• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Draugh] Moje prace

Status
Zamknięty.

Draugh

Active User
Liczba reakcji
1
Witam,
tworz? Ots i chcia?bym podzieli? si? swoimi pracami!
Cala galeria 7 zdjec

-Hero (z g?ry)
screenshot2010012615406.png

Prosz? o krytyk? je?eli trzeba.
Je?eli ju? b?dziecie srogo ocenia?, starajcie si? podawa? argumenty, b?d? stara? si? na przysz?o?? nie robi? tych samych b??d?w!

Odp: [Draugh] Moje prace

Tylko jedno zdj?cie mi si? wczytuje (tj. to ostatnie) i powiem Ci, ?e ?le robisz. Powiniene? u?ywa? palety RAW, a nie polega? tylko na auto borderze, kt?rego prawdziwi mapperzy nie stosuj?, gdy? psuje on tylko ca?y projekt.

To teraz ocena expowiska Hero z g?ry - parter to po??czenie trzech kwadrat?w czego stosowa? nie powiniene?, staraj si? raczej miesza? r??ne kszta?ty.
Otoczenie, chyba nie ma o czym m?wi?... Natura uboga, brak k?pek trawy, drzew, kamyczk?w, brakuje po prostu jakichkolwiek urozmaice? do mapki, m?wi Ci to do?wiadczony mapper wi?c we? moje rady do siebie je?li chcesz si? tym zajmowa?.

Pozdrawiam
Oskar.

plax
Nawet nie chc? mi si? otwiera?

Notka moderatorska:
Takie rzeczy raportujemy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Przepraszam, juz jest dobrze;)
Tylko, ze te 7 pierwszych screenow jest w jednej galeri;)
Ehh, wkurza mnie jak kto? m?wi, ?e robie kwadraty. Sluchajcie, czy ma kto? z was trojk?tny dom? Czy jaki huj wie pokrecony?:D:D
Wydaje mi sie ze nie;)

Ostatnia edycja:

Ehh, wkurza mnie jak kto? m?wi, ?e robie kwadraty
Troch? pokory, daj si? ponie?? ?wiatu fantasy - to jest Tibia a nie ?ycie realne.
Mapy s?abe, kwadratowe a natura wykonana fatalanie, poczytaj wiele poradnik?w, znajd? jakie? forum o mappingu i si? podszk?l.
Pozdrawiam!

Zbyt pusto - mi?dzy drzewami s? odst?py 4sqm (oko?o) - m?g?by? je czym? zast?pi? - kwiatki, kamienie, itp
Zr??nicuj gleb? - mieszaj j?, aby nabra?a lepszego efektu
I jak wy?ej mi si? w oczy rzucaj? kwadratowe lokacje ^^

Ludzie wypominaj? Ci, ?e robisz kwadratowe mapy nie bez powodu.
Jak kolega wy?ej powiedzia?, to jest ?wiat fantasty, to Ty usta?asz warunki co i jak ma wygl?da?.
Sp?jrz na prac? innych, do?wiadczonych, tworz? oni zr??nicowane budynki, w kt?rych u?ywaj? oni innowacyjnych sposob?w ukazania przestrzeni swojej pracy. Rozumiem, ?e jeste? pocz?tkuj?cym i szanuj? to, ale powiniene? si? jeszcze wiele nauczy?.

Btw. staraj si? miesza? kilka rodzaj?w ?cian, ale nie za du?o, daje to ciekawy efekt.
Czekam na Twoje dalsze prac?.

Je?li mia?by? czas i ochot? to stw?rz dla mnie jakie? zamczysko opanowane przez wampiry. Takie zadanie dla Ciebie ^^

Pozdrawiam
Oskar

Ja robi? mapki tydzie? i ju? widz? ?e moje s? lepsze od twoich no chyba ?e masz jakie? lepsze od tych:DDDDDD

Po co te ko?o do wody(zapomnia?em jak si? to nazywa:D)? nie powinno go tam by?

@up
Sluchaj, ja nie robie mapy, dla jakiegos pokazu, zeby sie pochwalic. Ja robie ots i wiesz jezeli mam sie bawic z 10 sqm x 10 sqm godzine to ja dziekuje, wiem ze czasami trzeba, ale ja to robie dla siebie, nie jestem jakims wielkim mapperem i nie tak bardzo mi zalezy na pieknym wygladzie. Poprostu chcialbym zeby na moim otsie gralo sie przyjemnie:) Pokazalem to tylko po to, zebyscie wytaczali bledy, a ty wyskakujesz z tekstem ja to robie tydzien i jestem lepszy. Jak taki madry to pokaz swoja prace;)
Albo wyzwij mnie na pojedynek to pogadamy, jak sie postaram to tez brzydko napewno mi nie wyjdzie
@edit up
To jest Fosa.

@2up
Zamczysko wampir?w m?wisz;) oki:P zrobiee takie expowisko ;D
@Do wszystkich
Te hero sa a? takie kwadratowe!?

Ja pierdole, ale tu pusto.Dobra zaczn? pisac co zle robisz ;]
-Robisz kwadraty.
-U?ywasz auto bordera.
-Nie umiesz wykonac natury.
-Dajesz za ma?o drzew.
-Krzaczk?w chyba w og?le nie dajesz.
-Nie dajesz kamyczk?w.
-Nie ma carpet bush?w.
-Woda do jaskini u ciebie jest na zewn?trz.
-I jeszcze raz natura.
Polecam poradniki:

I wiele innych z dzia?u.
Pozdrawiam,
kaacpi

Ostatnia edycja:

Wszytsko jest takie puste , kwadratowe i wygdlada jak bys dopeiro zaczynal ten projekt ;) .. ale licza sie checi !

Powiem tyle:

Prace s? takie sobie co niekt?re dopracowane a praca nr 2 w albumie te traing monki to wed?ug mnie to EQ na screenie jest zb?dne :[
psuje urok i wola?bym tam postawi? ?aweczk? + co? jeszcze albo zrobi? przej?cie :]
nie wpada to w oko :|

Oceniam te Twoje prace na 7.54

No c??, nie robi?c tak zb?dnych rzeczy i ?le dopasowanych mapki raczej nie b?d? ?adne i przejrzyste. My?l? ?eby? zacz?? robi? takie ma?e lokacj? najpierw. P??niej bra? si? za skomplikowane budowl? jak przyk?adowo t?. Praca jest wykonana ciekawie, i przedstawia najprawdopodobniej EXP Hero. My?l? ze na wiele Ci? sta?. Ale musisz jeszcze bardziej popracowa? nad wygl?dem i ciekawostkami na mapi?.
Ocena tymczasowych prac: 4/10
Pozdrawiam i czekam na dalsze prac? z twojej strony!

Status
Zamknięty.
Do góry