• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[7.6] Problem z wbiciem na m?j OTS :(

Status
Zamknięty.

luromir

Active User
Liczba reakcji
7
A wi?c tak:
Mam nowy komputer 4 rdzeniowy 2,66 GHz i chcia?em postawi? OTS, ale...
No w?a?nie te ALE... Nikt nie mo?e sie zalogowa? na mojego OTS opr?cz mnie ;/
Mam viste, antyvirus: Norton, nie mam za??czonej zapory sieciowej i jak napewno sie wszyscy domy?laj? Neostrade;p.
Co mam zrobi? ?eby inni mogli wej?? na m?j OTS, jak? opcj? ewentualnie za??czy?. Kupienie jakiego? sprz?tu odpada, albo dzwonienie po dostawcach netu ?eby zmienili ip na zew.
Z tego co tu przeczyta?em to jedynym rozwi?zaniem jest za?o?enie OTS przez hamachi... ale to rozwi?zanie raczej te? odpada bo ma?o ludzi gra na hamachi i trudno rozleklamowa? OTS.
Wi?c co mi pozostaje?

Odp: [7.6] Problem z wbiciem na m?j OTS :(

Siedzie? i p?aka?.

Ja zadzwoni?em do ludzik?w i zrobili mi ip zew za darmo.

Ps. Jeszcze jest no-ip. Poszukaj poradnika na forum.

Ja mam neo i dzia?a mi ots bez hamachi... powiedz mi jaki masz modem... (te? mam viste i nortona :P).

@up

Czytanie ze zrozumieniem...

Nie ka?da neostrada ma ip wew dziecko.

On ma akurat ip wew, i pyta si? czy jest jaka? inna opcja hostowania ni? hamachi. Trudne do zrozuminienia ;D ?

Prosz? zamkn?? temat , problem wyja?niony

Nikt nie mo?e sie zalogowa? na mojego OTS opr?cz mnie

Je?li chce rozwi?za? ten problem to chyba che wiedzie? wi?cej ni? tylko czy jest inna opcja ni? hamachi... Prawda ?

Teraz w zale?no?ci od tego jaki ma nodem zale?y co no zrobi? ?eby ludzie mogli wchodzi? na jego serva... i oboj?tne jakie ma IP... wew czy zew... i tak moze mie? ots'a bez hamachi...

@up

Widz? , ?e **** si? na tym znasz :rolleyes:

Skoro ma ip wew , to jakim ku*** cudem ludzie b?d? mu wchodzi? bez hamachi ;d ?

Omg...

Ty naprawd? nie potrafisz czyta? ze zrozuminiem ?

Mo?e u?y? hamachi albo no - ip. No ip u?ywa si? bez hamachi...

#Sh@ker : Prosze nie udzielaj sie na ten teamt poniewa? z tego co czytam g?wno wiesz !

#Topic : Wchodzisz chyba na 192.168.1.10 czy jako? tak wpisujesz w przegl?darce to i masz pare opcji ... A zreszt? jest poradnik jak zrobi? ot z neo! Wystarczy ?e poszukasz

Je?eli ma wew ip mo?e tworzy? se no-ip ile chce i tak to nic nie da. No-ip tylko przekierowuje twoje ip na podane. Czyli jak masz wew ip to takie pozostanie. No-ip jest po to aby jak masz zew ip i jak w przypadku neo zmienne to on za ka?dym razem pobiera twoje aktualne ip i przypisuje pod te same no-ip.

jakie wy bzdury piszecie a g??wnie ty Sh@ker!

Wi?kszo??, jak nie wszystkie neo maj? zewn?trzne ip, (przynajmniej nie s?ysza?em o takich opcjach by nie mia?a)

Tw?j problem to najprawdopodobniej router w kt?rym musisz sobie porty "odblokowa?" czy jak to si? tam fachowo zwie chyba ze ci system (firewall) ots blokuje bo te? tak mo?e by?, zdziwi?bym si? jakby to nie pomog?o

No no-ip tak jak ju? by?o powiedziane nic nie daje bo mam za?o?one ;].
Zapore sieciow? mam wy??czon? i dalej nic...
Mam modem speedtouch i je?li sie dobrze orientuje to router jest urz?dzeniem, kt?re rozdziela ??cze, a ja takiego nie posiadam ....
#Sh@ker- je?li uwa?asz, ?e problem jest wyja?niony to si? mylisz, bo jako? Ty tutaj nie pomog?e? ;]

no-ip niema nic do rzeczy, skoro to nie router to widocznie co? w systemie ci to blokuje albo ?le skonfigurowa?e? serwa napisz na gg to mo?e uda si? pom?c

Mo?e kto? jeszcze co? powie??
A i jeszcze jedno... Czy du?o ludzi gra na hamachi? Bo wiem, ?e raczej nie, ale mo?e warto sprubowa?....
Tylko gdzie rozreklamowa? OTS??

Dobra mam nowe info wiec od?wie?am, wiem, ?e mam zew. ip ale nie posuwa mnie to o krok dalej ;[

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry