• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Czy Warto Gra? Na Rooku ?

Czy Warto Gra? Na Rooku ?

• Zdecydowanie Tak !

Votes: 0 0,0%
  • Mo?na pogrywa? ale max 20lv.

• Zdecydowanie Nie !

• Mo?na pogrywa? ale max 40lv.

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

• Zdecydowanie Nie !

• Zdecydowanie Tak !

Votes: 137 17,5%
  • Zdecydowanie Nie !

Votes: 320 40,8%

Votes: 80 10,2%
  • a:4:{i:15522;a:5:{s:12:"polloptionid";i:15522;s:6:"nodeid";s:7:"2442297";s:5:"title";s:18:"Zdecydowa

• a:4:{i:22480;a:5:{s:12:"polloptionid";i:22480;s:6:"nodeid";s:7:"2442297";s:5:"title";s:18:"Zdecydowa

Votes: 248 31,6%

• Total voters
    785
Status
Zamknięty.
Odp: Czy Warto Gra? Na Rooku ?

Mi si? rookgaard podoba? do pewnego czasu... Jednak po d?u?szej grze, a mianowicie po wbiciu 40+ granie mi si? znudzi?o...

Our partners and their custom servers:

Mi si? rookgaard podoba? do pewnego czasu... Jednak po d?u?szej grze, a mianowicie po wbiciu 40+ granie mi si? znudzi?o...

Dla mnie 35+/- jest ju? punktem krytycznym rooka, bo co tam ci zostaje? Stanie w centrum miasta i pisanie/lans levelem/ew pomoc komu? ale na d?u?sz? met? to w chu... nudne... ; (

Ja kiedy? chcia?em tylko tam gra?, kolekcje i te sprawy. Nadal mnie troch? ci?gnie lecz zrozumia?em, ?e wi?cej przyg?d czeka na nas na mainie :)

Ja osobi?cie jestem rookstayerem, 36 lvl na ?wiecie Luminera. Nie wyobra?am sobie Tibii bez rookgaardu, na mainie by?em d?ugo, ale wiem ?e rookgaard to dopiero moje przeznaczenie :)

Rookgaard to miejsce ciszy, spokoju. Ma?o kiedy widzi si? tam plz fri itanz :) Nawet kiedy widz? taki napis, bez najmniejszego wachania dam mace, a jeszcze inny rookstayer zafunduje 2 potionki. Rookgaard jest przepe?niony pe?ni? tajemnic, ghoul, minotaur mage, znikaj?cy Sword of Fury. Cipsoft wog?le nie zapomina o rookgaardzie. Ostatnio dodali na rooku n?? i pok?j ze ?niegiem, mo?na wi?c robic nowe achievmenty - With a cherry on top i Snowbunny. Na rookgaardzie jest bardzo du?o warto?ciowych przedmiot?w, kt?re ju? dawno wysz?y z gry. Nie m?wie tu e mega hiper poision daggerze, double axie, orange czy brass armorze kt?re kilka/kilkana?cie lat temu by?y dost?pne. Przecie? bardzo niedawno, cipsoft usun?? akademie rook, gdzie trzeba by?o miec klucz 4600 kt?ry mo?na by?o kupic u seymora ZA 5GP... A teraz? Ca?y czas widac na advertisment : Buy key 4600 (15k). Rookgaard jest owiany pe?ni? niewiadomych, ja osobi?cie zbieram wszystko, nawet zwyk?e ?miecie bo mo?liwe ?e w nastepnym up'ie je usun?? i b?d? na wage z?ota :) Tak samo zrobi?em z kluczami 4600 :) Dzi?ki mojej intuicji, zachowa?em 2. Tak samo z antidote rune, bardzo po??dany item, jednak?e ja go odkupi?em od innego gracza. Z life fluidami by?o podobnie (mam 2). Odkupi?em je od innych graczy w zamian za minotaur leathers :) Addony! Tak! Na rookgaardzie mo?na miec full citzen outfit i druid paw addon :) Ja osobi?cie mam itemy na te addony, jednak?e jeszcze nie zakupi?em pacca :) Kolekcje - wszyscy rookstayerzy zbieraj? rzeczy takie jak wool, pig foot, antlers, small ruby, banana, apple... To jest sama frajda ze zbierania takich rzeczy :) Na rookgaardzie jest basen! Nie wspomne o le?akach i parasolce. Gdy ty opalasz si? w s?o?cu tibii, a twoi koledzy/kole?anki p?ywaj?, wok?? ciebie chodz? zaj?czki :) Pi?kniej byc nie mo?e. Pami?tam jak kiedys marzy?em aby na rooku by?y jakie? ringi, bo nie mia?em jak zape?nic tego wolnego miejsca pod broni?. Cipsoft w ostatnim up'ie spe?ni? moje oczekiwania, star ring jest do zdobycia. Appretince Sheng! Tak! To z niego wypada jak?e ?adki knife. Osobi?cie go nie mia?em okazji zdobyc. Jednak?e Magic Light Wand jest bardzo cz?sto wypadaj?cym itemem z tego bossa, co udoskonala gr?. Moim marzeniem aktualnie DICE, wypada jak?e rzadko z bosa o nazwie munster. Problem w tym ?e on wypada mo?e raz na 40 razy a ja munstera nie widzia?em ani razu :/ Ile razy wyrywali?cie sobie w?osy z g?owy, gdy na mainie zapomnieliscie zalozyc aola lub kupic blessow, i wypadl wam bp z potionami i innymi cennym rzeczami, a tak?e jak?e cenn? cz??c eq! Na rooku to ju? przesz?o?c. Teraz na rookgaardzie NIC I NIGDY NIKOMU NIE WYPADA :) Nawet je?eli nie masz tutoriala zrobionego.

Jedyne czego mi brakuje na rooku do pe?ni szcz??cia to oboj?tnie jaki mount... (mo?e byc nawet mo?liwo?c wynajmowania koni :)

Zapewniam ?e rookgard jest doskona?ym miejscem!

@xemo96 Zgodz? si?, ale nie do ko?ca.
Cipsoft owszem nie zapomina o rookgaardzie, ale moim zdaniem ostatnie zmiany wysz?y na korzy?? nowych a nie na korzy?? rookstayer?w. Jeste? szcz??liwy z tego, ?e teraz z nikogo na rookgaardzie nic nie spada. Uwa?am, ?e lepiej by?o jak spada?o. Pomy?l o botach - zrobisz trapa i tak nic nie spadnie, a bot dalej b?dzie botem. Pomy?l o trapach - kiedy? to by?y zyski do nawet setki tysi?cy golda na rookgaardzie. I jeszcze do tego niesmak na rookgaardzkim zachodzie - zamiast porz?dnego poison cave postawili orc fortress, do kt?rego mo?na si? dosta? tylko bugiem rookstayerem:) Na koniec my?l?, ?e mount by?by z?ym pomys?em jak na rookgaard. Rookgaard z zasady ma by? prosty i to w?a?nie My mamy szuka? pi?kno w prostocie! Pozdrawiam.

Poczekajmy a? tibia stanie si? typowym MMORPG, bo powoli ju? zganiaj? z innych gier r??ne aspekty gry. Co do obecnego grania na Rooku, to ju? zale?y od gracza, je?eli lubimy bawienie si? w : (tysi?ce item?w,quest?w,czar?w itp) to wybierzmy Mainland. Natomiast je?eli lubimy spokojn? gre w kt?rej gracze siebie szanuj? i nie panuje tam tzw. "Wy?cig Szczur?w" to zdecydowanie Rookgard.

Ps : Na roku robi si? mega trapy :D

@up
Owszem, s? na rookgaardzie wy?cigi szczur?w i nawet nie wiesz jakie. Ba! Mo?e przerastamy z nimi mainland :). Co do trap?w o kt?rych wspomnia?e? - koniec z nimi. Nikogo nie trapniesz, chyba ?e na minotaurach i na bearach my?l?. Nie dzia?a rope na potwory, nie ma ju? w?skich przej?? i co najwa?niejsze nic z nikogo ju? nie spada. Trapy by?y nieod??czn? cz??ci? rookgaardu, a teraz... My?l? ?e tylko wy?cig szczur?w. Oczywi?cie wierz? w jeszcze w jednostki, kt?re szukaj? na rookgaardzie co? wi?cej.

Jestem starym Rokslayerem do 80 lvla. Zdecydowanie gra na roku jest bez sensu ; P odradzam ; ) lepiej wbic na maina i wbic jaki? 200lvl + ni? m?czy? si? na roku ; )

A moim zdaniem nie warto gra? na rookgaardzie poniewa? tylko expi? ://
A na Mainie mo?na ju? powalczy? z ludzmi :D

a moim zdaniem jest to tak :) mie? na rooku chara mo?na ale mie? main chara kt?rym si? powa?nie expi itp :) a na rook czasem si? wbija? , ja tak przynajmniej robi? :) a tak ?eby tylko na rooku gra? to si? moim zdaniem nie op?aca , ale znam ludzi kt?rzy mieli 100+ na mianie , i sko?czyli i poszli na rooka gra? :) bo lepiej im tam jest po prostu :) zale?y wszystko co komu do gustu wpadnie :)

Powiem szczerze gra?em w Tibie od 7.4 tylko na Rookgardzie w 8.0 po update musia?em zrobi? nowe konto poniewa? zosta?em zhakowany dobi?em si? do 8 lvl i postanowi?em wyj?? z rooka. Mia?em Druid w Carlin i to by?a masakra.
1- Nie zna?em wogule teren?w
2- Zaliczy?em mn?stwo dead poniewa? gra?em na pvp
3- Dobi?em si? do zaledwie 17lvl i ju? mia?em po koncie

A na RookGaard
1-znam mape w 100% nawet pacc area.
2-Lubi?em pomaga? peciakom kt?re mia?y po 3 lvl-u i nie wiedzia?y co to jest Skill
3-Mia?em du?o kumpli na Rooku
4-Mn?stwo item?w w tym nawet rary [ Dice ,knife itp.]
5-Oraz mia?em ambicj? do rozwi?zania zagadek o Ghoul czy SoF

wi?c moge stwierdzi? ?e warto gra? na RookGaard nie wiem jak to teraz wygl?da bo gra?em na Roku do tibii 8.1 ale moge powiedzie? ?e super si? gra?o ,dzi? zak?adam konto i pewnie b?de znowu gra? chyba ?e cipsoft poprostu zjeba? t? gr? ,?e si? tak wyra?? bo gdy zobaczy?em Tibia 9.2 to my?la?em ?e o?lepne.nieeeeeenieeeeeenieeeeee

OFFTOPIC to dla Moderator?w

Dlaczego wi?cej ni? 75% temat?w w dziale RookGaard jest zamkni?ta?
Poniewa? jest niezgodna z regulaminem dzia?u/tematy s? po prostu do?? stare/tematy si? wypali?y lub zosta?a udzielona odpowied? na pytanie w temacie. //zbizu
Napiszcie na pw do mnie. Pozdrawiam Sookal dawniej Tideys:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

up@

Nie pisz takich rzeczy w takim temacie
To tak jakbym napisa? tutaj ?e chc? zdoby? Sof-a na roku ,ale kolega mi powiedzia? ?e musze si? powiesi? a potem skoczy? z mostu to go dostan?

Jak ju? musisz wiedzie? to idziesz do Oracle [taki pomnik w budynku depo]
I on cie przenosi na wysp? gdzie wybierasz kim chcesz by?,musisz posiada? 8lvl

a moim zdaniem jest to tak :) mie? na rooku chara mo?na ale mie? main chara kt?rym si? powa?nie expi itp :) a na rook czasem si? wbija? , ja tak przynajmniej robi? :) a tak ?eby tylko na rooku gra? to si? moim zdaniem nie op?aca , ale znam ludzi kt?rzy mieli 100+ na mianie , i sko?czyli i poszli na rooka gra? :) bo lepiej im tam jest po prostu :) zale?y wszystko co komu do gustu wpadnie :)

Dokladnie, sam mialem na mainie 75 eka a na rooku od czasu do czasu wbijalem na chara z 26 lvl zeby sie pobawic... Sensu granie jedynie na rooku wg mnie nie ma

Moim zdaniem rookgard jest to wyspa stworzona do nauki gry w tibie.. jak bys wyszedl odrazu na maina,to same nooby by cie ubily i bys nie wiedzial co zrobic.

Ja nie rozumiem jak wy mozecie grac na rooku. 0 zabawy, straszne nudy, trzeba posiadac duzo cierpliwosc. Ja tam wole gre na mainie, nawet jak mnie nooby zabijaja to jakas frajda a nie siedzenie bez czarow itp.

Na roku milo sie gra tymbardziej ze sie jest wtedy bossem :D nie padniesz hehee :P z takim 60 level juz ;) nie to co na main no jest dosyc nudno ale ujdzie warto grac :D polecam Beryliie ;)

Granie na roku to nuda niestety. Nie widz? w tym nic interesuj?cego. Zawsze opuszczam go jak najszybciej.

Notka moderatorska:
Ankieta zamkni?ta ??cznie z w?tkiem, tak wi?c odklejam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom