• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Diablo II/III Open Tibia Server

Diablo II/III Open Tibia Server

• Tak !

Votes: 0 0,0%
  • Fajnie, ale nadal to nie to...

• Nie mam aktualnie zdania...

• Mo?e by?, ale nie jest dobrze.

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

• Nie, beznadziejne !

• Tak !

Votes: 4 100,0%

• Nie, beznadziejne !

• Total voters
    4
  • Poll closed .
Status
Zamknięty.

luksonik

Advanced User
Liczba reakcji
21
Witam niestety m?j poprzedni projekt z WOW ots nie wypali? z powodu braku czasu i ekipy... Wi?c narodzi? si? nowy pomys? kt?remu mog? sam [+ niewielka ekipa] sprosta?.

d3-logo.jpg

Diablo OTS to m?j nowy pomys?, po??czenie ?wiata tibi z t? wspania?? gr? stwo?y co? pi?knego. Wyobra? sobie walke z unikalnymi bossami, Bossami Gry w kolejnie zdobytych aktach zaczynaj?c od Obozowiska ?otrzycz ko?cz?c na Komnacie Kamienia Swiat?a. Wyobra? sobie, ?e jeste? Brarba?y?c? co posiada niesamowit? si?? albo Nekromant? na kt?rego czele stoi armia nieumar?ych. Albo przedmioty w kt?rych mo?esz wyrobi? miejsca na kleinot oraz wkleja? do niego poszczeg?lne s?owa runiczne zwi?kszaj?ce jego moc. Wyobra? sobie wypady na Uber Tristram razem z ca?? ekip? kt?ra wspomaga ci? w zabijaniu mrocznej tr?jcy. Albo lepiej walke z Klonem diabla aby zdoby? pot??ny annihilus zwi?kszaj?cy twe zdolno?ci. Taki server by wprowadzi? now? er? w ?wiecie OTS. Co prawda nikt nie powiedzia?, ?e to takie proste i do zrobienia w 3 dni. Ale praca czyni cuda. Wszystko mo?e si? sta? niesamowite po wk?adzie jakiej? swojej pracy.

Oczywi?cie system zwoi teleportuj?cych taki sam jak w diablo II. Jestem pewien, ?e sam? fabu?? gry diablo nie m?g? bym sprosta? gry tak?e urozmaici? bym ten server o pare dodatk?w oczywi?cie nieniszcz?cych klimatu gry. Dodatkowo w grze pojawi?y by si? 2 poziomy gry. Normalny i Piek?o [ mo?e kiedy? by?my z ekip? dodali Koszmar ale prawdo podobnie b?de chcia? zrobi? wszystkie te poziomy za jednym zamachem ].

Jak my?licie taki server by wypali? ??
Podoba ci si? taki pomys? ??
Zagra? by? na takim servie ??

Prosz? o szczere odpowiedzi.

Dodatkowo chc? doda?, ?e mapa budowana od 0 dok?adne dialogi z npc z prawdziwej gry diablo, dok?adnie rozbudowane zadania. KOSTKA HORADRIM?W. Sekretny krowi poziom. Uber Tristram. Secret Andariel Room czy te? Diablo clone to naprawde by by? prze?om w ?wiecie ots. Wyobra? sobie, ?e jestes w armi Horogart licz?cej ponad 100 os?b i wyprawiasz si? na z?owrogiego Baal'a pana grozy i cierpienia. To by? by szok. Ale nienakr?cam si? wiecej bior? si? do pracy. Je?li chcesz by? kim? w supporcie takiej pot?gi servera wypatr?j jutro rekrutacji w dziale zespo?y. Z powodu moich umiej?tno?ci b?dzie ma?o miejsc i te miejsca zostan? zarezerwowane TYLKO dla najlepszych. Mamy ma?o czasu aby zbudowa? ten server. Planowany start 17 Lipca 2010 roku o godzinie 18:00.

Pozdrawiam i licz? na oceny mojego pomys?u !

Nowe pomys?y co do servera.
1. System rozdawania statystyk [kom?da !stat]
2. System rozdawania umiej?tno?ci (czart) [kom?da !spell]

<Zag?osuj na to czy Ci si? to podoba czy nie>
Aby g?os zosta? zaakceptowany umie?? w po?cie:
HTML:
Numer 1 - TAK/NIE
Numer 2 - TAK/NIE
Po zebraniu g?os?w zadeczyduje czy to doda? czy to nie zepsuje klimatu.

Odp: Diablo II/III Open Tibia Server

Hm, spodoba? mi si? ten pomys?. Szczeg?lnie akta, etc. I to jest oczywi?cie bardziej realne do zrobienia. Zobaczmy jakie b?d? efekty ^^,

Ju? ko?cz? Akt I a szczegulnie Obozowisko ?otrzyc. Dzisiaj pewno zrobi? 1/2 aktu I. O 12:00 zaczynam szuka? teamu.

PS nieg?ugo dodam jakie? ss.

Doszed?em do wniosku, ?e nie da si? id?tycznie tego zrobi? jak w diablo II wi?c postanowi?em doda? pare urozmaice? kt?re napewno nie stocz? si? z klimatu gry.

Dodatkowo chcia? bym zapyta? si? was czy wstawi? tutaj potworki z RL oczywi?cie wyszukane i doda? bym pare Boss?w z D2 oraz potwor?w zwyk?ych z d2. Czy mam wszystko od 0 nawet potwory robi?.

Dodatkowo obja?ni?em z pocz?tkowym teamem profesje:
1. Barbarian
2. Amazon
3. Druid
4. Paladin
5. Necromancer
6. Sorcerer
[ Assasin dojdzie po jakim? czasie na server ze wzgl?du na najbardziej skomplikowan? budow? ]

Ostatnia edycja:

Wydaje mi si?, ?e potwory z rl tibii s? zb?dne. Jak ju? chcesz odzwierciedli? ?ycie gry Diablo, to zr?b to powoli, bez po?piechu, ale dok?adnie.

Lepsze by by?y potworki jak w Diablo, ponadto dobrze by by?o, aby przedmioty te? by?y przynajmniej nazwane jak w Diablo, np. Puklerz. Fajniej by si? wtedy gra?o - musz? przyzna?.

Outfity te? mam nadziej? b?d? ciekawe, bo lataj?ce oryginalne by?yby do?? zabawne :).

A teraz odpowiadaj?c Ci na postawione na pocz?tku pytanie musz? powiedzie?, i? to wypali.

Numer 1 - TAK - dobre! Zr??nicowanie by fajne by?o :D
Numer 2 - TAK - fajna sprawa, tak samo :)

A co z dedykiem?

Server b?dzie sta? w domu na dedyku zakupionym na allegro kt?ry pomie?ci do 250 graczy bez lag?w. Co do potwork?w ja mia?em namy?li m?wi?c RL tylko Spider, Skeleton, Rat i tam jakie? inne badziewia. Reszte sam robi?. A co do spolszczenia przedmiotow te? si? tym zajm?.

Co do outfitow to kazda profesja bedzie miala 4-6 outfit?w.

Ostatnia edycja:

Sam taki kiedy? robi?em, mapy kawa?ek mam jeszcze chyba.

Mia?em tylko odwieczny problem z tym, jak zrobi? wywo?ywanie nekromancie, a inaczej druidowi.

Pomys? sie podoba, ale niewiem czy by wypalil. Do tego trzeba graczy, a nie noob?w. Jak wiekszosc woli RL i EVO, to nic na to nie poradzisz.
A poza tym, musisz zrobi? brak wyboru plci, chyba ?e chcesz Amazona itd.

Rozdawanie statystyk, i skilli - najlepiej automatyczne, bo jak jaka? czarodziejka za sobie full hp, to bedzie mogla o sobie mowic: barbarzynca, a to ju? bezsensu.

Chcesz zrobi? II czy III czy II+lod?
bo r??nica to jest.
Polecam Ci tr?jke, bo wreszcie jaki? diablo super jest, a tamte szybko sie nudz?.

Jednak uda?o mi si? doskonale zbalansowa? profesje. I to ju? jest wielki sukces, ale OTS pad?, bo nikt nie chcia? gra?. Teraz robie inny o tematyce japo?skiej [jeszcze temat jest obok twojego w Rozmowach Ogolnych OTS], wi?c nie b?d? m?g?by ci pomaga? ci?gle. Ale takie rzeczy jak czary, statystyki:zycie i mana, skille dla ka?dej profesji, potwory MAM. Ale ju? m?wie, ?e to nie jest jaka? AMERYKA, jak ja to wszystko robi?em pod klienta 8.4 bodaj?e. Potwory maj? outfity, ale podobne do tych z RL. Czary s? proste, niedzia?aj? pare sekund, tylko raz dzia?aj?, ewentualnie zwiekszaja skile na jaki? czas. Aury to albo jednorazowe, albo zwiekszaja/zmniejszaja skile na jaki? czas. M?wie, ?e skrypterem nie jestem, posiadam innowatorskie pomys?y.

Ale pom?c mog?...

Oto pare ss mojej pracy aktu I

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Oczywiscie wszystko bedzie bardziej dopracowane w dalszym czasie.
Potwory maja outfity z tibi ale sa one wszystkie nowe.

Ostatnia edycja:

o matko boska. Naprawd? albo nie masz talentu, umiej?tno??i i szczerych ch?ci, albo robisz to nam specjalnie.
Mo?e i te mapy s? podobne do Diablo(kszta?tem) ale na lito?? bosk?, wygl?daj? koszmarnie!

Co w tych mapach mam do zmienienia, stara?em si? utrzyma? klimat a zarazem zrobi? miejsca z tibi bo to jest nieuniknione ;/

mapa jest dobra, tylko ludzie sami nie wiedza, czego chc?. Niech powiedz?, co jest z?e, a nie tylko 'mapka z?a'

Dla mnie mapa jest dobra. Mowie tak, dlatego:
drzewka s? rowno ulozone, ale naturalnie
duze dosyc miasto
dobrze uodzwierciedla diablo

Co wy macie do tych map ?
Gra? kto? z was w Diablo II ?

W?a?nie tak wygl?daj? tam mapy - kwadratowe symetrycznie lokacje, ma?o drzew na drogach.

Tak gralem w diablo i mapka bardzo dobrze je odzwierciedla :)
Co do profesji... przed startem musisz kazdy szczegol sprawdzic, gdyz jak na poczatku cos nie wypali pozniej juz nie masz za bardzo szans (balans, balans, balans!)

EHE te cioty kt?re pisz? mapka do kitu czy co? tam... to dekly nad deklami, niech poka?? jaki? ich projekt map hah ju? to widz? kwadraty -_-' tylko potrafi? krytykowa?

Co do projektu- bardzo mi si? podoba, a z mapy: szczeg?lnie kamienne pole :P pami?tam z gry :P
heh, czekam...
Mi si? troszk? wydaje ?e server powstanie za d?ugi okres :/ te ca?e sprity itp
a w?a?nie co z spellami?? :P

Planowany start 17 lipca 2010r.

Dziekuje za te oceny ale musze was zawiesc jedyne co mi sie nieudalo to lut golen przynajmniej mi sie niepodoba ;/. Takto sie staram jak moge ale to posrane lut golen aff...
Moze dzisiaj skoncze A2 to dam wiecej ss ale narazie szkola ;p.

Edit
Spelle to bedzie dosyc skomplikowany i rozbudowany system.
Barbarzynca - Okrzyki i zdolnosci bojowe [odrzut itp] (okolo 12 - 18 czarow)
Czarodziej/ka - Ogien i Lod (okolo 15 - 20 czarow)
Druid - zywioly i przywolania (okolo 10 - 15 czarow)
Nekromanta - trucizny i kosci oraz przywolania (okolo 10 - 15 czarow)
Paladyn - zdolnosci bojowe (okolo 10 - 12 czarow)
Amazonka - oszczepy i wlocznie oraz luki i kusze (okolo 10 - 12 czarow)

Czary bedzie sie rozdawalo za pomoca: (1 punkt co lvl)
!spell "info - pokazuje rozdane czary
!spell add,burza ognia,X - dodaje x ptk w dany czar.

PS daje wam raty servera:
Exp: x10
Skill: x0
Magic: x1

DLACZEGO TAK ?

Poniewaz zromimy system statosow: (5 statusow co lvl)
!stat "info - pokazuje rozdane statusy
!stat "add,sila,X - dodaje x ptk w sile

Objasnienie:
1 ptk w sile = [10 - 15% skila axe/distance/sword/club]
1 ptk w energie = X many [zalezy od profesji] + X% magic lvl [zalezy od profesji]
1 ptk w zrecznosc = [20 - 30%] skilla shielding]
1 ptk w zywotnosc = X zycia [zalezy od profesji]

Maxymalna ilosc ptk danych w status to 400.

Pozdrawiam i biore sie do pracy ;p.
Tutaj niebedziesz tracil czasu na skillowanie :D

Ostatnia edycja:

Oczywi?cie, Pomys? bardzo dobry, Mapa tak?e przypomina Diablo II, ale czy wszystko to zdo?acie wykona??(skrypty). I zdo?acie stworzy? ?wiat do kt?rego zach?cicie graczy - tego mog? si? tylko domy?la?. Zobaczymy czy ''projekt'' wytrzyma. B?d? bacznie przygl?da? waszym dalszym pracom ; ] Mam nadzieje ?e czym? mnie zaskoczycie !
Numer 1 - TAK (uzasadnie? nie podam z braku czasu ^.- )
Numer 2 - TAK
?ycz? powodzenia:)
Igicho.

Ostatnia edycja:

Szczerze powiem, ?e napisalem skrypt na rozdawanie statystyk do czar?w pisa?em go 2 godziny i ma ponad 1200 linijek ale jest niedo ugi?cia ani zbugowania... Puki co prace trwaj? nad lut golen oraz obszarze poza nim. Zapraszam do teamu chetnych do pomocy

My?l? ?e pomys? z tym ots jest dobry, ale w ?adnym wypadku tibia nie dor?wna
tak wspania?ej grze jak Diablo. To jest moje zdanie :D

~~od?wie?am~~
Przy okazji dodaje screeny Aktu I (z gry).

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Mam nadzieje, ?e si? podoba.

@moderator
Zrobi?em od?wie?enie z powodu, ?e nie mog?em da? edyta w starym po?cie jakie? errory php mi wyskoczy?y.

Widz?, ots dosy? konkretny, autor si? postara? i profesjonalnie podszed? do roboty.

1screen.
Widz?, ?e doda?e? te 'drzewka' z 8.54;
Nie wiem, czemu krwawa orliczka jest elfem, bardziej my?la?bym o wygladzie amazonki albo walkiri, ale to niezbyt istotne, byleby dystansowiec.
4/5
2screen.
W tym pomeiszczeniu..., w diablo, jest du?o 'mrocznych'. Nigdy nie widzia?em tam upadlych lotrzyc, a nieumarli s? przy wejsciu, ale andariel wygl?da prawid?owo
3/5
3 screen.
Teraz to nie jestem pewien co do lokacji, ale my?l?, i? to mo?e by? klasztor.
W sumie nie ma co dodawa? wi?cej potwork?w, autor umie my?le? i pomy?la?, ?e nekro wywola duzo pospulstwa. Mapa w tym miejscu jest bdb.
5+/5
4screen.
Chyba to s? katakumby.
Nic nadzwyczajnego, szkielety, upadlaki. No w diablo nie ma du?o ozd?b i troche jest pusto, ale nie s?dz?, by kto? narzeka?.
3+/5
5screen.
Tutaj bardzo dobre uodzwierciedlenie diablo. Nie jest pusto az tak, jak wczesniej i boss jest w odpowiednim towarzystwie. Du?o upadlakow i o to chodzi.
4/5
6screen.
Tutaj mapa jest gites i bardzo do diablo podobne. Martwi mnie tylko jedna rzecz, gdzie tu s? podrzynacze?

Widz?, ?e nie ma upad?ych, podrzynaczy, mrocznych i diablik?w. Nie musz? mowic, ze to te ma?e drobne, ale wole przypomie?. Ja kiedy? zrobi?em je jako trolle. Zwykly-upadly, lodowy - podrzynacz, diablik - czampion, mroczny - zielony [moze sie tak wydawac, ze niepasuje, ale wbrew pozorom mroczni s? truj?cymi potworami; na poziomie trudnosci pieklo i koszmar zadaja dodatkowe obrazenia od trucizn; ma sie ten fach] oraz te w 5 akcie w tronie zniszczenia jako island troll [obydwa fioletowe!].

Ocena tych screenow: 4+3+[5+]+[3+]+4 == 4+3+5+3+4+[2x+] == 4
Ocena mapy 4/5.
Ja zawsze oceniam inaczej. ?adko bardzo u mnie sie zdarza co? wogole oceni? na 5, a i tak wiekszosc prac oceniam na 2 lub 1. Jeste? wdg mnie lepzy w mapowaniu ni? 82% u?ytkownik?w tego forum. Ale ta liczba mo?e by? wi?ksza, mog? si? myli?.

Status
Zamknięty.
Do góry