Wywiad z moderatorem - Arts18
Wst?p!
Wst?p!
Don Dawido: Cze?? Arts18. Postanowi?em przybli?y? u?ytkownikom naszego forum troch? twoj? osob?. Kr?cej m?wi?c zechcia?by? udzieli? nam wywiadu?
Arts18: Oczywi?cie, zawsze i ch?tnie udziel? dla ludzi tego wywiadu. Wal ?mia?o.
Don Dawido: Standardowe pytanie maj?ce na celu zapoznanie spo?eczno?ci naszego forum z twoj? osob?. Pokr?tce o tobie. Imi?, wiek, miejsce zamieszkania, miejsce urodzenia, hobby, stan cywilny.
Arts18: Mam na imi? Grzegorz, 21 lat, pochodz? z Grudzi?dza, a urodzi?em si? w Kwidzyniu. Do hobby mog? zaliczy? wiele rzeczy, mi?dzy innymi ?piew, informatyka i historia.
Arts18: Oczywi?cie, zawsze i ch?tnie udziel? dla ludzi tego wywiadu. Wal ?mia?o.
Don Dawido: Standardowe pytanie maj?ce na celu zapoznanie spo?eczno?ci naszego forum z twoj? osob?. Pokr?tce o tobie. Imi?, wiek, miejsce zamieszkania, miejsce urodzenia, hobby, stan cywilny.
Arts18: Mam na imi? Grzegorz, 21 lat, pochodz? z Grudzi?dza, a urodzi?em si? w Kwidzyniu. Do hobby mog? zaliczy? wiele rzeczy, mi?dzy innymi ?piew, informatyka i historia.
Net life!
Don Dawido: Sk?d pomys? na nick? Jest on z czym? zwi?zany? pl?tanina wyraz?w czy zwyk?y przypadek?
Arts18: Raczej czysty przypadek, o ile wiadomo ?e art to jest praca. Ale zdarzy?o si? te?, ?e pewny cz?owiek o nicku Art z boardu ogame, kt?ry by? imperatorem mia? taki sam nick, wi?c tak jakby zapo?yczy?em sobie ten nick i od tak od dawna u?ywam tego nicku. Dok?adnie ?eby nie sk?ama?, to 5 lat.
Don Dawido: Jak zacz??e? swoj? dzia?alno?? w internecie?
Arts18: Mama kupi?a komputer w 2004 roku, wtedy to ko?czy?em podstaw?wk? maj?c 13 lat. To by?y czasy - pierwsza gra, pierwsze wra?enia. Internet troszeczk? p??niej si? pojawi?. Pocz?tkowo net by? dla mnie zbiorowiskiem informacji, innowacji i stosowa?em go do r??nych cel?w.
Don Dawido: Jak si? dowiedzia?e? o tibia.net.pl?
Arts18: To by? czysty przypadek, ?e w og?le tutaj trafi?em. Tnet z pocz?tku by? zwyk?ym forum, kt?rego adminem z pocz?tku by? Alastor, wtedy to jeszcze nawet nie mia?em rangi, bo by?em zwyk?ym u?ytkownikiem, kt?ry sprawdza? tylko i wy??cznie czy s? jakie? mapy, skrypty czy cokolwiek, czyli dok?adnie m?wi?c by?em taki newbie szukaj?cy pomocy. Troszk? p??niej zacz??em regularnie uczestniczy? w ?yciu forum i tak zosta?em Aktywnym i to by?o par? razy zanim tak samo jak w przypadku Aktywnego by?em Suppoterem cztery razy.
Don Dawido: Co s?dzisz o tym forum?
Arts18: B?d? wali? wprost, pomimo ?e jestem tutaj cz?onkiem kadry forum. Poziom na forum jest niski, ale licz? ?e z dnia na dzie? ten poziom b?dzie coraz i to coraz wysoki dzi?ki naszemu zaanga?owaniu. Kolorowo te? nie jest, bo wiele os?b odchodzi z forum, tylko i w??cznie z powodu braku zainteresowania si? forum lub s? po to, ?eby co? sprawdzi? i znikaj? bez ?adnego znaku ?ycia. Samo forum ju? licz? sobie troch? latek, tyle rzeczy si? wydarzy?o, ?e musimy ci?gle dzia?a? by by? zajebistym i mi?ym dla oka wszystkich u?ytkownik?w oraz go?ci.
Don Dawido: Masz jakie? plany jego (forum) dotycz?ce?
Arts18: Na razie mam matury, ale tak mam pewne plany zwi?zane z forum. Jakby?cie zauwa?yli od niedawna zosta?em redaktorem naczelnym gazetki, kt?ry zajebistym projektem, ale i te? niepokoi mnie stan odwiedzin, gdzie jest bardzo ma?a ilo?? zainteresowanych. Pozosta?ych plan?w nie b?d? wyjawia?, bo to wielka tajemnica zawodowa
.
Don Dawido: Kolejny standard. Twoje osi?gni?cia w tibii.
Arts18: W Tibi? zacz??em gra? maj?c 15 lat, wtedy to by?o co? co zwi?za?o si? z chwaleniem i gadaniem o Tibii godzinami. Haha, a nawet nie zapomn? tego jak m?j szanowany kolega Oskar gra? u mnie na kompie w Tibi? godzinami, a? moja mama musia?a go wygoni?, bo za d?ugo siedzi. Samo to, ale mia?em 98 lvl na Arcani i to by? paladyn, p??niej to tak sporadycznie gra?em (raz bo by? rookstayer 18-levelowy, raz knight 50, tak r??nie to bywa?o i to zawsze na Securze).
Don Dawido: Sk?d si? o tej grze dowiedzia?e??
Arts18: Wiesz, wiele os?b w szkole, w czasach gimnazjum si? du?o o niej m?wi?o. Par? ziomk?w ze sportowej klasy gra?o w t? gr?, kuzyn ze ?l?ska nawet mi pokaza? t? gr?. No i tak si? zacz??o.
Arts18: Raczej czysty przypadek, o ile wiadomo ?e art to jest praca. Ale zdarzy?o si? te?, ?e pewny cz?owiek o nicku Art z boardu ogame, kt?ry by? imperatorem mia? taki sam nick, wi?c tak jakby zapo?yczy?em sobie ten nick i od tak od dawna u?ywam tego nicku. Dok?adnie ?eby nie sk?ama?, to 5 lat.
Don Dawido: Jak zacz??e? swoj? dzia?alno?? w internecie?
Arts18: Mama kupi?a komputer w 2004 roku, wtedy to ko?czy?em podstaw?wk? maj?c 13 lat. To by?y czasy - pierwsza gra, pierwsze wra?enia. Internet troszeczk? p??niej si? pojawi?. Pocz?tkowo net by? dla mnie zbiorowiskiem informacji, innowacji i stosowa?em go do r??nych cel?w.
Don Dawido: Jak si? dowiedzia?e? o tibia.net.pl?
Arts18: To by? czysty przypadek, ?e w og?le tutaj trafi?em. Tnet z pocz?tku by? zwyk?ym forum, kt?rego adminem z pocz?tku by? Alastor, wtedy to jeszcze nawet nie mia?em rangi, bo by?em zwyk?ym u?ytkownikiem, kt?ry sprawdza? tylko i wy??cznie czy s? jakie? mapy, skrypty czy cokolwiek, czyli dok?adnie m?wi?c by?em taki newbie szukaj?cy pomocy. Troszk? p??niej zacz??em regularnie uczestniczy? w ?yciu forum i tak zosta?em Aktywnym i to by?o par? razy zanim tak samo jak w przypadku Aktywnego by?em Suppoterem cztery razy.
Don Dawido: Co s?dzisz o tym forum?
Arts18: B?d? wali? wprost, pomimo ?e jestem tutaj cz?onkiem kadry forum. Poziom na forum jest niski, ale licz? ?e z dnia na dzie? ten poziom b?dzie coraz i to coraz wysoki dzi?ki naszemu zaanga?owaniu. Kolorowo te? nie jest, bo wiele os?b odchodzi z forum, tylko i w??cznie z powodu braku zainteresowania si? forum lub s? po to, ?eby co? sprawdzi? i znikaj? bez ?adnego znaku ?ycia. Samo forum ju? licz? sobie troch? latek, tyle rzeczy si? wydarzy?o, ?e musimy ci?gle dzia?a? by by? zajebistym i mi?ym dla oka wszystkich u?ytkownik?w oraz go?ci.
Don Dawido: Masz jakie? plany jego (forum) dotycz?ce?
Arts18: Na razie mam matury, ale tak mam pewne plany zwi?zane z forum. Jakby?cie zauwa?yli od niedawna zosta?em redaktorem naczelnym gazetki, kt?ry zajebistym projektem, ale i te? niepokoi mnie stan odwiedzin, gdzie jest bardzo ma?a ilo?? zainteresowanych. Pozosta?ych plan?w nie b?d? wyjawia?, bo to wielka tajemnica zawodowa

Don Dawido: Kolejny standard. Twoje osi?gni?cia w tibii.
Arts18: W Tibi? zacz??em gra? maj?c 15 lat, wtedy to by?o co? co zwi?za?o si? z chwaleniem i gadaniem o Tibii godzinami. Haha, a nawet nie zapomn? tego jak m?j szanowany kolega Oskar gra? u mnie na kompie w Tibi? godzinami, a? moja mama musia?a go wygoni?, bo za d?ugo siedzi. Samo to, ale mia?em 98 lvl na Arcani i to by? paladyn, p??niej to tak sporadycznie gra?em (raz bo by? rookstayer 18-levelowy, raz knight 50, tak r??nie to bywa?o i to zawsze na Securze).
Don Dawido: Sk?d si? o tej grze dowiedzia?e??
Arts18: Wiesz, wiele os?b w szkole, w czasach gimnazjum si? du?o o niej m?wi?o. Par? ziomk?w ze sportowej klasy gra?o w t? gr?, kuzyn ze ?l?ska nawet mi pokaza? t? gr?. No i tak si? zacz??o.
Real life!
Don Dawido: Co robisz na co dzie?? Masz jakie? zaj?cia (pr?cz hobby)?
Arts18: Jak wspomina?em w poprzednim pytaniu zajmuj? si? teraz nauk? do matury. Obecnie na co dzie? to ?pi?, jem, ogl?dam TV i siedz? przed kompem + od czasu do czasu gdzie? wyjd? na piwo czy do kumpla - takie standard?wki. Od 3 lat zajmuj? si? projektem, kt?ry niebawem, mam nadziej? w ko?cu wystartuj?, a jest nim Niviir World.
Don Dawido: Masz jaki? plan przysz?o?ciowy? Tzn. co chcesz robi? za kilka lat?
Arts18: Tak, mam. Chc? isc na histori? i na prawo, o ile mi si? uda. Ale tak?e marzy mi si? kariera muzyczno-wokalna.
Don Dawido: Jakiego rodzaju muzyki s?uchasz? dlaczego on? masz jaki? ulubiony kawa?ek do kt?rego mimo wszystko wracasz?
Arts18: Oj r??nej muzyki s?ucham, pr?cz g?upiego reggae i hip-hopu, z wyj?tkami. Przede wszystkim s?ucham du?o metalowej i rockowej muzyki, a do zespo??w mog? zaliczyc Nightwish, Dio, Linkin Park, Within Temptation, Disturbed, Metallica, Turbo i wiele wi?cej ciekawych zespo??w.
Don Dawido: Posiadasz jaki? ulubiony film, kt?ry cz?sto ogl?dasz?
Arts18: Jak najbardziej. Ogl?dam du?o Harrego Pottera, du?o historycznych i przygodowych film?w.
Don Dawido: Sporty jakie uprawiasz czynnie i jakie lubisz ogl?da? w telewizji.
Arts18: Lubi? biegi, pi?k? no?na, rowery - zajebista rzecz. Polecam wszystkim. Anyway, nie ogl?dam sportu w telewizji.
Niviir World!
W zwi?zku z tym i? dowiedzia?em si? wcze?niej od ciebie o tym, ?e zajmujesz si? projektem Niviir World postanowi?em zada? Ci par? pyta? z nim zwi?zanych.
Don Dawido: Od jak dawna tworzysz ten projekt, ile posiadasz ludzi w ekipie, czym aktualnie si? zajmujecie?
Arts18: Projekt liczy sobie 3 lata, z ka?dym dniem ta liczba ro?nie i licz? na to, ?e szybko si? sko?czy odliczanie do startu. Heh, dobre, dobre, ale wracaj?c do tego m?j stary kompan, Patryk ogarn?? ze mn? ?eby?my przerobili g??wny kontynent ??cz?c z pozosta?ymi wyspami, ?eby powsta? taki zajebisty ?wiat przepe?niony tajemnicami. Ot?? stary ?wiat Nivira to stek wielu niedopracowa?, w og?le jak na RPG to mapka powinna by? przejrzysta a nie zapieprzona szczeg??ami. G??wne podzi?kowania dla Micha?a, kt?ry udost?pni? nam mapk? Darlona jako podstawk? do g??wnego kontynentu. Ludzi w naszym projekcie jest oko?o 7, w tym nick?w ekipy nie b?d? wyjawia?, gdy? s? one znane ka?demu.
Arts18: Projekt liczy sobie 3 lata, z ka?dym dniem ta liczba ro?nie i licz? na to, ?e szybko si? sko?czy odliczanie do startu. Heh, dobre, dobre, ale wracaj?c do tego m?j stary kompan, Patryk ogarn?? ze mn? ?eby?my przerobili g??wny kontynent ??cz?c z pozosta?ymi wyspami, ?eby powsta? taki zajebisty ?wiat przepe?niony tajemnicami. Ot?? stary ?wiat Nivira to stek wielu niedopracowa?, w og?le jak na RPG to mapka powinna by? przejrzysta a nie zapieprzona szczeg??ami. G??wne podzi?kowania dla Micha?a, kt?ry udost?pni? nam mapk? Darlona jako podstawk? do g??wnego kontynentu. Ludzi w naszym projekcie jest oko?o 7, w tym nick?w ekipy nie b?d? wyjawia?, gdy? s? one znane ka?demu.
Don Dawido: Jak og?lnie oceniasz prace nad projektem i czy jeste? w stanie pokaza? nam jakie? 2-3 zdj?cia z mapy?
Arts18: To zale?y teraz nad czym pracuje, ale og?lnie m?wi?c nie jest ?atwo. Ostatnio zacz??em goni? ka?dego z racji tego, ?e trzeba to sko?czyc i wtedy b?dziemy mieli par? miesi?cy wolnego. Na chwil? obecn? nie, lecz zapraszam na nivir.pl, tam znajdziecie galerie ze screenami z mapy.
Arts18: To zale?y teraz nad czym pracuje, ale og?lnie m?wi?c nie jest ?atwo. Ostatnio zacz??em goni? ka?dego z racji tego, ?e trzeba to sko?czyc i wtedy b?dziemy mieli par? miesi?cy wolnego. Na chwil? obecn? nie, lecz zapraszam na nivir.pl, tam znajdziecie galerie ze screenami z mapy.
Szybkie pytania!
!Tutaj kilka szybkich pyta? do Ciebie.
Don Dawido: Tw?j ulubiony sport?
Arts18: Pi?ka no?na.
Don Dawido: Real Tibia czy OTS?
Arts18: OTS.
Don Dawido: Najlepszy OTS wed?ug Ciebie?
Arts18: Nie odpowiem, bo nie wiem.
Don Dawido: Najlepszy protok???
Arts18: 8.54.
Don Dawido: Najlepsze Miasto?
Arts18: Gda?sk i Pary?.
Don Dawido: Twoja ulubiona profesja?
Arts18: Paladyn.
Don Dawido: Najlepszy mapper Tibia.net.pl?
Arts18: iSanto.
Don Dawido: Najlepszy skrypter Tibia.net.pl?
Arts18: Dubler, Oskar.
Don Dawido: Najlepszy koder Tibia.net.pl?
Arts18: Nie ma takiego.
Zako?czenie!
Dochodzimy do ko?ca naszego wywiadu. Na sam koniec ma?a zabawa... ja pisze s?owo, a Ty z czym Ci si? kojarzy.
Don Dawido:tibia.net.pl
Arts18: Zabawa.
Don Dawido:Skok
Arts18: Zajebisto?c.
Don Dawido:DJ
Arts18: Rozpierdala system.
Don Dawido:Windows
Arts18: System.
Don Dawido:Gadu Gadu
Arts18: Gadanina.
Don Dawido:?ycie
Arts18: It's brutal.
W tym momencie mo?esz pozdrowi? kogo? i napisa? co? od siebie je?eli masz tak? ochot?.
Don Dawido: Tw?j ulubiony sport?
Arts18: Pi?ka no?na.
Don Dawido: Real Tibia czy OTS?
Arts18: OTS.
Don Dawido: Najlepszy OTS wed?ug Ciebie?
Arts18: Nie odpowiem, bo nie wiem.
Don Dawido: Najlepszy protok???
Arts18: 8.54.
Don Dawido: Najlepsze Miasto?
Arts18: Gda?sk i Pary?.
Don Dawido: Twoja ulubiona profesja?
Arts18: Paladyn.
Don Dawido: Najlepszy mapper Tibia.net.pl?
Arts18: iSanto.
Don Dawido: Najlepszy skrypter Tibia.net.pl?
Arts18: Dubler, Oskar.
Don Dawido: Najlepszy koder Tibia.net.pl?
Arts18: Nie ma takiego.
Zako?czenie!
Dochodzimy do ko?ca naszego wywiadu. Na sam koniec ma?a zabawa... ja pisze s?owo, a Ty z czym Ci si? kojarzy.
Don Dawido:tibia.net.pl
Arts18: Zabawa.
Don Dawido:Skok
Arts18: Zajebisto?c.
Don Dawido:DJ
Arts18: Rozpierdala system.
Don Dawido:Windows
Arts18: System.
Don Dawido:Gadu Gadu
Arts18: Gadanina.
Don Dawido:?ycie
Arts18: It's brutal.
W tym momencie mo?esz pozdrowi? kogo? i napisa? co? od siebie je?eli masz tak? ochot?.
Arts18: Pozdrawiam ekip? Nivira, kadr? TNET, iSanto, Shadowa, Seylita, Aramiszona i wiele wiele innych ziom?w, ka?dy b?dzie wiedzia? kto

Don Dawido: Okej, dzi?kuje i pozdrawiam.