybciej uciekac)
Mag - 5k hp dmg po 1500 - +trap krzaki (te krzaki tylko jako trap ze dookola mobka albo playera)

Tak ?eby mozna bylo mu dac jakies potki i on by sie sam leczyl
piszesz do niego
ty: hi
on: Siemka
ty: heal
on: od ilu?
ty: 5000
i on sie wtedy od tylu leczy(moze rozmawiac tylko z wlascicielem)

Po (jego)dedzie trzeba isc kupic nowego a te poty co mu dalismy jezezli padl majac je to traci, kiedy ty padasz go tylko teleportuje do ciebie

Jak on zabija mobka to tak jakbys ty zabil on nic expa nie dostaje poniewaz nie ma lv :D

potrafisz?

refresh - kolejny script :)

Ale dla wszystkich zalogowanych czy dla wszystkich w bazie danych? Fajny skrypt lepsze by by?o, ?e jak gm wpisze komend? /event to dostaje si? losowego itema kt?ry jest w tabeli.

@up
mozna sobie przerobi?, dla wszystkich zalogowanych, wyra?nie napisa?em, ale za 2 godzinki bedzie lepszy system ;)

@down
ups, sory, nie zauwazylem, na 4 roznych forach jak to dodawalem to pisalem ze dla wszystkich online ;s

@edit: co do nastepnego systemu juz jest napisany ale niestety film jest dlugi i nei mam narazie jak go wrzucic, zajme sie kolejnymi skryptami, a jak bede mial szybszego neta pod reka to wrzuce

Ostatnia edycja:

#5: Eventowe itemy dla wszystkich! :)
1024886.jpeg
Opis: ?rednio prosty skrypt s?u??cy rozdawaniu darmowych itemow wszystkim graczom. Postanowilem go wrzuci? bo pisz?c go wreszcie skuma?em od czego jest ... in ipairs i parmy :)
Napisany dla megaevo.net
@up@
Bez obrazy ale gdzie napisa?e?, ?e dla zalogowanych :D?

@pierwsze dwa skrypty
rainbow system - zupe?nie nieprzydatny, wida?, ?e ci si? nudzi.
muzyka z pierwszego filmiku mnie dobi?a
xD!

katapulta - otsy z w?asn? lini? rpg, zwykle autorzy odbieraj? je jako robione na pokaz i ko?cz? si? klap?. Ma?o kto si? tym przejmuje, wi?c ?ycz? Ci zarobku na tym skrypcie.

@kolejne skrypty
winda - O jak? p?tle chodzi w wersji premium?
Ciekawy skrypt. Pierwszy, kt?ry mi si? naprawde spodoba?. Ma wszechstronne zastosowanie, sam go u?yj? z 2-3 razy poniewa? mam troch? teren?w g?rzystych na mapie.

hall of fame - b?dzie darmowy/p?atny czy w og?le go nie udost?pniasz?
zastanawiam si? czy jest sens umie?ci? co? takiego na mapie czy lepiej skorzysta? ze strony acc makera. Przypad? mi do gustu, jednak takie co? mo?e zamula? serwer.

itemy dla wszystkich - mo?e i by si? przyda?. Czasami wypada?o by graczom da? co? za problemy techniczne(skoro mo?na 20 nugget?w to mo?na da? ca?e backpacki, premium, punkty w sms shopie, +1 skill, level, praktycznie mo?liwo?ci s? setki). Niestety w ten dzie? gracze offline trac? na tym ;c.
Chyba, ?eby napisa? to na zasadzie storage+getPlayerLevel i co kilka dni rozdawa?. Ten skrypt te? wstawisz, czy b?d? musia? napisa? go sobie sam? ;p

Pozdrawiam.

@Dubler, odp na post ni?ej:
nie, nie wstawie, chyba ze zaplacisz to Ci przerobie - jbc to pisz pw
nie ka?dy wie, ?e chodzi o to wi?c b?d? uprzejmy i dam ci na tym zarobi?(co nie oznacza, ?e co? od ciebie kupie).
jestem pewien, ?e przerabia?e? skrypt z tfs'a na list? online i t? linijk? zostawi?e? tak?:
Kod:
for _, pid in ipairs(getPlayersOnline()) do
oraz jestem prawie pewien, ?e po stringu wyst?puje u ciebie takie co?:
Kod:
doPlayerAddItem(.. getCreatureName(pid) .., xxxx, 1)
skrypt nale?y do ?rednio-trudnych ;p rozkmini?em w 3 minuty.

Co do losowych event?w to troch? ?a?o?nie to przedstawi?e? + trzeba ogl?da? rozci?gni?t? wersj? na yt, ?eby wiedzie? o co chodzi. Masz pomys?y na skrypty, niestety kiepsko je prezentujesz - ich mo?liwo?ci s? o wiele wi?ksze, ni? na filmikach ;p

Ostatnia edycja:

@up
winda - O jak? p?tle chodzi w wersji premium?
p?telki skracaj?ce skrypt o po?owe

temy dla wszystkich - mo?e i by si? przyda?. Czasami wypada?o by graczom da? co? za problemy techniczne(skoro mo?na 20 nugget?w to mo?na da? ca?e backpacki, premium, punkty w sms shopie, +1 skill, level, praktycznie mo?liwo?ci s? setki). Niestety w ten dzie? gracze offline trac? na tym ;c.
Chyba, ?eby napisa? to na zasadzie storage+getPlayerLevel i co kilka dni rozdawa?. Ten skrypt te? wstawisz, czy b?d? musia? napisa? go sobie sam? ;p
mo?na tak zrobi? ale tu chodzi bardziej o zastosowanie typu nagrody po starcie/motywacja do bycia online czesciej

nie, nie wstawie, chyba ze zaplacisz to Ci przerobie - jbc to pisz pw

b?dzie darmowy/p?atny czy w og?le go nie udost?pniasz?
platno darmowy - koledzy dostali za free, kto napisze z tym sie dogadamy :)

Skrypt losowych event?w jest ju? gotowy, ale nie mam neta ?eby zauploadowa? filmik wi?c narazie zajme sie kolejnymi systemami. jak bede mial szybszego neta to wrzuce i to.

Status
Zamknięty.
Do góry