• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Czy chcielibyście recenzji OTSów?

Czy chcecie recenzji OTSów?

• Tak, w formie pisanej.

• Tak, w formie wideo.

• Nie, w żadnej formie.

Wyniki ankiety widoczne po oddaniu głosu.

Kuzyn

Dziad.
Członek Załogi
Liczba reakcji
166
Tak jak w temacie, czy bylibyście zainteresowani czytaniem lub oglądaniem recenzji tworzonych przez zespół Tibia.net.pl na temat różnych serwerów Open Tibia? Postaralibyśmy się, aby były to publikacje regularne, ale nie wiemy jeszcze w jakim interwale (2 tygodnie, miesiąc?). Dajcie znać co sądzicie o takim pomyśle.

Wszystko zależy od tego jakby to wyglądało. Moim zdaniem byłoby lepiej w formie pisanej, ale musiałoby to być rzetelnie prowadzone i nie mogłoby się kończyć na 5 zdaniach. Opis, ocena, zdjęcia, może jakaś rozmowa z kimś z godów/tutorów, no i najlepiej jakby to były jakieś znane otsy na scenie OT. Ogólnie pomysł na plus, jestem osobiście za :)

Myślę że pomysł dobry, kogoś by zachęciło po takiej recenzji, aby odwiedzić któryś z wybranych serwerów.
Forma pisana jak najbardziej, najważniejsze informację o danym serwerze, jak osoba która opisuje go spostrzega, co się na nim znajduję, dlaczego warto wejść, zobaczyć, zagrać.

Szczerze mówiąc... nie.
Więcej pracy to wymaga niż się wydaje. Robiliśmy już recenzje na tnet. Więc coś o tym wiem.
Problem w tym, że recenzja albo powierzchownie rusza serwer, bo ktoś wchodzi, bada go przez dzień/kilka dni i pisze na tej podstawie recenzje, albo wymaga MASY czasu.
Żeby napisać coś porządniejszego, trzeba na serwerze pograć trochę dłużej i go poznać (w tym również i community na serwerze). Im bardziej customowy i długowieczny serwer, tym więcej czasu i zaangażowania wymaga.

A takie "proste" recenzje które będą zwyczajnie zbierać do kupy informacje które są na stronie serwera i pierwsze wrażenia po zalogowaniu? Potrzebne to komuś? IMO potencjalnie recenzja dobra, bo pierwsze wrażenia ok, a serwer chujowy. Lub odwrotnie. Szkoda czasu na takie coś.

Do góry