• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

World of Dragon Ball online - nowa, lepsza ods?ona! (zapowied? II)

Status
Zamknięty.

zwyklyPionek

Active User
World of Dragon Ball online jest to seria ots DB najbardziej rozpoznawalna przez graczy. Przez to, ?e silnik wyciek? do sieci powsta?o wiele nieudolnych kopii tej gry i dzisiaj jest ona nic nie warta. Postanawiam to zmieni? tworz?c now?, lepsz? jej wersj?.

lhtfpu9u6bdu.png

Nowa ods?ona wnosi wiele zmian, dzi?ki kt?rym ludziom b?dzie si? gra?o wygodniej, oraz sama gra stanie si? ciekawsza.

PREMIUM

Serwer b?dzie nastawiony na graczy, aby jak najlepiej im si? gra?o. Dlatego te? pierwsz? i jedn? z wa?niejszych zmian jest zwi?kszenie mo?liwo?ci dla ludzi, kt?rzy nie maj? wykupionego Premium.
Jak niekt?rzy wiedz?, na oryginalnym WoDBo bez PACC mogli?my sobie co najwy?ej pozabija? wolfy w krzakach. Nie by?o dost?pu do innych planet, sag, lepszych quest?w, reborn itp.
W mojej wersji PACC b?dzie tylko u?atwia? gr?, a nie nadawa? jej sens.​
Dzi?ki premium b?dziemy mogli:
  • - u?ywa? Scoutera, dzi?ki kt?remu mo?emy sprawdzi? ilu ludzi jest w naszym zasi?gu, jakie maj? poziomy itp.
  • - u?ywa? techniki Instant Transmission (wcze?niej ??dka Boater) aby teleportowa? si? do miejsc na ca?ej planecie
  • - dostawa? 30% wi?cej do?wiadczenia + szybciej trenowa? w Gravity Room
  • - kupi? domek

Nast?pn? zmian? jest przerobienie ca?ej mapy. Wiele miejsc na niej by?o pustym polem z kilkoma wilkami/bandytami do zabicia. Bezsens. Dzi?ki przer?bkom mapa jest bardziej urozmaicona, i bogata w potwory oraz questy.

Potwory zosta?y napisane od pocz?tku, u?ywaj? lepszych czar?w i s? trudniejsze do zabicia. Ich loot, exp i dmg zosta?y zbalansowane od najs?abszego do najsilniejszego.
Na Ziemi ju? nie wbijemy tak ?atwo 250 poziomu. Expi? b?dziemy najpierw na Ziemi, potem na Namek a nast?pnie przerzucamy si? na Veget?. Je?li kto? pominie t? kolejk? - zginie.
Z potwor?w b?d? wypada? "bezu?yteczne" przedmioty, ale za to b?dzie je mo?na wymieni? na do?wiadczenie (np. NPC przynie? 10 sk?r wilk?w itp.). Oczywi?cie niekt?re przedmioty b?d? "normalne".

Na mapie b?dzie mo?na spotka? jedyne w swoim rodzaju moby, kt?re zabi? ci??ko ale nagroda b?dzie ciekawa. Przyk?adami s? wielkie dinosaury, czy kr?l bandyt?w Bear Thief. Nawet id?c w kilka os?b nie ma mowy o tym, ?e tylko jedna posta? b?dzie przygotowana na defensyw?. Ka?dy b?dzie musia? walczy? po r?wno, bo BOSS zmienia cel co ile? tam sekund (zale?nie od jego poziomu).

Walka czy to mi?dzy lud?mi czy mi?dzy lud?mi a potworami b?dzie si? odbywa? r?wnie? na innym poziomie. Spamowanie hota nie b?dzie mia?o sensu, bo b?dzie si? liczy?o uderzenie z fali (oczywi?cie w walkach 1v1) aby kogo? pokona?. Ich obra?enia b?d? ogromne w por?wnaniu do technik naprowadzaj?cych. Nie znam si? na botach i nie wiem czy s? w stanie obliczy? czas i ustawi? si? tak, ?eby trafi? przeciwnika, ale jak ju? - nie b?dzie ?atwo.

R?wnie? przedmioty u?ywane przez graczy b?d? mia?y znaczenie co do pvp i exp. Ka?dy przedmiot b?dzie mia? % redukowania obra?e? + bonus (w postaci dodawania czy regeneracji hp/ki). Najlepszy set b?dzie redukowa? do 60-70% obra?e?. Ale oczywi?cie kosztem regeneracji i innych bonus?w.

Nie ma mowy o tym, ?e ka?dy z?o?y set, kt?ry redukuje najwi?cej i b?dzie ob?era? si? Senzu. Fasole b?dzie trudno zdoby? i to jest kolejna zmiana. Fasolki b?dzie mo?na zdoby? tylko i wy??cznie od jednego NPC/ planet?. Hp i ilo?? Ki / level si? zwi?kszy, dlatego Senzu b?dzie rozwi?zaniem tylko krytycznych sytuacji.

Co tu jeszcze napisa?. Chyba nic. Jest to zapowied? wi?c raty.
Raty b?d? niskie. Nie do??, ?e b?d? x1, to dodatkowo exp za potwory zmieni si? i b?dzie bardziej zr?wnowa?ony. Czy na lepsze czy na gorsze zale?y ju? od poziomu. Wali mnie to, ?e kto? b?dzie marudzi? ?e za trudno i "nie mogie wbic levela". Naprawd? - mam to w dupie. Boty b?d? surowo karane, wi?c gra b?dzie si? op?aca? tylko tym, kt?rzy b?d? uczciwie pracowali na swoj? posta?. Co do bot?w - RE b?dzie karalne tylko w przypadku wiarygodnego dowodu w postaci filmiku na kt?rym to dobrze wida?. Naprowadzaj?ce spelle = g?wno. Liczy si? fala. A samo bocenie to : 1 raz - ban tydzie?. 2 raz - ban miesi?c. 3 raz - del. Skrypt b?dzie zapisywa? storage gracza a ja b?d? sobie tylko wpisywa? komend?. Kt?ry to ju? raz - twoja kwestia.
Ka?dy, gdy ja zadaj? pytanie MUSI odpowiedzie?. Nie obchodzi mnie czy by?e? po kaw?, czy przywita? si? z cioci? bo przyjecha?a. Posta? si? porusza a ty nie odpisujesz - BAN.​

Screeny:​

Zapraszam do udzia?u w temacie ;)

Our partners and their custom servers:

Odp: World of Dragon Ball online - nowa, lepsza ods?ona! (zapowied? II)

No z banowaniem dobrze zrobiles tylko nie musiales pisac ze re jest legalny tylko choc troche probuj go wychwycic, mam tez nadzieje ze nie bedzie bana jezeli np stoje na respie i spamie power down (nie ruszajac sie) bo kazdy ma ten ,,problem" ze musi jesc czy isc do lazieki a wsadzenie np zapalki czy grosika w hota sprawi ze nasz ki lvl wzrosnie.

Czemu Re nie wychwycisz ? Ja gra?em tyle w wodbo ?e re rozpoznano bez problemu ? W sumie znam tylko 3 osoby kt?re maj? pvp kt?re mo?na pomyli? z re. Je?eli dobrze pami?tam to byli Dakos, Dagonet, Szabir. Ich pvp jest praktycznie jak re.

No z banowaniem dobrze zrobiles tylko nie musiales pisac ze re jest legalny tylko choc troche probuj go wychwycic, mam tez nadzieje ze nie bedzie bana jezeli np stoje na respie i spamie power down (nie ruszajac sie) bo kazdy ma ten ,,problem" ze musi jesc czy isc do lazieki a wsadzenie np zapalki czy grosika w hota sprawi ze nasz ki lvl wzrosnie.
Chwila w temple z zapa?k? w klawiaturze to nic. Napisa?em - jak kto? si? porusza, bije potwory a nie odpowiada wtedy jest ban. Chyba ?e kto? perfidnie stoi gdzie?, gdzie go trudno znale?? i wali bez sensu to wtedy ban. A za stania w temple b?dzie kick tylko.

Czemu Re nie wychwycisz ? Ja gra?em tyle w wodbo ?e re rozpoznano bez problemu ? W sumie znam tylko 3 osoby kt?re maj? pvp kt?re mo?na pomyli? z re. Je?eli dobrze pami?tam to byli Dakos, Dagonet, Szabir. Ich pvp jest praktycznie jak re.

Bo to du?y problem, ka?dy spamuje tym, ?e " o! dosta?em bana a nie u?ywa?em re" i zaraz bluzgi i innego typu rzeczy. Po co mi to. W sumie to ?le napisa?em, ?e jest legalne, ale musi by? naprawd? konkretny dow?d na to, ?ebym kogo? zbanowa? za to.

Lol przecie? Re na ka?dym filmiku wida? chyba ?e kto? ma takie pvp jak tamci panowie kt?rych wymieni?em( bo na prawd? zaznaczaj? w u?amkusekundy ale z tego co wiem ju? nie graj?. Dagonet na pewno ju? nie gra bo znam go z ro i ju? nawet na kompie nic nie siedzi... Czasem tylko z neta korzysta jak potrzebuje jakie? info. Jak by? mia? kontakt z takim Dakosem to on by Ci ka?de re,co rozpozna? bez problemu.

Ostatnia edycja:

Up
Chyba tylko ciebie odrzucaj?

Topic
Dawaj odpalaj przed nowym rokiem. XD

"Up
Chyba tylko ciebie odrzucaj?"
Nie bo mnie tez...

@To PIG
Odpal to szybko

Mnie te screeny te? odrzucaj?...
Screen in-game posiada w sobie klimat, dlatego to lepsze rozwi?zanie.

Pozdrawiam!

Og?lnie screeny s? do kitu, ale narazie jeden z bardziej rozwini?tych serwer?w WoDBO.
6/10

To i tak wszystko zale?y od war?w... Na jakim poziomie b?d?, jak cz?sto oraz ile os?b bd na takim warze... Ka?dy server wodbo na kt?rym gra?o spor? ilo?? ludzi zawsze upad?a gdy ko?czy?y si? wary...

W ci?gu grudnia odpal? zamkni?te testy. Praca powolutku dobiega ko?cu ;)

---------- Tre?? dodana o 20:46 ----------

In game :
d09vj2vsjhfu.jpg

Wyjeb te palmy z ostatniego ss i wstaw z loga.
Czemu u?ywasz tibijskich border?w wody, skoro Painkiller mia? zajebist??

U?yj? tych lepszych grafik dopiero wtedy, jak b?d? zmienia? ca?? grafik?. Teraz to tylko oddanie jej w r?ce innych ludzi, a nikt nawet nie dowie si? sk?d one pochodz?. A gdy serwer si? rozkr?ci i zmieni? grafik? to przynajmniej b?dzie wiadomo kto to zapocz?tkowa?. S?owa Painkillera.

Poprawione palmy:

gbdib1kvt2hh.png

I jeszcze jedno:

imcvn326z1bb.jpg

Ostatnia edycja:

U?yj? tych lepszych grafik dopiero wtedy, jak b?d? zmienia? ca?? grafik?. Teraz to tylko oddanie jej w r?ce innych ludzi, a nikt nawet nie dowie si? sk?d one pochodz?. A gdy serwer si? rozkr?ci i zmieni? grafik? to przynajmniej b?dzie wiadomo kto to zapocz?tkowa?. S?owa Painkillera.

Poprawione palmy:

I jeszcze jedno:

XDDD Nie musz? pisac co przypominaj? te wygi?te :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom