• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[8.5]Unforgoten-Druga Praca "Domek"

Status
Zamknięty.

Unforgoten

User
Liczba reakcji
3
Moja druga praca wyci?gni?ta z porad z pierwszej pracy i nauki mappowania na forum.

Nowa praca jest g??wnie z palet "Raw" zadba?em te? o bordery sami ocenicie moj? prace mam nadziej? ?? jest ona lepsza.

Prosz? o szczere komentarze i ocene pierwszej pracy do drugiej niewiem czy jest lepiej.

Niewiem czy jako amator,nowicjusz robie jakie kolwiek post?py tak?e prosze o komentarze od specjalist?w.

Zdj?cie nr 1.

Zdj?cie nr 2. "Mieszany dach " wed?ug poradnika pr?bowa?em

Zdj?cie 3.

Pomieszczenia i detale -niewiem czy jest ok.

Pozdrawiam!

Odp: [8.5]Unforgoten-Druga Praca "Domek"

Jako, ?e jest to Twoja druga praca, to musz? Ci? pochwali?, ?adnie sobie poradzi?e? z poradnikami i jako tako ca?o?? si? trzyma kupy. Cho? musz? Ci doradzi?, ?eby? umieszcza? krzaczki bli?ej drzew (zaraz obok). Nie musisz k?a?? tych syf?w-ro?linek, bo one s? brzydkie. Fajny domek w ?rodku, popraw tylko ten brzeg na lewo i b?dzie okej, jak na pocz?tek.

Dzi?ki za komentarz i porady napewno z nich skorzystam przy nast?pnej pracy.

Komentujcie i oceniajcie :)

Jak na 2 prace dobrze ale nie obejdzie sie bez krytyki.
-Plaza sux popracuj troche nad tym. Dodaj jakis carpetbrush , palme , kamyczek.
-Kolo studni mogles dodac wiecej szczegolow. Wiaderko, a pod nim maly splash wody.
Do okola jakis inny ground.
-Natura. Hm staraj sie mieszac rozne tereny. Dorabiaj cos w stylu kepkow trawy z borderow. Nie wiem jak to nazwac.
-Detalizacja domku swietna. Brakuje mi tylko na srodku jakiegos stolu i bedzie bdb.

Jak na druga prace daje Ci 8/10 :)

Jest to twoja druga praca, tak? Moja druga praca by?a kwadratem z paroma drzewami i czym? podobnym do domku... :lol:
Popracuj nad natur? i troszk? wygl?dem brzeg?w. Ja jak robi? map? to zawsze mam w g?owie realistyczny obraz tego co przelewam na ekran, spr?buj zrobi? map? patrz?c na jaki? widoczek, zdj?cie. Zr?b to par? razy a potem to Ci wejdzie w na??g i wyobra?nia sama b?dzie tworzy? obraz. Robi?c domek wyobra? sobie, ?e si? w nim znajdujesz, rozgl?daj si? wy?ap jak najwi?cej element?w, dodaj co? od siebie (tylko nie za du?o) i odwzoruj to w map edytorze...

Na zach?t? dam Ci +8/10

Masz talent, nie przestawaj, rozwijaj ci? !!

Pozdro, mam nadziej?, ?e pomog?em jako?... :D

Dzi?ki za takie komentarze jestem mile zaskoczony.Postanowi?em nie przerywa? i tworzy? nadal mapki,nast?pne prace napewno dodam.

No fajne, szczeg??y ?rednie. Je?li ju? si? do czego? doczepi? to to, ?e w takim biednym domu nie by?o by z?otego ???ka ;p A tak jest git.

No ?adnie, jak dla mnie wszystko dobrze. Tylko staraj sie nie robi? kwadratowych domk?w, brzeg?w itd.

6/10

Hmm... jak na drug? prac? jest dobrze, aczkolwiek zawsze mo?e by? lepiej. Popracuj nad natur?, bo troch? s?abo Ci wychodzi mam na my?li rozmieszczanie jej na powierzchni trawiastej np: krzaczki powinny by? bli?ej drzew. Proponowa?bym skorzysta? poradnik?w, mi one bardzo pomog?y.

Pozdrawiam,
YourMaker

Jak na drug? prace to spoko ale na przysz?o?? powinno si? pojawia? wi?cej krzaczk?w i drzew, kt?re urozmaic? krajobraz :) Ale ?le nie jest:D
Pozdrawiam

Mi si? bardzo podoba, ale faktycznie lepiej by wygl?da?o gdyby krzaczki by?y bli?ej drzew.

Status
Zamknięty.
Do góry