• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[8.x] Knife uleczaj?cy cel.

Status
Zamknięty.

Gelio

Senior User
Liczba reakcji
98
Witam. Dzisiaj chcia?bym wam przedstawi? skrypt na knife, kt?ry ulecza cel wraz z atakiem. Ten skrypt mo?e by? wykorzystywany na otsach rpg, gdzie nie by?oby training monk?w.

Do data/weapons/script dodaj plik bron uleczajaca cel.lua, a w nim:
Kod:
local combat = createCombatObject()
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_HEALING)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_MAGIC_BLUE)
setCombatFormula(combat, COMBAT_FORMULA_SKILL, 1.2, 20, 1.6, 50)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_DISPEL, CONDITION_PARALYZE)

local combat1 = createCombatObject()
setCombatParam(combat1, COMBAT_PARAM_BLOCKARMOR, 1)
setCombatParam(combat1, COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_PHYSICALDAMAGE)
setCombatParam(combat1, COMBAT_PARAM_EFFECT, CONST_ME_DRAWBLOOD)
setCombatFormula(combat1, COMBAT_FORMULA_SKILL, 0.0, 0, 2.5, 0)

local function use1(x)
	return doCombat(x.cid, x.combat, x.var)
end

local function use2(x)
	return doCombat(x.cid, x.combat1, x.var)
end

function onUseWeapon(cid, var)
local x = {cid = cid, var = var, combat = combat, combat1 = combat1}
	addEvent(use1,0,x)
	addEvent(use2,0,x)
end
Potem do data/weapons/weapons.xml dodaj:
Kod:
<melee id="2403" enabled="1" exhaustion="0" script="bron uleczajaca cel.lua"></melee>

Jak to wygl?da:
bronleczacaceltx0.jpg

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania,
Gelio

Ostatnia edycja:
Odp: [8.x] Knife uleczaj?cy cel.

O co w tym skrypcie chodzi? Zwi?ksza szanse ma hity? Czy poprostu jak si? skilluje to i leczy?

@up
Zobacz sobie temat: Knife uleczaj?cy cel - przy ka?dym uderzeniu ulecza potwora, ?eby nigdy nie pad?. No chyba, ?e go we?miesz na hita. Wielko?? uzdrowienia zwi?ksza si? wraz ze skilami.

Pozdrawiam,
Gelio

Super, nareszcie mo?na spokojnie skilowa?, kiedy? by? OTS 7.6 bez training monk?w, to trzeba by?o skillowac jak na rl a teraz skillowanie to nie problem.

Pozdrawiam,
Kubeusz32.

Bardzo przydatne do RPG...z reszt? za t? prace raczej dam ci reputa poniewa? przyda mi si? ten skrypt do mojego RPG kt?rego dopiero mapuje a wi?c dzi?ki.

@up
Kod:
Elf (reszta nie ma szans)
W oskarach. xD nie mam szans, co? A i tak wog?le to on napisa? tylko jeden skrypt na sex w talkactions od czasu rejestracji :D Sprawdza?em.

Pozdro,
Gelio

nawet nawet skrypt teraz moim graczom nie musze wyczarowywa? ci?gle potwor?w xD:D

@up
Kod:
Elf (reszta nie ma szans)
W oskarach. xD nie mam szans, co? A i tak wog?le to on napisa? tylko jeden skrypt na sex w talkactions od czasu rejestracji :D Sprawdza?em.

Pozdro,
Gelio
To straszne, u_u. Mo?e po prostu nie chce mi si? dzieli? skryptami? ;P Noo, i nie 'sprawdzi?e?' najwidoczniej temat?w pomocy...
Natomiast je?li chodzi o no?, to w TFSie 0.3 zamiast dodawa? jaki? durny skrypt, kt?ry psuje _wszystkie knife'y_, wystarczy, ?e ustawisz atak pojedynczemu na -10 i b?dzie leczy? zamiast atakowa? jednocze?nie daj?c skill. Proste, jak drut- dwie mo?liwo?ci:
* NPC, kt?ry b?dzie sprzedawa? takowy specjalny item
* Item X, kt?ry b?dzie zmienia? Knife na Training Knife (o, w?a?nie, i nazw? przy okazji)

Ostatnia edycja:

Ciekawe ale ma?o przydatne bo na wi?kszo?ci ots s? training room.
Jedynie mo?e si? przyda? na ots gdzie gra ponad 200 players i nie ma
miejsca na trainach.
Ale pomys? orginalny :p

Przydalo by sie takie cos na rl xD
przyda sie na ots gdzie niema trainerow ...
Gz skryptu

Pzdr.
Kozaq

Interesujacy skrypt je?li kto? nie posiada trainer?w na otsie i chce umili? gracz? skilowanie zr?b co? podobnego z kamieniami (small stones)

To straszne, u_u. Mo?e po prostu nie chce mi si? dzieli? skryptami? ;P Noo, i nie 'sprawdzi?e?' najwidoczniej temat?w pomocy...
Natomiast je?li chodzi o no?, to w TFSie 0.3 zamiast dodawa? jaki? durny skrypt, kt?ry psuje _wszystkie knife'y_, wystarczy, ?e ustawisz atak pojedynczemu na -10 i b?dzie leczy? zamiast atakowa? jednocze?nie daj?c skill. Proste, jak drut- dwie mo?liwo?ci:
* Item X, kt?ry b?dzie zmienia? Knife na Training Knife (o, w?a?nie, i nazw? przy okazji)

Taki m?dry jeste?? to sam napisz i udowoni ?e nie wypad?e? z obiegu ;>.
Elf si? starzeje!
Elf wypada z gry!

A co do pracy Gelia, to jest zajebista... przynajmniej swoje pomys?y daje innym..

Jestem na tak. xD Mi si? jak najbardziej skrypt podoba i wykorzystam go na swoim otsie. ;> Zobacze przy okazji jeszcze czy to co Elf powiedzial zadziala...:cool:

Ey ale on tego niezrobil zebys sie czepial tylko poto ze moze komus sie to spodoba a nie wywalasz jakies badziewo ze umiesz zrobic inaczej... Moze komus sie takie cos podoba ??

Btw: fajne :D

Fajne do sms-shopu jak nie ma trainer?w na ots
Skrypt 9/10

PoZdro

Taki m?dry jeste?? to sam napisz i udowoni ?e nie wypad?e? z obiegu ;>.
Elf si? starzeje!
Elf wypada z gry!
A co do pracy Gelia, to jest zajebista... przynajmniej swoje pomys?y daje innym..
Elf nie ma czasu na pierdo?y, bo Elf jest zaj?ty TFSem i Elf nie b?dzie robi? niczego dla darmozjad?w :cool:

Ey ale on tego niezrobil zebys sie czepial tylko poto ze moze komus sie to spodoba a nie wywalasz jakies badziewo ze umiesz zrobic inaczej... Moze komus sie takie cos podoba ??
Btw: fajne :D
Czyli mam rozumie?, ?e konserwatywna krytyka jest dzisiaj atakiem, za? lizidupstwo (pozytywn?) krytyk??

Ostatnia edycja:

Na trenowanie na otsach, co nie ma train?w.
Pozdrawiam Zimon

Taaa, zaloguj sie na ots Elf'a i zobacz ;d
Elf Rox
Signed#

Nie no mia?em ten sam pomys? tylko nie pomy?la?em, ?eby u?ywa? to do na przyk?ad skilowania :D Dzi?ki za pomys? skrypt ju? mam a wi?c nie musz? kopiowa? z tematu :) Innym te? mo?e si? przyzna?.

Status
Zamknięty.
Do góry