• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Dawna tibia

Status
Zamknięty.
Odp: Dawna tibia

Ja pami?tam tibie 8.0 czy 7.92 (tak mi si? zdaje ze wtedy zaczyna?em )
tibia by?a fajn? gr? do 8.1 czy 8.22 potem zacz??y grac jakie? nooby kt?re za posta? w tibi potrafi?y zabi? przyjaciela z podw?rka

Ostatnia edycja:

Stara by?a zdecydowanie lepsza, prosz? sp?jrzcie na default channel, brak b?ed?w j?zykowych, zadnych wiadomosci typu "fuck you" itd. Po 2 kiedys zeby wbic wysoki lv wystarczylo naprawde dobrze grac a teraz wystarczy puscic bota z depostirem i nic nie musisz robic az do nastepnego rastartu servera...

Ja sobie przypomnia?em swoje pierwsze spotkanie z tibi? na 7.5 czy 7.6 :) g?wno umia?em po angielsku, ale by?a jako taka solidarno?? :) pami?tam jak na rooku by?em to nie by?o tak ?e pisa?e? "rookstayer, oczy?? mi mino hell" tylko si? zbiera?o 8-9 osobowy team i si? lecia?o, jak kto? pad? to nie okrada?o si? go tylko bra?o jego rzeczy i si? czeka?o na niego by mu zwr?ci? to co straci?. Tak samo na mainie. Kiedy? kto? powy?ej 70 lvla to ju? by? kto? i to nie by? g?wniarz kt?ry sobie wyboci? lvl i ma fun ?e jest "kozak haj lewel" tylo to by? normalny cz?owiek kt?ry nie poni?a? nikogo, Ba! Czasami sam z siebie pomaga? komu? bi? lvl, kompletnie nieznajomym osobom. Teraz tibia si? rozros?a i zacz?li si? zwala? ludzie pokroju trapper?w, cham?w, spamer?w, hacker?w etc. Plebs og?lnie rzecz bior?c.

Czasami chcia?oby si? by po?owa graczy w tibi? odeszla od gry - moze wtedy by powr?ci?a owa solidarno??.

@Down

Dok?adnie :) zapomnia?em wspomnie? o nietolerancji.

Kiedy? to si? hunci?o w teamie polak-brazylijczyk-niemiec i szwed, a teraz to nawet z w?asnym ci??ko i?? gdziekolwiek bez sprzeczek.

Stare wersje Tibii przynosi?y uroki.Sam pami?tam jak zaczyna?em od Tibii 7.5/7.6 wtedy to jeszcze dzieciakiem by?em, kt?ry ko?czy? 6 klas? podstaw?wki, a zaczyna? w gimnazjum.
Z ch?ci? bym powr?ci? do tych czas?w, nie to co obecnie.Wi?ksza nietolerancja ze strony innych kraj?w jest, ka?dy siebie wyzywa, wy?miewa.Takie s? realia dzisiejszych graczy, kt?rzy graj? w t? gr?.Gdyby tego nie by?o, to mo?e by co? zmieni?o.Jak kiedy? Cipsoft powiedzia? klimat tworz? gracze, a nie oni.
Pozdrawiam.

moglby wystartowac nowy server w tibi dla facc jakies lepsze questy, itemki by pododawali bo to juz sie robi nudne zdobwanie tych samych itemkow ;[

Ja wol? tibi? jaka jest teraz, zaczyna?em na 7.1 wi?c r??nica jest kosmiczna wr?cz.

Kto? zaproponowa? nowy rl serwer ze star? tibi? nie jestem pewien ale by? taki temat na tibia.com, nie by?bym temu przeciw ale mimo wszystko nie gra?bym na nim.

Pozdrawiam

Mikkolajek

Ostatnia edycja:

7.4 lub 7.6 wtedy zaczelem grac i dlatego mam sentyment do tych wersji. nie bylo wtedy hotkey'ow i mozna bylo pokazac jak ogarniasz pvp.

Status
Zamknięty.
Do góry