Odp: Czy Warto Gra? Na Rooku ?
Ja osobi?cie jestem rookstayerem, 36 lvl na ?wiecie Luminera. Nie wyobra?am sobie Tibii bez rookgaardu, na mainie by?em d?ugo, ale wiem ?e rookgaard to dopiero moje przeznaczenie
Rookgaard to miejsce ciszy, spokoju. Ma?o kiedy widzi si? tam plz fri itanz

Nawet kiedy widz? taki napis, bez najmniejszego wachania dam mace, a jeszcze inny rookstayer zafunduje 2 potionki. Rookgaard jest przepe?niony pe?ni? tajemnic, ghoul, minotaur mage, znikaj?cy Sword of Fury. Cipsoft wog?le nie zapomina o rookgaardzie. Ostatnio dodali na rooku n?? i pok?j ze ?niegiem, mo?na wi?c robic nowe achievmenty - With a cherry on top i Snowbunny. Na rookgaardzie jest bardzo du?o warto?ciowych przedmiot?w, kt?re ju? dawno wysz?y z gry. Nie m?wie tu e mega hiper poision daggerze, double axie, orange czy brass armorze kt?re kilka/kilkana?cie lat temu by?y dost?pne. Przecie? bardzo niedawno, cipsoft usun?? akademie rook, gdzie trzeba by?o miec klucz 4600 kt?ry mo?na by?o kupic u seymora ZA 5GP... A teraz? Ca?y czas widac na advertisment : Buy key 4600 (15k). Rookgaard jest owiany pe?ni? niewiadomych, ja osobi?cie zbieram wszystko, nawet zwyk?e ?miecie bo mo?liwe ?e w nastepnym up'ie je usun?? i b?d? na wage z?ota

Tak samo zrobi?em z kluczami 4600

Dzi?ki mojej intuicji, zachowa?em 2. Tak samo z antidote rune, bardzo po??dany item, jednak?e ja go odkupi?em od innego gracza. Z life fluidami by?o podobnie (mam 2). Odkupi?em je od innych graczy w zamian za minotaur leathers

Addony! Tak! Na rookgaardzie mo?na miec full citzen outfit i druid paw addon

Ja osobi?cie mam itemy na te addony, jednak?e jeszcze nie zakupi?em pacca

Kolekcje - wszyscy rookstayerzy zbieraj? rzeczy takie jak wool, pig foot, antlers, small ruby, banana, apple... To jest sama frajda ze zbierania takich rzeczy

Na rookgaardzie jest basen! Nie wspomne o le?akach i parasolce. Gdy ty opalasz si? w s?o?cu tibii, a twoi koledzy/kole?anki p?ywaj?, wok?? ciebie chodz? zaj?czki

Pi?kniej byc nie mo?e. Pami?tam jak kiedys marzy?em aby na rooku by?y jakie? ringi, bo nie mia?em jak zape?nic tego wolnego miejsca pod broni?. Cipsoft w ostatnim up'ie spe?ni? moje oczekiwania, star ring jest do zdobycia. Appretince Sheng! Tak! To z niego wypada jak?e ?adki knife. Osobi?cie go nie mia?em okazji zdobyc. Jednak?e Magic Light Wand jest bardzo cz?sto wypadaj?cym itemem z tego bossa, co udoskonala gr?. Moim marzeniem aktualnie DICE, wypada jak?e rzadko z bosa o nazwie munster. Problem w tym ?e on wypada mo?e raz na 40 razy a ja munstera nie widzia?em ani razu :/ Ile razy wyrywali?cie sobie w?osy z g?owy, gdy na mainie zapomnieliscie zalozyc aola lub kupic blessow, i wypadl wam bp z potionami i innymi cennym rzeczami, a tak?e jak?e cenn? cz??c eq! Na rooku to ju? przesz?o?c. Teraz na rookgaardzie NIC I NIGDY NIKOMU NIE WYPADA

Nawet je?eli nie masz tutoriala zrobionego.
Jedyne czego mi brakuje na rooku do pe?ni szcz??cia to oboj?tnie jaki mount... (mo?e byc nawet mo?liwo?c wynajmowania koni
Zapewniam ?e rookgard jest doskona?ym miejscem!