• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[8.6]Moje pierwsze prace.

Status
Zamknięty.

KaroLina7

User
Liczba reakcji
1
Witam :)
Zacz??am interesowa? si? mappingiem i po przeczytaniu kilku poradnik?w
wysz?o mi takie co? :
Natura :
screenshot201011721025.png

37952234.png

Podziemia:
screenshot201011712148.png

Prosz? o ?agodn? krytyk? poniewa? dopiero przedwczoraj zacz??am :D
Mile widziane komentarze i oceny :hah:

Odp: [8.6]Moje pierwsze prace.

?le, ?le, i jeszcze raz ?le. Przedewszystkim, wy??cz autoborder klawiszem "A". Niewiem od czego zacz??. Natura na pierwszym ss wygl?da sk?po. Nie r?b lask?w z drzewami o innych kolorach, bo to ?le si? komponuje. Jest z?a dr??ka, daj inny ground bo ten jest u?ywany do podziemi (w innych przypadkach te?, ale trzeba potrafi? go wkomponowa?). Oczywi?cie woda jest z?a, r?b t? normaln? niebiesk?.

Ocena 7/10 bo jak na jeden dzie? mappingu podziemia nie s? a? tak z?e.

Oczywi?cie autoborder mam ca?y czas wy??czony :) Mia?am to dopisa? na dole postu ,ale zapomnia?am :/

Jak na pocz?tkuj?cego mappera to jest w miar? dobrze, widac, ?e si? starasz, a to najbardziej doceniam.
Du?ym plusem jest to, ?e nie korzystasz z autobordera.
Bardzo nie podobaj? mi si? czarne(puste) pola, dlatego zawsze ko?cz swoje prace.

Yo

Jak na pierwsz?, pierwsz? mapk? to ca?kiem fajnie.
Nie b?d? powtarza? tych samych b??d?w co ju? koledzy wymienili. Zalecam u?ycie wody o id 4608 + . No w jaskini powinno si? dorzuci? rope place.

Moim zdaniem te ska?y na poziomie jakby wy?szym ni? jaskinia nie s? potrzebne. Widz? ,?e chcia?a? si? wzorowa? na innych pracach ale na razie zrezygnowa?bym z tego.

Postaraj si? po?wiczy? lini? brzegow? ( oczywi?cie z uzyciem zwyklego brzegu - a nie tego tutaj). Dobra linia brzegowa powinna posiada? jak najmniej prostych kawa?k?w, a najwi?cej zakr?t?w w jedne i drugie strony.

Nie lubi? ocenia? mapek punktowo ale niech b?dzie - 6/10 tak na zach?t? ;p

Regards Oem

No c?? prace ?adne wida? ?e du?e starania Ale od kiedy przy bagnach jest woda? ;/ daje 8/10

?adnie nawet jak na pocz?tek. Tylko ta woda w podziemiach niezbyt mi podesz?a :P (daj? 9+/10)

Status
Zamknięty.
Do góry