zwyklyPionek
Active User
World of Dragon Ball online jest to seria ots DB najbardziej rozpoznawalna przez graczy. Przez to, ?e silnik wyciek? do sieci powsta?o wiele nieudolnych kopii tej gry i dzisiaj jest ona nic nie warta. Postanawiam to zmieni? tworz?c now?, lepsz? jej wersj?.
Nowa ods?ona wnosi wiele zmian, dzi?ki kt?rym ludziom b?dzie si? gra?o wygodniej, oraz sama gra stanie si? ciekawsza.
PREMIUM
Serwer b?dzie nastawiony na graczy, aby jak najlepiej im si? gra?o. Dlatego te? pierwsz? i jedn? z wa?niejszych zmian jest zwi?kszenie mo?liwo?ci dla ludzi, kt?rzy nie maj? wykupionego Premium.
Jak niekt?rzy wiedz?, na oryginalnym WoDBo bez PACC mogli?my sobie co najwy?ej pozabija? wolfy w krzakach. Nie by?o dost?pu do innych planet, sag, lepszych quest?w, reborn itp.
W mojej wersji PACC b?dzie tylko u?atwia? gr?, a nie nadawa? jej sens.
Dzi?ki premium b?dziemy mogli:
Nowa ods?ona wnosi wiele zmian, dzi?ki kt?rym ludziom b?dzie si? gra?o wygodniej, oraz sama gra stanie si? ciekawsza.
PREMIUM
Serwer b?dzie nastawiony na graczy, aby jak najlepiej im si? gra?o. Dlatego te? pierwsz? i jedn? z wa?niejszych zmian jest zwi?kszenie mo?liwo?ci dla ludzi, kt?rzy nie maj? wykupionego Premium.
Jak niekt?rzy wiedz?, na oryginalnym WoDBo bez PACC mogli?my sobie co najwy?ej pozabija? wolfy w krzakach. Nie by?o dost?pu do innych planet, sag, lepszych quest?w, reborn itp.
W mojej wersji PACC b?dzie tylko u?atwia? gr?, a nie nadawa? jej sens.
- - u?ywa? Scoutera, dzi?ki kt?remu mo?emy sprawdzi? ilu ludzi jest w naszym zasi?gu, jakie maj? poziomy itp.
- - u?ywa? techniki Instant Transmission (wcze?niej ??dka Boater) aby teleportowa? si? do miejsc na ca?ej planecie
- - dostawa? 30% wi?cej do?wiadczenia + szybciej trenowa? w Gravity Room
- - kupi? domek
Nast?pn? zmian? jest przerobienie ca?ej mapy. Wiele miejsc na niej by?o pustym polem z kilkoma wilkami/bandytami do zabicia. Bezsens. Dzi?ki przer?bkom mapa jest bardziej urozmaicona, i bogata w potwory oraz questy.
Potwory zosta?y napisane od pocz?tku, u?ywaj? lepszych czar?w i s? trudniejsze do zabicia. Ich loot, exp i dmg zosta?y zbalansowane od najs?abszego do najsilniejszego.
Na Ziemi ju? nie wbijemy tak ?atwo 250 poziomu. Expi? b?dziemy najpierw na Ziemi, potem na Namek a nast?pnie przerzucamy si? na Veget?. Je?li kto? pominie t? kolejk? - zginie.
Z potwor?w b?d? wypada? "bezu?yteczne" przedmioty, ale za to b?dzie je mo?na wymieni? na do?wiadczenie (np. NPC przynie? 10 sk?r wilk?w itp.). Oczywi?cie niekt?re przedmioty b?d? "normalne".
Na mapie b?dzie mo?na spotka? jedyne w swoim rodzaju moby, kt?re zabi? ci??ko ale nagroda b?dzie ciekawa. Przyk?adami s? wielkie dinosaury, czy kr?l bandyt?w Bear Thief. Nawet id?c w kilka os?b nie ma mowy o tym, ?e tylko jedna posta? b?dzie przygotowana na defensyw?. Ka?dy b?dzie musia? walczy? po r?wno, bo BOSS zmienia cel co ile? tam sekund (zale?nie od jego poziomu).
Walka czy to mi?dzy lud?mi czy mi?dzy lud?mi a potworami b?dzie si? odbywa? r?wnie? na innym poziomie. Spamowanie hota nie b?dzie mia?o sensu, bo b?dzie si? liczy?o uderzenie z fali (oczywi?cie w walkach 1v1) aby kogo? pokona?. Ich obra?enia b?d? ogromne w por?wnaniu do technik naprowadzaj?cych. Nie znam si? na botach i nie wiem czy s? w stanie obliczy? czas i ustawi? si? tak, ?eby trafi? przeciwnika, ale jak ju? - nie b?dzie ?atwo.
R?wnie? przedmioty u?ywane przez graczy b?d? mia?y znaczenie co do pvp i exp. Ka?dy przedmiot b?dzie mia? % redukowania obra?e? + bonus (w postaci dodawania czy regeneracji hp/ki). Najlepszy set b?dzie redukowa? do 60-70% obra?e?. Ale oczywi?cie kosztem regeneracji i innych bonus?w.
Nie ma mowy o tym, ?e ka?dy z?o?y set, kt?ry redukuje najwi?cej i b?dzie ob?era? si? Senzu. Fasole b?dzie trudno zdoby? i to jest kolejna zmiana. Fasolki b?dzie mo?na zdoby? tylko i wy??cznie od jednego NPC/ planet?. Hp i ilo?? Ki / level si? zwi?kszy, dlatego Senzu b?dzie rozwi?zaniem tylko krytycznych sytuacji.
Co tu jeszcze napisa?. Chyba nic. Jest to zapowied? wi?c raty.
Raty b?d? niskie. Nie do??, ?e b?d? x1, to dodatkowo exp za potwory zmieni si? i b?dzie bardziej zr?wnowa?ony. Czy na lepsze czy na gorsze zale?y ju? od poziomu. Wali mnie to, ?e kto? b?dzie marudzi? ?e za trudno i "nie mogie wbic levela". Naprawd? - mam to w dupie. Boty b?d? surowo karane, wi?c gra b?dzie si? op?aca? tylko tym, kt?rzy b?d? uczciwie pracowali na swoj? posta?. Co do bot?w - RE b?dzie karalne tylko w przypadku wiarygodnego dowodu w postaci filmiku na kt?rym to dobrze wida?. Naprowadzaj?ce spelle = g?wno. Liczy si? fala. A samo bocenie to : 1 raz - ban tydzie?. 2 raz - ban miesi?c. 3 raz - del. Skrypt b?dzie zapisywa? storage gracza a ja b?d? sobie tylko wpisywa? komend?. Kt?ry to ju? raz - twoja kwestia.
Ka?dy, gdy ja zadaj? pytanie MUSI odpowiedzie?. Nie obchodzi mnie czy by?e? po kaw?, czy przywita? si? z cioci? bo przyjecha?a. Posta? si? porusza a ty nie odpisujesz - BAN.
Screeny:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zaloguj or Rejestracja
Zapraszam do udzia?u w temacie