• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Congeria - Let the story begin.

Status
Zamknięty.

Sanguine

User
Liczba reakcji
0
congeriabronze.png

Przedmowa :​
Witam wszystkich, w tym temacie b?dzie powstawa?a mapa Congerii, a konkretniej Ichnaavis, cz??? zachodnich krain. B?d? tutaj na bi???co omawia? post?py nad map? i warstw? fabularn?. Jako i? nie znam si? na programowaniu i grafikach b?d? posi?kowa? si? pomoc? koleg?w w tym drugim, pierwsze sobie odpuszcze.

Jak wiecie wraz z teamem postanowili?my zawiesi? prace. Wykreowany na papierze ?wiat, pot??ny kawa? mapy i prawie gotowy silnik, og?lnie sko?czyli?my gdzie? w po?owie. Nie z racji lenistwa i porzucenia, po prostu uznali (ja jako jedyny chyba broni?em tego wszystkiego), ?e nie op?aca si? tak charowa? dla tibijczyk?w, po prostu celowali?my w pr??ni?, RPG tibijskie nie rozwin??o si? na tyle by odgrywa? role play.
Jednak jako i? chc? pokaza?, ?e nie chc? sko?czy? jak EK, COTM i inne projekty zaczn? sam ko?czy? ca?y projekt, tak. W tym temacie b?d? omawia? post?py. Jednak b?dzie mi niezmiernie mi?o je?eli mapperzy, skrypterzy, graficy wspomog? mnie w boju. Mam zamiar sko?czy? ten projekt, wydaje, ?e mi si? uda - dlaczego ? Bo licz? tylko na siebie, je?eli nie znajd? grafika, naucz? si? tego. Je?eli nie znajd? programisty siadam do programowania. Aktualnie priorytetem jest skoczenie mapy.

No dobrze. Mapa jest ogromna, to jest niezapczeczalne. By nie pogubi? si? w tym ca?ym ogromie b?dzie ona robiona etapami tj. kawa?kami terenu. W miar? tematu b?d? te? wprowadza? was w ca?y ten ?wiat, polityk?, uk?ady, sojusze. Co do mapy - b?dzie ona obejmowa? jedynie cz??? krain Congerii - p??wysep Ichnaavis.

Minimapa, aktualna waga to 36mb. (otw?rzcie dla efektu)
minimapacongeriiczysta.png

AENDRIS
content_round.php

minimapu.png

Wprowadzenie w realia :
Aendris le?y na po?udniowo wschodnim kra?cu p??wyspu Ichnaavis. Jest to najstarsze kr?lestwo, a w?a?ciwie cesarstwo w tym regionie, kt?re w?ada?o kiedy? ca?ym p??wyspem. Od r?wnin Fargonu, przez kopalnie Toringrii a? do bagien Kaddaris. Wsp??cze?nie pa?stwo jest celem krucjaty zainicjowanej przez rad? kupieck? Salvanii. Jednak pot??ny i doskona?y w obronie w?w?z broni?cy przej?cia do Aendris powstrzyma? Czarnych (potoczna nazwa rycerstwa salvanskiego). Pot??na republika po serii krwawych szturm?w zniech?ci?a si? do wojny, straty zaczyna?y by? zbyt wysokie w stosunku do zysk?w. Gdy miano ju? zawrze? traktat pokojowy nadesz?a wiadomo?? o sromotnej pora?ce w bitwie morskiej elfiej floty. Rozmowy zosta?y natychmiast zerwane, a pot??na flota wysadzi?a desant w samym sercu cesarstwa - stolicy... Alat?ri?l.

WOJNA!
Wojna z dumnymi elfami przysz?a znienacka. Stosunkowo m?oda rasa ludzi nigdy nie trzyma?a dog??bnie dobrych kontakt?w z ras? prastarych elf?w - pok?j, kt?ry trwa? od wiek?w by? gr? pozor?w. Na twarzach ka?dej ze stron malowa?y si? uprzejme u?miechy doprawione nienawistnymi spojrzeniami. Pr?dzej czy p??niej co? by si? sta?o, zw?aszcza, ?e Congeria zawsze jest przeszyta jak?? wojn?.

Poprzedni kr?l zmar? niezostawiwszy po sobie ?adnego potomka i nie posiadaj?c rodze?stwa. Wszystko wskazuje na to, i? by?o to skrytob?jstwo. Kropla zab?jczej trucizny prosto z rdzenia kr?gowego wiwerny... Powali?oby nawet smoka.
Rzecz co dziwniejsza w ca?ej sprawie - nie ma winnych. Elfy nigdy nie ?akn??y ziem, nikt nie walczy teraz o tron Congerii. Powsta?o niema?e zamieszanie - Kr?lestwo jest na skraju Anarchii, bowiem skoro kr?l mia? tak pot??nych wrog?w, ka?dy kto si?gnie po w?adz? b?dzie nara?ony na podobny atak.
Jedyne rz?dy s? sprawowane przez burmistrz?w konkretnych miast, zb?j?w na traktach, czy smoki w pot??nych prastarych g?rach. Prawo zaczyna upada?, pa?stwo popada wi?c w bezprawie, czasy to niespokojne, cho? armia nie zosta?a rozwi?zana - czeka na spadkobierc? tronu... a w mi?dzyczasie...

Wojna! Z natury spokojne elfy wykorzysta?y zamieszanie! Porwali ludzkiego kupca, zamordowali obstaw? a dyplomat? aktualnie torturuj?!
Genera? wydaje rozkaz armii zaatakowania prosto na stolic?! Niechaj zagrzmi? niebiosa, elfy przecie? nie maj? poka?nej armii, a ludno?ci trzeba pokaza?, ?e pa?stwo dalej co? znaczy!
Cz??? armii postanowi?a zignorowa? niebezpiecze?stwo i ruszy? na Alat?ri?l bezpo?rednio przez w?w?z Tyrreane, co by?o definitywnie b??dem. ?wietni elfi strzelcy rozstawieni na stokach w?wozu ostrzelali Congerijsk? piechot? zmuszaj?c j? do odwrotu. Straty nie by?y jednak zbyt poka?ne. Armia zatrzyma?a si? przy wyj?ciu z w?wozu, rozstawi?a militarny ob?z tym samym odcinaj?c elfy od kontynentu... poza drog? morsk?, kt?ra by?a kluczem do militarnego sukcesu.
Sam genera? wzi?? kolejn? cz??? armii i u?yczywszy trzech kr?lewskich galeon?w ruszy? w stron? elfiego portu. Miasto samo w sobie nie by?o fortyfikowane. Ludzie min?li akwedukt dziel?cy przedmie?cia i port i rozpocz?li masakr?. Przy pomocy maszyn obl??niczych ostrzeliwali budynki, wzniecali ogie? i udowodnili elfom czym jest stal,gdy mierzy? ma si? z drewnem i kamieniem.
Sukcesy militarne nie trwa?y jednak d?ugo. Kr?l elf?w og?osi? mobilizacj? si?, by broni? centrum Alat?ri?l ju? od kolejnego akweduktu. Fakt - akwedukt okaza? si? ?wietn? lini? obrony. Poza tym, dostarcza? wod? strudzonym strzelcom i pozwala? te? na gaszenie budynk?w. Ludzie zostali zmuszeni do odwrotu i ufortyfikowali si? w p??nocno-wschodniej cz??ci przedmie?ci oraz porcie,gdzie za?o?ono kolejny ob?z militarny.
Nast?pne drobne starcia nie by?y ju? a? tak krwawe, a chaos w mie?cie jest szczerze m?wi?c pozorny. Obie strony ?ypi? jedynie na siebie gro?nie z obu stron przekl?tego akweduktu.

Questy:

Main quest:
"War... War never changes"
-[wymagany lvl 40] "Postman" - dostarczy? list do oficera z w?wozu do genera?a w mie?cie
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "Your poison running through my veins" - Zdoby? od alchemika z obozu w w?wozie trucizn? i podrzuci? j? do ?r?d?a, z kt?rego czerpi? akwedukty.
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "This is salvania army!" - Genera? w obozie prosi o odnalezienie i odbicie oddzia?u, kt?ry umo?liwia? odwr?t reszcie. "Oddzia? stacjonuje w bibliotece" - w ca?ej rzezi trzeba wzi?? amulet od tamtejszego oficera i przekaza? go genera?owi. Genera? okazuje si? ojcem ?w oficera, ubolewa nad strat? syna i m?wi, ?e jest got?w zwerbowa? posta? gracza do armii - jest to r?wnoznaczne z wzi?ciem i uko?czeniem nast?pnego questu.
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "One man army" - Trzeba zdoby? rud? z kontynentu i dostarczy? j? do kowala. Kowal kuje Ci "Nightmare outfit" kt?ry jest outfitem rycerstwa congerii. Od teraz gracz ma dost?p do wi?kszej gamy quest?w militarnych, oraz do quest?w na Ichnaavis.
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "Slaugther'em all!"
pt1 - zdob?d? 160 uszu (uszy b?d? lecie? ze wszystkich elf?w, zawsze dwie sztuki)
pt2 - Zdoby? 20 ?uk?w(daj? jakie? 30% na drop, bo w ko?cu na upartego mo?na nawet je kupi? w jakim? mie?cie)
pt3 - Zdoby? 50 warkoczy (cz?sto dropi? z elfich kap?an?w)
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "Capture The Flag" - Genera? poleca ugodzi? w morale elf?w. Jako wybitny ?o?nierz dostajesz zadanie wpa?? do ?wi?tyni i porwa? ich flag? z dachu (na ostatnim pi?trze b?dzie ko?owr?t. Ka?dy obr?t ko?owrotem powoduje przyzwanie kilku elf?w i ma cooldown 90s, przy ostatnim obrocie pojawia si? boss elfich kap?an?w)
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "The sisters of mercy" - Ubi? 4 elfickich bohater?w (ka?dy b?dzie mia? inne umiej?tno?ci) rozstawionych w czterech cz??ciach miasta.
-[wymagany sko?czony poprzedni quest] "God save the queen" - Gracz ma zdoby? koron? kr?la elf?w. Oczywi?cie, kr?l nie b?dzie chcia? jej tak po prostu odda?. Bardzo silny boss, b?dzie wymaga? od gracza uprzedniego dobicia jeszcze kilku leveli i zdobycia lepszego wyposa?enia i przede wszystkim, grupy zaufanych ludzi.
- Oczywi?cie b?dzie wiele pobocznych quest?w, kt?re b?d? otrzymywane od pojedynczych ?o?nierzy, np medyka zaraz po tym, jak gracz zaci?gnie si? do armii. Prosz? ?mia?o opisywa? swoje pomys?y.

Tak wi?c do roboty. Wszystkich ch?tnych prosz? o podsy?anie prac na pw i komentarze. Wzorujcie si? na przedstawionym w screenach stylu. Oczywi?cie przyjm?
ka?d? pomoc.

Je?cy ? Jacy je?cy ? Salva?ska armia nie bierze je?c?w, raportowa? tylko o trupach.
are1.png

Ulice w ogniu. Salva?skie trebusze i onagery nie daj? o sobie zapomnie?. Walki uliczne powoli r?wnaj? miasto z ziemi?.
are2.png

Typowa architektura Elf?w.
arentaiel.png

Projekt mur?w i baszt.
muryibaszta.png

AKTUALNIE PRACUJEMY NAD AENDRIS !!!
POST?PY (aktualnie mapka nie jest zbyt aktualna, miasto ma si? juz ku ko?cowi) :
minimapu.png

B?d? co jaki? czas aktualizowa? temat, jak b?dzie du?o komentarze to jeszcze dzi? wrzuc? wam zdj?cia z Salvanii. Og?lnie b?d? to ko?czy? b. d?ugo. Z za?o?enia projekt jest bardziej epicki od COTMU, EK i b?g wie czego jeszcze razem wzi?te, a epicko?? projektu jak wiadomo jest wprostproporcjonalna do niewypa?u. Jednak tutaj jest pewien plus, map? na, kt?r? patrzycie stworzy?em 90% sam.
I na koniec jeszcze taka ma?a ?adna sygnaturka, kto chcia?by wspom?c projekt prosz? o wklejenie do podpisu :
congeriatribal.png

Odp: Congeria - Let the story begin.

C??, ten projekt jest powszechnie znany przez wielu DOBRYCH mapper?w. Zazwyczaj pisa?em o nim mas? dobrych rzeczy, tutaj tego nie zabraknie. Jest on jednym z lepszych, wywodzi si? z rodu rpg co daje niesamowite przygody - przypominaj?c, ?e jest to tibia. Ju? nie zliczaj?c ze pewne wiele zada? przy kt?rych u?ycie g?owy to najwi?ksza zas?uga, oby wszystko si? uda?o tak jak powinno. ?ycz? samych sukces?w jak i arcy-wielkiej ilo?ci graczy.

Hmm, nie?le si? prezentuje.
Minimapa na pierwszym screenie przedstawia do?? spory teren.
Jednak nie podoba mi si? ukszta?towanie terenu.
Powinien to by? sp?jny kontynent, a nie jaki? poprzecinany rzeczkami kawa? g?wna.
Nowe miasto jak najbardziej pro, ?wietny styl.
No mam nadziej?, ?e nie b?dzie drugiego EK. :S

Pozdrawiam
GregoRex

Co do rzek - jest ich tyle by w miar? realnie odwzorowa? granice pa?stw, kt?re s? ustanowione na naturalnych przeszkodach jak w?a?nie rzeki czy pasma g?rskie.

Nied?ugo przedstawi? map? polityczn? to zobaczysz, ?e on tam nie s? od parady.

By?em na tej mapie, nawet pracuj? dla Niej, wi?c wiem o niej co, nie co.
Gwarantuj? Wam, ?e ten server b?dzie jednym z najlepszych!

By?em na tej mapie, nawet pracuj? dla Niej
Pracujesz dla mapy? t?? to mi?e spostrze?enie.
Gwarantuj? Wam, ?e ten server b?dzie jednym z najlepszych!
Nie zapominajmy o Tym, aby wog?le ruszy?.

Mam mieszane uczucia co do serwera, napewno wielkim plusem jest mapa oraz fabu?a jest ona robiona z gracj? jak i ch?cia. Natomiast mam ogromne, wr?cz pot??ne w?tpliwo?ci co do startu. Administrator wpierw wmawia, ?e odchodzi z Tibii a projekt porzuca, map? sprzedaj?, a nagl? widzimy wielki powr?t.

Dam sobi? ?eb uci??, ?e sko?czy jak Eternal Kingdoms albo COTM, nie widz? Tibijskiej przysz?o?ci dla ?wiat?w RPG z przebajerowan? map?.
Regards!

congeriatribal.png

Republika Salvanii

Salvania. Stolica bogactwa, pieni?dza, mecenatu artyst?w, wielkich poet?w i w?drownych trubadur?w. Stolica egzotycznych towar?w i tysi?ca kram?w kupieckich. Jak?e to mo?liwe, ?e od biednej wioski po?o?onej daleko od g??wnych trakt?w wyros?o prosperuj?ce miasto, a potem i silne pa?stwo, gdzie z?oto jest pospolitsze ni?li ziemia ?
- Zepsuciem i korupcj?... Teraz ta zgni?a i ociekaj?ca krwaw? ros? niewinnych w?adza, jest na tyle pot??na, ?e dyktuje swoje warunki ca?emu p??wyspowi. Niekwestionowany hegemon, rz?dzony przez skorumpowan? rad? z?o?on? z 12 kupc?w, kt?rzy za z?oto sprzedadz? Orkom w niewol? w?asn? ma?.
To wszystko, ca?a pot?ga zbudowana po cz??ci dzi?ki zawodowej armii najemnik?w suto op?acanej z?otem, przekupstwem generalicji pa?stw o?ciennych, ale przede wszystkim ambicj?. Jednak apetyty"pierwszego rady" si?gaj? o wiele dalej - do ca?kowitej w?adzy i wykucia imperium Salva?skiego na kowadle zwanym Congeri?.
- Wojna, ?mier? i po?oga, bieda naszym czasom - szeptali po k?tach.
- Wojna, chwa?a, bogactwo i s?awa naszym czasom - obwieszczali dono?nym g?osem heroldowie. Ci, kt?rzy my?leli inaczej... Na nich ju? od dawna czeka? stryczek i stado wron ?ase na mi?so ostatnich z prawych.

Zdj?cia z miasta.

26378257.png

6cong.png

5cong.png

4cong.png

3cong.png

2cong.png

1cong.png

Ostatnia edycja:

Miasto zaczyna si? mie? ku ko?cowi, zosta?y ju? tylko drobne poprawki p?dzla, aktualnie uda?o mi si? stworzyc co? a'la forum romanum - centrum ?ycia kulturalnego i spo?ecznego Elf?w, ca?a ich cywilizacja b?dzie stylizowana na rzymsk? + elementy druidyczno?ci celtyckiej. Miasto ju? dzis raczej b?dzie sko?czone, potem zabieram si? za reszt? Aendris. Zaprezentuj? kawa?eczek.

Elficki senat, a raczej jego karykatura, bo wprowadzeniu Cesarstwa w miejsce republiki t? jak?e wa?n? instytucj? przeniesionio z Ireel na Forum Elleafum. W starym budynku swoje miejsce znalaz? w?adca, kt?ry zosta? po prostu przebudowany na pa?ac. Po stronie przewodnicz?cego senatu (Ardd Sanateus) sztandar Victorii, wywieszany tylko w okresie trwania wojen.

senatus.png

Ah, gdy sko?cz? ca?kowicie miasto odb?d? si? jego OTWARTE mini-betatesty. Miasto przerobi? stani? si? po prostu otsem pvp-enfo. B?dzie mo?na do??czy? do Elf?w lub ludzi. ;)

No i prosz? o komentarze, co? ubogo...

Ostatnia edycja:

0 komentarzy, no dobrze. Wrzuc? wam na zach?t? post?p prac z miasta (minimapk?) i wst?pny projekt natury w Aendris (tutaj prosz? o uwagi i pomoc).

congiraras.png

areminimap.png

bramaelfow.png

Ostatnia edycja:

Mi osobi?cie mapka si? podoba i fabu?a tak?e. Mam nadzieje ?e uda wam si? postawi? tego otsa i b?dzie mia? jakie? powodzenie :)

Dam sobi? ?eb uci??, ?e sko?czy jak Eternal Kingdoms albo COTM, nie widz? Tibijskiej przysz?o?ci dla ?wiat?w RPG z przebajerowan? map?.
Regards!
Spoko stary. Je?eli tak b?dzie to podasz mi na priv sw?j prawdziwy adres :)

Pracujesz dla mapy? t?? to mi?e spostrze?enie.
Nie zapominajmy o Tym, aby wog?le ruszy?.
Mam mieszane uczucia co do serwera, napewno wielkim plusem jest mapa oraz fabu?a jest ona robiona z gracj? jak i ch?cia. Natomiast mam ogromne, wr?cz pot??ne w?tpliwo?ci co do startu. Administrator wpierw wmawia, ?e odchodzi z Tibii a projekt porzuca, map? sprzedaj?, a nagl? widzimy wielki powr?t.
Regards!
Stoisz po kolana w b?ocie, a wci?? wypisujesz swoje w?t?e zdanie na temat innych serwer?w, pomijaj?c albowiem, ?e ani jeden z twoich pseudo-projekt?w nie wystartowa?. Znajd? cho? jeden argument dla kt?rego twoje sugestie opieraj? si? o to, i? nie dojdzie do startu serwera.
Projekt ma arcy-pi?kn? map?, a zarazem idee kt?ra nie padnie jak wi?kszo?? innych. ?ycz? jak najszybszego startu oraz hordy graczy po?ywiaj?cych si? jedynie o newsy z serwera - wi?kszo?? b?dzie odlicza?a dni do startu.

Ostatnia edycja:

Czego? tu chyba nie jestem w stanie poj??, drogi Fluosie, jeste? znany jako kserokopiarka na wszystkich forach o tematyce tibijskiej na jakich si? udziela?e?, nie jeste? w stanie sam stworzy? niczego godnego uwagi, mimo to wci?? starasz si? przeszkodzi? wszystkim obiecuj?cym, bardziej ambitnym i bardziej okrzesanym ludziom ni?eli ty, wiedz wi?c, ?e o?mieszasz si? niemi?osiernie i nie prezentujesz poziomu godnego statusu "Supportera". Prosz? Ci?, nie wyje?d?aj mi tu zaraz z tekstami wzi?tymi z g??bokiego powa?ania, bo jak sam dog??bnie mo?esz si? przekona? ka?dy powa?niejszy cz?owiek na tym forum nie traktuje Ci? powa?nie.

Rospisa?em si? nieco ale wracaj?c do tematu, mapa bardzo ?adna, dopracowana, ?adna fabu?a, jestem pewny, ?e sewer b?dzie sta? na wysokim poziomie i zago?ci w w domach wielu graczy.

Witajcie!
Prace powoli id? naprz?d. Alatariel jest praktycznie w ko?cowej fazie, mo?na oceni? na 95%. Potem zostan? ju? tylko kana?y i gotowe!

Dzisiaj ju? nie mia?em si?y siedzie? w mie?cie i ko?czyc te ostatki, wyszed?em poza miasto i stworzy?em b. ?adn? baszt?. Robi?c ja wpad?em na pomys? - wampiry. Mam juz kr?tki rys jak b?dzie wygl?da? wampiryzm.

Wampiry b?d? si? dzielni? na :
Prastare : (bardzo tajemnicze i trudno dost?pne, tylko one mog? przemieni? w prawdziwego wampira starszej krwi, b?d? nimi mistrzowie gry)

Wampir starszej krwi : (scz??liwcy rodu, kt?rzy zostali przemienieni. Mog? te? przemienia? w wampiry, ale tylko ni?szej krwi, zwane pogardliwie pijawkami.

Wampir ni?szej krwi aka pijawka : (wzgardzane przez reszt? rodu, s? niezorganizowane i pogardzane przez reszt?. Mog? si? wyleczy? z wampiryzmu.

Alpy : (po prostu zdzicza?e wampiry, co? w stylu nierozumnych ma?p ?akn?cych krwi, b?d? to zwyk?e potwory)

Og?lnie wampiry dostan? ogromne bonusy w skillach, hp i mp. (opr?cz pijawek, one b?d? mia?y, ale du?o ni?sze)
No i tutaj starsza krew b?dzie mia?a minus - ka?de wyj?cie w dzie? b?dzie si? ko?czy?o ?mierci?. W wypadku ni?szej krwi "tylko" powa?nymi minusami do hp, skilli itd.

Og?lnie jest do roboczo wymy?lone. Do?? du?o mechaniki b?dzie z minusami i ?miercia w dzie?. Co do dnia i nocy - w tibi jest to ju? zrobione, po prostu bardziej si? ?ciemni.

Mapka ?adna, trzyma klas? w ka?dym szczeg?le.
My?l?, ?e to* RPG nie sko?czy tak jak EK.
Wampiry? Dla mnie super! Mam nadziej?, ?e b?dzie jakie? wampirze miasto (kto si? tam zapu?ci temu biada). Proponuj?, aby wampiry mog?y pi? krew zabitych ofiar, ale to chyba logiczne. :)

* Nie o?miel? si? nazwa? tego OTS'em.

//edit Dzi? w nocy pomy?la?em, ?e wampiry powinny by? grup? elitarn?, trudno dost?pn?. Jaka? by?aby zabawa, jakby ca?e miasta pustosza?y o ?wicie (nie m?wi? o "wampirzym mie?cie" - kt?re powinno by? raczej kryj?wk? wielko?ci? podobn? do wioski, ni?li miastem)?
Wpad?em na pomys?, i? wampiry powinny si? ukrywa?, nie powinny si? ujawnia?. Jakby chcia?y prosperowa? w?r?d ludzi musia?yby by? bardzo ostro?ne, poniewa? ... na ka?dego podejrzanego o krwiopijstwo mo?na by z?o?y? donos (prosz? sobie ?le nie kojarzy? ;]) do np. Rady Kleryk?w, czy kogo? innego. Taki "odkryty" wampir m?g?by by? specjalnie oznaczony, ale on by tego nie widzia?, i ka?dy powiedzmy druid (czy inna profesja) m?g?by mie? opcj? powiedzmy "wbij ko?ek" (;]), oczywi?cie o ile przyjmiemy, ?e tak mo?na zabi? wampiry, a nie jak w s?ynnej powi?ci Stephenie Meyer ;]

Kolejny pomys? - bonus pr?dko?ci poruszania si? dla wampir?w (jakie? 20%?)

//edit2 Co do picia krwi, proponuj? czasowe bonusy (w zale?no?ci od poziomu ofiary - bonusy i ich czas trwania).
Czy pr?dko?? profesji b?dzie zale?a?a od poziomu, czy od ci??aru uzbrojenia i plecaka?

//edit3 Co? si? autor d?ugo nie wypowiada ;]
Czy fabu?a w Congerii b?dzie "?ywa" i b?d? mija?y lata, czy tak jak np. w Tibii (ten sam Tibianus III - chyba, ?e si? ju? zmieni?).

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry