• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

[1.0] Historia Thais.

Status
Zamknięty.

Areal

Advanced User
Witam!
To m?j 3 artyku? na temat opowie?ci z dawnych lat tibi.

Podobno istniej? pog?oski na temat Thais kt?re m?wi?, ?e na tibi 1.0 jedynym miastem by?o Thais a najlepszym potworem by? cyklop. Gracze na 8 poziomie nazywali si? High lvl'ami a level gracza po dedzie wskakiwa? na poziom 1 i tak wk??ko. 90% Tibijczyk?w uwa?a t? pog?osk? za prawdziw? ale czy to prawda?
Czy mo?e kolejna opowie?? wymy?lona przez jakiego? gracza?
Nikt prawie z nas tego potwierdzi? niemo?e poniewa? wersja tibi 1.0 by?a w roku 1997 a posiadanie w tym roku komputera graniczy?o si? z cudem.
Co dopiero internet?

A wi?c ...:::~Prawda?:::... czy ...:::~Fa?sz?:::...
Odpowied? zale?y od was ~!~

Our partners and their custom servers:

Odp: [1.0] Historia Thais.

Na tibia.pl pisali ze Tahais bylo pierwszym miastem tibii, ale z tym cofaniem lvl tez cos slyszalem, ahh, tibia 1.0, chcialbym to zobaczyc ;)

To tak jakby przy dedzie hacked and rocked. Oni to musieli mie? nerwy, przez takiego laga albo kicka straci? wszystko.

Tw?j kolejny g?upi artyku?. Ahh jakim to ja jestem noobem. Zaraz mnie na pewno zwyzywasz.

@topic
W Tibii 1.0 na pewno ca?e eq wylatywa?o, a czy level spada? do 1 to w?tpi?.

Thais by?o pierwszym miastem dlatego jest najwi?ksze, i jest stolic? Maina.
Co do cyklopa to w Tibii 1.0 na pewno nie by?o tyle potwork?w co teraz. Wi?c mo?e w?a?nie cyklop by? pot??nym stworem. O spadaniu lvl na 1 nie s?ysza?em i jest to bujda, lecz nie jest to potwierdzone.
Prawdopodobnie jest to prawda.

Pozdrawiam,
DRE

Tak Thais by?o pierwszym miastem i nazywa?o si? Tibia. Nie cyclop nie by? najsilniejszym potworem, najsilniejszymi by?y demony i znajdowa?y si? one w podziemiach fibuli (dziwne ale prawdziwe). Nie lvl nie spada? do pierwszego lvl po dedzie, ale spada? du?o bardziej ni? teraz.

Sk?d to wszystko wiem? Od taty kt?ry gra? od Tibi 3.0. Pytacie czemu pisz? w tym temacie skoro nie wiem co by?o w Tibii 1.0. Poniewa? Tibia 1.0 do 3.0 du?o si? nie zmieni?a.

Ostatnia edycja:

Mylissz si?, zmieni?a si?. Wr?cz bardzo. Tylko, ?e my tu m?wimy o 1.0 <> nie 3.0..... Na tibi 3.0 owszem, mo?e istnia?y <> Ale na tibi 1.0 najsilniejszym potworem by? cyklop, lvl spada? do 1, a mapa by?a bardzo ma?a :P

A w?a?nie, ?e si? nie zmieni?a od wydania tibii 1.0 do 3.0 min??o raptem 9 miesi?cy. I wtedy nie bawiono si? a? tak bardzo grafikami, potworami itp. tylko optymalizowano silnik gry. Przez te 9 miesi?cy stworzono chyba tylko 10 nowych potwor?w i musz? cie zmartwi? poniewa? cyclopy wesz?y do gry dopiero w Tibii 3.0 wtedy gdy zaczyna? gra? m?j tata.

O spadaniu lvl na 1 nie s?ysza?em i jest to bujda, lecz nie jest to potwierdzone. Prawdopodobnie jest to prawda.
Pozdrawiam,DRE
Hail.

@topic.
A w og?le Tibia 1.0 istnia?a jako gra? Nie by?a to tylko wersja testowa dla samego CipSoftu, aby mogli j? udoskonali?, popracowa? nad ni?? Bo tak mi si? co? wydaje. Zastan?wcie si? - pierwotna, najpierwotniejsza wersja Tibii. Raczej nie wypu?cili by jej w obieg tak od razu, tylko najpierw posprawdzali, czy co? nie gra... Zreszt?, ?adnego screena z tibii 1.0 nie znalaz?am, a z p??niejszych i owszem. :3
Thais nazywa?o si? Tibia City, albo po prostu Tibia i by?o jedynym miastem na kontynencie - to ju? pewne. A co do reszty, to ju? si? wypowiedzia?am. ^^;

@down
A mi si? wydawa?o, ?e wersja 1.0 to by?a wersja Alfa, podobnie jak 2.0, a pierwsza Tibia udost?pniona publicznie to 3.0. ..

Ostatnia edycja:

UP#tak by?a jako gra.
testy by?y ale jeszcze bez ?adnej grafiki itp.

Cyklopy wesz?y dopiero w 2.0, wraz z paj?kami i bodaj?e wolfami. W 1.0 gra sie dopiero rozwija?a, wtedy by?o tam kilku graczy. Wtedy Thais nazywane by?o Tibia City, by?o ono malutkie. Wi?c tw?j kolejny zjebany artyku?, nie wiem co ty chcesz tym osi?gn??...

a ja moge odpowiedziec :P gram w tibie od 97 r ( ach... te czasy) , z przerwa od od tibi 7.0 do 7.6 ;] thais bylo jedynym miastem a nazywalo sie .... Tibia xD cyclop nie byl najsilnieszy ;] byly smoki (zwykle , lordow i lepszych nie bylo) i z tym ze 8 lvl to hight to tez plotka ;] ludzie zawsze maniali i juz biegaly 20+ ( ja mialem 12 ;oo) , i tylko i wylacznie w tibia 1.0 po dedzie spadalo sie do 0 expa ;] w nastepnej wersji juz to zmienili ;] pozdro all ^^

W 97 by?o trudno mie? kompa? Chyba w 90.. Co do neta to tylko w Europie wschodniej o niego by?o trudno... W Ameryce to od 95r. by? on powszechny...

#Topic
Pewnie tak kiedy? te? to s?ysza?em. Gdzie? chyba na tibijskiej wikipedi to pisze.
Czyta?em ten artyku?, polecam bardzo ciekawy.
A co do wersji to og?lnie dost?pna chyba 2.0 by?a dopiero.

Ostatnia edycja:

Tak to prawda Thais by?o pierwszym miastem w Tibi dlatego jest takie du?e :D pierwszym miastem dla Pacc by?o Edron ale wracaj?c do Thais i do najlepszego potwora. Nie prawda ! najlepszym potworem by? dragon :] a co do tego "zerowania" to w po?owie prawda:] bo traci?e? level ale nie traci?e? itemk?w :o wi?c szybko nabi?e? level :P

Masz racje ja tez slyszlaem o ty ze na wczesniejszej tibi najlepszy potowr to cyclop a 8lvl to high'lvl-e. O tym ze jak padali to zerowalo im lvl;/ . Pomyslcie ( Macie 100+lvl z 2+lat grania jeden ded i 1 lvl) Chore...

To ?e spada?o sie do 1lvl to prawda ale tylko na 1.0 i ile pami?tam cyclop nie by? najsilniejszy a 8lvl to nie by? hig bo lekko biega?y 20 tak jak ju? kto? to wcze?niej wspomnia?
na 1.0 by?y chyba tylko raty i mo?e dlatego w thais jest tyle rat?w w podziemiach :|

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom