• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[7.6] Jak zrobi? acc maker

Status
Zamknięty.
Odp: [7.6] Jak zrobi? acc maker pod

fajny poradnik tylko jak wlanczam web servera to mi wyskakuje error

Edit: jak chce uruchomic web server to mi wyskakuje error z gury dzienki

cos mi nie dziala dlaczego?? nie wiem co jest nie tak jak ktos moze mi pomuc to niech pisze na gg 11863053 plx!

:Dmi sie podoba :D

jak skonfigurowac ten acc maker zeby np kiedy wchodze na strone klikam na kontoi pokazuje mi sie grubym drukiem "Account Maker do DeminOTS Revolution" albo kiedy naciskam chatki pojawia mi sie cos takiego "Niepoprawna ?cie?ka do katalog?w, popraw to w configu" jak to zrobic:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

prosze o odpowied? na gg 11301165 albo na forum z gory dzi?ki:)

Odp: [7.6] Jak zrobi? acc maker

ej no jaki zall oco chodzi mam ots dragon ball pod 7.6 i niewiem jak zrobic acc maker niekumam tago Usuwamy tam wszystko i wklejamy wszystko z acc makera z jakiego accmakera wklejamy ??:curse:

ok juz mam ale oco wtym chodzi Wchodzimy w CONFIG (otwieramy notatnikiem)
Teraz szukamy :
$data_folder = "Skr?t do folderu z dat? OTS" np.
$data_folder = "D:\\Documents and Settings\\Adam\\Pulpit\\illusion\\data"

prosze pisac na forum albo gg : 6977195

i piszemi server www niezostal wlaczony tak po prawej stronie ekranu sie pokazuje

Dzi?ki ziomus bardzo mi pomog?e?.Wielkie dzi?ki.:)

od?wie?am

pomocy

gdzie si? zmienia spawn mam te acc co tu podali i nie wiem gdzie si? zmienia prosz? o pomoc !

Ostatnia edycja:

Ja swojego ots-a zrobilem ale...Zrobilem no.ip i chce zeby wloczyla sie strona a tuy mi bl?d wyskakuje
prosze o pomoc z g?ry THX[-][/-]

Sh@ker radze ci zrobi? lepszy porodnik bo ten jest do ****:down:

Poradnik s?aby, nie poda?e? w nim ?adnych tre?ciwych informacji. Pocz?tkuj?cy nie zrozumie z tego nic, do?wiadczony nie potrzebuje takiej wiedzy. Reasumuj?c - przenosz? do Propozycji OT.

Na forum znajduje si? ju? lepszy poradnik autorstwa Squida -

e czemu jak w?anczam webserv i ustawiam port 7171 wpiszuje swuj email i swuj ip do wyskakuje taka ramka i pisze ze strona www nie zosta?a uruchomiona

lol jak zrobic strone na tym web serv pisac gg 1860350 a tem poradnik:down:

Siema. Dzisiaj troch? sie napisze :

1. Je?li macie Neostrade lub zmienne IP ja wam nie pomoge gdy? nie umiem robi? domen "No-Ip".

2. Musicie by? cierpliwi!

3. ?ci?gamy accmakera

4. Potrzebny nam jest WebServ 1.2 (niestety musicie sami znale??)

5. Gdy ju? pobrali?my te dwie rzeczy (Accmakera i WebServ 1.2)
wchodzimy w folder gdzie zainstalowali?my Accmakera i kopiujemy ca?? zawarto?? ze "?rodka". Gdy mamy ju? skopiowane wchodzimy w folder gdzie zainstalowali?cie WebServa 1.2. Ju? jeste?my w g?ownym folderze WebServa? Je?li tak to otwieracie nast?pny folder o nazwie "httpd". Usuwamy to co jest w ?rodku tego foldera i wklejamy to co kaza?em skopiowa? z Accmakera.

6. Gdy ju? skopiowali?my, zajmujemy si? config.php (niepami?tam ko?c?wki ale chyba php ;D). Bierzemy "edytuj".
Domy?lnie wygl?da to tak
OBOK NAPISA?EM CO I JAK MA BY?! :

// ?cie?ka do katalogu ACCOUNTS
$diraccount = 'C:\Yurots\data\accounts'; <-- polecenie ju? jest (?cie?ka do katalogu ACCOUNTS)
/
/ ?cie?ka do katalogu PLAYERS
$dirplayer = 'C:\Yurots\data\players'; <-- polecenie ju? jest (?cie?ka do katalogu PLAYERS)

// ?cie?ka do katalogu VIP
$dirvip = 'C:\Yurots\data\vip'; <-- polecenie ju? jest (?cie?ka do katalogu VIP)

// nazwa Twojego serwera

$nazwaserwera = 'Yurots 0.9.4'; <--- wpisz mi?dzy '...' nazwe twojego servera.

// IP Twojego serwera
$ip = '127.0.0.1'; <--- tutaj twoje IP. Jak nie wiecie to wejdzcie na

7.Teraz naj?atwiejsza cz???, dane sorca, druta, pallka i knighta. Ale najpierw musimy og?lne cechy postaci ustawi? np. lvl, mlvl, exp (MUSI SI? ZGADZA? Z LVL'EM). Tam gdzie mamy kawa?ek tekstu ze SPAWNEM UWAGA!! NIE RUSZA? BO SPIEPRZYMY ACCMAKERA!!
Polecam aby itemy ka?dej profesji by?y takie same. Jest ma?y bug bo tw?rca tego Accmakera zapomnia? zmieni? ID item?w, gdy chcemy mie? w?asne ID na itemki wystarczy ?e znajdziecie spis itemk?w i ich ID.

8. Przechodzimy do drugiego pliku tekstowego index.php. Tutaj s? zamieszczone tak zwane "teksty nad graficzne" tzn. teksty kt?re znajduj? si? na accmakerze np. nazwa, info itp. Powinni?cie si? skapn?? w kt?rym miejscu co zrobi? aby nie namiesza? Razz.

9. Pami?tajcie!! Jak chcecie ?eby Accmaker wam chodzi? to zawsze miejcie WebServ w??czony (polecam opcje : "startuj przy otwarciu systemu")

To na tyle. ?ycze powodzenia w (mam nadzieje) dobrym za?o?eniu i rozwoju OTS'a!

poradnik nie jest moj jak znajdziecie link do webserva 1.2 to piszcie na gg 1860350

Status
Zamknięty.
Do góry